Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Σωκράτης έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:04
Ένα ωραίο διασκεδαστικό τραγούδι.
Εγώ με τόση μιζέρια δεν μπορώ να διασκεδάσω. Ακούς εκεί "μείνε μαζί μου κι ας μη μ' αγαπήσεις γιατί θα με συνηθίσεις".
Σωκράτης έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:07
Υπέροχη στροφή. Ανεβάζει την αγάπη του στο επίπεδο ενός ανθρώπου ισχυρού που μπορεί να στηρίζει κάποιον. Τη συγκρίνει με την ισχύ του χρήματος και διεκδικεί ισάξια τον έρωτα.
Ο σύνδεσμος που χρησιμοποιεί είναι συμπλεκτικός "ούτε". Σα να λέμε "ούτε μπορείς να στηριχθείς πάνω μου, ούτε έχω χρήματα". Δεν εννοεί λοιπόν ότι δεν μπορεί να την στηρίξει μόνο χρηματικά επειδή είναι φτωχός, αντιθέτως φροντίζει να διευκρινίσει πως από την πάρτη του δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτα. Κι όταν, μετά το "κι ίσως γυρνάς πιωμένο μες στα μπαρ να με βρεις" προκύπτει το ερώτημα "ε, γιατί να διαλέξει τότε ρε κελεπούρι;" απαντά "όμως εγώ θα σου μετρώ της πόλης το σφυγμό μ' αγκαλιές, θα σου γεμίζω το μυαλό με χίλιες και μια νύχτα γλυκές". Παπαριές δηλαδή.
Σωκράτης έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:39
Καθόλου παπαριές. Η αγάπη μπορεί να τον κάνει να μην πίνει πια στα μπαρ. δεν τα κάνουμε όλα παραγγελία και σύμβαση.
Και τι αγάπη είναι αυτή που της διευκρινίζει ότι είναι ανίκανος να την στηρίξει στο οτιδήποτε κι ότι δεν ψήνεται ν' αλλάξει; Η αγάπη προϋποθέτει τάση προς αυτοθυσία, αν λες "δεν μπορείς πάνω μου να στηριχθείς και το ξέρω και δεν αλλάζω" δεν ζητάς αγάπη. Ζητάς να καταστρέψεις κάποια για να έχεις αποκούμπι.
like here nowhere έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:11
και άλλος αφ υψηλού τύπος σαν τον κύριο εδώ
Δεν είναι "αφ' υψηλού" το να καταδικάζεις την μιζέρια και την αναξιοπρέπεια.
Είναι.
Κανείς δεν σε όρισε κριτή των ανθρώπινων καταστάσεων.
Μα θέλει να φύγει και της κάνει ψυχολογικό εκβιασμό. Ασ' την να πάει ρε άθρεπε, ο Μενιδιάτης στα πάνω του είσαι, κάποια θα βρεις να σε αγαπάει και να την αγαπάς. Τελειώσανε οι γυναίκες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 02 Ιούλ 2020, 00:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σωκράτης έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:39
Καθόλου παπαριές. Η αγάπη μπορεί να τον κάνει να μην πίνει πια στα μπαρ. δεν τα κάνουμε όλα παραγγελία και σύμβαση.
Και τι αγάπη είναι αυτή που της διευκρινίζει ότι είναι ανίκανος να την στηρίξει στο οτιδήποτε κι ότι δεν ψήνεται ν' αλλάξει; Η αγάπη προϋποθέτει τάση προς αυτοθυσία, αν λες "δεν μπορείς πάνω μου να στηριχθείς και το ξέρω και δεν αλλάζω" δεν ζητάς αγάπη. Ζητάς να καταστρέψεις κάποια για να έχεις αποκούμπι.
Δεν το ζητάς. το δηλώνεις και περιγράφεις την κατάσταση σου. μέσα σε αυτήν ειναι και η επιθυμία σου να την ανεβάσεις και να την δώσεις ψυχική ηρεμία και ομορφιά. Άρα θέλεις να κάνεις κάτι. Επίσης το να της τραγουδάς δηλώνει και έκφραση του συναισθήματος σου. Μπόρεσες λοιπόν να της ανοιχτείς γιατί στο ενέπνευσε.
Ζενίθεδρος έγραψε: 02 Ιούλ 2020, 00:42
Πολύ ωραίο νήμα. Επίσης απαράδεκτο εκείνο το τραγούδι του Πουλοπουλου, που λέει φίλε μου ποναααω!
Ποναν τα παλικάρια ωρε;