Ω ρε χαμαλίκι.... !Nandros έγραψε: 01 Αύγ 2018, 21:531/ το μολύβι είναι/ήταν πανάκριβο.Πάνας έγραψε: 01 Αύγ 2018, 21:36Για το έρμα είχα ακούσει, δεν υπολόγιζα ότι μπορεί να είναι κοτρόνες το μυαλό μου πήγαινε σε μολύβι.
2/ οι πέτρες είναι τσάμπα. Τις πέταγαν πριν φορτώσουν ή - ίσως - τις άφηναν στο λιμάνι για όποιον τις χρειαστεί.
Όταν ξεφόρτωναν έβρισκαν άλλες, αν ήταν να ταξιδέψουν χωρίς φορτίο.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στατικός μοντελισμός
Re: Στατικός μοντελισμός
the end
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
ωραίο μπλέξιμο waldorf 
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Ναί είναι ωραίο αν είσαι ισοβίτης (χωρίς δικαίωμα αναστολής)
Εγώ βέβαια ισοβίτης δεν είμαι,αλλά είμαι τόσο γρουσούζης και μονόχνωτος που περνάω φανταστικά με τέτοιου είδους ασχολίες.
Νομίζω όμως ότι βρήκα το μάστορά μου.Όλη τη μέρα έφαγα σήμερα για 8 μαδεράκια!
Ακολουθούν φωτογραφίες στο επόμενο ποστ.
δωσε υλικο στον λαο του φορουμ!!
Σήμερα μπήκαν οι κουπαστές και 4 "μαδέρια" από κάθε πλευρά.Δύο κάτω απ`την κουπαστή,ένα στην καρίνα και ένα (περίπου) στην ίσαλο γραμμή σαν οδηγός.

Χρονοβόρα διαδικασία γιατί πρέπει να λυγίσεις το κάθε μαδέρι κατά πως πάει το σκαρί.
Αρκετές αστοχίες αλλά σε αυτό το στάδιο όλα διορθώνονται.Άλλωστε θα ακολουθήσει και δεύτερο "πέτσωμα",δηλαδή ξανά ντύσιμο του σκάφους με λεπτότερα αυτή τη φορά μαδεράκια,που θα είναι και η τελική του εμφάνιση.
Πάντως εσωτερικά οι κουπαστές βγήκαν μιά χαρά και σε συνδυασμό με το κατάστρωμα δείχνουν ήδη σαν πλοίο:

Χρονοβόρα διαδικασία γιατί πρέπει να λυγίσεις το κάθε μαδέρι κατά πως πάει το σκαρί.
Αρκετές αστοχίες αλλά σε αυτό το στάδιο όλα διορθώνονται.Άλλωστε θα ακολουθήσει και δεύτερο "πέτσωμα",δηλαδή ξανά ντύσιμο του σκάφους με λεπτότερα αυτή τη φορά μαδεράκια,που θα είναι και η τελική του εμφάνιση.
Πάντως εσωτερικά οι κουπαστές βγήκαν μιά χαρά και σε συνδυασμό με το κατάστρωμα δείχνουν ήδη σαν πλοίο:

Εκεί που σου έχουν στραβώσει τα καρφάκια και τα κάρφωσες στραβά... καλύπτεται με κάτι;
the end
Έχω βάλει κόλλα από κάτω οπότε τα καρφιά, όπως και οι καρφίτσες,απλά μένουν εκεί μέχρι να τραβήξει η κόλλα.
Ήδη έχω αφαιρέσει τα στροβοκαρφωμένα και έχω "ζουμπαδιάσει" τα ίσια.
Αλλά ναί,αυτές οι επιφάνειες καλύπτονται με το δεύτερο πέτσωμα.
Ήδη έχω αφαιρέσει τα στροβοκαρφωμένα και έχω "ζουμπαδιάσει" τα ίσια.
Αλλά ναί,αυτές οι επιφάνειες καλύπτονται με το δεύτερο πέτσωμα.
Έχω ένα dremel με όλα τα εργαλεία του... ειδικά κάτι ψιλά τρυπάνια όπου οι καρφίτσες μπροστά τους είναι χοντρές, μιλάμε για 0,15mm. Είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες κατασκευές. Ελπίζω να έχεις και εσύ.
the end
Ναί,έχω dremel με πολλά εξαρτήματα και προσαρτήματα.Ήδη μου έχει φανεί χρήσιμο.
Σε εμφανή σημεία να κάνεις τρυπούλες με πολύ ψιλό τρυπανάκι πριν το καρφί, ο φίλος μου είχε ένα χειρός μινιατούρα σε στυλ κατσαβίδι που το γύρναγε με τα δάκτυλα.
the end
Και τέτοιο έχω!Το τρυπάνι του Αρχιμήδη (ή κάποιου παλιού τέλος πάντων).Θα το βγάλω φώτο.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
δε μου λες μόλις βγάλεις τις καρφίτσες θα βάλεις μετά μίνι-στόκο να μη φαίνονται οι τρύπες; 
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Συγχαρητήρια waldorf!