!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Διοπτρικό ή κατοπτρικό
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
Re: Διοπτρικό ή κατοπτρικό
https://www.astrovox.gr/forums/
να σου πω εγω τι θα επαιρνα; ενα μεταχειρισμενο 8αρι dob(ετσι και ετσι απο πρακτικοτητα και για μεταφορα!) αφου δεν με νοιαζει η αστροφωτογραφηση,διαφορετικα πρεπει να δεις και καποιες αλλες παραμετρους επιλεγοντας
παρεμπιπτοντως
Gherschaagk
αυτος ΙΣΩΣ σε βοηθησει να ξεκαθαρισεις καποιες εννοιες,δεν το εχω διαβασει ολο ομως για να σου πω αποψη(απο μαγαζι ειναι που πουλαει τηλ)
https://astronomia.org.gr/wp-content/up ... ow-res.pdf
αν και λιγο παλιος οδηγος του 2016
να σου πω εγω τι θα επαιρνα; ενα μεταχειρισμενο 8αρι dob(ετσι και ετσι απο πρακτικοτητα και για μεταφορα!) αφου δεν με νοιαζει η αστροφωτογραφηση,διαφορετικα πρεπει να δεις και καποιες αλλες παραμετρους επιλεγοντας
παρεμπιπτοντως
Gherschaagk
αυτος ΙΣΩΣ σε βοηθησει να ξεκαθαρισεις καποιες εννοιες,δεν το εχω διαβασει ολο ομως για να σου πω αποψη(απο μαγαζι ειναι που πουλαει τηλ)
https://astronomia.org.gr/wp-content/up ... ow-res.pdf
αν και λιγο παλιος οδηγος του 2016
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 07 Μαρ 2022, 22:01, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πολύ ενδιαφέρον.Κόκκορας έγραψε: 07 Μαρ 2022, 21:42 https://www.astrovox.gr/forums/
να σου πω εγω τι θα επαιρνα; ενα μεταχειρισμενο 8αρι dob![]()
Ευχαριστώ τα μάλα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Κόκκορας
οκεικ
καλο βραδυ και καλη σαρακοστη
δες και το pdf παραπανω ισως ξεκαθαρισεις καποιες εννοιες
δες και το pdf παραπανω ισως ξεκαθαρισεις καποιες εννοιες
-
Keyser Soze
Εάν μπορείς να βρεις ενα μεταχειρισμένο Orion SkyQuest XT8 ;)
Από τα αγαπημένα μου φθηνά κλασικά 8ρια ...
Και το ΧΤ6 μια χαρά είναι για πρώτο καινούργιο τηλεσκόπιο και πιο κοντά σε αυτά που δίνεις ... Λίγο δύσκολο να τα βρεις Ελλάδα πάντως ...
Δες και τα Γερμανικά BRESSER MESSIER 6"...
Από τα αγαπημένα μου φθηνά κλασικά 8ρια ...
Και το ΧΤ6 μια χαρά είναι για πρώτο καινούργιο τηλεσκόπιο και πιο κοντά σε αυτά που δίνεις ... Λίγο δύσκολο να τα βρεις Ελλάδα πάντως ...
Δες και τα Γερμανικά BRESSER MESSIER 6"...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κυκλοφορούν αυτά Ελλάδα;Keyser Soze έγραψε: 08 Μαρ 2022, 00:29 Εάν μπορείς να βρεις ενα μεταχειρισμένο Orion SkyQuest XT8 ;)
.....
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Kι αν καμιά μέρα έχει συννεφιά μη φοβάστε δε θα πάει χαμένη η μέρα. Μπορείτε άνετα να πάρετε μάτι όλη τη γειτονιά με τα κυαλια/τηλεσκόπιο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Keyser Soze
Το Bresser το βρίσκεις εύκολα ...Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2022, 08:35Κυκλοφορούν αυτά Ελλάδα;Keyser Soze έγραψε: 08 Μαρ 2022, 00:29 Εάν μπορείς να βρεις ενα μεταχειρισμένο Orion SkyQuest XT8 ;)
.....
