!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η επόμενη μέρα - 20 Απριλίου 2020

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Η επόμενη μέρα - 20 Απριλίου 2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:19 Αναρωτιέμαι γιατί πράγμα να συζητήσουμε αφού στο τέλος θα μας πουν τα μμε και αυτό θα πράξουμε
είμαστε τα τρίχρωμα γίδια της Ευρώπης οπότε προβλέπω επιδείνωση της οικονομίας μεγαλύτερη μετανάστευση στο εξωτερικό
ποια μετανάστευση στο εξωτερικό; :)
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή θα κόψουν κονδύλια που το έχουν σκοπό από εποχής Σαμαρά ακόμα κι όλο παγώνουν και αναβάλουν διατάξεις που θέλουν να περάσουν (να πληρώνονται οι θεραπευτές και τα κέντρα με βάουτσερ, κλόου μπακ και άλλες μαλακίες. θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή όπου το παιδί δεν θα έχει αντικειμενική αδυναμία, αλλά θα φταίει το ίδιο γιατί θα είναι τεμπέλης. Το να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς και να τα πληρώνουν μόνοι τους, δεν το βλέπω. Το θεωρούν πολυτέλεια τις υπηρεσίες αυτού του τύπου.

(Το μόνο θετικό που βλέπω στον ορίζοντα είναι ότι θα ξανάρθει η αριστερά. Ευτυχώς που η κυβέρνηση δουλεύει σε αυτόν τον προσανατολισμό, αλλά και τα ιντερνετικά μποτάκια της. Απλά σχολιάζω εν γνώσει μου ότι είναι οφ τόπικ το συγκεκριμένο. Ας προχωρήσουμε να μην χαλάμε το νήμα)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Lugozzi έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:12 Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό.
Για τον τουρισμο στην περιοχή μου Καβαλα - Θάσος.
Διότι εδώ ευδοκιμεί ο οδικός τουρισμός, από χώρες που δεν έχουν πληγεί σημαντικά: Βουλγαρία , Ρουμανία, Σερβία.
Μόνη εξαίρεση η Τουρκία. Όμως... Η Τουρκία είναι και ανταγωνιστής.

Όλα θα πάνε καλά την επόμενη σεζόν.
Κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα παγώσει ο τουρισμός. Απλώς θα κινηθεί σε τοπικά ή ασφαλή πλαίσια (λόγω των φόβων για εγκλωβισμό σε περίπτωση στραβής) και προτίμηση στις οδικές και όχι αεροπορικές ή θαλάσσιες μετακινήσεις. Οι τουριστικές παροχές για υψηλού επιπέδου τουρίστες δεν νομίζω να υποστούν μεγάλη κρίση.
Διακινδυνεύω ακόμη και πρόβλεψη για αύξηση του μεγέθους της πίτας σε αυτό το πλαίσιο, επειδή οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές μας (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία) δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις.

Για να μην τα ξαναγράφω μεταφέρω κάτι από σχετικό θέμα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Απρ 2020, 18:06
EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Απρ 2020, 22:31 Καλη η πλακα αλλα αυτη η ιστορια θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά. Ποτέ άλλοτε δε διακόπηκε ετσι ο τουρισμός στη χώρα. Ουτε στην κριση, ούτε στη χούντα, ουτε καν το 74
Ναι, αλλά αυτό δεν αφορά μόνον σ' εμάς αλλά στον παγκόσμιο τουρισμό. Και έχοντας ως σίγουρο δεδομένο αυτό, θα είμαστε πολύ πιο ασφαλής ως προορισμός όταν ξανανοίξει η παγκόσμια αγορά. Ή θα έχουμε τη δυνατότητα εσωτερικού τουρισμού, πιο γρήγορα από τους άλλους.

Αναφορικά δε με το ερώτημα του Γιαννόπουλου, η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη. Θα κινηθούν πολύ πιο σύντομα οι μικρές ή μεγάλες μονάδες, που έχουν τη δυνατότητα παροχής απόλυτης ή στοιχειώδους αυτονομίας στους επισκέπτες και φυσικά οι περιφερειακές μονάδες εστίασης που θα πρέπει να οργανωθούν στο ντιλίβερυ.

