Otto Weininger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:17 Υπερτιμημένος σε καμία περίπτωση.
Από τα σπάνια ταλέντα, θα αργήσει πολύ να βγει άλλος King.
Απλώς πολύ soft horror με εξαίρεση ίσως το Salems Lot.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: 50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Sid Vicious
Το Desperation απίστευτο βιβλίο
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Space_Passenger
Εχω διαβασει καποια βιβλια του. Δεν μου αρεσει το Υπερφυσικο - Μεταφυσικο στοιχειο σε αυτα. Δηλαδη ειναι κατι που δεν μπορει να γινει στην πραγματικη ζωη. Δεν ειναι ρεαλιστικα δηλαδη. Δεν ειναι ασχημα γραμμενα αλλα εχω αλλο γουστο. Οποτε σταματησα να αγοραζω βιβλια του. π.χ του Νταν Μπραουν ειναι τραβηγμενα αλλα ρεαλιστικα. Τα προτιμω.
Ο Κινγκ εκτός από συγγραφέας υπήρξε και καθηγητής αγγλικής φιλολογίας.Δίδαξε μάλιστα και σε σχολεία.
Συνάδελφος

Συνάδελφος
- Cecily Anne
Πάντως από ταινίες ο,τι έχω δει είναι αριστουργηματικό ακόμα και αν ήθελα να σηκωθώ να σπάσω την τηλεόραση. Είναι από τα έργα που δε θα κάτσω για κανένα λόγο να ξαναδώ, πράγμα που μεταφράζεται αλλιώς στα βιβλία για μένα.
Με αυτή τη λογική λοιπόν για μένα ένα βιβλίο είναι καλό, όταν κάθε φορά που το διαβάζεις, έχει να σου δώσει κάτι. Είτε γιατί, λόγω διαφορετικής ηλικίας, έχεις άλλες προσλαμβάνουσες είτε γιατί είναι τόσο συμπυκνωμένη πληροφορία που με την πρώτη ανάγνωση την έχασες κλπ.
Με αυτή τη λογική λοιπόν για μένα ένα βιβλίο είναι καλό, όταν κάθε φορά που το διαβάζεις, έχει να σου δώσει κάτι. Είτε γιατί, λόγω διαφορετικής ηλικίας, έχεις άλλες προσλαμβάνουσες είτε γιατί είναι τόσο συμπυκνωμένη πληροφορία που με την πρώτη ανάγνωση την έχασες κλπ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Το πρόβλημα του Στίβεν Κινγκ είναι το τέλος των βιβλίων τους προσπαθεί να δώσει ένα happy ending που δεν ταιριάζει στην όλη πλοκή που έχει γράψει μέχρι τότε.
Για παράδειγμα στο IT δεν μπορεί να νικάνε τόσο εύκολα ένα κοσμικό πλάσμα η στο Stand η κλιμάκωση του να είναι τόσο ξεφουσκωτικη ενώ σου έχει στήσει τόσο άριστα το σκηνικο της Αποκαλυψης.
Γιαυτό τα μη horror βιβλία του και οι short stories του είναι καλύτερα.
Για παράδειγμα στο IT δεν μπορεί να νικάνε τόσο εύκολα ένα κοσμικό πλάσμα η στο Stand η κλιμάκωση του να είναι τόσο ξεφουσκωτικη ενώ σου έχει στήσει τόσο άριστα το σκηνικο της Αποκαλυψης.
Γιαυτό τα μη horror βιβλία του και οι short stories του είναι καλύτερα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- NewModelArmy
Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.Space_Passenger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 14:53 Εχω διαβασει καποια βιβλια του. Δεν μου αρεσει το Υπερφυσικο - Μεταφυσικο στοιχειο σε αυτα. Δηλαδη ειναι κατι που δεν μπορει να γινει στην πραγματικη ζωη. Δεν ειναι ρεαλιστικα δηλαδη. Δεν ειναι ασχημα γραμμενα αλλα εχω αλλο γουστο. Οποτε σταματησα να αγοραζω βιβλια του. π.χ του Νταν Μπραουν ειναι τραβηγμενα αλλα ρεαλιστικα. Τα προτιμω.
- Dwarven Blacksmith
Μόνο Οτο ρε μουνια.
Κάποια στιγμή που θεωρούνταν το άρλεκιν του τρόμου ήταν υποτιμημένος. Τώρα , από αντίδραση, τον αντιμετωπίζουν σαν σύγχρονο Ντοστογιέφσκι. Είναι πάντως αξιοπρεπής συγγραφέας
- Space_Passenger
Για λεγε τιτλους αν ξερεις να τα εχω υποψην.NewModelArmy έγραψε: 27 Σεπ 2024, 18:29 Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.
- Otto Weininger
My nigga
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ε καλα δεν του εκατσε στην κληρωση, κατι ειχαν οι ιστοριες για να τις προτιμησουν αυτοι.Στρακαστρουκας έγραψε: 27 Σεπ 2024, 01:19 Ενας αρκετα καλος συγγραφεας που ειχε την μεγαλη τυχη στην αρχη της καρριερας του(οταν δεν ηταν καν 30 χρονω)να γινουν ταινιες με σκηνοθετες τον Μπριαν Ντε Παλμα και τον Στανλει Κιουμπρικ μερικα απο τα πρωτα βιβλια του.
Space_Passenger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 22:52Για λεγε τιτλους αν ξερεις να τα εχω υποψην.NewModelArmy έγραψε: 27 Σεπ 2024, 18:29 Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.![]()
ΡΙΤΑ ΧΕΙΓΟΥΟΡΘ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Στο It εχει φτιαξει μια ολοκληρη αμερικανικη κωμοπολη με τους κατοικους καθε γειτονιας ολοι ακομα και ο πιο περιστασιακος να ειναι ολοκληρωμενοι ρεαλιστικοι χαρακτηρες, και οχι μονο την πολη οταν οι πρωταγωνιστες ειναι μικροι και 30 χρονια μετα, αλλα συνολικα την ιστορια της 200 χρονια πισω με απολυτα ρεαλιστικο τροπο (πχ 60 χρονια πισω αφηγηση γερου, 120 χρονια πισω αρχεια εφημεριδων κλπ).
- Space_Passenger
Α ναι εχεις δικιο. Εχω δει την ταινια πολυ δυνατη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 139 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
-
- 28 Απαντήσεις