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ναι γιατί ως γνωστό, προτιμώ να πάρω μάτι τον γείτονα παρά να δω μια ταινία ξερωγώ με το τζάκι να καίει.George_V έγραψε: 08 Μαρ 2022, 08:37 Kι αν καμιά μέρα έχει συννεφιά μη φοβάστε δε θα πάει χαμένη η μέρα. Μπορείτε άνετα να πάρετε μάτι όλη τη γειτονιά με τα κυαλια/τηλεσκόπιο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πράγματι.Keyser Soze έγραψε: 08 Μαρ 2022, 09:41Το Bresser το βρίσκεις εύκολα ...Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2022, 08:35Κυκλοφορούν αυτά Ελλάδα;Keyser Soze έγραψε: 08 Μαρ 2022, 00:29 Εάν μπορείς να βρεις ενα μεταχειρισμένο Orion SkyQuest XT8 ;)
.....
Το 8αρι πάντως είναι πολύ μεγάλο για να το πάρω κι από εκεί και πάνω γίνονται πραγματικά θηρία. Οπότε το 6αρι είναι μια πολύ καλή επιλογή απ' όλες τις απόψεις. Ακόμη και για το βάρος.
-
Keyser Soze
Μια χαρά το 6αρι για πρώτη αγορά.Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2022, 10:07Πράγματι.
Το 8αρι πάντως είναι πολύ μεγάλο για να το πάρω κι από εκεί και πάνω γίνονται πραγματικά θηρία. Οπότε το 6αρι είναι μια πολύ καλή επιλογή απ' όλες τις απόψεις. Ακόμη και για το βάρος.
Ζήτα του Γιώργη να σου δώσει τις συντεταγμένες του σπιτιού του και όρισέ του ώρα...Gherschaagk έγραψε: 08 Μαρ 2022, 10:04Ναι γιατί ως γνωστό, προτιμώ να πάρω μάτι τον γείτονα παρά να δω μια ταινία ξερωγώ με το τζάκι να καίει.George_V έγραψε: 08 Μαρ 2022, 08:37 Kι αν καμιά μέρα έχει συννεφιά μη φοβάστε δε θα πάει χαμένη η μέρα. Μπορείτε άνετα να πάρετε μάτι όλη τη γειτονιά με τα κυαλια/τηλεσκόπιο.
Πάντως, είναι καταπληκτικό "χόμπυ" αυτό που διαλέξατε...
...τι χόμπυ; γνώση είναι...
- Κόκκορας
για πλανητικες παρατηρησεις η μεγαλη εστιακη αποσταση βοηθαει
για βαθυ ουρανο η μικροτερη ειναι προτιμοτερη,για να χωρανε στο οπτικο πεδιο καποια αντικειμενα
ενα κατοδιοπτρικο 8αρι θα ηταν εξαιρετικο για αστροφωτογραφηση(εχει αρκετα ομως αξεσουαρ και το πακετο ανεβαινει),με 300 ευρω δεν ειναι η περιπτωση
αν το θες για παρατηρηση κατα την γνωμη μου πρεπει να πας σε 8αρι dob(μπορει να βρεις σε αγγελια πιστευω) ,ειναι οτι καλυτερο σε εισαγωγικο για παρατηρησh kκαι θα σου μεινει για παντα(Δεν ξερω ομως αν αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια,πριν λιγα χρονια ισχυαν αυτα που σου λεω)
θα πρεπει να μαθεις βεβαια στις μεγαλες μεγεθυνσεις να τον μετακινεις τον σωληνα
υπαρχουν τηλεσκοπια που δινουν καθαροτερο ειδωλο,αλλα στα λεφτα που δινεις δυσκολα μπορεις να τα αποκτησεις να βρεις κατι μεταχειρισμενο και θα χει και λιγες ιντσες
αν εισαι σε περιοχη με χαμηλη φωτορυπανση οκ,αν οχι θα πρεπει να μετακινεισαι,αρα πρεπει να δεις αν εχεις χωρο για 8αρι dob στο αμαξι
αν δεν ειναι πρακτικο θα βαρεθεις σιγα σιγα να κουβαλας κ.λπ
παντως κατω απο εξαρι δεν πρεπει να πεσεις,εξαρι κατοπτρικο κατα την γνωμη μου το μινιμουμ,εγω σου ειπα θα πηγαινε ασυζητητι σε οχταρι dob
πρεπει να παρεις και κανεναν σωστο προσοφθαλμιο αργοτερα,αλλα σιγα σιγα αυτα θα τα μαθεις.