Ουσιαστικώς, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ μιας πολυκατοικίας και ενός ξενοδοχείου. Ανέφερα την πιο "πυκνοκατοικημένη" εκδοχή, μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις και σε πιο "άνετες" εκδοχές, όπως ενοικιαζόμενα μικρά διαμερίσματα, μπαγκαλόους ή ακόμη και εξοχικές κατοικίες. Ή ενοικιαζόμενα μικρά σκάφη, αυτά νομίζω θα πάνε καλά.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αναγκαστική αραίωση σε τραπεζοκαθίσματα, ξαπλώστρες κλπ σε εστίαση, καφέ και παραλίες. Τα μπαράκια, παραθαλάσσια ή μη θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα. Μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει και στις μεταφορές, αέρος ή θαλάσσης. Θα πρέπει να δουλέψουν με σαφώς μειωμένες θέσεις και δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό οικονομικά. Πιστεύω πάντως, ότι κάποιες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες ίσως να μην ανοίξουν καθόλου αυτό το καλοκαίρι γιατί δεν θα αντέξουν το κόστος.
viewtopic.php?f=25&t=20621&start=30
Η ελπίδα είναι παγίδα.
LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO »

Πολλες επιχειρησεις ειναι σαν του Sid Vicious, υγιεις δλδ με καλο ποσοστο κερδους, αλλες τοσες ομως σαν τη δικη μου ειναι επιχειρησεις που βγαινουν μερα - μερα. Εχουν εξοδα 9 και τζιρο 10. Το 1 κερδος ειναι καλο μεροκαματο το οποιο δεν χαθηκε ουτε στα καπιταλ οπως σωστα λεει ο φιλος. Τωρα ομως αλλαζει το πραγμα πολυ. Εγω πχ εχω 40 θεσεις και κοντα μεταξυ τους. Σιγουρα θα μας υποχρεωσει να υπαρχει κενο που σημαινει οτι οι θεσεις μου γινονται στην καλυτερη περιπτωση 20. Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο για το εξοδα 9 τζιρος 10. Κι εχεις τον μητσοτακη να λεει να βαλουν πλατη οι επιχειρησεις να ξανουν αυξησεις κεφαλαιου και να βαλουν απο αυτα που εχουν στη μπαντα. Εγω εχω 5 εργαζομενους συν 2 εγω και ο ο συνεταιρος. 7 ατομα ανεργα.

Για τα μικρα μαγαζακια εστιασης που ειναι η επιτομη της συναθροισης ειναι καταστροφη. Αν για παραδειγμα μπορουσαμε να ανοιξουμε Ιουνιο χωρις περιορισμους το προβλημα δεν θα ηταν μεγαλο. Οσα εξοδα τρεχανε μεχρι τωρα θα εμπαιναν σε δοσεις 1 ή 2 ετων και θα συνεχιζαμε απο εκει που σταματησαμε με ενα μικρο βαρος στην πλατη. Τωρα με το ανοιγμα με μετρα, πολλες επιχειρησεις θα κλεισουν.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:19 Αναρωτιέμαι γιατί πράγμα να συζητήσουμε αφού στο τέλος θα μας πουν τα μμε και αυτό θα πράξουμε
είμαστε τα τρίχρωμα γίδια της Ευρώπης οπότε προβλέπω επιδείνωση της οικονομίας μεγαλύτερη μετανάστευση στο εξωτερικό
και περισσότερη προσπάθεια στην ενσωμάτωση των λάθρο ώστε να εγκλιματιστουν στο νέο τους περιβάλλον
και με την εναλλαγή των περιόδων της καραντίνας θα περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια τους
αυτά! γιατί δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες
:+1:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

LETO έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:28 Πολλες επιχειρησεις ειναι σαν του Sid Vicious, υγιεις δλδ με καλο ποσοστο κερδους, αλλες τοσες ομως σαν τη δικη μου ειναι επιχειρησεις που βγαινουν μερα - μερα. Εχουν εξοδα 9 και τζιρο 10. Το 1 κερδος ειναι καλο μεροκαματο το οποιο δεν χαθηκε ουτε στα καπιταλ οπως σωστα λεει ο φιλος. Τωρα ομως αλλαζει το πραγμα πολυ. Εγω πχ εχω 40 θεσεις και κοντα μεταξυ τους. Σιγουρα θα μας υποχρεωσει να υπαρχει κενο που σημαινει οτι οι θεσεις μου γινονται στην καλυτερη περιπτωση 20. Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο για το εξοδα 9 τζιρος 10. Κι εχεις τον μητσοτακη να λεει να βαλουν πλατη οι επιχειρησεις να ξανουν αυξησεις κεφαλαιου και να βαλουν απο αυτα που εχουν στη μπαντα. Εγω εχω 5 εργαζομενους συν 2 εγω και ο ο συνεταιρος. 7 ατομα ανεργα.

