!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κούτουλας για τον Χρήστο Γιανναρά.

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Κούτουλας για τον Χρήστο Γιανναρά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:04
Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:02
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:56 Μόνο που γράφει το όνομα του στο πολυτονικό και ξεκινά με το "νεοέλληνες", κλείνεις το βίντεο και δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά.
Κακώς, να το δεις το βίντεο, τα λέει όμορφα. Κι ο Ελύτης υπέρ του πολυτονικού ήταν, αλλά δεν τον πετάς στα σκουπίδια φαντάζομαι.
Ο Ελύτης και ο Σικελιανός είχαν πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με τον Γιανναρά, απ' όσα έχει ο κάθε προχωκάγκουρας σήμερα.
Σού έχω πει 100 φορές ότι έχουμε τάπερ, δεν θέλουμε άλλα. Δίπλα, χτύπα στους δίπλα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Σε αλλη χωρα ζει αυτός; Ακουσα μεχρι εκει που ειπε οτι οι νεοέλληνες υμνολογούν τους παντες μετά θανατον. Πχορουμ δεν εχει διαβάσει;
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:03
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:56 Μόνο που γράφει το όνομα του στο πολυτονικό και ξεκινά με το "νεοέλληνες", κλείνεις το βίντεο και δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά.
Κακώς, να το δεις το βίντεο, τα λέει όμορφα. Κι ο Ελύτης υπέρ του πολυτονικού ήταν, αλλά δεν τον πετάς στα σκουπίδια φαντάζομαι.
Μπορεί να συμφωνείς για όσα λέει για τον Γιανναρά, αλλά αποκλείεται να προτείνει τίποτα καλύτερο, το υπογράφω, ο Ελύτης ήταν ποιητής, δε μας ενδιαφέρουν οι άλλες του απόψεις.
Μα δεν μιλάει μόνο για τον Γιανναρά στο βίντεο. Δες το ρε, αμάν, είναι δυνατόν να κουβεντιάζουμε πάνω σε κάτι που δεν έχεις δει; Όφου δηλαδή.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:07
Μπορεί να συμφωνείς για όσα λέει για τον Γιανναρά, αλλά αποκλείεται να προτείνει τίποτα καλύτερο, το υπογράφω, ο Ελύτης ήταν ποιητής, δε μας ενδιαφέρουν οι άλλες του απόψεις.
Μα δεν μιλάει μόνο για τον Γιανναρά στο βίντεο. Δες το ρε, αμάν, είναι δυνατόν να κουβεντιάζουμε πάνω σε κάτι που δεν έχεις δει; Όφου δηλαδή.
Εγώ μεγάλωσα με blue sky και τηλετωρα, άρα έχω ψεκομπουλσιτ ένστικτο πολύ υψηλό, με μισό λεπτό καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:04
Ο Ελύτης και ο Σικελιανός είχαν πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με τον Γιανναρά, απ' όσα έχει ο κάθε προχωκάγκουρας σήμερα.
Σού έχω πει 100 φορές ότι έχουμε τάπερ, δεν θέλουμε άλλα. Δίπλα, χτύπα στους δίπλα.
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, προχωκαγκούρι μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, γιατί κάποιοι το χάνετε όταν ενθουσιάζεστε, τί ηλικία έχει ο Κούτουλας παίδες; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Annibas έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:34 Τον παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα του τα βίντεο, είναι εξαιρετικός.
λέει και καμια βλακεια που και που,

για παράδειγμα λέει πως υπάρχει αντίφαση στα λόγια του Ιησού "Γιατι με ονομάζεις αγαθό όταν αγαθός είναι μόνο ο Θεός" και "Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" χωρις να πει πως στην πρώτη περίπτωση ο Ιησούς απαντά στην ειρωνική προσφώνηση του πλούσιου "Διδάσκαλε αγαθέ" ο οποίος τον θεωρούσε μόνο άνθρωπο, δηλαδή ο Ιησούς ουσιαστικά έλεγε "αφού με θεωρεις μόνο άνθρωπο γιατι τότε με αποκαλείς αγαθό;"

