Καταγόμαστε από τους Πελασγούς;Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:50O ίδιος λαός είναι. Οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην Ελλάδα πριν εξισλαμισθεί η Αλβανία και παρέμειναν Χριστιανοί. Τον 18ο-19ο αιώνα που διαμορφώθηκαν οι εθνικές συνειδήσεις, οι Αρβανίτες ήταν στην Ελλάδα και ασπάσθηκαν την ελληνική εθνική συνείδηση. Ιδια περίπτωση με Βλάχους και Ρουμάνους.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:47Ενώ η αλήθεια πως είναι;Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:49 100 χρόνια πριν, το βίντεο αυτό θα μπορούσε να κάνει καλή προπαγάνδα (αν βέβαια μπορούσε να παιχθεί τότε). Τώρα είναι γιά τα σκουπίδια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι ονομασίες Αλβανοί και Αρβανίτες, μοιάζουν ... συμπτωματικά. Και ότι οι Αρβανίτες κατέβηκαν από την Β.Ηπειρο, όπου δεν μιλούσαν Αλβανικά, αλλά μία μεικτή διάλεκτο Ελληνικών, Λατινικών, Τουρκικών και Βαλκανικών λέξεων.
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αλβανοί
-
Κεφτέδες με βλήτα
Re: Αλβανοί
Οι Πελασγοί είναι αβέβαιο τι λαός ήταν και επίσης αν ήταν ένας ή πολλοί και οι Ελληνες τους ονόμαζαν συλλογικά έτσι. Αρα, το να πεί οποιοσδήποτε σημερινός λαός ότι κατάγεται από τους Πελασγούς είναι πολύ τραβηγμένο.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 14:21Καταγόμαστε από τους Πελασγούς;Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:50O ίδιος λαός είναι. Οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην Ελλάδα πριν εξισλαμισθεί η Αλβανία και παρέμειναν Χριστιανοί. Τον 18ο-19ο αιώνα που διαμορφώθηκαν οι εθνικές συνειδήσεις, οι Αρβανίτες ήταν στην Ελλάδα και ασπάσθηκαν την ελληνική εθνική συνείδηση. Ιδια περίπτωση με Βλάχους και Ρουμάνους.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Κεφτέδες με βλήτα
Πως λες όμως ότι είναι ο ίδιος λαός αφού έχουν τόσο διαφορετικές γλώσσες;
Αλβανικά και Αρβανίτικα είναι ουσιαστικά η ίδια γλώσσα. Οι όποιες διαφορές τους οφείλονται σε χωριστή εξέλιξη επί 700 χρόνια. Επίσης στο γεγονός ότι στην Αλβανία δημιούργησαν καινούργιες λέξεις γιά τις σύγχρονες έννοιες, ενώ στα Αρβανίτικα χρησιμοποιούνται οι ελληνικές λέξεις.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 14:43Πως λες όμως ότι είναι ο ίδιος λαός αφού έχουν τόσο διαφορετικές γλώσσες;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Κεφτέδες με βλήτα
Δεν ρώτησα αυτό. Για τους Έλληνες και του Αλβανούς ρώτησα που είπες ότι είναι ο ίδιος λαός.
Δεν είπα ότι οι Ελληνες και οι Αλβανοί είναι ο ίδιος λαός. Οι Αρβανίτες και οι Αλβανοί είναι (ή έστω ήταν) ο ίδιος λαός.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 14:57Δεν ρώτησα αυτό. Για τους Έλληνες και του Αλβανούς ρώτησα που είπες ότι είναι ο ίδιος λαός.
1.
-
Κεφτέδες με βλήτα
Α. Πέστο ρε φίλε. 
Ωστόσο αυτό κατάλαβα ότι λέει και το βίντεο. ότι Ελληνες και Αλβανοί είναι ίδιος λαός. η γνώμη μου είναι ότι είναι εντελώς λάθος αυτό και βάζω για κριτήριο τη διαφορετική γλώσσα. Έχω άδικο;
Έχω ακούσει ότι οι Βούλγαροι ήρθαν στην περιοχή κάπου τον έκτο αιώνα μχ. Γι αυτούς ξέρω ότι είναι Σλάβοι. Οι Αλβανοί τι είναι; Από που κατάγονται;
Ωστόσο αυτό κατάλαβα ότι λέει και το βίντεο. ότι Ελληνες και Αλβανοί είναι ίδιος λαός. η γνώμη μου είναι ότι είναι εντελώς λάθος αυτό και βάζω για κριτήριο τη διαφορετική γλώσσα. Έχω άδικο;
Έχω ακούσει ότι οι Βούλγαροι ήρθαν στην περιοχή κάπου τον έκτο αιώνα μχ. Γι αυτούς ξέρω ότι είναι Σλάβοι. Οι Αλβανοί τι είναι; Από που κατάγονται;
Ασιατικής καταγωγής είναιΚεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 15:16
Έχω ακούσει ότι οι Βούλγαροι ήρθαν στην περιοχή κάπου τον έκτο αιώνα μχ. Γι αυτούς ξέρω ότι είναι Σλάβοι.

- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
υσεκαρε στο γιουτουμπ αλβανους που κανουν τεστ δνα μεγαλυτερο ποσοστο και απο εμας εχουν.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 14:57 Δεν ρώτησα αυτό. Για τους Έλληνες και του Αλβανούς ρώτησα που είπες ότι είναι ο ίδιος λαός.
Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 15:16 Α. Πέστο ρε φίλε.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Άλλο λέω. Ότι αυτό που λες "ελληνικό dna" γιατί να μην έχει ένα κάρο στοιχεία από αλβανικό κλπ (μετά από τόσα χρόνια αναμίξεων), ώστε όταν γίνονται συγκρίσεις να ισχύει είτε το ένα, είτε το άλλο (αυτοί έχουν ελληνικό, ή εμείς έχουμε αλβανικό πχ).
Ακριβώς! Εγώ το είδα μόνο μέχρι εκεί που λέει πως τα αλβανικά είναι διαφορετική γλώσσα από τα αρβανίτικα...Δεν έκατσα να χάσω περεταίρω το χρόνο μου γιατί κατάλαβα πως ο τύπος είναι τελείως άσχετος με το θέμα και απλώς προπαγανδίζει.Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:50O ίδιος λαός είναι. Οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην Ελλάδα πριν εξισλαμισθεί η Αλβανία και παρέμειναν Χριστιανοί. Τον 18ο-19ο αιώνα που διαμορφώθηκαν οι εθνικές συνειδήσεις, οι Αρβανίτες ήταν στην Ελλάδα και ασπάσθηκαν την ελληνική εθνική συνείδηση. Ιδια περίπτωση με Βλάχους και Ρουμάνους.Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:47Ενώ η αλήθεια πως είναι;Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:49 100 χρόνια πριν, το βίντεο αυτό θα μπορούσε να κάνει καλή προπαγάνδα (αν βέβαια μπορούσε να παιχθεί τότε). Τώρα είναι γιά τα σκουπίδια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι ονομασίες Αλβανοί και Αρβανίτες, μοιάζουν ... συμπτωματικά. Και ότι οι Αρβανίτες κατέβηκαν από την Β.Ηπειρο, όπου δεν μιλούσαν Αλβανικά, αλλά μία μεικτή διάλεκτο Ελληνικών, Λατινικών, Τουρκικών και Βαλκανικών λέξεων.
![]()
Εγώ προσωπικά ξέρω αλβανικά και ποτέ μου δεν έμαθα αρβανίτικα, αλλά όταν ακούω αρβανίτικα τραγούδια καταλαβαίνω 100% τι λένε.
Πώς γίνεται αυτό εάν τα αρβανίτικα είναι διαφορετική γλώσσα;
Για τους εθνικιστές, ότι δεν ταιριάζει με την θεώρησή τους, είναι απλά συμπτωματικό και τυχαίο.Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 08:49 100 χρόνια πριν, το βίντεο αυτό θα μπορούσε να κάνει καλή προπαγάνδα (αν βέβαια μπορούσε να παιχθεί τότε). Τώρα είναι γιά τα σκουπίδια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι ονομασίες Αλβανοί και Αρβανίτες, μοιάζουν ... συμπτωματικά. Και ότι οι Αρβανίτες κατέβηκαν από την Β.Ηπειρο, όπου δεν μιλούσαν Αλβανικά, αλλά μία μεικτή διάλεκτο Ελληνικών, Λατινικών, Τουρκικών και Βαλκανικών λέξεων.
![]()
Συμπτωματικό και τυχαίο είναι που οι ονομασίες Αλβανοι και Αρβανίτες ομοιάζουν,
συμπτωματικό και τυχαίο είναι που η γλώσσα τους είναι ολόιδια,αλλά κατα τ'άλλα είναι δύο διαφορετικές γλώσσες...
Σύμπτωση το ότι ήρθαν στην Ελλάδα από περιοχές της σημερινής Αλβανίας.
Συμπτωματικό και τυχαίο, το ότι μέχρι τον 19ο αιώνα η Ρουμανία ονομαζόταν Βλαχία και οι Ρουμάνοι, Βλάχοι.
Σύμπτωση επίσης που τα βλάχικα και τα ρουμάνικα είναι ολόιδια.
Συμπτωματικό και τυχαίο που τα πομάκικα μοιάζουν με τα βουλγάρικα.
Συμπτωματικό και τυχαίο που τα εντοπίτικα της Μακεδονίας είναι ίδια με τα σλαβομακεδόνικα.
Συμπτωματικό και τυχαίο που οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν ως μητρική γλώσσα τα τούρκικα. Γιατί όπως ξέρουμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα.
Κ.τ.λ...
Fipps έγραψε: 18 Ιουν 2020, 18:26Leporello έγραψε: 17 Ιουν 2020, 13:50O ίδιος λαός είναι. Οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην Ελλάδα πριν εξισλαμισθεί η Αλβανία και παρέμειναν Χριστιανοί. Τον 18ο-19ο αιώνα που διαμορφώθηκαν οι εθνικές συνειδήσεις, οι Αρβανίτες ήταν στην Ελλάδα και ασπάσθηκαν την ελληνική εθνική συνείδηση. Ιδια περίπτωση με Βλάχους και Ρουμάνους.
Πώς γίνεται αυτό εάν τα αρβανίτικα είναι διαφορετική γλώσσα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση