tanipteros έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:46 να κάτι τέτοια λέτε και με βάζετε σε πειρασμό να σας "γλεντάω"...αλλά δεν θα το κάνω. Θα σεβαστώ την ανθρώπινη μωρία μπροστά στην σοφία του Παντός!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θυσιάστηκε για τα πλάσματά Του
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Θυσιάστηκε για τα πλάσματά Του
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Λοιπόν, ο Χριστιανισμός ουσιαστικά ιδρύθηκε σαν θρησκεία από τον απόστολο Παύλο. Ο Ιησούς (αν υπήρξε) δεν ήρθε με σκοπό να ιδρύσει θρησκεία.lonelyrider έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:31 Γιαχβέ, που θα πει Κύριος, ήταν ο Υιός του Θεού που μιλούσε στην Παλαιά Διαθήκη στον Ισραήλ και που μετεπειτα ήλθε και ως θεανθρωπος στην Γη ως Ιησούς Χριστος.
Λάθος αυτό που εγραψες.
Ο Υιός του Θεού λοιπόν, ο πριν Γιαχβέ , ομιλεί στο πρωτο προσωπο της Αγιας Τριαδος, τον Πατηρ πανω στο σταυρό..
Έπειτα, όλα αυτά τα «χαρούμενα» που γράφει ο θεματοθέτης στην αρχή, δεν θα υφίσταντο αν δεν υπήρχαν οι επιρροές του Νεοπλατωνισμού. Θα ήταν πολύ πιο κοντά από ό,τι ήδη είναι στον Ιουσαϊσμό, του οποίου ουσιαστικά αποτελεί αίρεση ή, έστω, μετεξέλιξη, για να μην σκανδαλίζω και τους πιστούς
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
"έπρεπε να το υποστεί ως ανθρώπινη φύση"ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 22 Ιαν 2023, 19:25 .
Έτσι ο Ουράνιος Πατέρας Του πήρε για μια στιγμή το βλέμμα Του πάνω από τον Υιό Του. Αυτή η στιγμιαία αποστροφή του Θεού Πατέρα κάνει τον Χριστό να φωνάζει γεμάτος πόνο: «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;»
Το ερώτημα ειναι ΓΙΑΤΙ ενοιωσε εγκατάλειψη.....δεν ήξερε ποιος είναι ;;; .![]()
Αν και απ ότι μας λέει ο ίδιος είχε ΗΔΗ πεθάνει.....
στο Ορος των Ελαιών και ενώ νοιώθει να τον εγκαταλείπουν οι μαθητές του λέει.....είμαι λυπημένος άχρι ΘΑΝΑΤΟΥ.....![]()
.
Η ανυπόφορη αίσθηση "εγκατάληψης" (υποστολή της θεότητος), έγινε στον νέο Αδάμ (άνθρωπο-Ιησού) για να θεραπευτεί η αναλγησία του παλαιού Αδάμ για την αποστασιοποίησή του από τον Προσκυνητό.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- tanipteros
ε ρε γλέντια !!!

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- tanipteros
πολύ απλά φίλτατοι όποιος μύστης έβγαινε στο Ουράνιο πεδίο ενωνόταν με τον Νοητό Ήλιο που κάθε λαός τον είχε για δικό του Θεό (οι Έλληνες Δία, Απόλλωνα και ο Ιησούς Γιαχβέ). Έτσι την ώρα του σταυρού ο Ιησούς προσπάθησε με τις "υπερδυνάμεις" του να γλυτώσει το μαρτύριο και είδε ότι ΔΕΝ μπορούσε και έτσι "έκραξε" το "Θεέ μου γιατί με εγκαταλήπεις"... γιατί ένιωσε την απουσία των υπερδυνάμεων του και έτσι τον αποχωρισμού της θείας παρουσίας από το είναι του.
και είναι χαρακτηριστική φράση διότι δείχνει την απουσία υπερφυσικών - θεϊκών δυνάμεων του Ιησού και
δεύτερον την ανθρώπινη φύση του και ότι δεν ήταν Θεός όπως και ο ίδιος νόμιζε λόγω της οίησης που είχε πάθει.
