Προφανως.Parrot έγραψε: 25 Μάιος 2022, 18:16Ναι μια καθολική απαγόρευση των όπλων μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, όμως θα μπορούσε να γίνεται ένας καλύτερος έλεγχος.. π.χ. σε ημιαυτόματα, καραμπίνες κλπ..George_V έγραψε: 25 Μάιος 2022, 18:09 Θα μεταφέρω εδω ενα ποστ μου απο αλλο νημα το οποιο θεωρω οτι ταιριαζει εδω καλυτερα
Ακομα και αν υπηρχε βουληση η διαδικασια να καταργηθει η 2η Τροπολογια θα παρει χρόνια και φυσικα υπαρχει πολυ ισχυρο ενδεχομενο να την μπλοκάρουν οι ιδιες οι πολιτειες.
Δυο τροποι υπαρχουν να καταργηθει μια Τροπολογια.
1) Με την ψηφιση αλλης Τροπολογιας που καταργει την "Tροπολογια in question" απο το Κογκρεσο αλλα δεν φτάνει αυτο. ΓΙα να ισχυσει πρεπει να επικυρωθει απο τα 3/4 των Πολιτειακων Κογκρεσων δλδ πρεπει να περάσει απο 38 πολιτειες τουλαχιστον. Αν περάσει απο λιγοτερες (ας πουμε 37) παραμενει ανενεργη και νεκρο γράμμα. (Υπαρχουν ηδη 5-6 Τροπολογιες που εχουν ψηφιστει απο το Κογκρεσο αλλα παραμενουν ανενεργες γιατι δεν επικυρωθηκαν απο τα πολιτειακα κογκρεσο. Ενω αλλες Τροπολογιες μπηκαν σε ισχυ μετα απο 100 χρονια π.χ. απο τοτε που ψηφιστηκαν γιατι αλλαξαν τα μυαλα των νομοθετων στα πολιτειακα κογκρεσο)
2) Ο δευτερος τροπος ειναι λιγο αχαρτογράφητα νερα γιατι δεν εχει χρησιμοποιηθει ποτε στην Αμερικανικη πολιτικη ιστορια. Εαν το Κογκρεσο στο συνολο του ψηφισει με πλειοψηφια 2/3 να συγκαλέσει Συνταγματικη Συνελευση τοτε το Αμερικανιο Συνταγμα τροποποιειται και οι αλλαγες ισχυουν αμεσα χωρις επικυρωση απο πολιτειακα κογκρεσο.
Αλλα δεν προκειται να γινει τιποτα απο αυτα. Απο το 2018 ο πρωην Ανωτατος Δικαστης Στιβενς ειχε δηλωσει οτι για να ακυρωθει η 2η Τροπολογια θα πρεπει να ακυρωσουμε και το Bill of Rights μαζι γιατι και αυτο προβλέπει το δικαιωμα να φερει ο λαος οπλα (αν και σε πιο ασαφη μορφη).
Ουτε εγω ειμαι υπερ της καταργησης της 2ης Τροπολογιας.
Αλλα ειμαι υπερ του οτι οποιος θελει να εχει οπλο να περναει πρωτα απο 20 τεστ οτι ειναι καλα σωματικα, 35 τεστ οτι ξερει να το χειριζεται και 80 ψυχολογικα τεστ οτι δεν ειναι μουρλος.
Οταν θα τα περάσει ολα αυτα τοτε να παρει οπλο.
Και φυσικανα γινονται ελεγχοι καθε 2-3 χρονια για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν μουρλαθηκε στο ενδιαμεσο.