!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;
Το θεμα ειναι γιατι ημασταν οι μαλακες τις υποθεσης και η δικια μας μειονοτητα συστηματικα εκμηδενιστηκε (με τις πλατες φυσικα των "Συμμαχων" "Ευρωπαιω" που σφυριζαν αδιαφορα) ενω εδω εχουν και ρατσιστικους νομους υπερ τους
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Γιατί η μειονότητα στη Θράκη αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική και όχι τουρκική;
Και λοιπόν;οι Πομάκοι τότε μιλούσαν όλοι βουλγαρικά και υπήρχαν και τσιγγάνοι.Άσε που και οι τουρκόφωνοι ιδέα δεν είχαν περί Τουρκικής Δημοκρατίας.Τι είναι αυτό τρώγεται; τον σουλτάνο ήξεραν.sman5 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:59Έχω την εντύπωση ότι στη δυτική Θράκη δεν υπήρχαν ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι. Αυτοί ήταν τουρκόφωνοι έποικοι (με εξαίρεση τους Πομακους).
Επομένως για να μην αποστασιοποιηθούν από την Τουρκία κρίθηκε ότι έπρεπε να τονισθεί το θρήσκευμα.
Επρόκειτο για πολύ συντηρητικούς ανθρώπους.Ενας θείος μου τη δεκαετία του 50,όχι το 20,μου διηγήθηκε ιστορία από τον στρατό που συνυπηρετούσε με κάποιον από αυτούς.Τον ρώτησαν εάν σε περίπτωση πολέμου θα πολεμούσε με την Ελλάδα ή την Τουρκία και αυτός έδειξε το στέμμα στο δίκωχο.Δεν τον ενδιέφερε τόσο το κράτος όσο το ότι η Ελλάδα είχε βασιλιά έστω και χριστιανό,δηλαδή κάτι που καταλάβαινε και όχι αυτά τα περίεργα μοντέρνα.
Στο δημοψήφισμα του 1974 ο μόνος νομός εκτός από τη Λακωνία που ψήφισε υπέρ της βασιλείας ήταν ο νομός Ροδόπης.
Εν πάσει περιπτώσει τότε δεν υπήρξε κανένα θέμα.
- Υδράργυρος
Μεχρι τη δεκαετια του 80 αναφεροταν σε εγγραφα ως τουρκικη μειονοτητα, υπηρχαν σε ταμπελες "τουρκικο" κλπ.sman5 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:25 Φυσικα Τούρκοι ενιωθαν και νιώθουν. Γιατί με τη συνθήκη της Λωζανης δεν αναγνωρίστηκαν ως τετοιοι;
Μετα τη δεκαετια του 80 για καποιο ακατανοητο λογο αρχισε ο ερωτας με τον ορο μουσουλμανικη, συν οτι ανακαλυφθηκε το ηλιθιο αφηγημα με τους πομακους που ειναι ξεχωριατη μικρη μειονοτητα
Καπου αποσκοπουσαν αλλα τα αποτελεσματα τους διεψευσαν
- Υδράργυρος
Απο τη στιγμη που δεν εχεις την προθεση να σεβαστεις τα δικαιωματα μιας πομακικης μειονοτητας, γιατι αναγνωριζεις μια δευτερη ισως και τριτη μειονοτητα εκει που υπηρχε μια;πατησιωτης έγραψε: 06 Δεκ 2020, 01:11Και λοιπόν;οι Πομάκοι τότε μιλούσαν όλοι βουλγαρικά και υπήρχαν και τσιγγάνοι.Άσε που και οι τουρκόφωνοι ιδέα δεν είχαν περί Τουρκικής Δημοκρατίας.Τι είναι αυτό τρώγεται; τον σουλτάνο ήξεραν.sman5 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:59Έχω την εντύπωση ότι στη δυτική Θράκη δεν υπήρχαν ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι. Αυτοί ήταν τουρκόφωνοι έποικοι (με εξαίρεση τους Πομακους).
Επομένως για να μην αποστασιοποιηθούν από την Τουρκία κρίθηκε ότι έπρεπε να τονισθεί το θρήσκευμα.
