κι όμως! έχουμε δυο μερακλήδες ως τώρα...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ελλαδικιά ιστορικιά περίοδος καλοπέρασης
- taxalata xalasa
Re: Ελλαδικιά ιστορικιά περίοδος καλοπέρασης
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Βυζάντιο την περίοδο 963-1025. Η αυτοκρατορία ήταν η υπερδύναμη της εποχής με τον ένα θρίαμβο να διαδέχεται τον άλλο, τα θησαυροφυλάκια ξεχείλιζαν από χρυσάφι, το εμπόριο στη Μεσόγειο σε πλήρη ακμή, η Κωνσταντινούπολη η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, το κράτος οργανωμένο άριστα, τι άλλο να ζητήσει ένας πολίτης;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Και πόσους κρυφούς δεν ξέρω...
- Sid Vicious
2017 και μετά
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- taxalata xalasa
μπα!... μπορεί νάσουνα με μινι φούστα και σανδαλι σε μάχη εναντίων άλλων μινιοφουστοσανδαλαίων...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51 Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
πως θα περασεις καλά και ήρεμα χωρίς ειρήνη;
αφούναι το βασικό θεμέλιο της καλοπέρασης...!
taxalata xalasa έγραψε: 06 Αύγ 2024, 20:03μπα!... μπορεί νάσουνα με μινι φούστα και σανδαλι σε μάχη εναντίων άλλων μινιοφουστοσανδαλαίων...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51 Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
Aυτη η πιθανοτητα επαιζε σε ολες τις περιοδους.
Απλα για μενα προσωπικα η Αιγυπτος των Πτολεμαιων θα ηταν ο Παραδεισος επι γης.
Οχι μονο για τη Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας που περιειχε ολη τη γνωση του αρχαιου κοσμου (ακομη και αγνωστα εργα του Ομηρου) αλλα και γιατι θα μπορουσα να λυσω το μυστηριο του Λαβυρινθου της Αιγυπτου που τοτε ηταν ανοικτος και προσβασιμος σε επισκεπτες. Και βεβαια θα ειχα τη δυνατοτητα να συνομιλω και με τους ιερεις της Σαιδας.
Η καλυτερη περιοδος να ζουσα θα ηταν οταν διευθυντης της Βιβλιοθηκης ηταν ο Ερατοσθενης και να ημουν φιλος του. Θα μαθαινα και αν ισχυε αυτο που φημολογουνταν απο τον Χαπγκουντ, οτι ο Ερατοσθενης ειχε στη Βιβλιοθηκη the maps of the Ancient Sea Kings.
.
- hellegennes
Ναι, τι άλλο να θέλει ένας πολίτης από το να γεμίζουν χρυσάφι τα ταμεία των βασιλιάδων και ευγενών;Scouser έγραψε: 06 Αύγ 2024, 16:57 Βυζάντιο την περίοδο 963-1025. Η αυτοκρατορία ήταν η υπερδύναμη της εποχής με τον ένα θρίαμβο να διαδέχεται τον άλλο, τα θησαυροφυλάκια ξεχείλιζαν από χρυσάφι, το εμπόριο στη Μεσόγειο σε πλήρη ακμή, η Κωνσταντινούπολη η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, το κράτος οργανωμένο άριστα, τι άλλο να ζητήσει ένας πολίτης;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είχε και αγωνες στον ιππόδρομο.hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2024, 00:36Ναι, τι άλλο να θέλει ένας πολίτης από το να γεμίζουν χρυσάφι τα ταμεία των βασιλιάδων και ευγενών;Scouser έγραψε: 06 Αύγ 2024, 16:57 Βυζάντιο την περίοδο 963-1025. Η αυτοκρατορία ήταν η υπερδύναμη της εποχής με τον ένα θρίαμβο να διαδέχεται τον άλλο, τα θησαυροφυλάκια ξεχείλιζαν από χρυσάφι, το εμπόριο στη Μεσόγειο σε πλήρη ακμή, η Κωνσταντινούπολη η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, το κράτος οργανωμένο άριστα, τι άλλο να ζητήσει ένας πολίτης;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- taxalata xalasa
οκ φίλε! αλλά δεν λέμε ποια εποχή θα σάρεσε εσένα να ζούσες με κονέ τον Ερατοσθένη...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 21:55taxalata xalasa έγραψε: 06 Αύγ 2024, 20:03μπα!... μπορεί νάσουνα με μινι φούστα και σανδαλι σε μάχη εναντίων άλλων μινιοφουστοσανδαλαίων...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51 Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
Οχι μονο για τη Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας που περιειχε ολη τη γνωση του αρχαιου κοσμου (ακομη και αγνωστα εργα του Ομηρου) αλλα και γιατι θα μπορουσα να λυσω το μυστηριο του Λαβυρινθου της Αιγυπτου που τοτε ηταν ανοικτος και προσβασιμος σε επισκεπτες. Και βεβαια θα ειχα τη δυνατοτητα να συνομιλω και με τους ιερεις της Σαιδας.
