!!! DEVELOPMENT MODE !!!

έκδοση βιβλίου

Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Re: έκδοση βιβλίου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Ιουν 2018, 08:19 Δέν θυμάμαι το ονομα ...ελπίζω να το βρώ...
Αλλά είναι δευτερεύων.....

Νομίζω οτι η γνώμη τού πρώτου πόστ γιά κενοτάφια
είναι ακόμα χειρότερη απο του τάφου.....

Επειδή το μέγεθος θα το λέγαμε Τεράστιο.....
Πόσα ανθρώπινα κτίσματα ειναι μεγαλύτερα
απο τις Πυραμίδες ;
Αν......λίγα θά είναι........
Καί σκέφτεσαι.........
Μερικές απο τίς μεγαλύτερες κατασκευές του Ανθρώπου στη Γη.....
Τάφοι ; ............
Καί το κυριότερο.......
Χωρίς πρακτική Σημασία ; .......
Κύριε Σπύρο θά ηθελα πολύ να μου δίνατε
εαν γνωρίζεται φυσικά ,
Ολες τις υποθέσεις για το τι μπορεί να είναι οι Πυραμίδες...
Δεν πιστεύω οτι θα είναι και πολλές....
Δεν έγραψα ότι οι πυραμίδες είναι κενοτάφια. Έγραψα ότι υπάρχει αυτό το στοιχείο λόγω της ύπαρξης της σαρκοφάγου. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι πυραμίδες δεν είναι απαραίτητο να φτιάχτηκαν για έναν και μόνο λόγο ή ότι η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό τους μπορεί να μην είναι απλή. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο σχεδιασμός των πυραμίδων σχετίζονται με την δημιουργία θρησκείας. Η θρησκεία αυτή είναι ο Χριστιανισμός. Στο βιβλίο μου προσπαθώ να παραθέσω τα στοιχεία που υποδηλώνουν συσχέτιση γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με τον σχεδιασμό των Αιγυπτιακών πυραμίδων. Πέραν αυτών υπάρχει συσχέτιση με τις δύο σημαντικότερες μυθολογικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδος. Η Ελλάδα λοιπόν γεννήθηκε και εξελίχθηκε, ακόμα και το όνομά της σχεδιάστηκε για να σχετιστεί με πυραμιδικά δεδομένα. Υπάρχουν πολλοί που διερευνούν αν οι πυραμίδες είχαν μια πρακτική αξία. Για το σκοπό αυτό έχουν εμφανιστεί πολλές θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι επρόκειτο για πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, ή για άλλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας βλέπε το βιβλίο "The Giza Power Plant" του Christopher Dunn. Το πρόβλημα με τέτοιες θεωρίες είναι ότι δεν εξηγούν τον τρόπο που σχεδιάστηκαν τα μεγέθη, οι αποστάσεις αλλά και η εσωτερική διαρρύθμιση των πυραμίδων. Αν υπάρχει λοιπόν άλλη θεωρία που τα εξηγεί αυτά, τότε η δική τους θεωρία θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Οι θεωρίες πάντως αυτές δεν είναι λίγες, είναι πάρα πολλές. Ο στόχος ο δικός μου είναι να εξηγήσω τον σχεδιασμό κάθε στοιχείου των πυραμίδων, από την κύρια πυραμίδα, τις δορυφορικές, την λατρευτική, τους νεκρικούς ναούς, τους ναούς της κοιλάδος, τα θαμμένα πλοιάρια, τους δρόμους, την σφίγγα, τον ναό της σφίγγας, κλπ. Αυτό βέβαια δεν καλύπτεται από το βιβλίο που έγραψα και θα χρειαστεί περεταίρω δημοσιεύσεις και μελέτη.

Οσον αφορά την σχέση σας με την Λεξαριθμική....
Απαντά σε αυτή η σωζώμενη απάντηση
τού Δημοκρίτου στόν Πυθαγόρα
γιά τη μή προέλευση της γλώσσας από τους θεούς
Αλλά από τους Ανθρώπους με καταπληκτικά επιχειρήματα
απο τό μεγάλο Ατομικό .....
Θα τα καταθέσω κάποια στιγμή....
Επειδή δεν έχω όρεξη να ψάχνω, γράψε τι λέει ο Δημόκριτος.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Δέν μπορώ να πιστέψω εύκολα οτι υπάρχουν πολλές θεωρίες......
Μέχρι τώρα εχεις δώσει ας πούμε 2 .....
Οταν λές πολλές μάλλον θά πρέπει νά ξέρεις αρκετές.....
Μέ πρακτική χρήση......... ανάμεσα σε αλλες χρήσεις ...... εννοείτε.....
Αν μπορείς γράψε ..... οχι αναλυτικά ...... επιγραμματικά ........

