!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Venezianico

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Venezianico

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Beria έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:47 Από το λατινικό -icus
:o :o :smt038
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:40
Annibas έγραψε: 17 Αύγ 2024, 12:13
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Αύγ 2024, 06:06 Ε ερώτησή μου είναι η κατάληξη -ικο, όπως λέμε Αθηναϊκό, Λαρισαϊκό κλπ, ήρθε στα Ελληνικά από τα Ιταλικά ή το αντίστροφο;
(κάτι ζόρια που τραβάω κι εγώ Σαββατιάτικο)
Δεν έχει σχέση το -ίκο με το -ικό, το -ίκο είναι Ιταλικό.
Annibas έγραψε: 17 Αύγ 2024, 13:19 δεν ξέρω γλωσσολογία.
Το δικό σου ψευδώνυμο λίγο Ιταλικό δείχνει επίσης.
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Αύγ 2024, 06:06 Venezianico είναι μια μάρκα ρολογιών, οι σχεδιαστές και ιδιοκτήτες είναι Βενετοί και απ'ό,τι κατάλαβα προφέρεται όπως και στα Ελληνικά: Βενετσιάνικο.

Εικόνα

Ε ερώτησή μου είναι η κατάληξη -ικο, όπως λέμε Αθηναϊκό, Λαρισαϊκό κλπ, ήρθε στα Ελληνικά από τα Ιταλικά ή το αντίστροφο;
Υπάρχει και στα λατινικά (-icum) και στις γερμανικές γλώσσες (-ish). Δεν θα με εξέπληττε αν παίζει κάποια κοινή ινδοευρωπαϊκή ρίζα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Αύγ 2024, 06:06
Ε ερώτησή μου είναι η κατάληξη -ικο, όπως λέμε Αθηναϊκό, Λαρισαϊκό κλπ, ήρθε στα Ελληνικά από τα Ιταλικά ή το αντίστροφο;
Στα ιταλικά δεν είναι τόσο συνηθισμένο σαν δήλωση καταγωγής, συνήθως είναι no, romano, veneziano. Αν και μού έρχεται στο μυαλό το Mare Adriatico, το οποίο όμως είναι από το Λατινικό Adriaticum. Προφέρεται όντως βενετσιάνικο.

Αυτό που λέει ο Προφήτης από πάνω πιθανόν να ισχύει, υπάρχει στα Ισπανικά το ico όπως είναι στο όνομα Ludovico που σημαίνει ένας μικρός Ludwig (πολλοί Ισπανοί είναι Γερμανικά φύλα που εγκαταστάθηκαν εκεί με τις μεταναστεύσεις των λαών, όπως και Rodrigo είναι από το Roderick).
sharp

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Μήπως, τύποι, πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον που έχει μπακάλ-ικο;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Δεν ξέρω για τα γλωσσολογικά, πάντως από μια ματιά που έριξα είναι πολύ ωραία ρολόγια.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

mao mao έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:50 Δεν ξέρω για τα γλωσσολογικά, πάντως από μια ματιά που έριξα είναι πολύ ωραία ρολόγια.
Ε.. γενικά χρεώνουν πολύ για εντελώς basic μηχανισμούς σέϊκο.
Αυτό στη φωτογραφία τουλάχιστον έχει ελβετικό μηχανισμό σελίτα (τίποτα ιδιαίτερο αλλά αξιόπιστος και λίγο πιό λεπτός απ΄το σέϊκο NH35 που χώνουν παντού), στεφάνη από τάνγκστεν με γυάλισμα-καθρέφτης, επίχρυσο καντράν, προσεγμένο μπρασελέ, σκαλιστή κορώνα, αυτά όλα κοστίζουν παραπάνω και τελικά βγαίνει ψιλοτίμιο ρολόϊ στο χιλιάρικο. Αλλά το βασικό είναι ότι τους έκατσε το σχέδιο, τα χρώματα, η γραμματοσειρά, ειδικά σε αυτούς με πιό σκούρο δέρμα δείχνει ωραίο σύνολο (τα γυαλισμένα χρυσά ρολόγια σε απρουλιάρηδες είναι λίγο μπλιαχ ΙΜΟ)

M'αρέσει κι από πίσω που έχουν σκαλιστή τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Εικόνα

Μπροστά έχει και το Μαλτέζικο σταυρό, το χρυσό καντράν είναι ίδιο εφέ και τεχνοτροπία όπως κάνουν τις θρησκευτικές εικόνες, είναι γενικά πολύ χριστιανικό συνολάκι. Να το φοράς να σε φυλάει :D

