!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Όχλος λυντσάρει γυναίκα δολοφόνο 8χρονου στο Μεξικό

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Όχλος λυντσάρει γυναίκα δολοφόνο 8χρονου στο Μεξικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:18 Μιλάω για τις περιπτώσεις που είμαστε 100% σίγουροι.
Εδώ δεν είμαστε;
Δεν ξέρω την περίπτωση. Αν όμως στην Αμερική που είναι προηγμένο κράτος και επίσης δημοκρατικό (με τις όποιες ατέλειές του), διαβάζεις κάθε τόσο ότι κάποιος που φυλακίστηκε δεκαετίες ή εκτελέστηκε, ήταν τελικά αθώος, τότε μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αλλού.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Βίνγκιλοτ έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:21
Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:19ομιλώ για ανώδυνη ευθανασία
Όντως δεν έχεις διαβάσει το Σύνταγμα.

Εντωμεταξύ και αυτό που προτείνεις πάλι θρασύδειλο είναι, λειτουργεί με ανάλογο τρόπο. Η ευθύνη μετατίθεται από το άτομο στο κράτος.
Α εσύ θέλεις να πηγαίνει στο άτομο η ευθύνη;
Οκ, να κλείνουμε τότε τους δολοφόνους (ειδικά παιδιών) για 30 λεπτά σε ένα δωμάτιο με τους γονείς.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Εντωμεταξύ και αυτό που προτείνεις πάλι θρασύδειλο είναι, λειτουργεί με ανάλογο τρόπο. Η ευθύνη μετατίθεται από το άτομο στο κράτος.
Και το κράτος χέστηκε, την ξανα-μεταθέτει στο άτομο.

Αν η ονείρωξη το Οττο είχε την παραμικρή βάση στην πραγματικότητα, δεν θάβλεπες περιπτώσεις λυντσαρισμάτων.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:25

Οκ, να κλείνουμε τότε τους δολοφόνους (ειδικά παιδιών) για 30 λεπτά σε ένα δωμάτιο με τους γονείς.
Το πηγές σε ακραία, μα απόλυτα δίκαιη, χαρντκορ απονομή δικαιοσύνης.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

ST48410 έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:22
Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:18 Μιλάω για τις περιπτώσεις που είμαστε 100% σίγουροι.
Εδώ δεν είμαστε;
Δεν ξέρω την περίπτωση. Αν όμως στην Αμερική που είναι προηγμένο κράτος και επίσης δημοκρατικό (με τις όποιες ατέλειές του), διαβάζεις κάθε τόσο ότι κάποιος που φυλακίστηκε δεκαετίες ή εκτελέστηκε, ήταν τελικά αθώος, τότε μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αλλού.
Μα έχω δηλώσει κατά της θανατικής ποινής για αυτό το λόγο.

Αλλά αν έχω κάποιων που η κάμερα τον κατέγραψε να βιάζει και να σκοτώνει ένα παιδί, ή έχω κάποιον που σκότωσε κάποιον και μέσα στο δικαστήριο το παραδέχεται και γελάει και στην μάπα των συγγενών, τότε ας σκεφτούμε την εναλλακτική που λέω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Επειδή δεν λειτουργεί σωστά η δικαιοσύνη; Κι αντί να φτιάξουμε τις δυσλειτουργίες να γυρίσουμε πίσω;

Πήρε χιλιετηρίδες στον άνθρωπο να φτάσει στα επίπεδα κοινωνικής οργάνωσης που έχουμε σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ερμής έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:26

μα το μαλάκα με εγκαλεί για "ένστικτα", νομίζοντας ότι το λιντσάρισμα (που στην πραγματικότητα μετά από μερικά χτυπήματα απλά βαράνε ένα πτώμα) είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν δολοφόνο παιδιού.

Άβαταρ μέλους
Βίνγκιλοτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βίνγκιλοτ »

Εντωμεταξύ, αυτά που προτείνετε για τιμωρίες ούτε στο Μεσαίωνα δεν ήταν θεσμοθετημένα. Ακόμα και αν συνέβαιναν, συνέναιναν εξαιρετικά σπάνια. Το ίδιο το επάγγελμα του δήμιου ήταν στιγματισμένο για γενιές ολόκληρες.

Δεν υπάρχει ούτε επίφαση δικαιοσύνης σ' όλα αυτά παρά εκδηλώσεις προβληματικών προσωπικοτήτων. Και η απόσταση ανάμεσα στον λιντσαριστή και στον μακελάρη δεν είναι και τόσο μεγάλη, είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι θέμα συνθηκών. :102:

Ερμής έγραψε: 30 Μαρ 2024, 10:03 Στο σαρλι εμπντο ήταν εντελώς άλλη ιστορία. Η μοναδική επίθεση που ήταν δικαιολογημενη.
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

panos291 έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:21
Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:08
Βίνγκιλοτ έγραψε: 30 Μαρ 2024, 18:59 Εκτός όλων των άλλων, το λιντσάρισμα είναι πράξη θρασύδειλων γιατί γίνεται με όρους όχλου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί το κάθε ανθρωπάκι να βγάλει όλη την καταπιεσμένη σκατίλα που έχει μέσα του και ταυτόχρονα να νιώθει ότι αποθέτει την ευθύνη των πράξεών του στην ομάδα.
Συμφωνώ.