Οσον αφορά το σύστημα αποθήκευσης νερού
και ειδικα το σύστημα φρεατίων νερού
οι υδραυλικοί εχεις ας πούμε υπ οψιν σου τι υποστηρίζουν ;

Γιατί ας πούμε να υπάρχει νερό μέσα στήν Πυραμίδα ;
Πού χρειαζόταν ;

Και πώς εννοείς οτι ο Χριστιανισμός
εχει σχέση με τις Πυραμίδες......
Εχουν διαφορα χιλιετιών μεταξύ τους .......
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy »

Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου και για τη θέλησή σου να καταδείξεις στο ευρύ κοινό τις εμπεριστατωμένες θέσεις σου γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα της Ιστορίας.

Ήθελα να σε ρωτήσω, αυτό το πράμα που λένε "Πυραμίδα του Άργους" έχει καμιά σχέση με Πυραμίδες;

Εικόνα
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

NikosVy έγραψε: 12 Ιουν 2018, 18:36 Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου και για τη θέλησή σου να καταδείξεις στο ευρύ κοινό τις εμπεριστατωμένες θέσεις σου γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα της Ιστορίας.

Ήθελα να σε ρωτήσω, αυτό το πράμα που λένε "Πυραμίδα του Άργους" έχει καμιά σχέση με Πυραμίδες;

Εικόνα
Υπάρχει ένα θέμα με το τι εννοούμε "πυραμίδα του Άργους". Στις αρχαίες πηγές με το όνομα αυτό αναφέρονται στην πυραμίδα της Δαλαμανάρας που έχει τώρα χαθεί. Το κτίσμα που φαίνεται στην φωτό είναι κοντά στο χωριό Ελληνικό του Άργους. Είναι αυτό που με την μέθοδο της Θερμοφωταύγειας έχει χρονολογηθεί στην εποχή περίπου της IV ή ΙΙΙ Αιγυπτιακής δυναστείας.

Η βάση του κτίσματος δεν είναι τετράγωνη αλλά παραλληλόγραμμη. Αν συνέχιζε μέχρι πάνω τότε δεν θα κατέληγε σε σημείο αλλά σε ευθεία. Έτσι μπορούμε σωστότερα να μιλήσουμε για πυραμιδοειδές και όχι για πυραμίδα. Αν θυμάμαι καλά ο πολιτικός μηχανικός Βασίλειος Κατσιαδράμης που είχε γράψει άρθρα για την πυραμίδα στο περιοδικό Δαυλός, τμήμα των οποίων υπάρχουν στο βιβλίο του Λάζου, λόγω στατικότατος, αμφισβητεί την δυνατότητα να μπορούσε να ολοκληρωθεί το πυραμιδοειδές μέχρι πάνω(βλέπε του βάρος πάνω από την αίθουσα). Έτσι μίλησε πιθανότατα για κόλουρο πυραμιδοειδές.

Στο βιβλίο μου δείχνω άμεση σχέση του κτίσματος αυτού με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Σχεδιάστηκαν από κοινού. Τα στοιχεία που μελετώ είναι η τοποθεσία, ο προσανατολισμός, το πλάτος, το μήκος, και το γεωμετρικό ύψος. Επίσης κάνω μία συσχέτιση και με την πυραμίδα της Δαλαμανάρας.
[/α]
Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy »

Ευχαριστώ για την απάντηση Σπύρο.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 11 Ιουν 2018, 20:50 Δέν μπορώ να πιστέψω εύκολα οτι υπάρχουν πολλές θεωρίες......
Μέχρι τώρα εχεις δώσει ας πούμε 2 .....
Οταν λές πολλές μάλλον θά πρέπει νά ξέρεις αρκετές.....
Μέ πρακτική χρήση......... ανάμεσα σε αλλες χρήσεις ...... εννοείτε.....
Αν μπορείς γράψε ..... οχι αναλυτικά ...... επιγραμματικά ........
Μίλησα για θεωρίες γενικά και για χρησιμότητα γενικά. Δεν είναι απαραίτητο η πυραμίδα να είναι είδους χρηστικής "μηχανής". Το βιβλίο που παρέθεσα δεν το έχω αγοράσει/διαβάσει. Αυτό διότι δεν θεωρώ τόσο πειστική την μηχανιστική εξήγηση. Ακόμα και αν κανείς δείξει ότι μπορεί η μεγάλη πυραμίδα να έχει σχεδιαστεί εσωτερικά ώστε να είναι ένα είδος μηχανής, τότε τί γίνεται με τις άλλες πυραμίδες; Γιατί σχεδιάστηκαν στις διαστάσεις που σχεδιάστηκαν και στις αποστάσεις μεταξύ τους που σχεδιάστηκαν. Ο προσανατολισμός; Δεν μπορείς λοιπόν να έχεις ολοκληρωμένη θεωρία έτσι. Στις πολλές γενικές θεωρίες υπάρχουν πολλές αριθμολογικές με αυθαίρετη πολλές φορές "σύνθλιψη" αριθμών(number crunching). Στην κατηγορία αυτή πολλές φορές χρησιμοποιείται και η γεωμετρία.

Για πυραμιδολογία:

https://en.wikipedia.org/wiki/Pyramidology

Γιατί ας πούμε να υπάρχει νερό μέσα στην Πυραμίδα ;
Πού χρειαζόταν ;
Αν υπήρχε, τότε κατά την γνώμη μου ο σκοπός του ήταν συμβολικός. Συμβόλιζε υδάτινο όγκο της Ελλάδος.
Και πώς εννοείς οτι ο Χριστιανισμός
εχει σχέση με τις Πυραμίδες......
Εχουν διαφορα χιλιετιών μεταξύ τους .......
Στο λινκ που παρέθεσα υπάρχει τμήμα που ονομάζεται Χριστιανική Πυραμιδολογία.

Ο Θεός είναι άχρονος. Άποψή μου είναι ότι η ανέγερση των πυραμίδων ήταν ένα είδος προπαρασκευής για την έλευση του Ιησού Χριστού και για την Δευτέρα Παρουσία - έσχατες εποχές.

Εδώ έχει σχεδιάσει με την βοήθεια του Google Earth την καμπύλη που ενώνει την Ρομβοειδή πυραμίδα του Σνεφερού με τα Ιεροσύλημα. Η καμπύλη όπως φαίνεται ευθυγραμμίζεται με τον δρόμο που οδηγεί στον ναό της κοιλάδος.

Εικόνα
[/α]
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Οι πυραμίδες έχουν λόγο που είναι τόσο τεράστιες. Όσο πιο μεγάλα τα κτήρια τόσο και μεγαλύτερος ο φόβος προς τους Θεούς...
Ο λόγος απλός για τον φόβο, ο έλεγχος των μαζών.
Σίγουρα όμως εδώ έρχεται ένα ερωτηματικό: γιατί να είναι μεγαλύτεροι οι τάφοι από τους ναούς;

Εγώ έχω μια άλλη θεωρία.
Οι πυραμίδες είναι κτίσματα ενός μεγαλύτερου πολιτισμού που ανθούσε πριν από 10.000 χρόνια στην τοποθεσία που είναι σήμερα ή έρημος. Οι Αιγύπτιοι απλά καπηλεύτηκαν τα κτήρια και στην συνέχεια είτε συμπλήρωσαν ιερογλυφικά ή τα έφτιαξαν εξ ολοκλήρου. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια και κενά.
the end
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Στην αρχαία Ελλάδα δεν φοβόντουσαν του θεούς; Γιατί δεν έχτιζαν τόσο μεγάλες πυραμίδες; Μετά υπάρχει το θέμα ότι τις πυραμίδες τις ανήγειραν άνθρωποι. Μήπως όμως το να φτιάξουν τόσο θαυμαστά έργα άνθρωποι οδηγεί στην αύξηση του εγωισμού τους; Ποιος φοβάται περισσότερο τους θεούς ο κάτοικος μια μεγαλούπολης με ουρανοξύστες ή ο κάτοικος ενός χωριού με καλύβες; Άλλο φόβος θεού και άλλο φόβος εξουσίας.

