Σελίδα 2 από 5

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:18
από Σπύρος
Είδα στα λιντλ αλλαντικό Iberico $160 το κιλό.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:23
από Dwarven Blacksmith
southern έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:51
Cecily Anne έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:45
southern έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:37
Είναι ακριβά αλλά είναι κάτι σπάνιο. Σιγκαπούρη είχα δοκιμάσει κροκόδειλο
Κροκόδειλο/καγκουρώ φέρνουν τα λιντλ. Εννοείται δεν έχω δοκιμάσει.
Αλήθεια;; στη Σιγκαπούρη που είχα εργαστεί είχαν φάρμες κροκοδειλων αλλά εισήγαγαν κιόλας. Σαν το κοτόπουλο είναι το κρέας κροκόδειλου.
Και τα δύο είναι βασικά κρέας δεινοσαύρου. Σαν θηλαστικό τα τρώω χαιρεκακα.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:23
από Σπύρος
Το κρέας βίσωνα είναι θαυμάσιο. Δεν κάνει όμως για "γουρουνιές". Δεν έχει νόημα να παίρνεις αλλαντικά ή λουκάνικα. Άμα δεις την διατροφική αξία που λέει, αυτή είναι μέσος όρος. Τα λουκάνικα και ο κιμάς αναγκαστικά έχουν περισσότερα λιπαρά. Γι'αυτό και το λουκάνικο έχει 11%. Ο κιμάς από βίσωνα που παίρνω οπότε βρίσκω έχει 10% λιπαρά. Όμως μπορώ να βρω και βοδινό κιμά με 7% λιπαρά.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:27
από foscilis
southern έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:19 Τα είδα στο ΑΒ. https://www.ab.gr/el/eshop/Tyria-Fytika ... /p/7147276
Θα πάρω σίγουρα και βουβάλια για τις γιορτές. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι αυτά σαν μεζέ.
τα βουβαλίσια είναι καλά.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:35
από Εμπεδοκλής
70% κρέας βίσωνα και 20% κρέας χοιρινού. Για μαλάκες ψάχνουν;

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:37
από Feindflug
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:35 70% κρέας βίσωνα και 20% κρέας χοιρινού. Για μαλάκες ψάχνουν;
Να τολμήσω να ρωτήσω για το υπόλοιπο 10%, τύπε;

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:39
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Feindflug έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:37
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:35 70% κρέας βίσωνα και 20% κρέας χοιρινού. Για μαλάκες ψάχνουν;
Να τολμήσω να ρωτήσω για το υπόλοιπο 10%, τύπε;
Γάτα

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:49
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:18
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:07
Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:21 Καντο Πέμικαν να έχεις να τρως 10 χρόνια, κυριολεκτικά


Spoiler
δε θα ξαναχρειαστείς και τουαλέτα, καθότι είναι σκέτη πρωτεϊνη

.

Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό.....θα το μελετήσω..... :smt023


Ρε μαλάκες είδα στο Σύνταγμα στο περίπτερο πρίν τη Μητροπόλεως αυτά τα Αμέρικα αποξηραμένα Τζέρκις απο 10 διαφορετικές μάρκες

με τιμή 5 € τα 25 γραμμάρια δηλαδή 200 € το κιλό ρε..... :smt126

Οι Αμερκάνοι ζούν στο κόσμο τους.....μιλάμε εχουν τρελλαθεί οι άθρωποι..... :fp: :hammer:



.


[img]https://i.postimg.cc/wBgnZmJn/1063 ... .jpg[/img]



.
όπως το Πεμικαν, το Τζέρκυ είναι σουρβάιβαλ φουντ. Αγοράζεις μια φορά και το κρατάς στο ψυγείο για να φας μετά απο μήνες ή χρόνια. Είναι για ειδικές καταστάσεις. Δε θα χρειαστείς 1 κιλό μπιφ τζέρκυ, εκτός και αν πέσει πανούκλα και καταστραφεί ο κόσμος και μείνεις μόνος σου :102:


.


Ρε μή πιάνεσε απο το πώς στο σερβίρουν οι εμποράκοι.....σαρβάιβ και πούτσες μπλέ.....

Καί μείς το Απάκι και το Σύγλινο τα διατηρούμε μέσα στο λίπος τους το πρώτο και σε λάδι το 2ο με διάρκεια μηνών και χρόνου

αλλά δεν το πουλάμε 200 το κιλό.....

Και το 1 κιλό με βγάζει 1 μήνα όταν παω για διακοπές σε ακατοίκητα νησιά ή απομακρυσμένες παραλίες.....

Το Πέμικαν με τι το διατηρούν ;;; .με ίδιο λίπος ;;;

Τύχη Αγαθή έτυχε ποτέ να φάς Μπέικο Αέρος ;;;


.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 20:55
από Εμπεδοκλής
Feindflug έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:37
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:35 70% κρέας βίσωνα και 20% κρέας χοιρινού. Για μαλάκες ψάχνουν;
Να τολμήσω να ρωτήσω για το υπόλοιπο 10%, τύπε;
Υποθέτω ότι ούτε οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν ξέρουν. Λίγα μπαχαρικά, κανένα άλογο, λίγα συντηρητικά άντε και τίποτε σκουλίκια.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 21:01
από Πτολεμαίος
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:55
Feindflug έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:37
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Δεκ 2023, 20:35 70% κρέας βίσωνα και 20% κρέας χοιρινού. Για μαλάκες ψάχνουν;
Να τολμήσω να ρωτήσω για το υπόλοιπο 10%, τύπε;
Υποθέτω ότι ούτε οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν ξέρουν. Λίγα μπαχαρικά, κανένα άλογο, λίγα συντηρητικά άντε και τίποτε σκουλίκια.
Τωρα που είπες "άλογο" ήμουνα Αυστρία πριν μια βδομάδα και πέρασα από μια κωμόπολη, το Baden.
Εκεί πέτυχα κάτι περίπτερα με διαφορά σουβενίρ, ζεστό κρασί, τυριά και αλλαντικά.
Κοντό στάθηκα στα αλλαντικά και είδα 2 κομμάτια μαύρο κρέας, κατάμαυρο πίσσα.
Ρωτάω τον πωλητή" τι κρέας είναι αυτό;" και μου λέει άλογο.
Τρώνε άλογο οι αουστριανς;

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 21:06
από pylothess
southern έγραψε: 07 Δεκ 2023, 19:19 Τα είδα στο ΑΒ. https://www.ab.gr/el/eshop/Tyria-Fytika ... /p/7147276
Θα πάρω σίγουρα και βουβάλια για τις γιορτές. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι αυτά σαν μεζέ.
Υψηλής διατροφικης αξίας με λίγο λίπος
Εικόνα
Τα έχει δοκιμάσει κανείς;
Ναι αλλά δεν παύει να είναι επεξεργασμένο κρέας...

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 21:07
από pylothess
Μήπως για να είμαστε σίγουρο να φάμε κανένα κατσίκι η κανένα γουρούνι;

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 21:17
από Εμπεδοκλής
pylothess έγραψε: 07 Δεκ 2023, 21:07 Μήπως για να είμαστε σίγουρο να φάμε κανένα κατσίκι η κανένα γουρούνι;
Όχι ρε συ. Άσε τους νεόπλουτους που το μυαλό τους έχει γίνει πουρές από τη διαφήμιση να νομίζουν ότι τρώνε κάτι εκλεπτυσμένο επειδή το λέει το περιτύλιγμα.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 21:30
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
pylothess έγραψε: 07 Δεκ 2023, 21:07 Μήπως για να είμαστε σίγουρο να φάμε κανένα κατσίκι η κανένα γουρούνι;

.

Φαντάσου ότι ολα τα είδη που μεταποίησε ο άνθρωπος για να τα συντηρήσει στο χρόνο βγήκαν νοστιμότερα απο την φρεσκομορφή.....

Απο Τουρσιά και Λιαστά μέχρι Αέρος και Καπνιστά και αποξηραμένα και Λικέρ 100 άλλες εκφράσεις.....

Το ότι δεν είχαν ψυγείο τους έκανε να βρούν όλες αυτες τις νόστιμες εκφράσεις κάθε είδους.....

Αν τα φάμε όλα φρέσκα περιορίζεται η νοστιμιά και η ποικιλία.....

.

Re: Λουκάνικα από βισωνα

Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκ 2023, 22:05
από pylothess
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Δεκ 2023, 21:30
pylothess έγραψε: 07 Δεκ 2023, 21:07 Μήπως για να είμαστε σίγουρο να φάμε κανένα κατσίκι η κανένα γουρούνι;

.

Φαντάσου ότι ολα τα είδη που μεταποίησε ο άνθρωπος για να τα συντηρήσει στο χρόνο βγήκαν νοστιμότερα απο την φρεσκομορφή.....

Απο Τουρσιά και Λιαστά μέχρι Αέρος και Καπνιστά και αποξηραμένα και Λικέρ 100 άλλες εκφράσεις.....

Το ότι δεν είχαν ψυγείο τους έκανε να βρούν όλες αυτες τις νόστιμες εκφράσεις κάθε είδους.....

Αν τα φάμε όλα φρέσκα περιορίζεται η νοστιμιά και η ποικιλία.....

.
Υπολόγισε πόσο αλάτι υπάρχει στα παστά και θα καταλάβεις...
Για να μην υπολογίσουμε την κρυφή ζάχαρη στα επεξεργασμένα...