Για τα μικρα μαγαζακια εστιασης που ειναι η επιτομη της συναθροισης ειναι καταστροφη. Αν για παραδειγμα μπορουσαμε να ανοιξουμε Ιουνιο χωρις περιορισμους το προβλημα δεν θα ηταν μεγαλο. Οσα εξοδα τρεχανε μεχρι τωρα θα εμπαιναν σε δοσεις 1 ή 2 ετων και θα συνεχιζαμε απο εκει που σταματησαμε με ενα μικρο βαρος στην πλατη. Τωρα με το ανοιγμα με μετρα, πολλες επιχειρησεις θα κλεισουν.
Αυτό είναι που σκέφτομαι κι εγώ περισσότερο. Μικρό μαγαζί εστίασης είμαι, 6 τραπέζια χειμώνα, 12 καλοκαίρι, 3 άτομα είμαστε. Αν χρειαστεί θα επιχειρήσω να το αντισταθμίσω λειτουργώντας περισσότερες ώρες (τωρα λειτουργω 4 με 4μιση ωρες, 5ήμερο) ή αν αναγκαστώ θα βάλω και διανομή (ελπίζω όχι γιατί είμαι ενάντιος στο να έχω ντελίβερυ). Βλέποντας πως πάνε τα πράγματα θα προσαρμοστώ πιστεύω.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

και περισσότερη προσπάθεια στην ενσωμάτωση των λάθρο ώστε να εγκλιματιστουν στο νέο τους περιβάλλον
και με την εναλλαγή των περιόδων της καραντίνας θα περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια τους
Όλοι ανησυχούν.

Και επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να μας λένε τα μμε το τι θα πράξουμε, άνοιξα αυτό το θέμα.

Τι ακριβώς προτείνεις εσύ;

Γράψε όσο προλαβαίνεις (αυτό κι αυτό κι αυτό) πριν μας πλακώσει η μπότα της άποψης των μμε και το διαγράψουν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

LETO έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:28 Κι εχεις τον μητσοτακη να λεει να βαλουν πλατη οι επιχειρησεις να ξανουν αυξησεις κεφαλαιου και να βαλουν απο αυτα που εχουν στη μπαντα.
Καλά δεν υπάρχει μικρομεσαίος ΕΕ που θα στηρίξει ξανά αυτό το τσουτσέκι.
LETO

Sid Vicious έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:39 Αυτό είναι που σκέφτομαι κι εγώ περισσότερο. Μικρό μαγαζί εστίασης είμαι, 6 τραπέζια χειμώνα, 12 καλοκαίρι, 3 άτομα είμαστε. Αν χρειαστεί θα επιχειρήσω να το αντισταθμίσω λειτουργώντας περισσότερες ώρες (τωρα λειτουργω 4 με 4μιση ωρες, 5ήμερο) ή αν αναγκαστώ θα βάλω και διανομή (ελπίζω όχι γιατί είμαι ενάντιος στο να έχω ντελίβερυ). Βλέποντας πως πάνε τα πράγματα θα προσαρμοστώ πιστεύω.
δεν ξερω γιατι εισαι εναντιον του ντιλιβερι, εγω πχ αν μπορουσα να εχω (εχω μαγαζι που προσφερει υπηρεσιες και δευτερευον και ως συν, καφε και φαγητο) θα ειχα το αγχος της μοτοσυκλετας την οποια και μισω για προσωπικους λογους. Αγχος για τους υπαλληλους μου εννοω.

να αναθεωρησεις, ειναι ζητημα επιβιωσης πλεον. Οπως θα αναθεωρουσα κι εγω αν μπορουσα να εχω ντιλιβερι.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Sid Vicious έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:39
LETO έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:28 Πολλες επιχειρησεις ειναι σαν του Sid Vicious, υγιεις δλδ με καλο ποσοστο κερδους, αλλες τοσες ομως σαν τη δικη μου ειναι επιχειρησεις που βγαινουν μερα - μερα. Εχουν εξοδα 9 και τζιρο 10. Το 1 κερδος ειναι καλο μεροκαματο το οποιο δεν χαθηκε ουτε στα καπιταλ οπως σωστα λεει ο φιλος. Τωρα ομως αλλαζει το πραγμα πολυ. Εγω πχ εχω 40 θεσεις και κοντα μεταξυ τους. Σιγουρα θα μας υποχρεωσει να υπαρχει κενο που σημαινει οτι οι θεσεις μου γινονται στην καλυτερη περιπτωση 20. Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο για το εξοδα 9 τζιρος 10. Κι εχεις τον μητσοτακη να λεει να βαλουν πλατη οι επιχειρησεις να ξανουν αυξησεις κεφαλαιου και να βαλουν απο αυτα που εχουν στη μπαντα. Εγω εχω 5 εργαζομενους συν 2 εγω και ο ο συνεταιρος. 7 ατομα ανεργα.