και το κακό είναι πως έχει κλεισμένο τον σχολιασμό στα βιντεο του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 30 Αύγ 2024, 10:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Επαναμβάνω κι αυτό που πέρασε αβαβά από τους προχωκωλοπετεινιτσιώτες, που είδαν το φως το αληθινόν στα έιτις. :e045:
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:59 Και κάποιες αδιάφορες για τους "σκεπτόμενους μεταέλληνες" :e045: πληροφορίες για τη σύζυγο του Γιανναρά.

Σημαντικό έργο άφησε η Τατιάνα Γιανναρά

https://www.kathimerini.gr/culture/3222 ... -giannara/
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:08
Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:07
Εγώ μεγάλωσα με blue sky και τηλετωρα, άρα έχω ψεκομπουλσιτ ένστικτο πολύ υψηλό, με μισό λεπτό καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται
Όχι δεν καταλαβαίνεις, ώχου αδερφάκι μου γάιδαρο σκας λέμε.
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:11 Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, γιατί κάποιοι το χάνετε όταν ενθουσιάζεστε, τί ηλικία έχει ο Κούτουλας παίδες; :lol:
Νομίζω έχει πει του 61 γεννηθείς.
Άβαταρ μέλους
enaon

έργο_μακέτο έγραψε: 29 Αύγ 2024, 01:52
ποιος ειναι αυτός ο βλάκας, απο περιέργεια; Ειναι κατι σαν φιλόσοφος; Κοροιδευει τον αλλον που νομιζε υπάρχει ενα Βυζάντιο, και μετά εξηγεί γιατι υπάρχει μια Δυση. Κλόουν ειναι;
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:30
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:17

Αναρωτιέμαι ποιοι θα "υμνολογήσουν" τον Κούτουλα όταν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. :e045:
Άρα διανοούμενος η φιλόσοφος θεωρείται κάποιος ανάλογα με το ποιοι και πόσοι θα τον υμνολογουν μετά τον θάνατο του ....

Από προηγούμενη συζήτηση μαζί σου για τον Γιανναρά σχετικά με το τι κριτήρια θεωρείται κάποιος φιλόσοφος η διανοούμενος :D
Δεν υπάρχει "άρα" υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Με κάποιες συμφωνείς, κάποιες τις γράφεις.

Η συγκεκριμένη πάντως άποψη του Κούτουλα για τον Γιανναρά είναι από αστεία έως εμπαθής. Προσωπική εκτίμηση. :)
Τι λάθος είπε;
Δεν ήταν κολλημένος με την Ανατολή ο συγχωρεμένος, και μανιχαιστικά εμπαθής απέναντι στη Δύση;
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
enaon

έργο_μακέτο έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:28 Τι λάθος είπε;
αλήθεια; :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Annibas έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:11 Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, γιατί κάποιοι το χάνετε όταν ενθουσιάζεστε, τί ηλικία έχει ο Κούτουλας παίδες; :lol:
Νομίζω έχει πει του 61 γεννηθείς.
Κι εγώ για κάπου εκεί τον έκοψα μεταξύ 55 και 65.

Ε, δεν είναι τελείως παπάρας όποιος ξεκινάει με αναφορές για τις επιλογές που είχαν τα νιάτα της γενιάς του (παραεκκλησιαστικές οργανώσεις ή αριστερά :smt005: ) με κάποιον άνθρωπο που γεννήθηκε 26 χρόνια πριν και σπούδασε στην Αθήνα, Βόνη και Σορβόννη;

Ψιλά γράμματα, έτσι; :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Καλά ρε παιδιά...δεν βλέπετε την πουκαμισιά την ανοιχτή που φοράει για να φαίνονται τα στήθια του τα λάσια;;
Τι να παρακολουθήσουμε από εκεί και μετά με τόσο επιβαρυντική ενδυματολογική σημειολογία; :102:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”