Η καλυτερη περιοδος να ζουσα θα ηταν οταν διευθυντης της Βιβλιοθηκης ηταν ο Ερατοσθενης και να ημουν φιλος του. Θα μαθαινα και αν ισχυε αυτο που φημολογουνταν απο τον Χαπγκουντ, οτι ο Ερατοσθενης ειχε στη Βιβλιοθηκη the maps of the Ancient Sea Kings.
.
Λέμε... πότε καλοπέρασε ο κοινός έλληνας...
- hellegennes
Στην ελληνιστική και εξήγησα το γιατί. Μπορείς να επεκτείνεις την ελληνιστική εποχή λίγο παραπέρα, μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ. γιατί το μόνο ουσιώδες που αλλάζει είναι ποιος λαός έχει τον έλεγχο, ο ελληνιστικός πολιτισμός συνέχισε να ακμάζει μέχρι την έλευση του χριστιανισμού. Επειδή ορίσαμε αυθαίρετα το Άκτιο σαν τέλος της εποχής δεν σημαίνει ότι τελείωσε εκεί.taxalata xalasa έγραψε: 07 Αύγ 2024, 01:03οκ φίλε! αλλά δεν λέμε ποια εποχή θα σάρεσε εσένα να ζούσες με κονέ τον Ερατοσθένη...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 21:55taxalata xalasa έγραψε: 06 Αύγ 2024, 20:03
μπα!... μπορεί νάσουνα με μινι φούστα και σανδαλι σε μάχη εναντίων άλλων μινιοφουστοσανδαλαίων...
.![]()
Λέμε... πότε καλοπέρασε ο κοινός έλληνας...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Οι ευγενείς περνούσαν καλά σε όλες τις περιόδους.Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 21:55taxalata xalasa έγραψε: 06 Αύγ 2024, 20:03μπα!... μπορεί νάσουνα με μινι φούστα και σανδαλι σε μάχη εναντίων άλλων μινιοφουστοσανδαλαίων...Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51 Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Έγιναν και κάτι σφαγές εκεί μέσα νομίζω, τρελλές διασκεδάσεις.Scouser έγραψε: 07 Αύγ 2024, 00:37Είχε και αγωνες στον ιππόδρομο.hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2024, 00:36Ναι, τι άλλο να θέλει ένας πολίτης από το να γεμίζουν χρυσάφι τα ταμεία των βασιλιάδων και ευγενών;Scouser έγραψε: 06 Αύγ 2024, 16:57 Βυζάντιο την περίοδο 963-1025. Η αυτοκρατορία ήταν η υπερδύναμη της εποχής με τον ένα θρίαμβο να διαδέχεται τον άλλο, τα θησαυροφυλάκια ξεχείλιζαν από χρυσάφι, το εμπόριο στη Μεσόγειο σε πλήρη ακμή, η Κωνσταντινούπολη η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στον κόσμο, το κράτος οργανωμένο άριστα, τι άλλο να ζητήσει ένας πολίτης;![]()
Και μια που τό 'φερε η κουβέντα και στη Ρωμαϊκή εποχή θα μου άρεσε, αν ήμουν λιοντάρι στο Κολοσσαίο.
τότε κονόμησαν οι περισσότεροι και μετά με καραμαναλή.
Τις περιόδους που ήμουν σχεδόν πτωχευμένος δηλαδή. Ειδικά με Καραμαναλή
μπα οχι. Τα φράγκα που δίδονται είναι μεν πολλά αλλά σε ελάχιστους.
Εκτος και αν ασχολείσαι με τις σαπουνόφουσκες των ακινήτων
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Αν είναι να βρούμε την μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο ειρήνης στην ελληνική ιστορία όπου Έλληνες δεν χρειάστηκε να πολεμήσουν είτε εντός είτε εκτός ελληνικής επικράτειας, τότε... έκπληξη! Είναι η περίοδος από το 1974 ως σήμερα. 50 χρόνια.
Σίγουρα πάντως δεν ήταν επί ρωμαϊκής ειρήνης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
γιαυτό άφησα απέξω την νεοελλαδικιά περίοδο...hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2024, 11:24Αν είναι να βρούμε την μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο ειρήνης στην ελληνική ιστορία όπου Έλληνες δεν χρειάστηκε να πολεμήσουν είτε εντός είτε εκτός ελληνικής επικράτειας, τότε... έκπληξη! Είναι η περίοδος από το 1974 ως σήμερα. 50 χρόνια.
ήταν...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 6 Απαντήσεις