!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οικοδιδασκαλία

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Να επιτραπεί

Ναι
11
38%
Όχι
11
38%
Υπό προϋποθέσεις
7
24%

Σύνολο ψήφων: 29

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Οικοδιδασκαλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

The Age of Aquarius έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:10 Τεκμηριώστε την απάντηση
Σαν να θυμάμαι ένα παρόμοιο νήμα αλλά πάει καιρός.

Μιλάμε για διδασκαλία στο σπίτι από τους ίδιους τους γονείς ή εκπαιδευτικούς; Εξετάζουμε το θέμα θεωρητικά ή στον πραγματικό κόσμο; Γιατί αν μιλάμε για εκπαιδευτικούς το κόστος μπορεί να είναι απαγορευτικό για την πλειοψηφία των γονέων.

Προφανώς έχεις κάτι υπόψη σου που γίνεται κάπου αλλού. Δώσε μια ιδέα να αποκτήσει μια βάση η συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Στύγιος έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:34
SUV έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:26 Στην οικοδιδασκαλία δε, μπορεί να εννοηθεί και εκπαίδευση με παραπάνω από έναν μαθητή.
Έχετε κάνει πολλά ιδιαίτερα με 2 και άνω μαθητές; Αν είναι να μου το πείτε να ξέρω, γιατί γω έκανα με 1
Εγώ φυσικά δεν είμαι ειδικός να φτιάξω εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο και προσαρμοσμένο για χ ηλικίες και για χ αριθμό μαθητών
Άλλοι όμως που είναι ειδικοί σε αυτό το θέμα, φαντάζομαι μπορούν. Όπως μπορούσαν κάποτε.
Και στην τελική Στύγιε, να σου πω κάτι? Έρχεται ώρα που λες, μπορώ δεν μπορώ, πρέπει να γίνει!!!

Για να μην έρχεσαι σε δύσκολη θέση, δεν κατηγορούμε καθηγητές και όταν το κάνουμε δεν το κάνουμε συλλήβδην, για όλους.
Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές διαμάντια, νομίζω το γνωρίζουμε όλοι. Μακάρι τέτοια διαμάντια λοιπόν, με τον α ή β τρόπο να έπιαναν και τόπο πραγματικό!
Άβαταρ μέλους
SUV

ST48410

λέμε τουλάχιστον να επιτρέπεται η οικοδιδασκαλία για όσους γονείς το επιθυμούν και μπορούν
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Ναι, με προϋποθέσεις.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Είμαι υπέρ του δικαιώματος της επιλογής, λόγω αρχων.

Αλλά οπότε πάει εκεί η κουβέντα, μου έρχεται αυτό στο μυαλό

FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

ST48410 έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:41 Προφανώς έχεις κάτι υπόψη σου που γίνεται κάπου αλλού. Δώσε μια ιδέα να αποκτήσει μια βάση η συζήτηση.
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να σου πω.
Στην Ελβετία για παράδειγμα, υπάρχουν 10 καντόνια που το επιτρέπουν. Είτε να αναλάβει την εκπαίδευση η οικογένεια είτε κάποιο τρίτο πρόσωπο που πληρεί ορισμένα κριτήρια. Και υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός που 2 φορές το χρόνο τσεκάρει αν το παιδί έχει το σωστό επίπεδο. Κάποια καντόνια είναι λίγο πιο αυστηρά και έχουν προϋποθέσεις για το προφίλ το γονιών, κάποια όχι.

Σε άλλες χώρες, ακόμη και ευρωπαϊκές είναι σαφώς πιο ελεύθερη η οικοδιδασκαλία.

Για μένα πρέπει να ναι εντελώς ελεύθερη και μιας και ζούμε υπό το ζυγό κάποιας γραφειοκρατίας, το μόνο που χρειάζεται είναι αυτή να ελέγχει τα τυπικά κριτήρια που θέτει και για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο. Πέραν τούτου δε θα πρεπε να της πέφτει λόγος για τίποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Μπορείς να διδάξεις και να μάθεις στο παιδί σου οτιδήποτε θέλεις. Έχεις άπειρο χρόνο στη διάθεσή σου να το κάνεις και τρόπο να περνάει καλά μαθαίνοντας από τον μπαμπά και τη μαμά τα μυστήρια του κόσμου, του σύμπαντος, της ζωής. Το σχολείο όμως καλώς υπάρχει γιατί υπάρχει δομή και μια συνέχεια που δεν είναι εύκολο να την διδάξει κανένας γονιός στο σπίτι. Μιλάμε για εμβάθυνση χρονιά με την χρονιά.

