Re: Μαθαίνω τί τρώω
Δημοσιεύτηκε: 09 Μάιος 2024, 17:04
Για περαιτέρω επεξηγήσεις, ουδέν πρόβλημα. Είτε αφορά τη νησιώτικη, είτε την "ρουμελιώτικη" είτε την τζιζζζ βόρεια ελληνική ανατολική κουζίνα. 
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Μην βαυκαλίζεσαι ότι θα έχεις επιλογή. Η τζιτζίκι ή βίγκαν.Sid Vicious έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:18 Θα πρέπει να είναι εκτυφλωτικά όμορφη η Καραμελίτσα για να φάω τζιτζίκια, αν δεν είναι τότε μόνο τζατζίκια
Ίσως να είμαι conditioned αλλά και το ξινολάχανο και το κίμτσι μια χαρά μου μυρίζει.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:54Κάτσε έχω κι άλλο παράδειγμα στο μυαλό!!!!! Τα ξινολαχανα, τα κιμτσι, κάτι τουρσιά που ανοίγεις πρώτη φορά και γενικά όπου έχει περάσει διεργασία ζύμωσης. Μποχα αφόρητη, γεύση φοβερή!ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:45Ρε συ, εγώ δεν είμαι ναξιώτισσα ούτε κρητικιά για να το παίξω ειδικός στα τυριά. Αλλά μια στοιχειώδη επαφή και σεβασμό στα παραδοσιακά ρίαλ πρότζεκτς (τυροκομικά, κτηνοτροφικά, λοιπά) την έχω.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:37
Πολύ παραπλανητική σε ο,τι αφορά το φαι. Για παράδειγμα πόσα θεϊκά τυριά μυρίζουν ποδαριλα![]()
![]()
Οχι όταν το πρωτανοιγεις γίνεται της Πόπης. Μιλάμε τρυπάει τον εγκέφαλο η μυρωδιά.klg έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:27Ίσως να είμαι conditioned αλλά και το ξινολάχανο και το κίμτσι μια χαρά μου μυρίζει.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:54Κάτσε έχω κι άλλο παράδειγμα στο μυαλό!!!!! Τα ξινολαχανα, τα κιμτσι, κάτι τουρσιά που ανοίγεις πρώτη φορά και γενικά όπου έχει περάσει διεργασία ζύμωσης. Μποχα αφόρητη, γεύση φοβερή!ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:45
Ρε συ, εγώ δεν είμαι ναξιώτισσα ούτε κρητικιά για να το παίξω ειδικός στα τυριά. Αλλά μια στοιχειώδη επαφή και σεβασμό στα παραδοσιακά ρίαλ πρότζεκτς (τυροκομικά, κτηνοτροφικά, λοιπά) την έχω.![]()
Το ντούριαν που ειχα φαει οταν ειχα παει Ταϊλάνδη, κλασικότατο παράδειγμα. Η πιο απαίσια μυρωδιά που εχω σνιφάρει στη ζωή μου, σε συνδυασμό με την καλύτερη γεύση που εχω γευτεί. Ουτε με σοκολάτα δεν συγκρίνεται, σκάλες ανωτερο γευστικά.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:54Κάτσε έχω κι άλλο παράδειγμα στο μυαλό!!!!! Τα ξινολαχανα, τα κιμτσι, κάτι τουρσιά που ανοίγεις πρώτη φορά και γενικά όπου έχει περάσει διεργασία ζύμωσης. Μποχα αφόρητη, γεύση φοβερή!ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:45Ρε συ, εγώ δεν είμαι ναξιώτισσα ούτε κρητικιά για να το παίξω ειδικός στα τυριά. Αλλά μια στοιχειώδη επαφή και σεβασμό στα παραδοσιακά ρίαλ πρότζεκτς (τυροκομικά, κτηνοτροφικά, λοιπά) την έχω.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:37
Πολύ παραπλανητική σε ο,τι αφορά το φαι. Για παράδειγμα πόσα θεϊκά τυριά μυρίζουν ποδαριλα![]()
![]()
εχω πει την ιστορια με τον Κανελη τον σκυλο?Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:29Οχι όταν το πρωτανοιγεις γίνεται της Πόπης. Μιλάμε τρυπάει τον εγκέφαλο η μυρωδιά.klg έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:27Ίσως να είμαι conditioned αλλά και το ξινολάχανο και το κίμτσι μια χαρά μου μυρίζει.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:54
Κάτσε έχω κι άλλο παράδειγμα στο μυαλό!!!!! Τα ξινολαχανα, τα κιμτσι, κάτι τουρσιά που ανοίγεις πρώτη φορά και γενικά όπου έχει περάσει διεργασία ζύμωσης. Μποχα αφόρητη, γεύση φοβερή!
