Re: Γραβιέρες, κεφαλογραβιερες, κεφαλοτυρια
Δημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2023, 16:14
Έφαγα τσένταρ Ιρλανδίας σήμερα. Καλό για ξέπλυμα των δοντιών.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: 26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Μαρ 2023, 11:38Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;
Δοκίμασε τότε πιο βαρειές γεύσεις. Πάρε κασέρι Μετσόβου να φχαριστηθεις.Feindflug έγραψε: 27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: 26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Μαρ 2023, 11:38
Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;
Δεν μου είπε τίποτα σαν γεύση. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν...

ο Καραλης εχει ωραια τυρια γενικα, οπως και η φετα του, απλως εχει σχετικα ηπιες γευσεις
Μαστο(υ)ράκης;Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Μαρ 2023, 20:23
Υγ. Του συνεταιρισμού είναι αυτή που ανέβασες.
Πριν λίγα χρόνια στο Πέραμα είχε 5 ευρώ το κιλό η β και 9 η α ποιότητας.
Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανσηFeindflug έγραψε: 27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: 26 Μαρ 2023, 12:01Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Μαρ 2023, 11:38
Του συνεταιρισμού; Ή με όνομα παραγωγού;
Άνω ή κάτω Μυλοποταμου ;
Δεν μου είπε τίποτα σαν γεύση. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν...
Δεν είμαι και πολύ φαν των τυριών, δικέ μου, λόγω δυσανεξίας στην λακτόζη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 18:08Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανσηFeindflug έγραψε: 27 Μαρ 2023, 16:17Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.Libre arbitre έγραψε: 26 Μαρ 2023, 12:01
Αυτό που είχε προσφορά ο Σκλαβενίτης με 16 περίπου ευρώ το κιλό.
Δεν μου είπε τίποτα σαν γεύση. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν...
Θα το εκμεταλλευτω το τιπ, τόσο καλή είναι?Otto Weininger έγραψε: 26 Μαρ 2023, 11:40 Υπάρχουν οι γραβιέρες και η γραβιέρα Νάξου. Αν μάλιστα έχεις κάνα "βύσμα" και τσιμπήσεις κεφάλι ωρίμανσης, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι χτυπάει στα ίσια την παρμεζάνα.
Ε υπάρχει λύση.Feindflug έγραψε: 27 Μαρ 2023, 19:39Δεν είμαι και πολύ φαν των τυριών, δικέ μου, λόγω δυσανεξίας στην λακτόζη.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 18:08Η γραβιερα διαφέρει από κεφάλι σε κεφάλι. Και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ωρίμανσηFeindflug έγραψε: 27 Μαρ 2023, 16:17
Το είχα δοκιμάσει μια φορά, τύπε.
Δεν μου είπε τίποτα σαν γεύση. Νόμιζα ότι θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν...
Αλλά καμμία φορά αν τσιμπήσω λίγο, θέλω να αξίζει την όποια (κι άμα) παρενέργεια...