!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λαζοντόιτς

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Λαζοντόιτς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:16
nyxtovios έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 19:53
Nandros έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 19:53
Ποια ζήλια? 5 χρόνια μετανάστης ήμουν και ελληνικά μιλούσα μόνο με την γυναίκα μου, όταν ήμασταν μόνοι.
Όταν γυρίσαμε πίσω κανονικά ελληνικά μιλούσα, με ελάχιστο αξάν που σε 10-15 μέρες εξαφανίστηκε.
.
Δεν το λεω για σένα.
Εγώ βρε τύπε μου έχω φάει και συνεχίζω να τρώω 11 χρόνια στην μάπα τους Εγγλέζους. Τι να ζηλέψω;

Τα παιδιά μου που είναι 4,5 και 2 να το καταλάβω να πετάνε αγγλικές λέξεις γιατί είναι γεννημένα και πάνε σχολείο εκεί (πχ ο μεγάλος μου έπαιζε μπάσκετ με ένα παιδί χθες και του λέει οποίος βάλει το καλάθι είναι ο champion, γιατί δεν ήξερε το "πρωταθλητής", οπότε εκεί το έκανα εγώ μετάφραση για να καταλάβει το άλλο το παιδί). Προσωπικά δεν έχω πει ποτέ την γυναίκα μου darling και εννοείται δεν μιλάω αγγλικά μπροστά σε κόσμο (όταν είμαι στην Ελλάδα) γιατί ντρέπομαι να περιτριγυρίζομαι από Έλληνες και να μιλάω ξένη γλώσσα. Στον ψωλοευοσμο Θεσσαλονίκης μεγάλωσα, όχι στην Οξφόρδη. :102:
Στην Ελλάδα μιλούσα με την γυναίκα μου πορτογαλικά και στην Βραζιλία ελληνικά, ώστε να μην ξεχνάμε την δεύτερη γλώσσα που μάθαμε.
Φυσικά όχι μπροστά σε άλλους που αγνοούν την αντίστοιχη γλώσσα, είναι αγένεια.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

nyxtovios έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:20
GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:16
nyxtovios έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 19:53
Δεν το λεω για σένα.
Εγώ βρε τύπε μου έχω φάει και συνεχίζω να τρώω 11 χρόνια στην μάπα τους Εγγλέζους. Τι να ζηλέψω;

Τα παιδιά μου που είναι 4,5 και 2 να το καταλάβω να πετάνε αγγλικές λέξεις γιατί είναι γεννημένα και πάνε σχολείο εκεί (πχ ο μεγάλος μου έπαιζε μπάσκετ με ένα παιδί χθες και του λέει οποίος βάλει το καλάθι είναι ο champion, γιατί δεν ήξερε το "πρωταθλητής", οπότε εκεί το έκανα εγώ μετάφραση για να καταλάβει το άλλο το παιδί). Προσωπικά δεν έχω πει ποτέ την γυναίκα μου darling και εννοείται δεν μιλάω αγγλικά μπροστά σε κόσμο (όταν είμαι στην Ελλάδα) γιατί ντρέπομαι να περιτριγυρίζομαι από Έλληνες και να μιλάω ξένη γλώσσα. Στον ψωλοευοσμο Θεσσαλονίκης μεγάλωσα, όχι στην Οξφόρδη. :102:
Μήπως υπάρχει η πιθανότητα οι στγκεκριμενοι που συνάντησες να έχουν όντως ψιλοξεχασει την ελληνιαρικη γλωσσα;
Υπάρχουν πάρα πολλοί που το κάνουν, δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο. Πχ το παιδί το συγκεκριμένων μιλούσε άπιαστα ελληνικά (τον άκουγα να μιλάει με τον δικό μου), σε κάποια φάση βγαίνει από τον παιδότοπο και η μάνα του λέει "πάνε μέσα (στα γερμανικά με ελληνική προφορά), δεν θα το ξαναπώ (ελληνικά). Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να ξεχάσει το "πάνε μέσα".
Άβαταρ μέλους
GoBzi

mao mao έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:23
GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 18:21 Τις τελευταίες μέρες βρίσκομαι σε ένα παραδοσιακό λαζοντόιτς χωριών των Σερρών. Από τα χωριά που οι κάτοικοι φύγανε τις δεκαετίες του 60-70-80, κάνανε λεφτά, ήρθανε πίσω και τους τα φάγανε στο χρηματιστήριο ή τα έφαγε ο Μητσοτάκης. Σήμερα βλέπεις τα παιδιά των ίδιων να φεύγουν και αυτοί Γερμανία. Κυριολεκτικά παίζει να είναι ο μόνος στο χωριό που δεν έχει κάνει Γερμανία.

