Για την ιστορία τα φυστίκια στην Ελλάδα μένουν αμάζευτα λόγω έλλειψης εργατικών χεριών. Απο κει και πέρα δεν αρκεί να μπούνε νέοι. Χρειάζεται αναδασμός, συνεταιριστική οργάνωση των μικρών παραγωγών, και επενδύσεις στις τοπικές κοινωνίες. Είναι οι δράσεις που έγιναν στην Τουρκία και περιγράφονται με τα σημεία:Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:46 Όχι άλλα άρθρα για φιστίκια και ξηροκάρπια, έλεος πραγματικά. Είχαμε τον κάθε πικραμένο την προηγούμενη πενταετία να μας ζαλίσει τον γκιώνη να βάλουμε αμυγδαλιές γιατί κάηκαν λέει οι αμυγδαλιές της Καλιφόρνιας και ήταν μεγάλη ευκαιρία, μην αρχίζουμε τις παπαριές με τα φιστίκια τώρα. Βάζουνε και την Τουρκία στη μέση για να μας πιάσει το πατριωτικό και ο φυσικός ανταγωνισμός μαζί τους. Όχι οτι δουλεύουν όλα κομπολόι στον αγροτικό τομέα, προφανώς και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Το καλό της υπόθεσης είναι πως στον αγροτικό κλάδο μπαίνουν νέοι που έχουν ένα επίπεδο μόρφωσης καλύτερο από τα μπαρμπάδια που δραστηριοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια και κατά συνέπεια έχουν την διάθεση να επενδύσουν σε σύγχρονες και αποδοτικές μορφές καλλιέργειας. Ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου να διαφωνεί με τον παππού μου για την χορήγηση ορμονών στα γίδια μας για την στοχευμένη αναπαραγωγή, με τον παππού μου να ισχυρίζεται πως πρέπει να ρίξουμε μπούκοβο στους τράγους για να καυλώσουν.
Υγ.: Στον Έβρο που έχω ταξιδέψει και έχω υπηρετήσει, έχω δει τους τούρκους απέναντι να μαζεύουν τον ηλίανθο με τα χέρια, δεν ξέρω γιατί success story μιλάνε οι διάφοροι ινστρούχτορες. Εκτός αν μιλάμε γι αυτό το success story.
δυστυχώς στην Ελλάδα κοινοτικοί πόροι σημαίνει μοιρασμα σε κομματικές πελατείες. ΚΑι είμαστε κατηγορούμενοι για αυτό και καλούμαστε να επιστρέψουμε πόρους για την περίοδο 2019-2024- «Επενδύσεις σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων»
«Επενδύσεις σε αγροτικές δημόσιες υποδομές»
Σχετικά με τους ηλίανθους που μαζεύονται με το χέρι, η Τουρκία είνια μια χώρα που εξελίσεται μέρα με τη μέρα. Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή που ήσουν φαντάρος στον Έβρο. Η Ελλάδα δυστυχώς πάει πίσω μέρα με τη μέρα