Συμφωνώ πως τα μνημόνια είναι αποτέλεσμα προηγούμενων πράξεών μας.Green Dragon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 21:29 Είναι λάθος η ερώτηση. Τα μνημόνια είναι το αναγκαστικό αποτέλεσμα κάποιων πραγμάτων, όχι η αιτία (κλασική περίπτωση σύγχυσης μεταξύ αιτίου και αιτιατού). Αν θέλεις την γνώμη μου θα μπορούσαν να είναι καλύτερα δομημένα αλλά όχι απόντα ανεξαρτήτως του τι θα έκανε η χώρα. Για παράδειγμα, ακόμα και σε περίπτωση δραχμής πάλι θα είχαμε μνημόνια και περικοπές γιατί πάλι θα έπρεπε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Τώρα αν θέλεις μπορώ να γίνω και πιο συγκεκριμένος αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτός ο σκοπός του νήματος και δεν θέλω να πλατιάσω χωρίς λόγο.
σύγχυσης αιτίου και αιτιατού υπάρχει σε όλους αυτούς που επιμένουν πως τα μνημόνια έφεραν την κρίση.
Η ερώτηση θα μπορούσε να είχε διατυπωθεί με περισσότερα λόγια καλύτερα αλλά οικονομία λόγου.
Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα δομημένα, δεκτόν, αλλά επειδή η οικονομία και η κοινωνία είναι χαοτικές έννοιες,
δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ποιά είναι η καλύτερη δόμηση όπως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον ιατρό
για το αν θα μπορούσε να μας έδινε καλύτερη θεραπεία.