Αυτό είναι που σκέφτομαι κι εγώ περισσότερο. Μικρό μαγαζί εστίασης είμαι, 6 τραπέζια χειμώνα, 12 καλοκαίρι, 3 άτομα είμαστε. Αν χρειαστεί θα επιχειρήσω να το αντισταθμίσω λειτουργώντας περισσότερες ώρες (τωρα λειτουργω 4 με 4μιση ωρες, 5ήμερο) ή αν αναγκαστώ θα βάλω και διανομή (ελπίζω όχι γιατί είμαι ενάντιος στο να έχω ντελίβερυ). Βλέποντας πως πάνε τα πράγματα θα προσαρμοστώ πιστεύω.
Εσύ χομπιστας είσαι ρε μαν :)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Μακάρι να ήταν κράτος που επενδύει στα εργατικά χέρια και όχι να καθιστά όλον τον κόσμο μουδιασμένο και παράλυτο. να έχεις μετά τον κάθε χλε χλε να πετάει θεωρίες περί τεμπελιάς, ανικανότητας και άλλα τυχάρπαστες μεταφυσικές βλακείες που μπορεί να φτάσει το μυαλό τους. Κάλλιστα θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε βιομηχανίες και στα χωράφια και όχι να περιθάλπονται και να και απλά να περνάει ο καιρός έτσι στείρα και τελικά εκφυλιστικά.
Άλλα θέλουνε Ευρώπη και να υποτάσσονται και να εκτελούν διαταγές. Που να σκεφτούν τον κόπο, το να κουνήσουν τα χέρια τους και τον κώλο τους. μεγαλωμένοι με το πνεύμα των υπηρεσιών είναι μόνο και όχι με το πνεύμα της δύναμης και της παραγωγής. Για τους νεοέλληνες λέω και για το πόσο μαλακισμένα μεγαλώσανε. Από το 1990 το βλέπω αυτό. οι πιτσιρικάδες την αρπαχτή και τη λούφα ως προσανατολισμό. Μετά φταίγανε οι Αλβανοί που τους παίρνανε τις δουλειές στην οικοδομή. Οι Πακιστανοί που πηγαίνανε για ψήστες. δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Στο περιβάλλον σας να κοιτάξετε ποιον γνωρίζετε που θα χαιρότενε αν του λέγανε ότι βρέθηκε δουλειά χειρωνακτική και δεν προσπαθούσε να την αποφύγει;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:41
Όλοι ανησυχούν.

Και επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να μας λένε τα μμε το τι θα πράξουμε, άνοιξα αυτό το θέμα.

Τι ακριβώς προτείνεις εσύ;

Γράψε όσο προλαβαίνεις (αυτό κι αυτό κι αυτό) πριν μας πλακώσει η μπότα της άποψης των μμε και το διαγράψουν. :lol:
ο εξωτερικός τουρισμός με τον εσωτερικό τουρισμό είναι αλληλένδετα δοχεία με το σκεπτικό αυτό η κρίση θα είναι περισσότερη
από την προηγούμενη και με βάση αυτό θα πω ότι θα μας δοθούν πακέτα βοήθειας ώστε να δεχτούμε τον ολίγον βιασμό
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Είναι αστείο να προτείνουμε μέτρα σε μια χώρα που δεν ελέγχουμε δηλαδή και να θέλω να πω κάτι -δεν μπορώ δεν μου βγαίνει
LETO

Θεωρω πως οι λυσεις ειναι τρεις :

1) ανοσια αγελης : αστειο και να το συζηταμε οταν βλεπουμε πως θεριζει ο ιος σε πολλα μερη του κοσμου

2) στοιχειωδη μετρα επιδημιας και οτι γινει. Αποστασεις κλπ. Αυτο στη χωρα μας θα φερει στρατιες ανεργων.

3) ενα σχεδιο τυπου μαρσαλ. Ουτε ξερω να το αναλυσω πως και τι και ουτε εχει νοημα μιας και δεν το βλεπω να γινεται.

Αρα παμε στο 2), βαθια κριση τουλαχιστον για 1,5 χρονο και ο θεος βοηθος.
Lugozzi έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:55
Εσύ χομπιστας είσαι ρε μαν :)
με τη δικη σου λογικη η μιση ελλαδα ειναι χομπιστες. Συγγνωμη που δεν επελεξαν ολοι να γινουν βιομηχανοι και μεγαλοκαρχαριες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LETO την 20 Απρ 2020, 14:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:24 Το μόνο θετικό που βλέπω στον ορίζοντα είναι ότι θα ξανάρθει η αριστερά.
Πάρα πολύ δύσκολο με ρακομελάδικα κλειστά, διακοπές απαγορευμένες και χωρίς συναυλίες Αγγελάκα μέχρι τουλάχιστον Σεπτέμβριο.

Βασικά παίζει να είναι το μεγαλύτερο πλήγμα σε αριστερά ever μετά το 1989.

Εκτός αν εννοείς ότι θα ξανάρθουν στην Ελλάδα κλωτσοπεταγμένοι οι διάφοροι champagne αριστεριστές του ευρύτερου φοιτητόκοσμου που πριν την κρίση ήταν σε Αγγλίες, Σουηδίες κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 20 Απρ 2020, 14:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”