nik_killthemall έγραψε: 10 Νοέμ 2021, 17:22Εγω προτεινω ανω των 50 οχι ανω των 60 γιατι βαζω ως κριτηριο το 90% των ΜΕΘ.Αρίστος έγραψε: 10 Νοέμ 2021, 16:49Δεν εχεις σκεφτει περισσοτερο απο μηνα τι ειναι το πιο συμφερον στην περιπτωση μου:Spoiler
nik_killthemall έγραψε: 10 Νοέμ 2021, 16:30
Ναι αλλα η αποφαση 1.000.000 Αριστων να μην κανουν καθε μηνα εμβολιο (γιατι ετσι οπως παμε εκει θα καταληξουμε), θα οδηγει 500 Αριστους στις ΜΕΘ, ενω η απόφαση 1.000.000 νεων 30 χρονια μικροτερους απο τον Αριστο να μην κανουν καθε μηνα εμβολιο, θα οδηγει 5 τετοιους στις ΜΕΘ με κινδυνο να μην τις βρουν ουτε αυτες τις 5 διαθεσιμες !
Και οπως ξερουμε ολοι, οι ΜΕΘ είναι δημοσιες ! Οσο ακριβως ανηκουν στους μεν ανηκουν και στους δε !
Από την άλλη βεβαια, περυσι, φετος, του χρονου κλπ γίνεται και θα γινεται μια γεροντοκτονια ανευ προηγουμενου που μπορεί να είναι χρησιμη τελικα στις ανθρωπινες κοινωνιες, οποτε καλά κανεις Αριστο και δεν εμβολιαζεσαι !
Η Κίνα για παράδειγμα πριν μερικους μηνες σταμάτησε τους περιορισμούς γεννήσεων που ειχε για δεκαετιες, οχι επειδη ειδε τον πληθυσμο της να μειωνεται, αλλά επειδη ειδε τους συνταξιουχους της να αυξανονται και το εργατικο της δυναμικο να μεγαλωνει, οποτε κατευθειαν το πρωτο ερωτημα που τεθηκε ηταν "ποιος μλκας θα πληρωνει τοσες συνταξεις και ποιος μλκας θα παραγει οταν ολοι καταληξουν να καθονται καθως η ιατρικη αυξανει το προσδοκιμο συνεχως? ".
Ίσως λοιπον ο κορονοϊος είναι μια λύση για να αποκατασταθει η κοινωνική και οικονομική ανισορροπία που έφερε η πρόοδος της ιατρικής.
α) Οι πιθανοτητες που εχω αν νοσησω να πεθανω ειναι για την ηλικια μου 2,5% κι αυτο το αν ισχυει μονο εφοσον ΔΕΝ εχω νοσησει ασυμπτωματικα γιατι μπορει οντως να νοσησα, να μην το ξερω και να ειμαι εκτος κινδυνου λογω αυξημενων πλεον αντισωματων.
β) Αυτο το 2,5% ειναι ενας μεσος ορος για την ηλικια μου που τροφοδοτειται κυριως απο περιπτωσεις ασθενων με πολλα υποκειμενα νοσηματα. Εγω που δεν εχω κανενα εχω λοιπον πολυ χαμηλοτερες πιθανοτητες να πεθανω απο 2,5%, ποσο δεν ξερω αλλα παντως αρκετα χαμηλοτερες.
γ) Ενω μειωνονται λοιπον οι πιθανοτητες θνησιμοτητας μου εξαιτιας που δεν εχω υποκειμενα, ταυτοχρονα αυξανεται εκθετικα η πιθανοτητα να πεθανω η να τσιμπησω σοβαρες παρενεργειες εφοσον το εμβολια δεν ειναι μια και καθαρισαμε αλλα οπως ειχα προειδοποιησει απο το 2020 ενα επαναληπτικο πακετο. Συνεπως αλλη η επικινδυνοτητα των αρχικων δοσεων και αλλο η επικινδυνοτητα των πολλαπλων σε βαθος χρονου.
δ) Ακομη και ο Μακρον που μιλησε για υποχρεωτικο εμβολιασμο των ηλικιωμενων ηταν λιγοτερο απολυτος απο σενα, μιλησε για τους ανω των 65, οχι για τους ανω των 60 που θελεις εσυ.
.
Θα με ενδιεφερε βεβαια να καταλαβω πως ακριβως υπολογισες πως αν κολλησεις κορονοϊο εχεις 2,5% πιθανοτητα να πεθανεις. Απο τα στοιχεια του ΕΟΔΥ βλεπουμε πως η κατηγορια 60 - 69 αποτελεί :
- λιγοτερο απο 1/10 των συνολικων κρουσματων το οποιο με τη σειρα του οδηγει στο
- 1/3 των ΜΕΘ που καταλαμβανονται στο Ε.Σ.Υ. και στο
- 1/6 των συνολικων θανατων !
Εν ολιγοις αν χ ειναι πιθανοτητα τα γίνεις ανιχνευσιμο κρούσμα, τοτε 3χ ειναι η πιθανοτητα να πας εντατικη και 2χ να πας στα θυμαρακια. Ανηκεις δηλ. σε ηλικιακη κατηγορια που η πιθανοτητα εντατικης και θανατου μεγενθυνεται κατα 200% και 100% αντίστοιχα από την όποια πιθανότητα απλά να κολλήσεις !
Σε αντιδιαστολη να παραθεσω την δικια μου ηλικιακη δεκαετια, η κατηγορια 40-49 αποτελεί :
- το 1/6 των κρουσμάτων το οποιο με τη σειρα του οδηγει στο 1/15 των ΜΕΘ που καταλαμβανονται στο Ε.Σ.Υ. και στο
- 1/50 των συνολικων θανατων !
Εν ολιγοις αν χ ειναι πιθανοτητα τα γίνω ανιχνευσιμο κρούσμα, τοτε χ/2,5 ειναι η πιθανοτητα να παω εντατικη και χ/8 να παω στα θυμαρακια. Ανηκω δηλ. σε ηλικιακη κατηγορια που η πιθανοτητα εντατικης και θανατου μικραίνει κατα 150% και 700% αντίστοιχα από την όποια πιθανότητα απλά να κολλήσω !
ΥΓ Μην μου πεις πως ανηκεις στην αρχη της δεκαετιας, κι εγω στην αρχη της δεκαετιας ανηκω, αλλα αυτης της ακριβειας τα στοιχεια μας δινει ο ΕΟΔΥ με αυτα θα πορευτουμε.
Θα σου πω οτι ανηκω στην αρχη της δεκαετιας, οσο για το 2,5% καθισε και μου το υπολογισε φιλοεμβολιαστης εδω μεσα που προσπαθησε να με πεισει να εμβολιαστω. Δεν εχω υποκειμενα ομως συνεπως το 2,5% μπορει στην πραξη να ειναι και 1%-1,5%, οπου 1% η πιθανοτητα να μας τυχει αυτοκινητιστικο δυστυχημα, οποτε τι καθομαστε και συζηταμε;
.