Dorian έγραψε: 03 Οκτ 2024, 14:23
Μάλλον σπρώχνουν την αμερικανοποίηση/ νεοφιλελευθεροποιηση στην πράξη σε ένα σωρό δουλειές. οπου σοβαρό τμήμα των εισοδημάτων δεν είναι από την σύμβαση και τον μισθό αλλά από το πόσο καπάτσος είσαι "να αξίζεις" να πάρεις τιπς. ΚΑτι που φαινεται ακόμα και τώρα εξωφρενικό σε Ευρωπαίους καιτο κοροίδευαν όταν πηγαίνουν ΑΜερική που τους πιέζουν να δώσουν τιπς και συχνά απαντούν δώστε κανονικούς μισθούς. Βρεθηκε η χώρα της ευρώπης που θα ξεπεράσει αυτά τα κολλήματα εκεί που το έπαιζαν όλοι μαρξιστοεπαναστάτες. Συνε΄βαινε σε τύπου πωλητές αλλά ήταν δουλειές απελπισίας. Τώρα και μεγάλη μάζα της βαριάς βιομηχανίας τουρισμός διασκέδαση θα πρέπει να κάνει τον καραγκιόζη για να αποκτάει κανονικό εισόδημα.
φωνή αφηγητή: ΗΔΗ γίνεται αυτό και αποτελεί κεντρικό selling point των εργοδοτών σε εστίαση, κομμωτήρια και όπου αλλού παίζουν tips. Ότι ναι δίνουμε σκατά μισθό αλλά θα βγάζεις τουλάχιστον τα διπλά στην πράξη.
Η συζήτηση είναι για το αν πρέπει οι αποδοχές να φορολογούνται ή όχι.
κάθε ελληνιάρης έχει κι από ένα αγαπημένο είδος εργαζόμενου που θεωρεί ότι κάνει ιερό καθήκον και όχι δουλειά. Οι χριστιανοί τους παπάδες, οι δαπίτες τις πουτάνες, οι Πασόκοι+ τα γκαρσόνια, οι χοντρολεσβίες με τα μπλε μαλλιά και τα μονίμως οργισμένα σοσιαλ τους ντελιβεράδες.
κάθε ελληνιάρης έχει κι από ένα αγαπημένο είδος εργαζόμενου που θεωρεί ότι κάνει ιερό καθήκον και όχι δουλειά. Οι χριστιανοί τους παπάδες, οι δαπίτες τις πουτάνες, οι Πασόκοι+ τα γκαρσόνια, οι χοντρολεσβίες με τα μπλε μαλλιά και τα μονίμως οργισμένα σοσιαλ τους ντελιβεράδες.
Παπαριές μαρίτσα μ. Προσωπικώς θεωρώ ηθική υποχρέωση να δώσω φιλοδώρημα στον ντελιβερά, όπως και το να είμαι ευγενική με το γκαρσόνι, την ταμία στο σουπερμάρκετ κλπ
Όποιος χάι τύπος που θεωρεί ότι αυτά που κερδίζει είναι η επιτομή της κοινωφελούς παραγωγικότητας, ας σηκώσει τον κώλο του και ας πάει να πάρει αυτός τον καφέ, την πίτσα ή τα σουβλάκια.
Όποιος χάι τύπος που θεωρεί ότι αυτά που κερδίζει είναι η επιτομή της κοινωφελούς παραγωγικότητας, ας σηκώσει τον κώλο του και ας πάει να πάρει αυτός τον καφέ, την πίτσα ή τα σουβλάκια.
εγω παω με το μηχανακι να παρω γυροπιτες, και αφηνω παντα μπουρμπουαρι
Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:12
να σου πω, όταν δίνεις στον ανιψιό σου 50 ευρώ δώρο για τη γιορτή του, πώς θα σου φαινόταν να του παίρνει τα 10 ευρώ το κράτος;
Αυτό είναι όντως μικρό δώρο για προσωπικούς λόγους στην ιδιωτική ζωή. Δεν έχει δουλειά το κράτος να ανακατευτεί. Από την άλλη αν του δώσω 5.000 δώρο και το πάρει χαμπάρι το κράτος, θα ζητήσει τα 2.000 (φόρος δωρεάς) συν πρόστιμα και για τους δυο μας και πολύ καλά θα κάνει. Γιατί δε θα είναι ένα μικρό δωράκι αλλά κανονικότατο εισόδημα.