Γι'αυτό έχω ξαναπεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, θέλει άμεσες λύσεις επιστημονικές.

Διάλεξε τελευταίο γεύμα, φάε (ή μη φας, χεστηκαμε), πάμε στο δίπλα δωμάτιο και ξεκινάμε διαδικασία:

ευθανασία - παίρνουμε τα όργανα που είναι υγιή - τα δίνουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη βάσει λίστας.

Για τα υπόλοιπα, ας την κρίνει ο Θεός.
Εγω πιστευω οτι ο δραστης ειναι αρρωστο ατομο που χρειαζεται την βοηθεια ενος γιατρου, οπως τον δικο μας τον Σηφη.
:smt005:

Imperium

Στους μουσουλμάνους, αν το δικαστήριο θα δείξει επιείκια ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά απο την απόφαση των γονέων. Στο χέρι τους είναι αν θα συγχωρέσουν ή θα κρεμάσουν τέτοιες περιπτώσεις.

Σωστό κατ' εμέ.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Τα λυντσάρισματα και οι αυτοδικιες υπάρχουν σε διεφθαρμενα κράτη όπου μαφιόζικη καρτέλ και διεφθαρμένοι κρατικοι λειτουργοί κυβερνούν. Όπως συμβαίνει στο Μεξικό.
Ότι και να έκανε η γυναίκα οφειλαν οι πολιτες να αφήσουν στο κράτος να την δικάσει και εάν την βρει ενοχή να την τιμωρήσει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:29

μα το μαλάκα με εγκαλεί για "ένστικτα", νομίζοντας ότι το λιντσάρισμα (που στην πραγματικότητα μετά από μερικά χτυπήματα απλά βαράνε ένα πτώμα) είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν δολοφόνο παιδιού.
Θα σου πω και το άλλο. Δεν είναι ανάγκη να είναι δικό σου το παιδί για να έχεις τέτοιες αντιδράσεις. Δε θέλω ποτε να μάθω αν και πόσο κτήνος θα μπορούσα να γίνω ακόμη και στην περίπτωση που το παιδί δεν ήταν δικό μου αλλά ενός γνωστού μου. Αυτό που θα ήταν διαφορετικό, θα ήταν ο πόνος μέσα μου.

Δε νομίζω ότι θα ήμουν ιδιαίτερα ψυχοπονιαρης αν υποθετικά με έκλειναν σε ένα δωμάτιο με κάποιον που πείραξε πχ το δικό σου παιδί, μακρυά από εμάς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ερμής έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:31
Otto Weininger έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:29
Θα σου πω και το άλλο. Δεν είναι ανάγκη να είναι δικό σου το παιδί για να έχεις τέτοιες αντιδράσεις. Δε θέλω ποτε να μάθω αν και πόσο κτήνος θα μπορούσα να γίνω ακόμη και στην περίπτωση που το παιδί δεν ήταν δικό μου αλλά ενός γνωστού μου. Αυτό που θα ήταν διαφορετικό, θα ήταν ο πόνος μέσα μου.

Δε νομίζω ότι θα ήμουν ιδιαίτερα ψυχοπονιαρης αν υποθετικά με έκλειναν σε ένα δωμάτιο με κάποιον που πείραξε πχ το δικό σου παιδί, μακρυά από εμάς.
Καλά, προφανώς.
Άλλωστε τα ένστικτα δεν είναι κάτι που επιλέγουμε. Η φύση μας τα έχει δώσει.
Ο πολιτισμός μας απλά έχει "κοιμήσει" κάποια από αυτά.

Από την στιγμή που κάποιος, χέζει πάνω σε αυτον τον πολιτισμό και σου ξυπνάει τέτοια ένστικτα, κακο του κεφαλιού του.

Imperium

ST48410 έγραψε: 30 Μαρ 2024, 19:28 Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Επειδή δεν λειτουργεί σωστά η δικαιοσύνη;

Ναι.
Κι αντί να φτιάξουμε τις δυσλειτουργίες να γυρίσουμε πίσω;

Πήρε χιλιετηρίδες στον άνθρωπο να φτάσει στα επίπεδα κοινωνικής οργάνωσης που έχουμε σήμερα.
Πολλοί σήμερα, ιδίως ισχυροί, αυτό ακριβώς θέλουν.
Αν ο κοσμός αποδεχθεί οτι βασιλεύει η ατιμωρισία, τότε κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει.
Γι αυτό κανα λυντζαριματάκι πού και πού δεν βλάπτει. βλ. Γαλλική Επανάσταση.

Μετά βέβαια σου κατσικώνεται ο Ναπολέοντας, βασικά δεν υπάρχει ελπίδα... :a040:
Imperium

Και μιας και είχαμε αναφέρει του διαρρήκτες της Εκάλης στο προηγούμενο, αν είχαν βρεθεί τίποτα Χριστιανοί και τους είχαν πεθάνει στο ξύλο, φαντάζεστε τον σάλο;;

Αλλά θα αναγκαζοντουσαν να κάνουν κάτι για την περίπτωση των Ρομά, που τώρα απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Με τίποτα. Γιατί άραγε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”