Επρόκειτο για πολύ συντηρητικούς ανθρώπους.Ενας θείος μου τη δεκαετία του 50,όχι το 20,μου διηγήθηκε ιστορία από τον στρατό που συνυπηρετούσε με κάποιον από αυτούς.Τον ρώτησαν εάν σε περίπτωση πολέμου θα πολεμούσε με την Ελλάδα ή την Τουρκία και αυτός έδειξε το στέμμα στο δίκωχο.Δεν τον ενδιέφερε τόσο το κράτος όσο το ότι η Ελλάδα είχε βασιλιά έστω και χριστιανό,δηλαδή κάτι που καταλάβαινε και όχι αυτά τα περίεργα μοντέρνα.
Στο δημοψήφισμα του 1974 ο μόνος νομός εκτός από τη Λακωνία που ψήφισε υπέρ της βασιλείας ήταν ο νομός Ροδόπης.
Εν πάσει περιπτώσει τότε δεν υπήρξε κανένα θέμα.
"Ελλήνοι είμαστε"
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη είναι πως οι κυβερνήσεις των '50s έκαναν ότι μπορούσαν για να τους πείσουν ότι είναι Τούρκοι. Μάλιστα με δική τους εντολή αντικαταστάθηκαν οι πινακίδες στη Θράκη που έγραφαν ''μουσουλμανική'' με ''τουρκική''. Μετά το '74 κατάλαβαν πόσο απίστευτα μαλάκες ήταν και σταμάτησαν να χρησιμοποιούν επίσημα τον όρο, αλλά και πάλι δεν έχαναν ευκαιρία να δείξουν ότι δεν τους θεωρούν Έλληνες. Πχ στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Καραμανλή τον Νοέμβριο του 1980 στη Γιουγκοσλαβία, όταν άρχισε ο Μιγιάτοβιτς να λέει τα γνωστά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα ο Καραμανλής τον διέκοψε λέγοντάς του ότι στη Μακεδονία ζουν μόνο Έλληνες, με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό μουσουλμάνων.πατησιωτης έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:35¨Οχι και τόσο.Υπήρχαν και οι παλαιομουσουλμάνοι τους οποίους θα αγαπούσε ο Ερντογάν αλλά όχι ο Κεμάλ που τότε κυβερνούσε την Τουρκία.Ισως φοβήθηκαν οι Τούρκοι ότι εάν έμπαινε η ταμπέλα Τούρκοι κάποιοι θα αποστασιοποιούνταν καθώς ήσαν πιστοί στον σουλτάνο.sman5 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:30Ε ναι αλλά γιατί το έγραψε έτσι; Το ότι ενιωθαν Τούρκοι ήταν αυτονόητο.
Πάντως η Τουρκία συμφώνησε με αυτό και κάποιοι λένε μάλιστα ότι επέμεινε για δικούς της λόγους.Αλλά ούτε και η Ελλάδα έδωσε σημασία.Το πινγκ πονγκ είμαστε Τούρκοι,όχι είσαστε μουσουλμάνοι άρχισε πάνω από 30 χρόνια αργότερα όταν άνοιξε το κυπριακό.
Φυσικά, ως κλασικοί έλληνες αχρηστοψοφοδεξιοί, δεν θέλησαν ούτε να τους διώξουν για να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή, είτε ως απάντηση στα επεισόδια του '55 της Κωνσταντινούπολης, είτε ως αντίποινα για την Κύπρο το '74 (προτίμησαν να...αποχωρήσουν από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, που μετά παρακαλούσαν να επιστρέψουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Scouser την 06 Δεκ 2020, 03:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Δεν νιώθουν όλοι Τούρκοι. Ένα 50% νιώθει όντως έτσι. Υπάρχει και ένα 35% που δηλώνουν Πομάκοι, και ένα 15% που είναι γύφτοι.΄sman5 έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:25 Φυσικα Τούρκοι ενιωθαν και νιώθουν. Γιατί με τη συνθήκη της Λωζανης δεν αναγνωρίστηκαν ως τετοιοι;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Κι όμως, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού νιώθει ότι είναι κάτι. Άλλος νιώθει ότι είναι πατριώτης, άλλος νιώθει ότι είναι παοκτζής, άλλος νιώθει ότι είναι μεταλάς και πάει λέγοντας.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:56stavmanr έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:47Κι αν ένιωθαν μαρούλια;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Δεκ 2020, 00:44
από που είναι αυτονόητο;
αν ένιωθαν κινέζοι θα ήταν κινέζικη μειονότητα;
Τελευταία παίζει μόδα με φυτά και ζώα. Από το transgender πήγαμε στο transspecies.![]()
πως μπορείς να νιώθεις ότι είσαι κάτι το οποίο δεν έχεις υπάρξει ποτέ για να ξέρεις πως νιώθει έτσι ώστε να ταυτιστείς;
αυτό το γράφω για όλους όσους ισχυρίζονται ότι "νιώθω ότι είμαι insert τη μαλακία here"
Και το αισθάνονται σαν να είναι βιολογικό. Όχι ιδεολογικό.
Το να νιώθει κανείς ότι είναι μαρούλι είναι το μικρότερο πρόβλημα.
Εγώ ξέρω οτι όσοι κατοικούν μόνιμα στη γη μας πρέπει να νιώθουν έστω και λίγο τον τόπο μας. Αλλιώς πρέπει να φύγουν. Με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Είναι παράτολμο να έχεις ξένους πράκτορες στο έδαφος σου ή και πληθυσμούς που σε μια δύσκολη ώρα εύκολα θα στραφούν εναντίον σου.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- Υδράργυρος
Παραμύθια της χαλιμάς. Οι Πομάκοι είναι 6-8 χιλιάδες. Ούτε 5% δηλαδή. Αλλά και αυτοί Τούρκοι αισθάνονται, σιγουρα δεν αισθάνονται Έλληνες.
Οι υπόλοιποι είναι Τούρκοι ξεκάθαρα. Βλέπουν τουρκική τηλεόραση, υποστηρίζουν τουρκικές ομάδες κλπ.
Επειδή έχω γνωρίσει προσωπικά πολύ τέτοιο κόσμο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οι περισσότεροι Πομάκοι το θεωρούν προσβολή να τους αποκαλέσεις Τούρκους, υπάρχουν δε αρκετοί από αυτούς που δεν μιλάνε καν τουρκικά.Υδράργυρος έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:45Παραμύθια της χαλιμάς. Οι Πομάκοι είναι 6-8 χιλιάδες. Ούτε 5% δηλαδή. Αλλά και αυτοί Τούρκοι αισθάνονται, σιγουρα δεν αισθάνονται Έλληνες.
Οι υπόλοιποι είναι Τούρκοι ξεκάθαρα. Βλέπουν τουρκική τηλεόραση, υποστηρίζουν τουρκικές ομάδες κλπ.
JD Vance
JD Vance
Δηλαδή ο άλλος που βλέπει μόνο αμερικάνικο κινηματογράφο κι NBA είναι αμερικάνος;Υδράργυρος έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:45Παραμύθια της χαλιμάς. Οι Πομάκοι είναι 6-8 χιλιάδες. Ούτε 5% δηλαδή. Αλλά και αυτοί Τούρκοι αισθάνονται, σιγουρα δεν αισθάνονται Έλληνες.
- Υδράργυρος
stavmanr έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:50
Δηλαδή ο άλλος που βλέπει μόνο αμερικάνικο κινηματογράφο κι NBA είναι αμερικάνος;
- Υδράργυρος
Τύπε πάρε τα νούμερα που σου δίνω εγώScouser έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:48
Επειδή έχω γνωρίσει προσωπικά πολύ τέτοιο κόσμο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οι περισσότεροι Πομάκοι το θεωρούν προσβολή να τους αποκαλέσεις Τούρκους, υπάρχουν δε αρκετοί από αυτούς που δεν μιλάνε καν τουρκικά.
Και άσε τι λένε οι ίδιοι σε έναν Έλληνα δεξιό στρατιωτικό. Υπάρχει κόσμος που έχασε την υπηκοότητα επειδή έλεγαν οτι είναι τούρκοι. Φυλάγονται και δεν ξανοίγονται εύκολα.
Μπορεί.Υδράργυρος έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:52stavmanr έγραψε: 07 Δεκ 2020, 13:50
Δηλαδή ο άλλος που βλέπει μόνο αμερικάνικο κινηματογράφο κι NBA είναι αμερικάνος;Με διασκεδάζεις
Όμως, υπάρχουν πολλά άτομα που παρακολουθούν σχεδόν αποκλειστικά τουρκικά ή βραζιλιάνικα σήριαλ.
Επίσης υπάρχουν πολλοί κωνσταντινοπολίτες που παρακολουθούν συστηματικά τουρκικά κανάλια.
Αυτό σχετίζεται κυρίως με την άνεση που τους παρέχει η οικεία γλώσσα, οι αναμνήσεις και γενικά το συναισθηματικό πλαίσιο της ζωής τους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 34 Απαντήσεις
- 951 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nikos p 2020
-
- 6 Απαντήσεις