Δεν έγραψα ότι οι πυραμίδες είναι κενοτάφια. Έγραψα ότι υπάρχει αυτό το στοιχείο λόγω της ύπαρξης της σαρκοφάγου. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι πυραμίδες δεν είναι απαραίτητο να φτιάχτηκαν για έναν και μόνο λόγο ή ότι η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό τους μπορεί να μην είναι απλή. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο σχεδιασμός των πυραμίδων σχετίζονται με την δημιουργία θρησκείας. Η θρησκεία αυτή είναι ο Χριστιανισμός. Στο βιβλίο μου προσπαθώ να παραθέσω τα στοιχεία που υποδηλώνουν συσχέτιση γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με τον σχεδιασμό των Αιγυπτιακών πυραμίδων. Πέραν αυτών υπάρχει συσχέτιση με τις δύο σημαντικότερες μυθολογικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδος. Η Ελλάδα λοιπόν γεννήθηκε και εξελίχθηκε, ακόμα και το όνομά της σχεδιάστηκε για να σχετιστεί με πυραμιδικά δεδομένα. Υπάρχουν πολλοί που διερευνούν αν οι πυραμίδες είχαν μια πρακτική αξία. Για το σκοπό αυτό έχουν εμφανιστεί πολλές θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι επρόκειτο για πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, ή για άλλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας βλέπε το βιβλίο "The Giza Power Plant" του Christopher Dunn. Το πρόβλημα με τέτοιες θεωρίες είναι ότι δεν εξηγούν τον τρόπο που σχεδιάστηκαν τα μεγέθη, οι αποστάσεις αλλά και η εσωτερική διαρρύθμιση των πυραμίδων. Αν υπάρχει λοιπόν άλλη θεωρία που τα εξηγεί αυτά, τότε η δική τους θεωρία θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Οι θεωρίες πάντως αυτές δεν είναι λίγες, είναι πάρα πολλές. Ο στόχος ο δικός μου είναι να εξηγήσω τον σχεδιασμό κάθε στοιχείου των πυραμίδων, από την κύρια πυραμίδα, τις δορυφορικές, την λατρευτική, τους νεκρικούς ναούς, τους ναούς της κοιλάδος, τα θαμμένα πλοιάρια, τους δρόμους, την σφίγγα, τον ναό της σφίγγας, κλπ. Αυτό βέβαια δεν καλύπτεται από το βιβλίο που έγραψα και θα χρειαστεί περεταίρω δημοσιεύσεις και μελέτη.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 07 Ιουν 2018, 08:19 Δέν θυμάμαι το ονομα ...ελπίζω να το βρώ...
Αλλά είναι δευτερεύων.....
Νομίζω οτι η γνώμη τού πρώτου πόστ γιά κενοτάφια
είναι ακόμα χειρότερη απο του τάφου.....
Επειδή το μέγεθος θα το λέγαμε Τεράστιο.....
Πόσα ανθρώπινα κτίσματα ειναι μεγαλύτερα
απο τις Πυραμίδες ;
Αν......λίγα θά είναι........
Καί σκέφτεσαι.........
Μερικές απο τίς μεγαλύτερες κατασκευές του Ανθρώπου στη Γη.....
Τάφοι ; ............
Καί το κυριότερο.......
Χωρίς πρακτική Σημασία ; .......
Κύριε Σπύρο θά ηθελα πολύ να μου δίνατε
εαν γνωρίζεται φυσικά ,
Ολες τις υποθέσεις για το τι μπορεί να είναι οι Πυραμίδες...
Δεν πιστεύω οτι θα είναι και πολλές....
Επειδή δεν έχω όρεξη να ψάχνω, γράψε τι λέει ο Δημόκριτος.Οσον αφορά την σχέση σας με την Λεξαριθμική....
Απαντά σε αυτή η σωζώμενη απάντηση
τού Δημοκρίτου στόν Πυθαγόρα
γιά τη μή προέλευση της γλώσσας από τους θεούς
Αλλά από τους Ανθρώπους με καταπληκτικά επιχειρήματα
απο τό μεγάλο Ατομικό .....
Θα τα καταθέσω κάποια στιγμή....