Έχω παρατηρήσει ότι όλοι τους μιλάμε γερμανικά (φυσικά με ελληνική προφορά).

Για παράδειγμα, πήγα χθες σε έναν παιδότοπο με τους δικούς μου και από δίπλα είχαμε μια οικογένεια που έσκασε μύτη με το VW (γερμανικές πινακίδες), το παιδί ντυμένο με ενδυμασία γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας (αν θυμάμαι καλά Bayern Munich) και η μάνα μιλούσε μισά γερμανοελληνικα, είτε μιλούσε στο παιδί είτε στον άντρα, είτε σε μια φίλη που πήρε τηλέφωνο.

Μου γεννήθηκαν δύο απορίες.

Πρώτον, γιατί μιλάνε γερμανικά; Το παίζουν Ευρωπαίοι άρχοντες; Ξέχασαν τα ελληνικά μέσα σε λίγα χρόνια; Μήπως δεν θέλουν να τους καταλαβαίνουν οι άλλοι λαζοντόιτς;; Η γυναίκα μου γεννήθηκε στην Γερμανία και έφυγε στα 9, μιλάει με γερμανική προφορά, αλλά ποτέ δεν την έχω δει να μιλάμε μέσα σε κόσμο χωρίς να υπάρχει λόγος. :102:

Δεύτερων, ο νόμος Σερρών ως η ελληνική λαζοντοιτσομάνα, γιατί βγάζει ΝΔ; Έχει κάτι το νερό στην Γερμανία; Πολλοί από τους Τούρκους της Γερμανίας φύγανε επί Ερντογάν, αλλά και πάλι Ερντογάν ψηφίζουν.

TL;DR τι παράσταση δίνουν οι λαζοντόιτς;;;

Η 30άρα μαμά που γνώρισες γεννήθηκε Γερμανία από Έλληνες γονείς. Για αυτό τα μιλάει μισά μισά. Δεν είναι οτι έφυγε στα 22 μετά τη σχολή.
Δεν ξέρω γρι γερμανικά, αλλά μπορώ ξεχωρίσω την γερμανική προφορά της γυναίκας μου που γεννήθηκε εκεί με μια προφορά Έλληνα που έχει μεγαλώσει Ελλάδα και μιλάει ξένη γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
Βίνγκιλοτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βίνγκιλοτ »

Ποιος κάθεται κι ασχολείται με το ποια γλώσσα και με τι προφορά μιλάνε οι άλλοι;
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Βίνγκιλοτ έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:33 Ποιος κάθεται κι ασχολείται με το ποια γλώσσα και με τι προφορά μιλάνε οι άλλοι;
Απλός κάνω μια παρατήρηση για τον νόμο Σερρών που έχει εξελιχθεί σε μια Φρανκφούρτη από τα Lidl. :102:
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Βίνγκιλοτ ρε μπας και είσαι Σερραίος λαζοντόιτς; :lol:
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

ελατε σαββάτο πρωί στην λαική στην γκορυτσά ασπροπύργου και άμα ακούσετε τίποτα άλλο από βλαχορώσικα, να με χε...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Naranjita έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:55 ελατε σαββάτο πρωί στην λαική στην γκορυτσά ασπροπύργου και άμα ακούσετε τίποτα άλλο από βλαχορώσικα, να με χε...
Καλά αυτοί δεν έμαθαν και πότε ελληνικά. :lol:

