Σελίδα 2 από 2
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 16:46
από Cavaliere
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 17:31
από Otto Weininger
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 22:46
από Ερμής
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 22:49
από Cecily Anne
Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2020, 01:50
από Cavaliere
Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2020, 22:46
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
Λογικό. Δεν ιταλική κουζίνα αυτό το πράμα.
Οι πολεντονι μόνο αμάξια ξέρουν να φτιάχνουν και εκεί οι έμπνευση όλων ένας ναπολετανος ήταν
Να σου θυμήσω πως τους Φριουλάνους τους λεν terroni del nord.

Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2020, 01:52
από Cavaliere
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2020, 22:49
Από περιέργεια, έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι που το βαφτίζουν "πιάτο";

Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2020, 01:55
από Cavaliere
Otto Weininger έγραψε: 26 Οκτ 2020, 17:31
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2020, 02:01
από Lestat
Στο Πιεμοντε εχω φαει Caponet που μοιαζουν με τους λαχανοντολμαδες, ομως συνηθως δεν περιεχουν ρυζι, αλλά κρεας, λουκανικο, τυρια, αυγα και τριμμενη φρυγανια.
Επισης, παντα στο Πιεμοντε, μου αρεσαν τα agnolotti del plin, μια παραλλαγη του σχηματος τον ραβιολι, γεμισμενα με μιξ κρεατων, οπως χοιρινο και κουνελι.
Η καλυτερη πιεμοντεζικη συνταγη ομως ειναι το brasato al barolo, μοσχαρισιο κρεας, σιγοβρασμενο σε κοκκινο κρασι barolo. Συνοδευεται απο πουρε πατατας.
Επισης φοβερο ειναι το τυρι castelmagno, το καλυτερο ιταλικο τυρι κατα τη γνωμη μου.

Re: Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2020, 09:51
από Otto Weininger
Cavaliere έγραψε: 27 Οκτ 2020, 01:55
Otto Weininger έγραψε: 26 Οκτ 2020, 17:31
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 16:46
Όταν πρωτοπήγα στο nordest και δοκίμασα polenta είπα, μα, πώς τρώνε αυτή τη μαλακία; Σε έναν γάμο πρωτοδοκίμασα polenta με λιωμένο τυρί μέσα, τρωγόταν πιο ευχάριστα. Αν βρείτε δοκιμάστε frico, έδεσμα χωριάτικο φριουλάνικο. Γενικά η κουζίνα η χωριάτικη του Φρίουλι είναι ενδιαφέρουσα, εδώ μέσα δεν την κατέει κανείς, και λογικόν. Παίζει να την ξέρουμε μόνο ο Otto Weininger κι εγώ. Και αναμενόμενο, αφού πουθενά δεν την προβάλουν, οι δε Ιταλοί τη θεωρούν κι ολίγον αυστριακή κουζίνα. Αλλά γαμάει. Δοκιμάστε όσπρια με λίπος, κορυφή.
+ 1
Όντως την θεωρούν αυστριακή αλλά αξίζει. Όπως αξίζει να ψάξει κανείς και τα κρασιά του Φρίουλι. Δε λέω πως συγκρίνονται με την Τοσκάνη αλλά αν βρεθείτε σε κάποια osmiza για φαΐ ρωτήστε για το κρασί τους.
Ρε φίλε, τι λες. Κορυφαία. Vino Friulano, από λευκά, και Cabernet Franc κάνουν καλό. Πήγα τον πατέρα μου να φάμε σε ένα ωραίο αστικό ρεστοράν όταν ζούσα εκεί, και ήρθε το κρασί και λέει ο γέρων, άσπρο θα πιούμε, και πετάγεται ο σερβιτόρος και λέει Ma che dice il signore, non è aspro sto vino.
