Σελίδα 2 από 8

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:02
από Ναύτης
Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:04
από Isildur
Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:01
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:00
Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:57 εγώ έμαθα πάντως να μαγειρεύω από τον πετρετζίκη και με λίγες γνώσεις χημείας ως ερασιτέχνης χημικός
ο Πετρετζίκης πρέπει να γίνει εικόνισμα σε κάθε εργένη, χάρη σε αυτόν δεν γίναμε 350 κιλά και φτιάχνουμεκ άτι μόνοι μας.

υγ ο ναύτης σε έδωσε την ακριβή εξήγηση της κλειστής κατσαρόλας.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!
εσύ να ακολουθείς την Μπαρμπαρίγου
Όχι ρε, καλός είναι ο Άκης. Για το "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ" λέω, που αναφωνεί κάθε φορά που δοκιμάζει κάτι που έκανε. :lol:

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:04
από Isildur
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική μου συνταγή τις φτιάχνει.
Ψωνάρα!

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:06
από Δημοκράτης
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:04
Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:01
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:00
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!
εσύ να ακολουθείς την Μπαρμπαρίγου
Όχι ρε, καλός είναι ο Άκης. Για το "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ" λέω, που αναφωνεί κάθε φορά που δοκιμάζει κάτι που έκανε. :lol:
α ναι και κάποιες φορες βλέπεις στην φάτσα του το "τι μαλακία έβαλα μέσα και βγήκε έτσι;"

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:06
από Ναύτης
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:04
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική μου συνταγή τις φτιάχνει.
Ψωνάρα!
Έτσι μας λέτε εμάς, τους bon viveur, εσείς οι μπυθουλιώτες.
Πφφφ... :ne8:

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:07
από Δημοκράτης
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:09
από Ναύτης
Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:07
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .
Κι εγώ τα ίδια. Μετά έφτιαξα πολλές συνταγές του.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:09
από Isildur
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:06
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:04
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική μου συνταγή τις φτιάχνει.
Ψωνάρα!
Έτσι μας λέτε εμάς, τους bon viveur, εσείς οι μπυθουλιώτες.
Πφφφ... :ne8:
Χτύπησε η πρεσβυωπία, ε;

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:11
από Saliveros
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.
Isildur έγραψε:Γιατί ρε, έχει τίποτα καλύτερο να κάνει; Άσε που θα είναι και τσάμπα τιβί, να κάθεται να το βλέπει να φουσκώνει. :003:
α χα χα γελάσαμε :c040:
το ότι σκέπτομαι πώς θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την κβαντική υπομάζα της ηλεκτροεκφυλισμένης μαύρης ενέργειας στην ακτίνα Schwarzschild, δεν είναι καλύτερο, εεε; :ne8:

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:11
από Ναύτης
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:09
Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:06
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:04
Ψωνάρα!
Έτσι μας λέτε εμάς, τους bon viveur, εσείς οι μπυθουλιώτες.
Πφφφ... :ne8:
Χτύπησε η πρεσβυωπία, ε;
Όχι, το είδα το λογοπαίγνιο, αλλά ήθελα κάπου να γράψω την ατάκα.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:13
από klg
Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:06
    Εδώ και 7 χρόνια μένω μόνος και "έμαθα" να μαγειρεύω.
    Μετανιώνω πικρά που, αν και έμενα με τη μαμά τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει, δεν έμαθα από κείνην.
    Τώρα μαγειρεύω από συνταγές που βρίσκω στο Διαδίκτυο.
    Τα καταφέρνω αρκετά καλά, βέβαια με διαρκές σλάλομ μεταξύ κουζίνας και desktop όπου τις κρατάω σε φάκελο.

    Κατά καιρούς έχω απορίες. Π.χ.:

    Λέει η συνταγή "Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ν λεπτά, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά"

    Συγνώμη, αλλά με ανοιχτή κατσαρόλα φανταζόμουν ότι θα φύγουν τα υγρά. Με κλειστή, πού θα πάνε;
    Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)

    :lol:

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:14
    από Isildur
    Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:07
    Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
    από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .
    Εγώ έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές του μέσω της κόρης μου που τον γουστάρει (both ways) και κάνει διάφορες δικές του. Η σύζυγος είναι κλασική "ξερόλα" στη μαγειρική*. Και όχι μόνο στη μαγειρική δηλαδή, σ' εμάς ισχύει το γνωστό ανέκδοτο ότι πετάξαμε την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα γιατί μας ήταν άχρηστη πλέον.


    * το μόνο γαμώτο είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι όντως πολύ καλά αυτά που φτιάχνει, είναι νάτσουραλ μπορν κουκ, οπότε δεν μπορούμε να της πούμε και πολλά. Απλά, αρκετά σπάνια δοκιμάζει κάτι νέο.

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:14
    από Ναύτης
    Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:11
    Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
    Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.
    (...)
    Κι έτσι πρέπει για να μην σου κολλήσει. Μην το παρακάνεις, όμως, μην ανακατεύεις κάθε ένα λεπτό δηλαδή, γιατί κάθε φορά που ανακατεύεις αφενός διαφεύγουν όλοι οι ατμοί, αφετέρου ρίχνεις τη θερμοκρασία.

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:16
    από Saliveros
    klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:13
    Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:06
      Εδώ και 7 χρόνια μένω μόνος και "έμαθα" να μαγειρεύω.
      Μετανιώνω πικρά που, αν και έμενα με τη μαμά τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει, δεν έμαθα από κείνην.
      Τώρα μαγειρεύω από συνταγές που βρίσκω στο Διαδίκτυο.
      Τα καταφέρνω αρκετά καλά, βέβαια με διαρκές σλάλομ μεταξύ κουζίνας και desktop όπου τις κρατάω σε φάκελο.

      Κατά καιρούς έχω απορίες. Π.χ.:

      Λέει η συνταγή "Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ν λεπτά, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά"

      Συγνώμη, αλλά με ανοιχτή κατσαρόλα φανταζόμουν ότι θα φύγουν τα υγρά. Με κλειστή, πού θα πάνε;
      Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)

      :lol:
      :smt017

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:17
      από Isildur
      Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:11
      Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
      Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.
      Isildur έγραψε:Γιατί ρε, έχει τίποτα καλύτερο να κάνει; Άσε που θα είναι και τσάμπα τιβί, να κάθεται να το βλέπει να φουσκώνει. :003:
      α χα χα γελάσαμε :c040:
      το ότι σκέπτομαι πώς θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την κβαντική υπομάζα της ηλεκτροεκφυλισμένης μαύρης ενέργειας στην ακτίνα Schwarzschild, δεν είναι καλύτερο, εεε; :ne8:
      Άσε τη μαύρη ενέργεια και πάρε μια μαύρη τρύπα να έχεις.

      Πρόσεχε όμως μην καταπιεί και τη Bianca.