Δεν θυμάμαι! Πες πες.Πλέριος έγραψε: 09 Μάιος 2024, 19:26εχω πει την ιστορια με τον Κανελη τον σκυλο?Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:29Οχι όταν το πρωτανοιγεις γίνεται της Πόπης. Μιλάμε τρυπάει τον εγκέφαλο η μυρωδιά.klg έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:27
Ίσως να είμαι conditioned αλλά και το ξινολάχανο και το κίμτσι μια χαρά μου μυρίζει.
Δεν έχω φάει ποτέ, αλλά ναι κάτι ανάλογο έχω ακούσει από όσους έχουν φάει.vantono έγραψε: 09 Μάιος 2024, 19:23Το ντούριαν που ειχα φαει οταν ειχα παει Ταϊλάνδη, κλασικότατο παράδειγμα. Η πιο απαίσια μυρωδιά που εχω σνιφάρει στη ζωή μου, σε συνδυασμό με την καλύτερη γεύση που εχω γευτεί. Ουτε με σοκολάτα δεν συγκρίνεται, σκάλες ανωτερο γευστικά.Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:54Κάτσε έχω κι άλλο παράδειγμα στο μυαλό!!!!! Τα ξινολαχανα, τα κιμτσι, κάτι τουρσιά που ανοίγεις πρώτη φορά και γενικά όπου έχει περάσει διεργασία ζύμωσης. Μποχα αφόρητη, γεύση φοβερή!ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:45
Ρε συ, εγώ δεν είμαι ναξιώτισσα ούτε κρητικιά για να το παίξω ειδικός στα τυριά. Αλλά μια στοιχειώδη επαφή και σεβασμό στα παραδοσιακά ρίαλ πρότζεκτς (τυροκομικά, κτηνοτροφικά, λοιπά) την έχω.![]()
καταρχας αυτο που λετε εσεις ξινολαχανο εμεις το λεμε ''αρμεα'' (με ενα ανεπαιστητο χ στο τελος)Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 19:31Δεν θυμάμαι! Πες πες.Πλέριος έγραψε: 09 Μάιος 2024, 19:26εχω πει την ιστορια με τον Κανελη τον σκυλο?Cecily Anne έγραψε: 09 Μάιος 2024, 18:29
Οχι όταν το πρωτανοιγεις γίνεται της Πόπης. Μιλάμε τρυπάει τον εγκέφαλο η μυρωδιά.
Πλέριος έγραψε: 09 Μάιος 2024, 19:46καταρχας αυτο που λετε εσεις ξινολαχανο εμεις το λεμε ''αρμεα'' (με ενα ανεπαιστητο χ στο τελος)
τεσπα υπηρχε ενας σκυλος που τον λεγαν Κανελη, καλος σκυλος, ολοι τον αγαπουσαν
ε ρε που ειναι Κανελης....
η οικογενεια εβγαζε αρμεα ολονα τον χειμωνα απο το βαρελι
καποια στιγμη, βαηζ το χερι ο μπαρμπας και ποιαην τον Κανελη ''ααααααα ρα, να ο Κανεηλς''
εμβολια και παπαριες....
Από την Καθημερινή και να μάθεις κάτι λίγο δύσκολο. Ήδη απ' αυτήν την πρόταση που απομόνωσα φαίνεται ότι ο αρθρογράφος δεν έκανε ούτε 1 λεπτό έρευνα για το άρθρο του.Καραμελίτσα έγραψε: 09 Μάιος 2024, 16:01 Μια και θα αποτελέσουν τη βασική μας πηγή πρωτεΐνης σε μια εικοσαετία, ας μάθουμε κάτι γι' αυτά.
Τα περιοδικά τζιτζίκια έχουν έναν απίστευτα μακρύ κύκλο ζωής, σε αντίθεση με τα αδέρφια τους που ωριμάζουν κάθε καλοκαίρι.
Σύντομα στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς σας.
