!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάπνισμα και οικονομικά

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Κάπνισμα και οικονομικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:49 Υπάρχει μια σημαντική διαφορά.
Αν στη δουλειά σου πληρώνεσαι με το μήνα και πάρεις αύξηση 150€
Αν στη δουλειά σου πληρώνεσαι μεροκάματο και πάρεις αύξηση 6€ την ημέρα.

Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο εύκολο να κάνεις αποταμίευση. Στη δεύτερη πολύ δύσκολα θα τα κρατήσεις.
Δεν έχω πάρει ποτέ μεροκάματο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα ξοδεύεις πιο εύκολα. Εγώ μια εργάσιμη μέρα δοξεύω συγκεκριμένο ποσό για το φαγητό, συγκεκριμένο για τον καφέ, και συγκεκριμένο για μετακίνηση. Μετά γυρίζω σπίτι και δεν ξοδεύω τίποτα.
Και τώρα θα μπορούσα να πάρω και τυρόπιτα μαζί με τον καφέ ας πούμε, αλλά δεν το κάνω για λόγους υγείας. Οπότε δε βλέπω τι μπορεί να αλλάξει μια αύξηση.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Paralimnitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paralimnitis »

To θεμα ειναι οτι τα φραγκα που εξοικονομεις απο το καπνισμα μπορουν να ξοδευθουν για κατι παραγωγικο,και οχι για καρκινο του πνευμονα και βρωμερη αναπνοη.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:57
Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:49 Υπάρχει μια σημαντική διαφορά.
Αν στη δουλειά σου πληρώνεσαι με το μήνα και πάρεις αύξηση 150€
Αν στη δουλειά σου πληρώνεσαι μεροκάματο και πάρεις αύξηση 6€ την ημέρα.

Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο εύκολο να κάνεις αποταμίευση. Στη δεύτερη πολύ δύσκολα θα τα κρατήσεις.
Δεν έχω πάρει ποτέ μεροκάματο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα ξοδεύεις πιο εύκολα. Εγώ μια εργάσιμη μέρα δοξεύω συγκεκριμένο ποσό για το φαγητό, συγκεκριμένο για τον καφέ, και συγκεκριμένο για μετακίνηση. Μετά γυρίζω σπίτι και δεν ξοδεύω τίποτα.
Και τώρα θα μπορούσα να πάρω και τυρόπιτα μαζί με τον καφέ ας πούμε, αλλά δεν το κάνω για λόγους υγείας. Οπότε δε βλέπω τι μπορεί να αλλάξει μια αύξηση.

Γιατι πολλα πραγματα μπορεις να τα παρεις πιο φθηνα αν εχεις κεφαλαιο.

Πχ δε μπορεις να παρεις μηνιαια καρτα με 20 ευρω μεροκαματο. Αναγκαστικα πας στο εισιτηριο που ειναι πιο ακριβο οποτε καθιστα και πιο δυσκολο να μαζεψεις.

Υπαρχει ολοκληρη βιομηχανια που βασιζεται στο φαινομενο (payday lenders). Στην ουσια συμφερει πιο πολυ να παιρνεις πχ 90% του συνολικου ποσου σαν ενα μεγαλο μηνιαιο κεφαλαιακι παρα το 100% σαν βδομαδιατικα ή μεροκαματα.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Και δεν τρως τίποτα όσο είσαι έξω;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής

Με κάλυψε εν μέρει ο Φοσιλις.
Το άλλο είναι ότι πρέπει να μπεις στη διαδικασία να τα μαζέψεις λίγα λίγα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 »

foscilis έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:46 Το πιο απλο παραδειγμα ειναι οτι δεν υπαρχει μπαφιορος που να ειναι εξαρτημενος απο το thc, ολοι ειναι απο τη νικοτινη, την προσληψη της οποιας εχει συσχετισει ο εγκεφαλος με τη γευση και την ιεροτελεστια του φεου.

Μιλαμε για 2-3000 το χρονο διαφορα.
Το thc όμως είναι παραισθησιογόνο,κάτι που δεν είναι τα απλά βιομηχανικά τσιγάρα για τα οποία συζητούν εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heritage86 την 22 Ιούλ 2018, 12:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

foscilis έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 12:05 Γιατι πολλα πραγματα μπορεις να τα παρεις πιο φθηνα αν εχεις κεφαλαιο.