για βαθυ ουρανο η μικροτερη ειναι προτιμοτερη,για να χωρανε στο οπτικο πεδιο καποια αντικειμενα
ενα κατοδιοπτρικο 8αρι θα ηταν εξαιρετικο για αστροφωτογραφηση(εχει αρκετα ομως αξεσουαρ και το πακετο ανεβαινει),με 300 ευρω δεν ειναι η περιπτωση
αν το θες για παρατηρηση κατα την γνωμη μου πρεπει να πας σε 8αρι dob(μπορει να βρεις σε αγγελια πιστευω) ,ειναι οτι καλυτερο σε εισαγωγικο για παρατηρησh kκαι θα σου μεινει για παντα(Δεν ξερω ομως αν αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια,πριν λιγα χρονια ισχυαν αυτα που σου λεω)
θα πρεπει να μαθεις βεβαια στις μεγαλες μεγεθυνσεις να τον μετακινεις τον σωληνα
υπαρχουν τηλεσκοπια που δινουν καθαροτερο ειδωλο,αλλα στα λεφτα που δινεις δυσκολα μπορεις να τα αποκτησεις να βρεις κατι μεταχειρισμενο και θα χει και λιγες ιντσες
αν εισαι σε περιοχη με χαμηλη φωτορυπανση οκ,αν οχι θα πρεπει να μετακινεισαι,αρα πρεπει να δεις αν εχεις χωρο για 8αρι dob στο αμαξι
αν δεν ειναι πρακτικο θα βαρεθεις σιγα σιγα να κουβαλας κ.λπ
παντως κατω απο εξαρι δεν πρεπει να πεσεις,εξαρι κατοπτρικο κατα την γνωμη μου το μινιμουμ,εγω σου ειπα θα πηγαινε ασυζητητι σε οχταρι dob
πρεπει να παρεις και κανεναν σωστο προσοφθαλμιο αργοτερα,αλλα σιγα σιγα αυτα θα τα μαθεις.
- Κόκκορας
υπαρχουν οργανωμενες εταιρειες αστρονομιας που κανουνε ξορμησεις διοργανωνουν σεμιναρια κ.λπ,βλεπεις και μεσα απο τα τηλεσκοπια των αλλων και διαμρφωνεις αποψη για τις δυνατοτητες τους
δεν εχω παει σε καμια,just saying
καλη ωρα να απο ofa στην θεσσαλονικη σεμιναρια
https://www.ofa.gr/astrophoto-2020/
δεν εχω παει σε καμια,just saying
καλη ωρα να απο ofa στην θεσσαλονικη σεμιναρια
https://www.ofa.gr/astrophoto-2020/
- Κόκκορας
με ενα γκουγκλαρισμα βρηκα και ενα pdf για αστροφωτογραφηση
με ωραιες φωτογραφιες(βεβεια αυτα τα τηλεσκοπια που εχει ειναι πανακριβα,το ολο πακετο εννοω,δεν ειναι η περιπτωση μας,αλλα εχει ενα ενδιαφερον)
https://www.orionas.gr/_presentations/a ... o_2016.pdf
με ωραιες φωτογραφιες(βεβεια αυτα τα τηλεσκοπια που εχει ειναι πανακριβα,το ολο πακετο εννοω,δεν ειναι η περιπτωση μας,αλλα εχει ενα ενδιαφερον)
https://www.orionas.gr/_presentations/a ... o_2016.pdf