Αυτό δεν διδάσκεται τόσο εύκολα στο σπίτι. Όπως επίσης δύσκολα τηρείται και πρόγραμμα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Όχι, γιατί είναι άλλη μια θυσία στα ψεύτικα είδωλα της "ελευθερίας" και των ατομικών δικαιωμάτων.

Αν η μοναξιά θερίζει σήμερα, αν η έννοια της κοινωνίας χάνεται, αν ο καθένας είναι στη φούσκα του και δεν επικοινωνεί με άλλες κοινωνικές ομάδες και απόψεις, φαντάσου τότε. Θα μου πεις δεν θα αφορά όλους. Ε και ποιους θα αφορά δηλαδή; Θρησκευτικά φανατικούς, αντικρατιστές, και πλούσιους με γκουβερνάντα; Α, εξαιρετική ιδέα τότε, σίγουρα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

foscilis έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:12 Η κοινωνικοποίηση είναι πιο σημαντικό κομμάτι του σχολείου από τις γνώσεις.
Πιο παλιά, οι αριστοκρατικές οικογένειες δεν έστελναν τα παιδιά στο σχολείο και έπαιρναν οικοδιδάσκαλο. Και μια χαρά τα παιδιά αυτά ήταν κοινωνικοποιημένα, εκτός από ευγενικά λόγω ανατροφής..
Άβαταρ μέλους
ST48410

The Age of Aquarius έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:54
ST48410 έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:41 Προφανώς έχεις κάτι υπόψη σου που γίνεται κάπου αλλού. Δώσε μια ιδέα να αποκτήσει μια βάση η συζήτηση.
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να σου πω.
Στην Ελβετία για παράδειγμα, υπάρχουν 10 καντόνια που το επιτρέπουν. Είτε να αναλάβει την εκπαίδευση η οικογένεια είτε κάποιο τρίτο πρόσωπο που πληρεί ορισμένα κριτήρια. Και υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός που 2 φορές το χρόνο τσεκάρει αν το παιδί έχει το σωστό επίπεδο. Κάποια καντόνια είναι λίγο πιο αυστηρά και έχουν προϋποθέσεις για το προφίλ το γονιών, κάποια όχι.

Σε άλλες χώρες, ακόμη και ευρωπαϊκές είναι σαφώς πιο ελεύθερη η οικοδιδασκαλία.

Για μένα πρέπει να ναι εντελώς ελεύθερη και μιας και ζούμε υπό το ζυγό κάποιας γραφειοκρατίας, το μόνο που χρειάζεται είναι αυτή να ελέγχει τα τυπικά κριτήρια που θέτει και για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο. Πέραν τούτου δε θα πρεπε να της πέφτει λόγος για τίποτα άλλο.
Βλέπω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπό την έννοια ότι υπάρχει ένας ελεγκτικός μηχανισμός που τσεκάρει 2-3 φορές το χρόνο την πρόοδο του παιδιού (ότι ξέρει αυτά που ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα για την ηλικία του), θα το συζητούσα. Ωστόσο πρακτικά νομίζω ότι αφορά εξαιρετικά μικρό αριθμό ανθρώπων. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Θα παρακολουθήσω τη συζήτηση αλλά θα ήθελα στοιχεία για να καταλήξουμε κάπου. Ας πούμε κάποια έρευνα σε χώρες που επιτρέπεται αυτό για μακρό χρονικό διάστημα που να δείχνει ότι υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα για τα παιδιά που ακολουθούν τέτοια εκπαίδευση.
Επίσης να επισημάνω ότι η εργασία του εκπαιδευτικού είναι αρκετά εξειδικευμένη και απαιτεί γνώσεις και ικανότητες σε υψηλό (πανεπιστημιακό) επίπεδο. Το ότι όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με μέτριους εκπαιδευτικούς δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας (ή έστω παρά πολλοί) να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Και σε κακό οδοντίατρο έχω πάει αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι είναι προτιμότερο να βγάλω φρονιμίτη μόνος μου, για να στο πω κάπως υπερβολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Ιαν 2022, 23:14 Όχι, γιατί είναι άλλη μια θυσία στα ψεύτικα είδωλα της "ελευθερίας" και των ατομικών δικαιωμάτων.

