Σμέρνα.Saturn έγραψε: 19 Μαρ 2024, 10:48 πώς το λένε εκείνο το ψαρόφιδο με κάτι σαγόνια να! μου διαφεύγει τώρα
Πάμε τώρα για το φαγητό που φτιάχνουμε με αυτήν.
Η σμέρνα έχει πολύ πηκτίνη μέσα στα φιλέτα ,ζελέ ,έτσι φτιάχνουμε πηχτή ψαριού για την σαρακοστή με διάφορα λαχανικά , σέλινο καρότο και διάφορα μυρωδικά δεντρολίβανο θυμάρι δάφνη .
Φτιάχνουμε ένα ρολό πηχτή και το κόβουμε φέτες , κάποιοι τους αρέσει να το απλώνουν στο ψωμί σαν πατέ.
Φυσικά πρέπει να είναι μεγάλο το θεριό για να βγάλει τέτοια φιλέτα πάνω από 4 κιλά τουλάχιστον.
Καλή σας όρεξη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τέτοιες συνταγές.