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Απ'ό,τι διαβάζω τώρα όντως κάναν το ρολόϊ επίτηδες να έχει τα ίδια χρώματα με την εκκλησία στη Βενετία

Εικόνα

Εικόνα

τζίζας γουίλ σέϊβ γιου
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Chilloutbuddy έγραψε: 18 Αύγ 2024, 06:45 Απ'ό,τι διαβάζω τώρα όντως κάναν το ρολόϊ επίτηδες να έχει τα ίδια χρώματα με την εκκλησία στη Βενετία

τζίζας γουίλ σέϊβ γιου
Και τι θέλεις να πεις με αυτό δηλαδή; Τι παραμύθια είν' αυτά ρε;
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

sharp έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:23
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Αύγ 2024, 06:06
Στα ιταλικά δεν είναι τόσο συνηθισμένο σαν δήλωση καταγωγής, συνήθως είναι no, romano, veneziano. Αν και μού έρχεται στο μυαλό το Mare Adriatico, το οποίο όμως είναι από το Λατινικό Adriaticum. Προφέρεται όντως βενετσιάνικο.

Αυτό που λέει ο Προφήτης από πάνω πιθανόν να ισχύει, υπάρχει στα Ισπανικά το ico όπως είναι στο όνομα Ludovico που σημαίνει ένας μικρός Ludwig (πολλοί Ισπανοί είναι Γερμανικά φύλα που εγκαταστάθηκαν εκεί με τις μεταναστεύσεις των λαών, όπως και Rodrigo είναι από το Roderick).
Φράγκικο είναι όπως φαίνεται από το όνομα Λουδοβίκος και από εκεί το πήραν οι Ιταλοί μέσω των Λομβαρδών.
sharp

Πιθανόν, Φράγκοι και Λομβαρδοί είναι κι αυτά Γερμανικά φύλλα.

Το όνομα πάντως είναι δική τους επινόηση, προφανώς για μαρκετίστικους λόγους. Άλλωστε και στο γκουγκλ μόνον τα ρολόγια βγάζει.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

sharp έγραψε: 18 Αύγ 2024, 08:30 Το όνομα πάντως είναι δική τους επινόηση, προφανώς για μαρκετίστικους λόγους. Άλλωστε και στο γκουγκλ μόνον τα ρολόγια βγάζει.
Για ποιό λόγο; Ίσα ίσα που το κάναν απολύτως αδύνατο να το προφέρει ένας αγγλόφωνος, αν δεις τα ριβιού στο γιουτουμπ που προσπαθούν να πουν το όνομα θα γελάς, μόνο Έλληνες και Ιταλοί μπορούν να το προφέρουν
sharp

Chilloutbuddy έγραψε: 18 Αύγ 2024, 08:55
sharp έγραψε: 18 Αύγ 2024, 08:30 Το όνομα πάντως είναι δική τους επινόηση, προφανώς για μαρκετίστικους λόγους. Άλλωστε και στο γκουγκλ μόνον τα ρολόγια βγάζει.
Για ποιό λόγο; Ίσα ίσα που το κάναν απολύτως αδύνατο να το προφέρει ένας αγγλόφωνος, αν δεις τα ριβιού στο γιουτουμπ που προσπαθούν να πουν το όνομα θα γελάς, μόνο Έλληνες και Ιταλοί μπορούν να το προφέρουν
Ήξερα και μια Ελληνική εταιρία που είχε το ίδιο πρόβλημα και όλοι τους πρότειναν προς το εξωτερικό να βγει με άλλο για τον λόγο που λες. Μάλλον έχεις δίκιο, αλλά ...Ιταλοί :lol:
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

sharp έγραψε: 18 Αύγ 2024, 10:36 Ήξερα και μια Ελληνική εταιρία που είχε το ίδιο πρόβλημα και όλοι τους πρότειναν προς το εξωτερικό να βγει με άλλο για τον λόγο που λες. Μάλλον έχεις δίκιο, αλλά ...Ιταλοί :lol:
Ευτυχώς η ελληνικη εταιρία επέλεξε αλλο όνομα και χτίσανε παρουσία στο εξωτερικό - ειδικά Κινα και τώρα είναι σπουδαία. Αλλά το όνομα τους ακούγεται λίγο και κινέζικο οποτε δε κανει εντύπωση (φολί-φολί).
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”