Στην Θεσσαλονίκη έχουμε το αντίστοιχο σε Μενεμένη/Αμπελόκηπους.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Σε κάποιο forum διαβάζω έναν σχολιαστή, μάλλον ελληνοαμερικανικό,που γράφει με λατινικούς χαρακτήρες και μισά αγγλικά μισά ελληνικά πολύ επιτυχημένα. Γνωρίζουμε όλοι αγγλικά βέβαια. Γερμανικά γνωρίζω οπότε δεν με ενοχλεί αλλά καμιά φορά νομίζεις ότι είσαι υποδεέστερος με τον τρόπο που τα λένε. Έχουν και την προφορά αφού μεγάλωσαν εκεί.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ξιπασμενοι βλαχοι δλδ ελληνιαρηδες :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Antares έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 21:11 Σε κάποιο forum διαβάζω έναν σχολιαστή, μάλλον ελληνοαμερικανικό,που γράφει με λατινικούς χαρακτήρες και μισά αγγλικά μισά ελληνικά πολύ επιτυχημένα. Γνωρίζουμε όλοι αγγλικά βέβαια. Γερμανικά γνωρίζω οπότε δεν με ενοχλεί αλλά καμιά φορά νομίζεις ότι είσαι υποδεέστερος με τον τρόπο που τα λένε. Έχουν και την προφορά αφού μεγάλωσαν εκεί.
Βρε εγώ μιλάω για γερμανικά φάση αγγλικά Τσίπρα/Άδωνι (η προφορά, γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε). Αυτό με το υποδεέστερος νομίζω ότι παίζει, οι Σερραίοι είναι τέρμα κομπλεξικοί με τέτοια.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Ναι το γνωρίζω αυτό υπάρχουν παλαιότεροι που μιλάνε έτσι χωρίς να γνωρίζουν γερμανικά (από το σχολείο). Αλλά ήδη η γενιά μου είτε έχει πάει και σε ελληνικό σχολείο και σε γερμανικό ή έχει μάθει γερμανικά σε φροντιστήριο, πανεπιστήμιο. Και δεν είμαι μικρή. Η 19χρονη κόρη μου (αν είχα) θα ήταν στο στάδιο του μιλάω σπαστά ελληνικά ή καθόλου. Αυτή είναι η πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στην περιοχή μου.
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre »

nyxtovios έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:17
Libre arbitre έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:09 Ξύλο θέλουν οι λαζοντόιτς. Εξαιτίας τους τα γερμανικά που έμαθα δεν έχουν καμια αξία, είναι εντελώς αχρηστα, ειδικά το καλοκαίρι στον τουρισμό. Παίρνουν όλες τις θέσεις στην Ελλάδα όπου οι εργοδότες χρειάζονται γερμανικά. Ζητάνε λιγότερα χρήματα και υποτίθεται πως μιλάνε καλύτερα γερμανικά από έναν Έλληνα που απλά μαθαίνει την γλώσσα μέσω πτυχίων.
Νομίζω είναι και με τον Πούτιν
Τους μπερδεύεις με τους ναζιστές του Afd.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 18:32
Communio Sancta έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 18:24 Δεν υπάρχει πιο μπουρζοβλαχιά από αυτήν τη ράτσα.
Δεν είναι ράτσα remlk :smt005:, ελληνά είναι.
:lol:
Σέρρες είπατε ε.
Αν γινότανε αντί στα Τέμπη στις Σέρρες αναρωτιέμαι, πάλι τον άχθο αρούρη γόνο θα βγάζανε;
Έχουνε τρομερή αξιοπρέπεια πάντως εκεί οι ψηφοφόροι, απίθανη.
Ρε φίλε, δεν τους έχεις ζήσει. Κουτοπόνηροι, ακαλλιέργητοι, και κάγκουρες. Αυτό που λέει ο νηματοθέτης, θεωρούν πως αν μιλάνε γερμανικά ενώ πρέπει να μιλήσουν ελληνικά, δείχνουν κάτι σπουδαίο. Πώς καταφέρνουν και παίρνουν ΜΟΝΟ τα ελαττώματα των γερμανών και των Ελλήνων και ΚΑΝΕΝΑ προτέρημα. Ξέρω τι φταίει. Δεν ξέρουν το αθηναϊκό αστικό σουβλάκι.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Ο γιος μου μιλάει ως μητρική γλώσσα τη γερμανική τέλεια, και όταν μιλάει ελληνικά μιλάει ελληνικά και είναι περήφανος. Μαζί μου μιλάει ΜΟΝΟ ελληνικά.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”