Πχ δε μπορεις να παρεις μηνιαια καρτα με 20 ευρω μεροκαματο. Αναγκαστικα πας στο εισιτηριο που ειναι πιο ακριβο οποτε καθιστα και πιο δυσκολο να μαζεψεις.

Υπαρχει ολοκληρη βιομηχανια που βασιζεται στο φαινομενο (payday lenders). Στην ουσια συμφερει πιο πολυ να παιρνεις πχ 90% του συνολικου ποσου σαν ενα μεγαλο μηνιαιο κεφαλαιακι παρα το 100% σαν βδομαδιατικα ή μεροκαματα.
Αυτό που λες το καταλαβαίνω και μου είναι γνωστό ως το boots theory.
The "Boots Theory" comes from a simple piece of dialogue in Men at Arms. Published in 1993, the novel features a City Watch commander named Captain Samuel Vimes. The Captain is set to marry one of the richest women in the world, and he often opines about the differences between low-status and high-status spending habits.

At one point in the story, the Captain ruminates:

In reference to the Captain, the quote goes on to read:

"Take boots, for example. He earned thirty-eight dollars a month plus allowances. A really good pair of leather boots cost fifty dollars. But an affordable pair of boots, which were sort of OK for a season or two and then leaked like hell when the cardboard gave out, cost about ten dollars. Those were the kind of boots Vimes always bought, and wore until the soles were so thin that he could tell where he was in Ankh-Morpork on a foggy night by the feel of the cobbles.

But the thing was that good boots lasted for years and years. A man who could afford fifty dollars had a pair of boots that'd still be keeping his feet dry in ten years' time, while the poor man who could only afford cheap boots would have spent a hundred dollars on boots in the same time and would still have wet feet."

This was the Captain Samuel Vimes 'Boots' theory of socioeconomic unfairness.
https://moneywise.com/a/boots-theory-of ... unfairness

Βέβαια νομίζω αν έχεις μια καβάτζα 2 μηνών μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Να βάζεις ΟΛΟ το μεροκάματο στην άκρη, και να πληρώνεις με λεφτά από την καβάτζα. Στο τέλος του μήνα μεταφέρεις όλα τα μεροκάματα στην καβάτζα, και βουαλά, έχεις virtual μηνιάτικο.
Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 12:05 Και δεν τρως τίποτα όσο είσαι έξω;
Τρώω μεσημεριανό στις 2-3. Σνακ σπάνια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 22 Ιούλ 2018, 12:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

Για μένα πάντως ο λόγος που δεν αποταμιεύω δεν είναι μόνο τα τσιγάρα. Είναι και η χρήση της κάρτας.
Έχω να πιάσω μετρητό στα χέρια μου ούτε κι εγώ ξέρω πόσους μήνες.
Ενώ παλιά πριν τη χρήση της κάρτας έβαζες κανά ψιλό στον κουμπαρά.
Τώρα ούτε 5 ευρώ δεν μπορώ να μαζέψω αφού δεν κουβαλώ ποτέ ψιλά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Το ειπα σαν παραδειγμα παρελκομενης ακριβης δραστηριοτητας που "καβαλαει" τον εθισμο σου στη νικοτινη.

Στην πραξη ποτε δεν πληρωνεις μονο το κοστος του τσιγαρου αλλα και το κοστος ολων των γυρω-γυρω που εχεις συσχετισει με τσιγαρο καθως και το κοστος των παρενεργειων. Ετσι λειτουργει ο εθισμος.
Spiros252
Διαχειριστής

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 12:11

Έτσι είναι. Οι πλούσιοι ή οι διαθέτοντες το κεφάλαιο, όπως μιλάμε τώρα, αγοράζουν συνήθως πιο φτηνά.
Αν έχεις την ευχέρεια μπορείς να πας σε outlet και να αγοράσεις από τώρα είδη για το χειμώνα π.χ.
Ο άλλος όμως που πασχίζει να τα βγάλει πέρα καθημερινά, θα πάει να πάρει το ρούχο (ή τη μπότα) όταν χαλάσει το παλιό και εφόσον του είναι απαραίτητο εκείνη τη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή όμως θα το πάρει ακριβά.

Αν έχεις την καβάτζα μπορείς ίσως να κάνεις έναν τέτοιο προγραμματισμό αλλά υπάρχουν όρια.
Θα σου τύχει κάποια στιγμή μια στραβή. Π.χ. θα χαλάσει το αυτοκίνητό σου, το ψυγείο σου, κάποιο πρόβλημα υγείας, και πολλά άλλα.
Η καβάτζα τότε θα κάνει φτερά κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να την αναπληρώσεις σε εύλογο χρόνο, θα μπεις στη λούπα της τρύπιας μπότας.

