Leporello έγραψε: 11 Ιουν 2021, 08:52
Ωστόσο, αυτό που λέει είναι σωστό. Με αυτά που ήξερα όσο δούλευα στην Ελλάδα (επιφυλάσσομαι αν έχει αλλάξει κάτι) όποιος είχε μιά μικροαδιαθεσία που δεν του επέτρεπε να πάει στην δουλειά, δεν είχε καμμία επιδότηση από το ΙΚΑ (γιά τις πρώτες 3 ημέρες τής απουσίας) η δε εταιρεία του κατέβαλε το μισό ενός ημερομισθίου. Υπήρχε βέβαια η λύση να μην αναφέρει κάποιος ασθένεια αλλά να πάρει μία μέρα κανονική άδεια, αλλά οι μέρες κανονικής άδειας είναι μετρημένες και δεν πρέπει να ξοδεύονται αν υπάρχει άλλη λύση. Επομένως, το να πάρει ρεπό αντί αδείας και να δουλέψει τις ώρες εκείνες κάποια άλλη μέρα είναι πολύ εξυπηρετική.
Η λύση σε αυτό είναι να επιδοτείται κανονικά η αναρρωτική από την πρώτη μέρα.
Ε ήταν ανάμεσα στα δύο η ΝΔ. Θα επιδοτούσε την αναρρωτική για τον άρρωστο από την πρώτη μέρα ή θα του έδινε το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να εργαστεί παραπάνω για να ρεφάρει.
ΥΓ: Τώρα θα σοκαριστεί ο Λεπ αν μάθει ότι η αναπλήρωση ίσχυε μέσω συνεννόησης και μέχρι χτες και ότι ήταν ένα ακόμη όπλο υπέρ και των εργοδοτών, έτσι;
Ωστόσο, αυτό που λέει είναι σωστό. Με αυτά που ήξερα όσο δούλευα στην Ελλάδα (επιφυλάσσομαι αν έχει αλλάξει κάτι) όποιος είχε μιά μικροαδιαθεσία που δεν του επέτρεπε να πάει στην δουλειά, δεν είχε καμμία επιδότηση από το ΙΚΑ (γιά τις πρώτες 3 ημέρες τής απουσίας) η δε εταιρεία του κατέβαλε το μισό ενός ημερομισθίου. Υπήρχε βέβαια η λύση να μην αναφέρει κάποιος ασθένεια αλλά να πάρει μία μέρα κανονική άδεια, αλλά οι μέρες κανονικής άδειας είναι μετρημένες και δεν πρέπει να ξοδεύονται αν υπάρχει άλλη λύση. Επομένως, το να πάρει ρεπό αντί αδείας και να δουλέψει τις ώρες εκείνες κάποια άλλη μέρα είναι πολύ εξυπηρετική.
Σωστό, η να πληρώνει ο εργοδότης αν η απουσία είναι μικρότερη των 3 ημερών. Η επόμενη καλή λύση όμως, που δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση σε κανέναν, είναι αυτή η διευθέτηση. Επιπλέον, οι άλλες λύσεις απαιτούν από τον εργαζόμενο να πάει σε γιατρό του ΙΚΑ ακόμη και γιά μικροπράγματα, γιά να εξασφαλίσει την πληρωμή του.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ε ήταν ανάμεσα στα δύο η ΝΔ. Θα επιδοτούσε την αναρρωτική για τον άρρωστο από την πρώτη μέρα ή θα του έδινε το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να εργαστεί παραπάνω για να ρεφάρει.