Το γκαρσόνι βέβαια δεν είναι ούτε ανιψιός μου ούτε φίλος μου ούτε είναι η γιορτή του. Βρισκόμαστε στον εργασιακό του χώρο, η σχέση μας είναι πελάτη-εργαζόμενου και τον πληρώνω παραπάνω μεν, αλλά για αυτή τη δουλειά που έκανε. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να φορολογηθεί. Αλλιώς να το κάνουν όλοι. Ξερωγω μελέτη μηχανικού με ένα 1 ευρώ φορολογήσιμη αμοιβή και 9.999 ευρώ φιλοδώρημα γιατί είμαστε όλοι μια παρεούλα και μη μας ξενερώνετε με τα εφοριακά σας.
δε βγάζει νόημα αυτό γιατί πληρώνουμε κανονικά τη παραγγελία και το κράτος παίρνει το φόρο που του αναλογεί από το κόστος της παραγγελίας
όπως και να 'χει εγώ θα συνεχίσω να δινω ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ (πρόσεξε τα συνθετικά της λέξης) σε κέρματα και τα αρπαχτικά της κυβέρνησης που ψάχνουν για παραπάνω έσοδα because οι απευθείας αναθέσεις aint gonna pay themselves, μπορούν να πάνε να κουρεφτούν. τόσο απλά
εσύ που το υποστηρίζεις, δίνε ηλεκτρονικά. απλά εφόσον είσαι σωστός θα πρέπει να δίνεις κάτι παραπάνω απ'όσα έδινες πριν, για να καλύπτεται και ο φόρος του κράτους. ή πιστεύεις ότι θα πρέπει να τον επιβαρυνθεί ο εργαζόμενος;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
georgebi έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:02
Χμμμμμ...μήπως τελικά ο Δαπεργολας έλεγε παπαριες
και παρέσυρε και μενα;
Χμμμμμ.....
***βέβαια ειναι και το θέμα πως τσεπώνει ο επιχειρηματίας τα τιπ του παιδιού για ένα ολόκληρο μήνα μεχρι να του τα δώσει....
Σε νταβέρνες που πληρώνω με κάρτα και αφήνω tip για τον σερβιτόρο/α, ποτέ δεν με χρέωσαν στην τιμή το tip. Βάζουν το ποσό του λογαριασμού, περνάω την κάρτα, πάνε στην επιλογή για tip, με βάζουν να πληκτρολογήσω εγώ το ποσό που θέλω να δώσω για φιλοδώρημα και έπειτα ολοκληρώνεται η πληρωμή και στο αποδεικτικό φαίνεται ως ποσό πληρωμής το τζέρτζελο που έκανα χωρίς το tip (που αναγράφεται ξεχωριστά). Από συζήτηση με γκαρσόνια, μου έχουν πει οτι τους τα δίνουν, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο εργοδότης. Επίσης, ντελιβεράδες μου έχουν πει οτι τους δίνουν τα tip μέσω efood. Αυτά επαρχία βέβαια, εκεί στη χαβούζα δεν ξέρω τι φάση παίζει. (σ.σ. δεν αφήνω ποτέ κάτω από πεντάευρω για tip - σε ντελιβερά που έφερα με βροχή γιατί δεν μπορούσα να πάω να το πάρω μόνος μου, άφησα πενηντάευρω, που είναι το ρεκόρ και ο αστικός θρύλος στην επαρχιακή πόλη που ζω)
Παπαριές μαρίτσα μ. Προσωπικώς θεωρώ ηθική υποχρέωση να δώσω φιλοδώρημα στον ντελιβερά, όπως και το να είμαι ευγενική με το γκαρσόνι, την ταμία στο σουπερμάρκετ κλπ
Πολλοί το θεωρούν. Λίγοι μπορούν να δικαιολογήσουν γιατί ο ντελιβερας παίρνει τιπ ενώ η ταμίας ευγένεια.
Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για τοπική παράδοση και δεν υπάρχει ορθολογική αιτία.
There are decades where you fuck around and days where you find out
και παρέσυρε και μενα;
Χμμμμμ.....
***βέβαια ειναι και το θέμα πως τσεπώνει ο επιχειρηματίας τα τιπ του παιδιού για ένα ολόκληρο μήνα μεχρι να του τα δώσει....
Σε νταβέρνες που πληρώνω με κάρτα και αφήνω tip για τον σερβιτόρο/α, ποτέ δεν με χρέωσαν στην τιμή το tip. Βάζουν το ποσό του λογαριασμού, περνάω την κάρτα, πάνε στην επιλογή για tip, με βάζουν να πληκτρολογήσω εγώ το ποσό που θέλω να δώσω για φιλοδώρημα και έπειτα ολοκληρώνεται η πληρωμή και στο αποδεικτικό φαίνεται ως ποσό πληρωμής το τζέρτζελο που έκανα χωρίς το tip (που αναγράφεται ξεχωριστά). Από συζήτηση με γκαρσόνια, μου έχουν πει οτι τους τα δίνουν, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο εργοδότης. Επίσης, ντελιβεράδες μου έχουν πει οτι τους δίνουν τα tip μέσω efood. Αυτά επαρχία βέβαια, εκεί στη χαβούζα δεν ξέρω τι φάση παίζει. (σ.σ. δεν αφήνω ποτέ κάτω από πεντάευρω για tip - σε ντελιβερά που έφερα με βροχή γιατί δεν μπορούσα να πάω να το πάρω μόνος μου, άφησα πενηντάευρω, που είναι το ρεκόρ και ο αστικός θρύλος στην επαρχιακή πόλη που ζω)
Τύπε, αν έχεις 50 ευρώ να δώσεις για φιλοδώρημα και δεν έχεις στα ντουλάπια να φας κάτι πρόχειρο ή κανονικό σε μια ανάγκη, πάλι θρύλος είσαι, αλλά για άλλους λόγους.
και παρέσυρε και μενα;
Χμμμμμ.....
εγώ διαβάζω ότι θα παρακρατήσει τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στο τιπ
Ναι...ειναι περίεργη φάση....πρέπει να μας πει κάποιος που ξέρει όπως ο memberlist.php?mode=viewprofile&u=3653 που μας είπε την εμπειρία του με τα τιπς με κάρτα
Παίζει πολύ παραπληροφόρηση και απ τους μεν και τους δε
Μέχρι τοτε πάντως εγώ συνεχίζω όπως πάντα.... το φιλοδώρημα το δίνω μετρητά και στο χέρι
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Πολλοί το θεωρούν. Λίγοι μπορούν να δικαιολογήσουν γιατί ο ντελιβερας παίρνει τιπ ενώ η ταμίας ευγένεια.
Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για τοπική παράδοση και δεν υπάρχει ορθολογική αιτία.
Σαφώς και υπάρχει ορθολογική αιτία μεταξύ φιλοδωρήματος στον ντελιβερά και ευγένειας στην ταμία.
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:09
Καλα για τους ιδιους τους εργαζομενους και εργοδοτες δεν υπαρχει αμφιβολια οτι δεν εχουν καθολου την ιδια εικονα: για αυτους το φιλοδωρημα ειναι οντως αμοιβη για δουλεια απλως αφορολογητη και χωρις ΙΚΑ. Μαλιστα διαφημιζεται και συμφωνειται ως κατι τετοιο στην προσληψη.
Προβληματιζονται γιατι ειναι απατεώνες και πρεπει να σκεφτουν εναν τιμιο τροπο να βγαζουν τα ιδια λεφτα.
να σου πω, όταν δίνεις στον ανιψιό σου 50 ευρώ δώρο για τη γιορτή του, πώς θα σου φαινόταν να του παίρνει τα 10 ευρώ το κράτος;
Ο Φόσιλης πολλές φορές διυλίζει τον κώνωπα.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:14
Παράδοση είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 03 Οκτ 2024, 15:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.