!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ψυχαναγκασμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ψυχαναγκασμοί
Καμια φορα διπλοτσεκαρω αν εκλεισα το θερμοσιφωνα 
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Cecily Anne
Όντως;
Σε παντρεύομαι.
Να'ξερες τι ΚΑΒΓΑΔΕΣ έχω κάνει για ξεχασμένο θερμοσίφωνα, να'ξερες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Τον συναγερμό πατάω ρε , που ενεργοποιεί και το κεντρικό κλείδωμα. Αλλά μεγάλωσα με Lada και μου έχει μείνει
H Μηχανή κλειδώνει μόνη της, εκεί να δεις κόμπλεξ αν όντως μπήκε μόνος του ο συναγερμόςCecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:21 Εσύ είσαι τόσο ψυχαναγκαστικός που έβαλες 2 πόρτες στη μηχανή. Δέστε τον.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Κοιτα οταν εχεις χασει στοιχηματα επειδη ο Χ ξυλοκοπος θυμηθηκε να πιασει το σουτ της ζωης του στο 94' δεν ρισκαρεις σε τετοια θεματα.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:25Όντως;
Σε παντρεύομαι.
Να'ξερες τι ΚΑΒΓΑΔΕΣ έχω κάνει για ξεχασμένο θερμοσίφωνα, να'ξερες.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αυτό είναι φοβία (κλεψίματος) που κατέληξε σε ψυχαναγκασμό. Τι επιπτώσεις έχουν οι μεγαλουπόλεις στους ανθρώπους...enterprise-psi έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:27Τον συναγερμό πατάω ρε , που ενεργοποιεί και το κεντρικό κλείδωμα. Αλλά μεγάλωσα με Lada και μου έχει μείνει
H Μηχανή κλειδώνει μόνη της, εκεί να δεις κόμπλεξ αν όντως μπήκε μόνος του ο συναγερμόςCecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:21 Εσύ είσαι τόσο ψυχαναγκαστικός που έβαλες 2 πόρτες στη μηχανή. Δέστε τον.![]()
![]()
Είμαι σίγουρη ότι την ίδια διαδικασία επαναλμβάνεις εθιμοτυπικά ακόμη κι αν είσαι στην κωλοπετεινίτσα!
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
-
Ορέστης 35
Αυτο με τσ πλακακια πρεπει να ειναι καποιο αρχεγονο ενστικτο για να μην πατησουμε σε σαθρο εδαφος και πεσουμε.
- Cecily Anne
GoBack έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:29
Κοιτα οταν εχεις χασει στοιχηματα επειδη ο Χ ξυλοκοπος θυμηθηκε να πιασει το σουτ της ζωης του στο 94' δεν ρισκαρεις σε τετοια θεματα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Αυτό δεν είναι ψυχαναγκασμός. Είναι σοφή πρακτική. Έχει να κάνει με το ύψος του ρίσκου. Η δράση που απαιτείται είναι εξαιρετικά σύντομη και ανέξοδη σε σχέση την απειροελάχιστη πιθανότητα να μην έχει κλειδωθεί η πόρτα.Isomnia έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:16 Άλλοι αφού κλειδώσουν την πόρτα, την σπρώχνουν μετά να δουν αν ανοίξει;;;;
Προσωπικά το κάνω και με τις πόρτες των ψυγείων στο μαγαζί. Πριν κλείσουμε τις πιέζω όλες για να δω αν είναι κλειστές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αιτίες
Ο ιδεοψυχαναγκασμός αρκετές φορές είναι κληρονομικός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί μερικοί άνθρωποι το έχουν, ενώ άλλοι όχι.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πολλά μέρη του εγκεφάλου εμπλέκονται στο φόβο και το άγχος, ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους το άγχος και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο.
Σημεία και συμπτώματα
Οι άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή γενικά:
• Έχουν επαναλαμβανόμενες σκέψεις ή εικόνες για πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως ο φόβος των μικροβίων, η βρωμιά, οι εισβολείς στο σπίτι, οι πράξεις βίας, οι σεξουαλικές πράξεις, οι συγκρούσεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ακόμα και η υπερβολή με την τάξη.
• Επαναλαμβάνουν ίδιες τελετουργίες ξανά και ξανά, όπως το πλύσιμο των χεριών, το κλείδωμα και ξεκλείδωμα της πόρτας, το μέτρημα ή η επανάληψη των ίδιων βημάτων.
• Δε μπορούν να ελέγξουν αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις και συμπεριφορές.
• Δεν ευχαριστούνται με τη διαδικασία επανάληψης της συμπεριφοράς αυτής, αλλά λαμβάνουν πρόσκαιρη ανακούφιση από το άγχος, που προκαλούν οι σκέψεις.
• Περνούν τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά αναλογιζόμενοι αυτές τις σκέψεις και τις τελετουργίες, που προκαλούν δυσφορία.
http://www.clickatlife.gr/your-life/sto ... is-upoptoi
Ο ιδεοψυχαναγκασμός αρκετές φορές είναι κληρονομικός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί μερικοί άνθρωποι το έχουν, ενώ άλλοι όχι.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πολλά μέρη του εγκεφάλου εμπλέκονται στο φόβο και το άγχος, ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους το άγχος και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο.