Επίσης φαίνεται όλη η αλήθεια δλδ ότι χωρίς την θέληση του Δία - Νοητού Ηλίου ο Ιησούς δεν είχε καμία δύναμη θεϊκή και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Όλες του οι θαυμαστές δυνάμεις ήταν γιατί ο Νοητός Ήλιος - Ζευς του το επέτρεπε το ίδιο και στην ανάσταση. Ο Θεός τον ανέστησε διότι ο ίδιος δεν είχε καμία εξουσία πάνω στην ζωή και στον θάνατο στο Α και το Ω. Όταν ο Ιησούς έλεγε είμαι το Α και το Ω μιλούσε με ταύτιση στον Νοητό Ήλιο διότι ο Θεός Δίας δέχεται τις ψυχές των θανόντων (είναι το Ω) και ο Θεός γεννά νέες ψυχές στην γέννηση (είναι το Α) Η αρχή και το τέλος της ζωής. Ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος.
και είναι χαρακτηριστική φράση διότι δείχνει την απουσία υπερφυσικών - θεϊκών δυνάμεων του Ιησού και
δεύτερον την ανθρώπινη φύση του και ότι δεν ήταν Θεός όπως και ο ίδιος νόμιζε λόγω της οίησης που είχε πάθει.
Επίσης φαίνεται όλη η αλήθεια δλδ ότι χωρίς την θέληση του Δία - Νοητού Ηλίου ο Ιησούς δεν είχε καμία δύναμη θεϊκή και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Όλες του οι θαυμαστές δυνάμεις ήταν γιατί ο Νοητός Ήλιος - Ζευς του το επέτρεπε το ίδιο και στην ανάσταση. Ο Θεός τον ανέστησε διότι ο ίδιος δεν είχε καμία εξουσία πάνω στην ζωή και στον θάνατο στο Α και το Ω. Όταν ο Ιησούς έλεγε είμαι το Α και το Ω μιλούσε με ταύτιση στον Νοητό Ήλιο διότι ο Θεός Δίας δέχεται τις ψυχές των θανόντων (είναι το Ω) και ο Θεός γεννά νέες ψυχές στην γέννηση (είναι το Α) Η αρχή και το τέλος της ζωής. Ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος.

tanipteros έγραψε: 23 Ιαν 2023, 01:24 ο Ιησούς που είναι ενσαρκωμένος ο Γιαχβέ-Πατήρ....ξαφνηκά απευθύνεται στον Πατήρ ένα άλλο πρόσωπο απο το ίδιο και τον ρωτά.."γιατί με εγκατέλειψες;"
....μάλιστα η τρικυμία εν κρανίω συνεχίζεται...

«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
...ας παίρνουμε όλα τα μυνήματα απο τις διαλέξεις.
Ηρθε ο καιρός να σταματήσουν οι άνθρωποι να αμαρτάνουν και,.....
λέει στο βίντεο ό,τι το μόνο που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι να φάνε και να μεγαλώσουν.
Πρώτα όμως πρέπει να διδαχθεί ο άνθρωπος ότι πρέπει να τραφεί η ψυχή του με αγάπη και καλοσύνη ο ένας για τον άλλον και συνολικά .Οταν γίνει το πρώτο σωστά θα ακολουθήσει και το δεύτερο.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Να θέσω ένα μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα
Όταν κάποιος χωρίς να με ρωτήσει η ζητήσει την δική μου γνώμη θυσιαστεί για εμένα , εγώ του χρωστάω κάτι ;
Δεν του ζητήσαμε εμείς να θυσιαστεί για εμάς ..
Και ούτε νιώθουμε ένοχοι γιατί μία προγιαγιά μας ή Ευα έφαγε ένα μήλο ..
