Re: Βοήθεια σε αρχάριο
Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 13:02
Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Όχι ρε, καλός είναι ο Άκης. Για το "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ" λέω, που αναφωνεί κάθε φορά που δοκιμάζει κάτι που έκανε.Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:01εσύ να ακολουθείς την ΜπαρμπαρίγουIsildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:00ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:57 εγώ έμαθα πάντως να μαγειρεύω από τον πετρετζίκη και με λίγες γνώσεις χημείας ως ερασιτέχνης χημικός
ο Πετρετζίκης πρέπει να γίνει εικόνισμα σε κάθε εργένη, χάρη σε αυτόν δεν γίναμε 350 κιλά και φτιάχνουμεκ άτι μόνοι μας.
υγ ο ναύτης σε έδωσε την ακριβή εξήγηση της κλειστής κατσαρόλας.
Ψωνάρα!Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική μου συνταγή τις φτιάχνει.
α ναι και κάποιες φορες βλέπεις στην φάτσα του το "τι μαλακία έβαλα μέσα και βγήκε έτσι;"Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:04Όχι ρε, καλός είναι ο Άκης. Για το "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ" λέω, που αναφωνεί κάθε φορά που δοκιμάζει κάτι που έκανε.![]()
από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
Κι εγώ τα ίδια. Μετά έφτιαξα πολλές συνταγές του.Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:07από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
Χτύπησε η πρεσβυωπία, ε;
Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
α χα χα γελάσαμεIsildur έγραψε:Γιατί ρε, έχει τίποτα καλύτερο να κάνει; Άσε που θα είναι και τσάμπα τιβί, να κάθεται να το βλέπει να φουσκώνει.
Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:06Εδώ και 7 χρόνια μένω μόνος και "έμαθα" να μαγειρεύω.
Μετανιώνω πικρά που, αν και έμενα με τη μαμά τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει, δεν έμαθα από κείνην.
Τώρα μαγειρεύω από συνταγές που βρίσκω στο Διαδίκτυο.
Τα καταφέρνω αρκετά καλά, βέβαια με διαρκές σλάλομ μεταξύ κουζίνας και desktop όπου τις κρατάω σε φάκελο.
Κατά καιρούς έχω απορίες. Π.χ.:
Λέει η συνταγή "Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ν λεπτά, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά"
Συγνώμη, αλλά με ανοιχτή κατσαρόλα φανταζόμουν ότι θα φύγουν τα υγρά. Με κλειστή, πού θα πάνε;
Εγώ έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές του μέσω της κόρης μου που τον γουστάρει (both ways) και κάνει διάφορες δικές του. Η σύζυγος είναι κλασική "ξερόλα" στη μαγειρική*. Και όχι μόνο στη μαγειρική δηλαδή, σ' εμάς ισχύει το γνωστό ανέκδοτο ότι πετάξαμε την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα γιατί μας ήταν άχρηστη πλέον.Δημοκράτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:07από τις πατάτες φούρνου άρχισα να τον ακολουθώ .Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:02 Ωραίος είναι ο Πετρετζίκης, τις πατάτες φούρνου (και μερικά άλλα) με τη δική του συνταγή τις φτιάχνω.
Κι έτσι πρέπει για να μην σου κολλήσει. Μην το παρακάνεις, όμως, μην ανακατεύεις κάθε ένα λεπτό δηλαδή, γιατί κάθε φορά που ανακατεύεις αφενός διαφεύγουν όλοι οι ατμοί, αφετέρου ρίχνεις τη θερμοκρασία.Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:11Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.
(...)
klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:13Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:06Εδώ και 7 χρόνια μένω μόνος και "έμαθα" να μαγειρεύω.
Μετανιώνω πικρά που, αν και έμενα με τη μαμά τα τελευταία χρόνια πριν πεθάνει, δεν έμαθα από κείνην.
Τώρα μαγειρεύω από συνταγές που βρίσκω στο Διαδίκτυο.
Τα καταφέρνω αρκετά καλά, βέβαια με διαρκές σλάλομ μεταξύ κουζίνας και desktop όπου τις κρατάω σε φάκελο.
Κατά καιρούς έχω απορίες. Π.χ.:
Λέει η συνταγή "Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ν λεπτά, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά"
Συγνώμη, αλλά με ανοιχτή κατσαρόλα φανταζόμουν ότι θα φύγουν τα υγρά. Με κλειστή, πού θα πάνε;
Άσε τη μαύρη ενέργεια και πάρε μια μαύρη τρύπα να έχεις.Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:11Α, παρντόν, κατά κανόνα το ανακατεύω κάθε τόσο.Ναύτης έγραψε: 07 Ιουν 2023, 12:51 btw για να μην κάθεσαι με τις ώρες πάνω στην κατσαρόλα, βάζε το καπάκι να ακουμπάει στραβά. Και πρόσεξε πώς θα το πιάσεις, όταν θες να τσεκάρεις, μη ζεματιστείς και τό 'χω τύψεις.α χα χα γελάσαμεIsildur έγραψε:Γιατί ρε, έχει τίποτα καλύτερο να κάνει; Άσε που θα είναι και τσάμπα τιβί, να κάθεται να το βλέπει να φουσκώνει.![]()
το ότι σκέπτομαι πώς θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την κβαντική υπομάζα της ηλεκτροεκφυλισμένης μαύρης ενέργειας στην ακτίνα Schwarzschild, δεν είναι καλύτερο, εεε;![]()