Σημεία και συμπτώματα
Οι άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή γενικά:
• Έχουν επαναλαμβανόμενες σκέψεις ή εικόνες για πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως ο φόβος των μικροβίων, η βρωμιά, οι εισβολείς στο σπίτι, οι πράξεις βίας, οι σεξουαλικές πράξεις, οι συγκρούσεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ακόμα και η υπερβολή με την τάξη.
• Επαναλαμβάνουν ίδιες τελετουργίες ξανά και ξανά, όπως το πλύσιμο των χεριών, το κλείδωμα και ξεκλείδωμα της πόρτας, το μέτρημα ή η επανάληψη των ίδιων βημάτων.
• Δε μπορούν να ελέγξουν αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις και συμπεριφορές.
• Δεν ευχαριστούνται με τη διαδικασία επανάληψης της συμπεριφοράς αυτής, αλλά λαμβάνουν πρόσκαιρη ανακούφιση από το άγχος, που προκαλούν οι σκέψεις.
• Περνούν τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά αναλογιζόμενοι αυτές τις σκέψεις και τις τελετουργίες, που προκαλούν δυσφορία.
http://www.clickatlife.gr/your-life/sto ... is-upoptoi
Έτσι όπως το θέτεις, λογικό το βρίσκω. Δεν ρισκάρεις να χαλάσει το περιεχόμενο του ψυγείου..hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2018, 19:45Αυτό δεν είναι ψυχαναγκασμός. Είναι σοφή πρακτική. Έχει να κάνει με το ύψος του ρίσκου. Η δράση που απαιτείται είναι εξαιρετικά σύντομη και ανέξοδη σε σχέση την απειροελάχιστη πιθανότητα να μην έχει κλειδωθεί η πόρτα.Isomnia έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:16 Άλλοι αφού κλειδώσουν την πόρτα, την σπρώχνουν μετά να δουν αν ανοίξει;;;;
Προσωπικά το κάνω και με τις πόρτες των ψυγείων στο μαγαζί. Πριν κλείσουμε τις πιέζω όλες για να δω αν είναι κλειστές.
- hellegennes
Εγώ το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορώ με τίποτα να μετρήσω έναν αριθμό μέχρι τέλους, ακόμα κι όταν μετράω λεφτά. Θέλω να το σπάσω σε άνισα κομμάτια. Όταν μετράω αντικείμενα με το μάτι ή με τα δάχτυλα, πότε τα μετράω ένα-ένα, πότε δύο-δύο και πότε τρία-τρία ή πέντε-πέντε. Μιλάμε για την ίδια ριξιά.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:18 Λοιπόν, έχω τον εξής ψυχαναγκασμό. Όταν εκτελώ ασκήσεις στο γυμναστήριο, πρέπει να μετράω τις επαναλήψεις μέχρι τέλους.
Δηλαδή, όταν κάνω 20, μου τις σπάει να μετρήσω 2 δεκάδες. Πρέπει να μετρήσω μέχρι το 20. Δεν μπορώ, συγχίζομαι αλλιώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και έχει συμβεί. Ένα βράδυ δεν ήμουν καλά και φώναξα τον γαμπρό μου να με αντικαταστήσει στο κλείσιμο. Ξέχασε ανοιχτή την πόρτα του καταψύκτη-βιτρίνα, που είχε τα παγωτίνια.Isomnia έγραψε: 12 Απρ 2018, 19:48Έτσι όπως το θέτεις, λογικό το βρίσκω. Δεν ρισκάρεις να χαλάσει το περιεχόμενο του ψυγείου..hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2018, 19:45Αυτό δεν είναι ψυχαναγκασμός. Είναι σοφή πρακτική. Έχει να κάνει με το ύψος του ρίσκου. Η δράση που απαιτείται είναι εξαιρετικά σύντομη και ανέξοδη σε σχέση την απειροελάχιστη πιθανότητα να μην έχει κλειδωθεί η πόρτα.Isomnia έγραψε: 12 Απρ 2018, 18:16 Άλλοι αφού κλειδώσουν την πόρτα, την σπρώχνουν μετά να δουν αν ανοίξει;;;;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ελλεγεννής κάνει κάμψεις μετρώντας 60 επαναλήψεις:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10,
1-2-3-4-5, 1-2-3-4-5,
1-2-3, 1-2-3, 1-2-3, 1,
1-2, 1-2, 1-2, 1-2, 1-2,
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10,
1-2-3-4-5, 1-2-3-4-5,
1-2-3, 1-2-3, 1-2-3, 1,
1-2, 1-2, 1-2, 1-2, 1-2,
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξέρω από επαγγελματικά ψυγεία γι' αυτό σε καταλαβαίνω...hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2018, 19:51 Και έχει συμβεί. Ένα βράδυ δεν ήμουν καλά και φώναξα τον γαμπρό μου να με αντικαταστήσει στο κλείσιμο. Ξέχασε ανοιχτή την πόρτα του καταψύκτη-βιτρίνα, που είχε τα παγωτίνια.![]()
Και εξ όσων γνωρίζω όλοι οι αποθηκάριοι κάνουν ακριβώς το ίδιο, υποχρεωτικά!
- Dwarven Blacksmith
Είχα μία φάση που είχα κυρήξει πόλεμο στα LED στο δωμάτιο μου. Ταινίες με χαρτόνι παντού, καπακωμένα πολύμπριζα. Νικούσα.
Τώρα έχω αφήσει τον εχθρό να κάνει κάποιες υπερπτήσεις.
Τώρα έχω αφήσει τον εχθρό να κάνει κάποιες υπερπτήσεις.