Το πρόβλημα με την θεωρία σου είναι ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη τέτοιου πολιτισμού στην Αίγυπτο της εποχή αυτή. Εξάλλου ο Πλάτωνας το γράφει καθαρά ότι ο Ελληνικός πολιτισμό είναι 1000 χρόνια αρχαιότερος από τον Αιγυπτιακό. Τα αρχαιολογικά δεδομένα το επιβεβαιώνουν αυτό, το ότι δηλαδή ο Νεολιθικός πολιτισμός άρχισε περί τα 1000 χρόνια νωρίτερα στην Ελλάδα απ' ότι στην Αίγυπτο.
[/α]
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος »

Στα Ελληνικά υπάρχει Σπύρο;
Όπως και να έχει να είναι καλοτάξιδο.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Δέν αναφέρω ούτε υποννοώ "μηχανές " μέ τίποτα......

Προσπαθώ με " παιδικά αφαιρετικό βλέμμα "
και μέ τήν πίστη οτι αποκλείεται νά μήν εχει ΚΑΙ πρακτική χρήση
να την καταλάβω .....
Οπως το σπίτι μου στο χωριό ειναι σοφα προσανατολισμένο
αλλα δεν εχει σχέση αυτο με τόν λόγο πού χτιστηκε τό σπίτι .....

Οπως καί τό πλοίο μπορεί να είναι ασφαλή μόνο στο λιμσνι
αλλα δέν χτίζουμε πλοία γιά αυτόν το λόγο .......

Μπορεί να έχει πάνω της πολλές ιδιότητες αλλά μία πρέπει να ειναι η Μεγάλη και η Πρώτη .....νομίζω ....δέν ξέρω ......
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Λευκός Λύκος έγραψε: 16 Ιουν 2018, 17:38 Στα Ελληνικά υπάρχει Σπύρο;
Όπως και να έχει να είναι καλοτάξιδο.
Ευχαριστώ. Όχι δεν υπάρχει στα Ελληνικά. Βασίζεται στο βιβλίο Θήβη - Ανδρομέδια Εστία που είχα αυτο-εκδώσει το 2014. Περιέχει τμήματα σημειώσεων παλαιότερων εκείνου που είχα γράψει στα Αγγλικά. Ένα μεγάλο όμως τμήμα του είναι όμως νέο με καινούργιες συσχετίσεις. Δεν έχω χρόνο να κάτσω να το μεταφράσω τώρα στα Ελληνικά.
[/α]
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Ιουν 2018, 23:31 Μπορεί να έχει πάνω της πολλές ιδιότητες αλλά μία πρέπει να ειναι η Μεγάλη και η Πρώτη .....νομίζω ....δέν ξέρω ......
Η πυραμίδα όπως έγραψα σχετίζεται με την μετά θάνατον ζωή. Μελετώντας τις πυραμίδες καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα που διαβάζουμε στην Βίβλο. Στο βιβλίο το Μυστικό του Αμφίωνα, έχω περιορίσει το ενδιαφέρον μου στην μυθολογία, την πλανητο-λογία, την γεωγραφία/γεωδαισία, και τους λεξαρίθμους. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που πρέπει να αναπτύξω σε μελλοντικά συγγράμματα. Το σχέδιο είναι για 3 θεματικά βιβλία σε πρώτη φάση.
[/α]
Άβαταρ μέλους
Alexander the Great

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexander the Great »

Καλη επιτυχια.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Πάνας

Σε τέτοια προβλήματα καλύτερα να σκέφτεσαι σαν παιδί ....

Και νά παίρνεις καί μιά απόσταση πού λένε .....

Αν δείς τήν Πυραμίδα από 10 χλμ μακριά σάν παιδί .....

με τί μοιάζει ;

Στήν αμερικάνα ανιψιά μου η Ακρόπολη εμοιαζε μέ σπίτι .....

Καταλαβαίνεις τώρα πώς θέλω να σού πώ νά σκεφτείς ;

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

45992a54d3_1462301204434.jpg
Ειχα πιο επεξηγηματική αποψη αλλά το τάμπλετ δε φορτώνει πολλά μπαιτ .......

Κανας καλος υδραυλικός υπάρχει ;
Νά μας πεί τί εξυπηρετει η διάταξη τών φρεατίων νερου ;

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”