ΥΓ: Τώρα θα σοκαριστεί ο Λεπ αν μάθει ότι η αναπλήρωση ίσχυε μέσω συνεννόησης και μέχρι χτες και ότι ήταν ένα ακόμη όπλο υπέρ και των εργοδοτών, έτσι;
Δεν θα σοκαριστώ καθόλου. Πάντα έτσι έκανα, όποτε μου τύχαινε μικροαδιαθεσία. Και δεν ήταν "όπλο υπέρ των εργοδοτών", εμένα με βόλευε να κάνω μιά διευθέτηση παρά να τρέχω στα ΙΚΑ γιά να εξασφαλίσω το μισό ημερομίσθιο. Φυσικά τα παλιά χρόνια, γιατί τα τελευταία 30 το ωράριό μου είναι εντελώς ελεύθερο.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Είπαμε, υπέρ ΚΑΙ των εργοδοτών. Αποφεύγεται το τρέξιμο και στις δυο πλευρές, ο εργοδότης καλύπτεται από πλευράς εργασίας, ο εργαζόμενος από πλευράς εξυπηρέτησης για να αποφύγει το ΙΚΑ. Αλλα καλύτερη λύση για τον εργαζόμενο είναι η επιδότηση από την πρώτη μέρα, χωρίς φόβο ότι θα χαρακτηριστεί αδικαιολόγητα απών, τεμπέλης κτλ.
Καταλάβατε τι έχετε ψηφίσει;Σε τι ανεπάγγελτα κοθώνια έχετε δώσει το δικαίωμα να εξουσιάζουν τις ζωές σας;
Αν είσαι άρρωστος δεν παίρνεις αναρρωτική,αλλά...δουλεύεις παραπάνω για να μπορέσεις να πας στο γιατρό!
Φτύστε το...δομημένο βιογραφικό της φιλελέ δεξιάς,όχι για να μην τον ματιάσετε .
Σενέκας έγραψε: 11 Ιουν 2021, 08:38
Αυτός ο τύπος πλασαριζόταν απο την truth team και το twitter ως ο Έλληνας Ben Shapiro, o μέγας ρήτορας και debater που κατατροπώνει τους ζαιους στα παράθυρα του Παπαδάκη με facts and logic. Μέσα σε μόλις 2 χρόνια έχει καταφέρει να τον πάρει χαμπάρι μέχρι και ο τελευταίος νδκρατης στο καφενείο του χωριού πόσο μεγάλος φελλός είναι. Πιστεύω θα είχε μικρότερη διάρκεια απο τη Μονογιού στη βουλή. Πιθανότατα θα καταλήξει σε καμιά αργομισθία στην ευρωβουλή για την επόμενη εικοσαετία
ben shapiro από τα λιντλ
σαν να λέμε ο κουτσιανικούλης είναι ο έλληνας μέσι
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Frappezitis έγραψε: 11 Ιουν 2021, 14:51
Καταλάβατε τι έχετε ψηφίσει;Σε τι ανεπάγγελτα κοθώνια έχετε δώσει το δικαίωμα να εξουσιάζουν τις ζωές σας;
Αν είσαι άρρωστος δεν παίρνεις αναρρωτική,αλλά...δουλεύεις παραπάνω για να μπορέσεις να πας στο γιατρό!
Φτύστε το...δομημένο βιογραφικό της φιλελέ δεξιάς,όχι για να μην τον ματιάσετε .
αυτό το "τι έχετε ψηφίσει" έχει πολλή πλάκα
λες και οι ζαίοι, οι πασοκοι και γενικότερο όλο το πολιτικό σύστημα έχουν δουλέψει περισσότερο ή έχουν παραπάνω ικανότητες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Καλά, μιλάμε για σαλταρισμένους. Από εκεί και πέρα δεν έτυχα ποτέ σε περιστατικό δικό μου ή συναδέλφου να αρρωστήσει, ώστε να μην μπορεί να έρθει δουλειά, αλλά να μπορεί να τρέχει στα ΙΚΑ για την αναρρωτική. Όσα χρόνια με θυμάμαι εργαζόμενη αρρώστος=χάνω υπόλοιπο από τις διακοπές μου.
