Εάν για να πετύχεις ως καλλιτέχνης θα πρέπει να δηλώνεις και να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι αριστερός;
Εδώ για να κάνεις καριέρα στον στρατό ή στην αστυνομία θα πρέπει να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι δεξιός θρησκευόμενος κλπ κλπ κλπ
Εάν για να πετύχεις ως καλλιτέχνης θα πρέπει να δηλώνεις και να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι αριστερός;
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:54Θέλεις να πεις ότι δήλωναν αριστεροί για επαγγελματικούς λόγους και όχι γιατί ήταν πραγματικά αριστεροί σαν ιδεολογία;wooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:05 Η Κουρούκλη απ' ότι θυμάμαι ήταν Απριλιακή σταρ.
Παντρεύτηκε τον Λυκουρέζο για ξεκάρφωμα και μετά έκανε ολική επαναφορά και πήγε ΚΚΕ ; Δεν το θυμόμουνα αυτό.
Πάντως όλοι οι ηθοποιοί της εποχής εκείνης δήλωναν αριστεροί.
Η Βουγιουκλάκη που κι αυτής της είχαν σφάξει τον πατέρα δεν δήλωνε τίποτα. Η Ρένα Βλαχοπούλου φυσικά δεν δήλωνε αν και έπαιξε σε κάτι χαζά έργα με τον Πάντζα. Ο Παπαγιαννόπουλος επίσης δεν δήλωνε και τον έκαναν ξεπαρεού - δεν ξαναέπαιξε.
Όλοι οι άλλοι δήλωναν αριστεροί με αποκορύφωμα την Καρέζη, η οποία είχε διατελέσει η Απριλιακή σταρ βέβαια.
Ακόμα και ο Χατζηχρήστος που ήταν άρρωστος και έπαιζε λίγο δήλωσε αριστερός.![]()
Ετσι είναι. Εχω έναν φίλο που γράφει βιβλία φαντασίας και όταν πήγα στις παρουσιάσεις του, πετάγονταν 2-3 κομμουνιστές από το ακροατήριο και τον ρωτούσαν "τι προσφέρει το βιβλίο αυτό στον αγώνα μας, σύντροφε;" (και άλλα τέτοια παρεμφερή).ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:56Εάν για να πετύχεις ως καλλιτέχνης θα πρέπει να δηλώνεις και να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι αριστερός;![]()
Εδώ για να κάνεις καριέρα στον στρατό ή στην αστυνομία θα πρέπει να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι δεξιός θρησκευόμενος κλπ κλπ κλπ![]()
Ε τότε ή απορία σου ποια είναι ;wooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:58ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:54Θέλεις να πεις ότι δήλωναν αριστεροί για επαγγελματικούς λόγους και όχι γιατί ήταν πραγματικά αριστεροί σαν ιδεολογία;wooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:05 Η Κουρούκλη απ' ότι θυμάμαι ήταν Απριλιακή σταρ.
Παντρεύτηκε τον Λυκουρέζο για ξεκάρφωμα και μετά έκανε ολική επαναφορά και πήγε ΚΚΕ ; Δεν το θυμόμουνα αυτό.
Η Βουγιουκλάκη που κι αυτής της είχαν σφάξει τον πατέρα δεν δήλωνε τίποτα. Η Ρένα Βλαχοπούλου φυσικά δεν δήλωνε αν και έπαιξε σε κάτι χαζά έργα με τον Πάντζα. Ο Παπαγιαννόπουλος επίσης δεν δήλωνε και τον έκαναν ξεπαρεού - δεν ξαναέπαιξε.
Όλοι οι άλλοι δήλωναν αριστεροί με αποκορύφωμα την Καρέζη, η οποία είχε διατελέσει η Απριλιακή σταρ βέβαια.
Ακόμα και ο Χατζηχρήστος που ήταν άρρωστος και έπαιζε λίγο δήλωσε αριστερός.![]()
Έτσι φαίνεται.
Η τηλεόραση ήταν καταπράσινη.
Το Εθνικό Θέατρο ήταν υπό την εποπτεία της Μελίνας Μερκούρη και δεν της ξέφευγε δεξιό ρουθούνι.
Παραπέρα, στις ανεξάρτητες εταιρείες, δεν ξέρω τι γινόταν αλλά φαίνεται η δουλειά.