Όταν κάποιος χωρίς να με ρωτήσει η ζητήσει την δική μου γνώμη θυσιαστεί για εμένα , εγώ του χρωστάω κάτι ;
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
για ρωτησε τον, που τα εμαθε αυτα,
να δουμε τι θα πει ..............
(απο περιεργεια δηλαδη,
οχι τιποτα αλλο.......)
Ω νσγμσ μολις το βρηκα και πηγα να το ποσταρω
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αγαπητέ,ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Ιαν 2023, 23:54 Να θέσω ένα μεγάλο φιλοσοφικό ερώτημα
δεν γνωρίζω γιατί νιώθεις ενοχές,αλλά δεν συζητείται αυτό.
Αν κάποιος άνθρωπος θυσιαζόταν ή μας ενέπνεε να γίνουμε καλύτεροι μέσα απο τις πράξεις του και τα λόγια του παρόλο που έζησε πριν 20 αιώνες όπως και οι Αρχαίοι Ελληνες ημών πρόγονοι ,τότε θα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε ευγνώμονες.Αλλωστε και πολλοι Αρχαίοι Ελληνες με το έργο τους και τη θαυμαστή ρητορική τους έχουν κάνει θαύματα ώστε ο κόσμος να προχωρήσει λίγο περισσότερο χάριν σ΄αυτούς.Νομίζω το ίδιο συμβαίνει και με τον Ιησού Χριστό με τη διαφορά ότι κανείς απο τους υπόλοιπους δεν έχει πει ότι είναι Υιός του Θεού.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Μόνο τον πύρινο λόγο του προς τους Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής, να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει γιατί τον σταύρωσαν. Ένας λόγος από την Καινή Διαθήκη, που θα μπορούσε να μεταφερθεί αυτούσιος στην σημερινή εποχή.
Φυσικά πολλοί ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τον Ιησού, σήμερα, αλλά κάνουν τα αντίθετα από όσα είπε. Μια μορφή υποκρισίας και αυτή.
https://www.ekklisiaonline.gr/eyaggelia ... -diavolos/
Την Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, έκανε λιακάδα. Μετά ξανάρχισε τα μπουμπουνητά.
Το θεώρησα σαν σημάδι. Είχα αναρωτηθεί, αν ο καιρός θα φτιάξει για τον Ιησού. Και έφτιαξε.
Φυσικά πολλοί ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τον Ιησού, σήμερα, αλλά κάνουν τα αντίθετα από όσα είπε. Μια μορφή υποκρισίας και αυτή.
https://www.ekklisiaonline.gr/eyaggelia ... -diavolos/
Tην άνοιξη του 2019 στην Αθήνα έκανε πολύ κακό καιρό, με βροχές και καταιγίδες, σε σημείο, να αναρωτιόμαστε αν θα έρθει το καλοκαίρι.«Πατέρας σας είναι ο Διάβολος»
Τους είπε ο Ιησούς: «Αν ο Θεός ήταν Πατέρας σας, θα αγαπούσατε εμένα, γιατί εγώ από το Θεό εξήλθα και έχω έρθει. Επειδή, επίσης, δεν έχω έρθει από τον εαυτό μου, αλλά εκείνος με απέστειλε.
Γιατί δεν καταλαβαίνετε τη λαλιά τη δική μου; Επειδή δε δύναστε να ακούτε το λόγο το δικό μου!
Εσείς είστε από τον πατέρα σας, το Διάβολο, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του. Όταν λαλεί το ψεύδος, από τα δικά του λαλεί, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους.
Εμένα, όμως, επειδή λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε.
Ποιος από εσάς με ελέγχει για αμαρτία; Αν λέω αλήθεια, γιατί εσείς δε με πιστεύετε;»
Όποιος είναι από το Θεό ακούει τα λόγια του Θεού. Γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε: γιατί δεν είστε από το Θεό».
Την Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, έκανε λιακάδα. Μετά ξανάρχισε τα μπουμπουνητά.
Το θεώρησα σαν σημάδι. Είχα αναρωτηθεί, αν ο καιρός θα φτιάξει για τον Ιησού. Και έφτιαξε.