Re: Πως να βράσεις όσα αυγά θέλεις χωρίς να σπάσει ούτε ένα.
Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2020, 08:59
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Βρασμένα ή όχι, τύπε;Japetus έγραψε: 02 Μάιος 2020, 08:56 Μια που μιλάτε για αυγά, πόσο κοστίζουν στην πιάτσα τα χωριάτικα;
Έχουν βαλθεί να γεννοβολουν οι κότες και μοιράζω αυγά αβέρτα, πόσο να τα κοστολογώ;
Άρα τι κάνεις;Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:10 Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
μαλισταNiki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:10 Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
Όλα όσα έχω γράψει.Naida έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:23Άρα τι κάνεις;Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:10 Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
Βάζεις σφιχτά τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου , χλιαρό νερό αλλά να μη τα σκεπάζει και περιμένεις 30' και μετά βράσιμο;Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:30Όλα όσα έχω γράψει.Naida έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:23Άρα τι κάνεις;Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:10 Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
Τα βάζω 20 λεπτά σε χλιαρό νερό με τις κορφές έξω.Αγις έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:26μαλισταNiki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:10 Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
ποσο χρονο απαιτει η μεθοδος ;
μπορεις να τα κανεις μελατα η μετρια η ολα γινονται σφικτα ;
Ευχαριστούμε! Εγώ έκλαψα 10 αυγά φέτος που ήμουν βιαστική και τα έβαλα από το ψυγείο κατευθείαν.Niki έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:38 Εγώ αυτό ανακάλυψα το μοιράστηκα μαζί σας κάθε φορά που φτιάχνετε αυγά θα με θυμάστε έστω κάθε Πάσχα .
Είναι καλό να ξεφλουδιζουν δύσκολα σημαίνει είναι φρέσκα.
Ναι με τις κορφές πάνω μετά τα είκοσι με μισή ώρα προσθέτεις νερό πάλι χλιαρό.