!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βελονισμός: Τι παίζει;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Re: Βελονισμός: Τι παίζει;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος, να τι έμαθα μόλις: βελονισμός οι θεραπείες 2 με 3 συνεδρίες την εβδομάδα, από κανένα 80αρι η καθεμιά.

Κάνω που λες ένα βαδειν απ' τα λίγα. Στις ανηφόρες, στις κατηφορες, στις αμμουδιές στις ασφαλτους. Στα δάση στους λόφους στις παραποταμιες. Κάθε πρωί που σηκώνομαι διατάσεις πάνω κάτω χέρια, ελαφριά πηδηματακια. 20 πους απς. Τα καλοκαίρια κανό, κουπί τη βάρκα στο ψάρεμα. Βουτω για γυαλιστερές και μύδια

Περδικι είμαι, φτου μου μη με ματιασω

Απ' τη βιβλιοθήκη μια και το αναφέραμε πάντως, αύριο θα ψάξω να δανειστω για τα τσι και τα τσάκρα.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Για την ακριβεια, το εχω δοκιμασει 2 φορες (σε 2 διαφορετικες φυσικοθεραπευτες) και δεν με βοηθησε καθολου.
Μιλαμε για 0% βοηθεια.
Και το θεμα ειναι οτι δεν εχω γνωρισει ουτε 1 ανθρωπο που να πει οτι τον βοηθησε.
Boh.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Μάλλον έπρεπε να πάρεις ολο το πακέτο, να πίνεις πράσινο τσάι, να κάνεις εσωτερική διαρρύθμιση του διαμερίσματος σου σύμφωνα με τις επιταγές του φενγκ σούι, να κάνεις γιόγκα, διαλογισμό και όλα τα συμπαρομαρτουντα, για να ανοίξουν τα τσάκρα σου σαν τον κώλο πρωταγωνιστριας αισθησιακών ταινιών.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Daje έγραψε: 26 Απρ 2021, 21:05
dotcom έγραψε: 26 Απρ 2021, 20:29 Νευρολόγος γιατρός μου ανέφερε τον βελονισμό ως μέθοδο για την καταπολέμηση χρόνιων πόνων.

Μέχρι τώρα στο κεφάλι μου είχα τον βελονισμό παρέα με ομοιοπαθητικές,ρεφλεξολογία,τσι,τσακρά και λοιπές πίπες - ψευδοεπιστήμη δηλαδή.

Τι ισχύει τελικά; υπάρχουν legit χρήσεις του που αποδέχεται η Δυτική Ιατρική;

Γιατι κανονικοί γιατροί το προτείνουν;
Εγω το δοκιμασα για πονο στην μεση και πιπες.
Υποτιθεται οτι επρεπε να συγκεντρωνομαι κι ολας και να σκεφτομαι ουρανους και καταρραχτες κι εγω το μονο που σκεφτομουν ηταν τα ΣΤΗΤΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ μιας κοπελας που δουλευε εκει μεσα.
Επομενως σε κάτι βοήθησε.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Είχα γνωρίσει γυναίκα με τακτικές ημικρανίες. Πολύ ισχυρές όμως, παρέλυε ολόκληρη, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Την πήγαινε ο άντρας σε έναν γιατρό που της έκανε βελονισμό και ήταν ο μόνος τρόπος να ανακουφιστεί. Το πρόβλημα είχε μάλλον να κάνει με στένωση αγγείων στο κεφάλι, της είχαν πει, αλλά θεραπεία δεν υπήρχε ή δεν ήθελε να μπλέξει με εξετάσεις, μόνο αυτό έκανε. Όταν την ξανάπιανε ξαναπήγαινε, δεν είχε αθροιστικό αποτέλεσμα. Δεν έχω πλέον επαφή μαζί της, φαντάζομαι θα συνεχίζει.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Και ο πατέρας μου είχε κάνει βελονισμο, τάχατες να φύγει ο πόνος, μετα απο την εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη που του έκαναν μετα απο τροχαίο. Νομίζω πιο αποτελεσματικό ειναι να κάνεις τις πατροπαράδοτες βεντούζες.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές »

Daje έγραψε: 26 Απρ 2021, 21:11 Για την ακριβεια, το εχω δοκιμασει 2 φορες (σε 2 διαφορετικες φυσικοθεραπευτες) και δεν με βοηθησε καθολου.
Μιλαμε για 0% βοηθεια.
Και το θεμα ειναι οτι δεν εχω γνωρισει ουτε 1 ανθρωπο που να πει οτι τον βοηθησε.
Boh.
Στην ελλαδα το πρόβλημα ειναι οτι δεν διδάσκεται κάπου ο βελονισμος , μονο σε κατι σεμινάρια της κακιας ωρας που πηγαινουν φυσικοθεραπευτες και το χρησιμοποιουν μετα ως κράχτη, οπότε λογικο ειναι να αυξανεται η αναποτελεσματικότητα.
Παντως ηξερα παλιοτερα ενα γενικο γιατρο απο την Πατρα που ειχε πάει Κινα σε σχολη κινεζικης ιατρικης για να ασχοληθει με το αντικειμενο. Οπως σε ολες τις δουλειες υπάρχουν αρπακολατζίδες και σοβαροι επαγγελματίες , το θέμα ειναι να μπορεις να τους ξεχωρίσεις
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Σε δύο περιπτώσεις είχα ακούσει για έναν Ασιάτη που έκανε θαύματα...
Βελτίωσε την ποιότητα ζωής ενός καθηλωμενου άντρα,
Βελτίωσε το σχήμα - εικόνα προσώπου μίας αρκετά παραμορφωμενης γυναίκας (ή από εγκεφαλικό ή από λύκο πρέπει να ήτανε)...
μακρυά απο κουκυά
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Απρ 2021, 20:55
dotcom έγραψε: 26 Απρ 2021, 20:29 Νευρολόγος γιατρός μου ανέφερε τον βελονισμό ως μέθοδο για την καταπολέμηση χρόνιων πόνων.

Μέχρι τώρα στο κεφάλι μου είχα τον βελονισμό παρέα με ομοιοπαθητικές,ρεφλεξολογία,τσι,τσακρά και λοιπές πίπες - ψευδοεπιστήμη δηλαδή.

Τι ισχύει τελικά; υπάρχουν legit χρήσεις του που αποδέχεται η Δυτική Ιατρική;

Γιατι κανονικοί γιατροί το προτείνουν;
Έχει τεκμηριωθεί όφελος στον χρόνιο πόνο, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις έχει ένδειξη.

Όντως ξεκίνησε από την παραδοσιακή ασιατική θεραπευτική, αλλά αφού έχει κάποια χρησιμότητα, εντάσσεται στην ιατρική (όχι στην "κλασική" -στην ιατρική σκέτο). όπως γίνεται πάντα με ό,τι αποδεικνύεται πως λειτουργεί σε κάποιο βαθμό.

Φυσικά η θεωρία με τις ροές ενέργειας κλπ είναι για τους μάου μάου και φυσικά δεν είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.
:smt023
2 φιλοι γιατροι που εχω (καρδιολογος-γενικος γιατρος) δεν ειναι αρνητικοι στον βελονισμο.
Λενε οτι υπαχουν περιπτωσεις που βοηθαει.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ο βελονισμός είναι επιστημονικά τεμηριωμένος πλέον και αποδεκτός από την ιατρική. Πολλοί αυτό δεν το γνωρίζουν και νομίζουν ότι είναι μόνο placebo όπως και διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας. Δεν είναι όμως.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Ντρές έγραψε: 26 Απρ 2021, 22:06
Daje έγραψε: 26 Απρ 2021, 21:11 Για την ακριβεια, το εχω δοκιμασει 2 φορες (σε 2 διαφορετικες φυσικοθεραπευτες) και δεν με βοηθησε καθολου.
Μιλαμε για 0% βοηθεια.
Boh.
Στην ελλαδα το πρόβλημα ειναι οτι δεν διδάσκεται κάπου ο βελονισμος , μονο σε κατι σεμινάρια της κακιας ωρας που πηγαινουν φυσικοθεραπευτες και το χρησιμοποιουν μετα ως κράχτη, οπότε λογικο ειναι να αυξανεται η αναποτελεσματικότητα.
Παντως ηξερα παλιοτερα ενα γενικο γιατρο απο την Πατρα που ειχε πάει Κινα σε σχολη κινεζικης ιατρικης για να ασχοληθει με το αντικειμενο. Οπως σε ολες τις δουλειες υπάρχουν αρπακολατζίδες και σοβαροι επαγγελματίες , το θέμα ειναι να μπορεις να τους ξεχωρίσεις
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 09:03 Ο βελονισμός είναι επιστημονικά τεμηριωμένος πλέον και αποδεκτός από την ιατρική. Πολλοί αυτό δεν το γνωρίζουν και νομίζουν ότι είναι μόνο placebo όπως και διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας. Δεν είναι όμως.
Αυτό που δείχνουν οι μεταμελέτες είναι ότι όταν τρυπας σε τυχαία σημεία ή δεν τρυπάς καθόλου αλλά κανείς τρικ για να νομίζει ο ασθενής ότι τρυπάς, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον κανονικό βελονισμό.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:29
Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 09:03 Ο βελονισμός είναι επιστημονικά τεμηριωμένος πλέον και αποδεκτός από την ιατρική. Πολλοί αυτό δεν το γνωρίζουν και νομίζουν ότι είναι μόνο placebo όπως και διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας. Δεν είναι όμως.
Αυτό που δείχνουν οι μεταμελέτες είναι ότι όταν τρυπας σε τυχαία σημεία ή δεν τρυπάς καθόλου αλλά κανείς τρικ για να νομίζει ο ασθενής ότι τρυπάς, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον κανονικό βελονισμό.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8208000579
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Green Dragon έγραψε: 28 Απρ 2021, 16:02
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 11:29
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8208000579
Αυτό που λινκαρες δεν είναι double blind study, ούτε μεταμελέτη. Ξεκινάει από μια παραδοχή και ψάχνει το μηχανισμό.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Απρ 2021, 16:16 Αυτό που λινκαρες δεν είναι double blind study, ούτε μεταμελέτη. Ξεκινάει από μια παραδοχή και ψάχνει το μηχανισμό.
Ξέρω τι είναι, το έβαλα για τις πληροφορίες που περιέχει. Ένα άλλο θέμα είναια υτό του αποκλεισμού νευρικών οδών μέσω 'υπερφόρτωσης'.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”