Σελίδα 2 από 3
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 22:52
από Νon4me
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 23:00
από Γιάννης
Τήνου, πάντα. Από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 23:13
από Σπύρος
Γραβιέρα Κρήτης παλαιωμένη. Την καλύτερη γλυκιά την είχα πάρει σε μαγαζί με Κρητικά προϊόντα.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2020, 23:41
από Υδράργυρος
Η ερωτηση ειναι προτιματε γλυκεια ή πικαντικη;
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2020, 00:23
από Paris
Ασούτη.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2020, 22:16
από Ερμής
Κρήτης. Μοχλακη ή Μανουρά
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:08
από Rocco Siffredi
Oμαλου με τρυπες
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:11
από Maspoli
Αμφιλοχίας.
Μετά Νάξου.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:11
από the Bachelor
Υδράργυρος έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 23:41
Η ερωτηση ειναι προτιματε γλυκεια ή πικαντικη;
το θέμα είναι για να πούμε μάρκες που μας άρεσαν και να τις προτείνουμε
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:11
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
αξιώτικο λαδοτύρι μπαίνατε μύστες μου;
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:14
από Cavaliere
Υδράργυρος έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 23:41
Η ερωτηση ειναι προτιματε γλυκεια ή πικαντικη;
Ελαφρότατα γλυκιά.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ 2020, 15:14
από Maspoli
Εμπιστεύομαι τη Νάξο. Θα δοκίμαζα.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:09
από kingstonian
Νάξου θυμίζει καρύδια και αμύγδαλα. Καθόλου αλμυρή.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:27
από Daje
Αρσενικο Ναξου.
Για πραγματικους αντρες. Τα υπολοιπα ειναι για αδερφες.
Re: καλυτερη γραβιέρα
Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2021, 20:30
από Volk
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.
Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!