Re: Χαρουπόμελο
Δημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2024, 11:03
Αααα! Εντάξει τοτε.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Αααα! Εντάξει τοτε.
Στο χωριό μου το λένε hot toddy αλλά προτιμούμε whiskey Αντί για ρακίtaliban έγραψε: 27 Οκτ 2024, 19:20Εμείς το λέμε πόντς.stella έγραψε: 27 Οκτ 2024, 19:05Λίγο ρακί και θα στρώσει-ς.taliban έγραψε: 27 Οκτ 2024, 18:22
Μην βάζεις μέλια στο ψυγείο. Δεν υπάρχει λόγος.
Για να το επαναφέρεις είτε θα βάλεις το βάζο μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό αλλά σε χαμηλή θέρμανση να μην βράσει ούτε να κάψει πολύ μέχρι να επανέλθει είτε το βάζεις στο φούρνο στους 45 βαθμούς όχι παραπάνω και περιμένεις να επανέλθει.
Και στις 2 περιπτώσεις με ανοιχτό το καπάκι.
Και πότε υγρό μέσα θα το χαλάσεις.
Βάζουμε το τσίπουρο να ζεσταθεί-όχι να βράσει-και ρίχνουμε μέσα μια κ.σ μέλι.
![]()
Υποτίθεται ότι περναει το κρυολόγημα κλπ.
Μένα μ'αρέσει το ελατίσιο.taliban έγραψε: 30 Οκτ 2024, 11:55 Δεν υπάρχει καλό και κακό μέλι παιδιά.
Ούτε το μέλι είναι ένα είδος.
Όλα τα είδη προσφέρουν κάτι.
Από κει και πέρα είναι θέμα τι αρέσει στον καθένα.
κορυφαιο το ΡεικιZelda έγραψε: 30 Οκτ 2024, 11:22 Καλο μέλι σε γεύση ειναι απο ρεικι για οσους δεν το εχουν δοκιμασει
Δεν ειναι τοσο γλυκο
Γενικα καλο μελι ειναι αυτο που παραγεται στην περιοχη που μενεις με τα φυτα που σε έρχεσαι σε επαφη
Βοηθαει πολυ στις αλλεργιες και αλλες παθήσεις που προέρχονται απο την αλληλεπίδραση με τον περιβάλλον
κάτω σε εμάς βγάζουν ρεικι, προς γραμμουσαΑγις έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:59κορυφαιο το ΡεικιZelda έγραψε: 30 Οκτ 2024, 11:22 Καλο μέλι σε γεύση ειναι απο ρεικι για οσους δεν το εχουν δοκιμασει
Δεν ειναι τοσο γλυκο
Γενικα καλο μελι ειναι αυτο που παραγεται στην περιοχη που μενεις με τα φυτα που σε έρχεσαι σε επαφη
Βοηθαει πολυ στις αλλεργιες και αλλες παθήσεις που προέρχονται απο την αλληλεπίδραση με τον περιβάλλον
το μελι των αθλητων
γεματος ρεικι ο Παρνωνας - παραγει κ το νο 2 - απο καστανιαΕρμής έγραψε: 30 Οκτ 2024, 14:09κάτω σε εμάς βγάζουν ρεικι, προς γραμμουσαΑγις έγραψε: 30 Οκτ 2024, 13:59κορυφαιο το ΡεικιZelda έγραψε: 30 Οκτ 2024, 11:22 Καλο μέλι σε γεύση ειναι απο ρεικι για οσους δεν το εχουν δοκιμασει
Δεν ειναι τοσο γλυκο
Γενικα καλο μελι ειναι αυτο που παραγεται στην περιοχη που μενεις με τα φυτα που σε έρχεσαι σε επαφη
Βοηθαει πολυ στις αλλεργιες και αλλες παθήσεις που προέρχονται απο την αλληλεπίδραση με τον περιβάλλον
το μελι των αθλητων
οχι - εχω κολλησει με το ρεικι - υπαρχει σε αφθονια οπως κ με το πορτοκαλομελο που ειναι τελειο για τα γλυκα οπως κ σε καποιες συνταγες φαγητων πχ αγριοπαπιες με πορτοκαλια - κοοοολλλααασσσηηηηηηηη
Φυσιολογικό είναι το ζαχαρωμα άλλα πολλούς τους παιδεύει για να το επαναφέρουν. Κυρίως τα ανθομελα παγώνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Το έλατο βανίλια είναι ότι καλύτερο σε μέλι που έχω δοκιμάσει.taliban έγραψε: 30 Οκτ 2024, 14:24Φυσιολογικό είναι το ζαχαρωμα άλλα πολλούς τους παιδεύει για να το επαναφέρουν. Κυρίως τα ανθομελα παγώνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Τα υπόλοιπα αργούν πολύ να ζαχαρωσουν ( Κάστανο, Βελανιδι, Πεύκο)
Το Ελατίσιο δεν παγώνει ποτε. Είναι τέτοια η σύσταση του που δεν μπορεί να ζαχαρώσει.
Μικρή εξαίρεση η βανιλια ελατης μπορεί να φαίνεται σαν ζαχαρωμενο αλλά ρέει κανονικά.
Ωωω μερσί για τις πληροφορίες!taliban έγραψε: 30 Οκτ 2024, 14:24Φυσιολογικό είναι το ζαχαρωμα άλλα πολλούς τους παιδεύει για να το επαναφέρουν. Κυρίως τα ανθομελα παγώνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Τα υπόλοιπα αργούν πολύ να ζαχαρωσουν ( Κάστανο, Βελανιδι, Πεύκο)
Το Ελατίσιο δεν παγώνει ποτε. Είναι τέτοια η σύσταση του που δεν μπορεί να ζαχαρώσει.
Μικρή εξαίρεση η βανιλια ελατης μπορεί να φαίνεται σαν ζαχαρωμενο αλλά ρέει κανονικά.