Νομίζω τον ξέρω. Κουμούνας είναι και μάζευε τους άλλους κουμούνες για γαλαρία ;AlienWay έγραψε: 21 Αύγ 2021, 12:04Ετσι είναι. Εχω έναν φίλο που γράφει βιβλία φαντασίας και όταν πήγα στις παρουσιάσεις του, πετάγονταν 2-3 κομμουνιστές από το ακροατήριο και τον ρωτούσαν "τι προσφέρει το βιβλίο αυτό στον αγώνα μας, σύντροφε;" (και άλλα τέτοια παρεμφερή).ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:56Εάν για να πετύχεις ως καλλιτέχνης θα πρέπει να δηλώνεις και να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι αριστερός;![]()
Εδώ για να κάνεις καριέρα στον στρατό ή στην αστυνομία θα πρέπει να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι δεξιός θρησκευόμενος κλπ κλπ κλπ![]()
Αυτός τους έλεγε ότι είναι αμιγώς ψυχαγωγικά αυτά που γράφει και αυτοί ξίνιζαν. Μέχρι που το πήραν απόφαση και δεν ξαναπήγαν στις παρουσιάσεις του.
Ο ίδιος ο συγγραφέας είναι απολιτίκ και ισχυρίζεται ότι μόνο τώρα τελευταία η ελ λογοτεχνία έχει ξεκολλήσει από τις αριστερές αγκυλώσεις που επικράτησαν στη μεταπολίτευση.
Δεν είπα πραγματικά αριστεροί.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 12:04Ε τότε ή απορία σου ποια είναι ;wooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:58ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:54
Θέλεις να πεις ότι δήλωναν αριστεροί για επαγγελματικούς λόγους και όχι γιατί ήταν πραγματικά αριστεροί σαν ιδεολογία;![]()
Έτσι φαίνεται.
Η τηλεόραση ήταν καταπράσινη.
Το Εθνικό Θέατρο ήταν υπό την εποπτεία της Μελίνας Μερκούρη και δεν της ξέφευγε δεξιό ρουθούνι.
Παραπέρα, στις ανεξάρτητες εταιρείες, δεν ξέρω τι γινόταν αλλά φαίνεται η δουλειά.
Γιατί θεωρείς ότι οι καλλιτέχνες μας ήταν .. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ.. αριστεροί;
![]()
Οχι. Είναι απολιτικ και τους κομμουνιστές που πηγαίνανε δεν τους ήξερε.wooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 12:05Νομίζω τον ξέρω. Κουμούνας είναι και μάζευε τους άλλους κουμούνες για γαλαρία ;AlienWay έγραψε: 21 Αύγ 2021, 12:04Ετσι είναι. Εχω έναν φίλο που γράφει βιβλία φαντασίας και όταν πήγα στις παρουσιάσεις του, πετάγονταν 2-3 κομμουνιστές από το ακροατήριο και τον ρωτούσαν "τι προσφέρει το βιβλίο αυτό στον αγώνα μας, σύντροφε;" (και άλλα τέτοια παρεμφερή).ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:56
Εάν για να πετύχεις ως καλλιτέχνης θα πρέπει να δηλώνεις και να ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι είσαι αριστερός;![]()
Αυτός τους έλεγε ότι είναι αμιγώς ψυχαγωγικά αυτά που γράφει και αυτοί ξίνιζαν. Μέχρι που το πήραν απόφαση και δεν ξαναπήγαν στις παρουσιάσεις του.
Ο ίδιος ο συγγραφέας είναι απολιτίκ και ισχυρίζεται ότι μόνο τώρα τελευταία η ελ λογοτεχνία έχει ξεκολλήσει από τις αριστερές αγκυλώσεις που επικράτησαν στη μεταπολίτευση.
της φουτανας το κηγκλιδωμα οποιος ηταν μαυροψυχος σκοτωνε και την γλυτωνε αλλαζοντας παραταξηBeria έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:07Ο Χατζηχρήστος είχε παντρευτεί την Ντιριντάουα που ήταν στην ΟΠΛΑwooded glade έγραψε: 21 Αύγ 2021, 11:05 Η Κουρούκλη απ' ότι θυμάμαι ήταν Απριλιακή σταρ.
Ακόμα και ο Χατζηχρήστος που ήταν άρρωστος και έπαιζε λίγο δήλωσε αριστερός.