Αν η μοναξιά θερίζει σήμερα, αν η έννοια της κοινωνίας χάνεται, αν ο καθένας είναι στη φούσκα του και δεν επικοινωνεί με άλλες κοινωνικές ομάδες και απόψεις, φαντάσου τότε. Θα μου πεις δεν θα αφορά όλους. Ε και ποιους θα αφορά δηλαδή; Θρησκευτικά φανατικούς, αντικρατιστές, και πλούσιους με γκουβερνάντα; Α, εξαιρετική ιδέα τότε, σίγουρα.
Εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ μία εφαρμογή για πολύ λίγους που θα ήταν χρήσιμο. Τα εξαιρετικά προικισμένα παιδιά που στη χώρα μας καταστρέφονται. Ωστόσο είμαι επιφυλακτικός προς το παρόν. Θέλω και άλλη πληροφορία.
Άβαταρ μέλους
SUV

Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Ιαν 2022, 23:14 Όχι, γιατί είναι άλλη μια θυσία στα ψεύτικα είδωλα της "ελευθερίας" και των ατομικών δικαιωμάτων.

Όλα είναι σχετικά στην πράξη. Το μπολνταρισμένο που λες είναι και αυτό μια άλλη ειδωλοποιημένη φούσκα που σκάει στα μούτρα μας τελευταία. Εκτός εαν θεωρείς αποδεκτές κοινωνικές και πολυπολιτισμικές αξίες να βάζουν τον γιο σου να φορά φούστα για συμπαράσταση στο κάθε -καθοδηγούμενο-ιδεολόγημα.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

foscilis έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:12 Η κοινωνικοποίηση είναι πιο σημαντικό κομμάτι του σχολείου από τις γνώσεις.
ειδικά σημερα που η γνώση είναι προσβάσιμη και με άλλους τρόπους
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Έλα τώρα. Την αποκοινωνικοποίηση την προωθεί το ίδιο το σχολείο σήμερα γιατί δουλεύει με τον τρόπο που του επιβάλλει η γραφειοκρατία της εποχής. Όταν χρειάστηκε να προπαγανδίσει στον καθένα πως είναι μέλος μια κοινής ιδέας που λέγεται Ελλάδα, μια χαρά το πέτυχε. Η προπαγάνδα πέτυχε και σήμερα αυτό είναι κοινός τόπος . Οπότε το σχολείο δεν έχει νόημα ούτε σε αυτό να στέκεται ιδιαίτερα.
Το σχολείο δεν έχει δική του δυναμική. Είναι ένα και το αυτο με τον ιδεολογικό μηχανισμό που το κατευθύνει.

Ιδιωτικά σχολεία στο πλαίσια εντοπιότητας, ιδεολογικής κατέυθυνσης ή οτιδήποτε άλλο που δημιουργεί κοινωνικούς δεσμούς σε μικροεπίπεδο είναι ο μόνος τροπος να χτιστεί κοινωνικότητα που αναγκαστικά πρέπει να περνάει μέσα από:
- Το ανήκω σε κάτι χειροπιαστό και όχι ένα αφηρημένο γραφειοκρατικό ιδεολόγημα
- Δημιουργώ μια δική μου ταυτότητα θέτοντας το ερώτημα τι ζωή θέλω να χω εγώ όσοι είναι άμεσα γύρω μου ως κοινότητα

Συμπληρωματικό σε αυτό είναι η οικοδιδασκαλία και όσα μπορεί να προσφέρει.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Parrot έγραψε: 09 Ιαν 2022, 23:18
Πιο παλιά, οι αριστοκρατικές οικογένειες δεν έστελναν τα παιδιά στο σχολείο και έπαιρναν οικοδιδάσκαλο. Και μια χαρά τα παιδιά αυτά ήταν κοινωνικοποιημένα, εκτός από ευγενικά λόγω ανατροφής..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”