Το μπολνταρισμένο όντως ισχύει. Και είναι γεγονός οτι η εκκλησιαστική μουσική (και τέχνη γενικότερα) έχει ρόλο λατρευτικό και διδάσκει το δόγμα, καθώς λένε οι Πατέρες.stergiosbik έγραψε: 25 Οκτ 2018, 13:28 Δεν εχω ιδεα απο Βυζαντινη μουσικη.
Μπορω μονο να λεω αν μου αρεσει οπως ψελνει καποιος ή οχι.
Βεβαια το κακο ειναι οτι πολλες φορες αυτο που μας αρεσει δεν ειναι αποδοσμενο σωστα.
Ο κολλητος ειναι καθηγητης Βυζαντινης,με τεραστιο εργο παρα το νεαρο της ηλικιας (στα 44 χρονια σου θεωρεισαι νεος ακομη στην Βυζαντινη),διευθυντης της Βυζαντινης σχολης της Μητροπολης και ενας απο τους καλυτερους στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη.
Ενας απο τους αγαπημενους μαθητες του μακαριτη του Λυκουργου Αγγελοπουλου (θρυλος στην Βυζαντινη) που εχει γυρισει τον μισο πλανητη με την χορωδια του.
Αυτος μου 'χει πει οτι δυστυχως σημερα στην Βυζαντινη ελαχιστοι ψελνουν οπως πρεπει.
Οι περισσοτεροι ειτε ψελνουν λαθος ειτε τραγουδανε!
Μ' εχει φαει εδω και δεκαετιες να μου μαθει Βυζαντινη αλλα εγω εκει βραχος!![]()
Ουτε το' χω αλλα ουτε με τραβαει.
Αυτα τα κανεις οταν πραγματικα το θελει η ψυχη σου κι εμενα δεν μου δωσε αυτη τη χαρη ο Θεος.
Κι εγώ δεν γνωρίζω Βυζαντινή μουσική, θα ήθελα να μάθω αλλά δεν έχω χρόνο ούτε κουράγιο πια για διάβασμα, μόνο εμπειρικά πλέον θα μου άρεσε να ασχοληθώ (μου αρέσει πολύ η Βυζαντινή μουσική).
Από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο μου έχει αρέσει πολύ το παρακάτω, αλλά και γι αυτό έχω ακούσει ενστάσεις (δεν βγάζεις άκρη και με τους ψαλτάδες επίσης από ό,τι έχω καταλάβει