Αλήθεια, ας μου γράψει κάποιος τη διαδικασία που είχαμε μέχρι σήμερα, ώστε να δικαιολογήσεις άδεια, όταν αρρωσταίνεις, γιατί δεν έχω ιδέα και καλό θα ήταν να μάθω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
ναι και αν αρρωστήσει ας πούμε για 4 μέρες, μετά θα πρέπει να δουλέψει υπερωριακά 32 ώρες δηλαδή 16 ημέρες δεκάωρα για να πατσίσει.
stella έγραψε: 11 Ιουν 2021, 09:43Είπαμε, υπέρ ΚΑΙ των εργοδοτών. Αποφεύγεται το τρέξιμο και στις δυο πλευρές, ο εργοδότης καλύπτεται από πλευράς εργασίας, ο εργαζόμενος από πλευράς εξυπηρέτησης για να αποφύγει το ΙΚΑ. Αλλα καλύτερη λύση για τον εργαζόμενο είναι η επιδότηση από την πρώτη μέρα, χωρίς φόβο ότι θα χαρακτηριστεί αδικαιολόγητα απών, τεμπέλης κτλ.
1. Επιδότηση από την πρώτη μέρα δεν υπήρχε ποτέ. Αρα, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι βελτίωση έναντι τής προϋπάρχουσας κατάστασης.
2. Ειλικρινά πες, τι προτιμάς αν ξυπνήσεις με πονοκέφαλο και δεν μπορείς να δουλέψεις, να έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις άλλη μέρα, ή να τρέχεις με τον πονοκέφαλο στο ΙΚΑ γιά να σε βγάλει ένας γιατρός ελεύθερη υπηρεσίας γιά μιά μέρα; (αν σε βγάλει, γιατί αυτός μπορεί και να κρίνει ότι δεν δικαιολογείσαι με ένα πονοκέφαλο να μη δουλέψεις).
1.
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιουν 2021, 15:01Καλά, μιλάμε για σαλταρισμένους. Από εκεί και πέρα δεν έτυχα ποτέ σε περιστατικό δικό μου ή συναδέλφου να αρρωστήσει, ώστε να μην μπορεί να έρθει δουλειά, αλλά να μπορεί να τρέχει στα ΙΚΑ για την αναρρωτική. Όσα χρόνια με θυμάμαι εργαζόμενη αρρώστος=χάνω υπόλοιπο από τις διακοπές μου.
Αλήθεια, ας μου γράψει κάποιος τη διαδικασία που είχαμε μέχρι σήμερα, ώστε να δικαιολογήσεις άδεια, όταν αρρωσταίνεις, γιατί δεν έχω ιδέα και καλό θα ήταν να μάθω.
Στην πράξη, αυτό γινόταν: ένα κρυολόγημα = χάνεις μέρες από τις διακοπές.
1.
Cecily Anne έγραψε: 11 Ιουν 2021, 15:01
Καλά, μιλάμε για σαλταρισμένους. Από εκεί και πέρα δεν έτυχα ποτέ σε περιστατικό δικό μου ή συναδέλφου να αρρωστήσει, ώστε να μην μπορεί να έρθει δουλειά, αλλά να μπορεί να τρέχει στα ΙΚΑ για την αναρρωτική. Όσα χρόνια με θυμάμαι εργαζόμενη αρρώστος=χάνω υπόλοιπο από τις διακοπές μου.
Κανονικά πρέπει να προσκομίσεις στην εργασία σου χαρτί απο γιατρό και η άδεια χρεώνεται αναρρωτική.
ναι και αν αρρωστήσει ας πούμε για 4 μέρες, μετά θα πρέπει να δουλέψει υπερωριακά 32 ώρες δηλαδή 16 ημέρες δεκάωρα για να πατσίσει.
Μα αν έχει κάτι κάποιος που θα τον κρατήσει μακρυά από την δουλειά γιά 4 μέρες, ασφαλώς θα πάει σε γιατρό. Και να μη πάει, μπορεί να γράψει μέρες αδείας, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Και μη μου γράψεις τώρα τι θα κάνει αν πάθει έμφραγμα που θα τον κρατήσει 6 μήνες εκτός εργασίας.
1.