Υποθέτω ότι αφού τρως στη δουλειά δεν έχεις οικογένεια (χωρίς να ζητώ απάντηση). Αν έχεις οικογένεια τότε η πιθανότητα της στραβής πάει χ2 χ3 κ.ο.κ.

Αν δε, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, τότε η κατάσταση είναι εντελώς χαοτική! Δεν έχει νόημα να την περιγράφω.. :roll:
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 13:07 Υποθέτω ότι αφού τρως στη δουλειά δεν έχεις οικογένεια (χωρίς να ζητώ απάντηση).
Δεν έχω αλλά αν είχα γιατί να έμενα νηστικός τόσες ώρες; :o
Θα τρώγαμε χωριστά το μεσημέρι και μαζί το βράδυ.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Spiros252 έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:55
Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 10:51 Τι ατμίζεις Σπύρο; Εγώ τελευταία το έχω ρίξει στα μπισκοτάκια κανέλα :lol:
Από φρουτώδη έως πούρο εναλλάξ. Βαριέμαι τα ίδια εκτός κάποιων στάνταρ που έχω.

Εκεί πόσο κοστίζει το 10ml ?
10 δεν έχω δει πουθενά τόσο μικρό...
τα 30ml εξαρτάται, τα ντόπια κάπου $12-15, εισαγόμενα μπορεί να πάνε και $30
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 11:16
Chilloutbuddy έγραψε: 22 Ιούλ 2018, 06:58 Όχι δεν πάει έτσι, ότι αν δεν κάπνιζες θα είχες κάποιο τεράστιο ποσό στην άκρη να το κάνεις ό,τι θες.
Αν δεν κάπνιζες θα είχες κάτι άλλο, όλοι έχουν κάτι άλλο. Εσύ έχεις το κάπνισμα.
Κάνεις λάθος νομίζω γιατί το κάπνισμα δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Το κάνεις παράλληλα με άλλες δραστηριότητες.
Δηλαδή τι θα είχες, το ψάρεμα; Και θα έβγαινες κάθε 45 λεπτά στην είσοδο της δουλειάς για να ψαρέψεις;
Και θα ξόδευες και μερικά δολώματα μαζί με τον πρωϊνό καφέ;

Ναι, δεν θα τα αποταμίευες απαραίτητα. Αλλά δεν θα τα ξόδευες με τον ίδιο τρόπο, "αυτόματα". Θα τα είχες και θα τα ξόδευες στρατηγικά.
"Έχουν κάτι άλλο" με την έννοια ότι χαλάν λεφτά σε κάτι άλλο.
Οι άνθρωποι συνήθως έχουν 100 πράγματα που θέλουν να αγοράσουν, τα λεφτά φτάνουν για 3 πράγματα.
Οι καπνιστές διαλέγουν 2 + τσιγάρα, οι μη καπνιστές διαλέγουν 2 + κάτι άλλο. Ανάλογα στον άνθρωπο βέβαια αλλά κάπως έτσι πάει συνήθως.
Δε βλέπω γιατί αν διαλέξεις τσιγάρα δε θα μπορείς να αποταμιεύεις ενώ αν διαλέξεις γκάτζετ/ξύδια/ρούχα/πουτάνες/ταξιδάκια ξαφνικά θα μπορείς.
Πες κόβεις το κάπνισμα, τον πρώτο μήνα θα σου φανεί όντως ότι μείναν λεφτά, το δεύτερο μήνα θα θυμηθείς κάποιο απ'τα άλλα 97 πράματα που ήθελες ν'αγοράσεις και δε σου φτάνανε πριν.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
kalorifer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalorifer »

Έχω να καπνίσω πέντε χρόνια. Θα ήθελα ομως να το ξαναρχίσω το καλοκαίρι. Υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες που δείχνουν ότι είναι λιγότερο επιζήμιο το ηλεκτρονικό τσιγάρο?
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ενταξει σκεψου και λιγο λογικα, η καυση εχει 1002 χημικα παραπροϊοντα παραπανω και πιανει και μεγαλυτερες θερμοκρασιες (=κανει φυσικη ζημια). Τι ειναι καλυτερο, να εισαι πανω απο μια κατσαρολα που βραζεις ευκαλυπτο ή πανω απο ενα σωρο φυλλα ευκαλυπτου που καιγονται;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”