!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατήχηση

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Κατήχηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

bluerose έγραψε: 01 Μάιος 2020, 17:47 Δε σε προσηλυτιζω ε;

Είμαστε στην θρησκειολογία, δε ξέρουμε τι πιστεύουμε οι περισσότεροι
Πόσο όμορφα τα λεει
αμα ησουν αθεη και εγραφες περι ανυπαρξιας Θεου ακομα και αν ειρωνευοσουν τους πιστους θα ησουν καλη και αγαθη και θα σε προστατευαν και οι συντονιστες ας εγραφες και σε ολα τα νηματα

τωρα που εισαι στην θρησκειολογια και γραφεις για Χριστο(και μαλιστα σε χωρα που η συντριπτικη πλειοψηφια εχει βαφτιστει ΧΟ )θα σου την πουνε ακομα και για...προσηλυτισμο καποιοι :lol:
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

relativer777 έγραψε: 01 Μάιος 2020, 18:04
bluerose έγραψε: 30 Απρ 2020, 23:48
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 30 Απρ 2020, 23:47 Σύνταγμα της Ελλάδος ,Άρθρο 13., παράγραφος 2.

Απαγορεύεται ο προσηλυτισμός
Στο νήμα Θρησκειολογία είμαι

Επίσης ο Γέροντας δίνει ευχές να βάζουμε τα βίντεο για ακου το κανάλι του

Εσύ προσβάλεις δυο
Ποιο άρθρο είναι;

Δεν θα αποχωρήσω εν μέσω γεγονότων για αυτό. Κρίμα.15000 που με προσβάλλεις

Θα αποχωρώ διότι κάνω υπακοή στον δικό μου Γέροντα

Και αφού τα διαβάσουμε καλά καλά
Ας σβηστούν χαλάμε το πολύ όμορφο νημα
" Στο νήμα Θρησκειολογία είμαι "
Ναί αλλά εσύ κάνεις προσηλυτισμό ! :102:
Μου χακαραν το λογαριασμό
Δε τα λέω εγω

:hammer:
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

bluerose έγραψε: 01 Μάιος 2020, 18:29
relativer777 έγραψε: 01 Μάιος 2020, 18:04
bluerose έγραψε: 30 Απρ 2020, 23:48

Στο νήμα Θρησκειολογία είμαι

Επίσης ο Γέροντας δίνει ευχές να βάζουμε τα βίντεο για ακου το κανάλι του

Εσύ προσβάλεις δυο
Ποιο άρθρο είναι;

Δεν θα αποχωρήσω εν μέσω γεγονότων για αυτό. Κρίμα.15000 που με προσβάλλεις

Θα αποχωρώ διότι κάνω υπακοή στον δικό μου Γέροντα

Και αφού τα διαβάσουμε καλά καλά
Ας σβηστούν χαλάμε το πολύ όμορφο νημα
" Στο νήμα Θρησκειολογία είμαι "
Ναί αλλά εσύ κάνεις προσηλυτισμό ! :102:
Μου χακαραν το λογαριασμό
Δε τα λέω εγω

:hammer:
Είναι θετικό και θεμιτό να συζητάς για την πίστη σου.
Δέν είμαι κατά του Χριστιανισμού. Ούτε άθεος είμαι.
Δέν είμαι θρησκευόμενος σε καμία θρησκεία, γιατί θεωρώ ότι είναι όλες ανθρώπινες δημιουργίες, που εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
bluerose

Βαριεσε κι εσύ ε;
Δε ξέρω τίποτα άλλο
Θρησκεία και ότι θες για εφκα ΕΝΦΙΑ γεμη και οχυρωμένη προσπαθώντας να αμυνθώ του εχθρού.Του ΕΝΦΙΑ δλ Είμαστε αποικία των ξένων και μας έχουν κάνει άστα.

Εμείς οι χριστιανοί περιμένουμε τον Ιωάννη τον Βατάτζη
Για να γλυτώσουμε
Αμήν

Βαριέμαι
Εσύ βασικά μάρτυρας δεν είσαι είπες;
Άβαταρ μέλους
relativer777

bluerose έγραψε: 01 Μάιος 2020, 19:03 Βαριεσε κι εσύ ε;
Δε ξέρω τίποτα άλλο
Θρησκεία και ότι θες για εφκα ΕΝΦΙΑ γεμη και οχυρωμένη προσπαθώντας να αμυνθώ του εχθρού.Του ΕΝΦΙΑ δλ Είμαστε αποικία των ξένων και μας έχουν κάνει άστα.

Για να γλυτώσουμε
Αμήν
Φίλη

Βαριέμαι
Φίλη bluerose Καλή σου μέρα.
Όχι δέν είμαι μάρτυρας !
Εάν είμουν θα δήλωνα θρησκευόμενος.
Είμαι άθρησκος. Δηλαδή δέν αποδέχομαι καμία θρησκεία.
Είμαι όμως Έν Θεος, δηλαδή πιστεύω στον Θεό.
Σε αντίθεση, εγώ δέν περιμένω κανένα να με σώσει.
Ο καθένας θα λάβει ανάλογα με τα έργα του. Δέν υπάρχει , Sorry, έπραξα λάθος. Έχουμε μυαλό για να αποφεύγουμε τα λάθη. Το λάθος είναι η αποκαλούμενη αμαρτία.
Και όχι δεν βαριέμαι, δέν έχω αυτή την πολυτέλεια.
Για ΕΝΦΙΑ δέν γνωρίζω.
Για τους ξένους που γεμίσαμε, είναι οι " πλησίον "
Χριστιανή δέν είσαι ? Ο Χριστός δίδαξε να αγαπάς τον πλησίον ως εαυτόν. Γιατί διαμαρτύρεσαι ?
Δέν πιστεύεις της διδαχές του Χριστού ?
Τα λέμε
:wave
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος relativer777 την 04 Μάιος 2020, 14:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

bluerose έγραψε: 01 Μάιος 2020, 19:03 Βαριεσε κι εσύ ε;
Δε ξέρω τίποτα άλλο

Για να γλυτώσουμε
Αμήν

Βαριέμαι
Οι χριστιανοί περιμένουν την Δευτέρα παρουσία του Χριστού.
Τον βατατζη τον περιμένουν αιρετικές ομάδες τραχωνι και ότι αλλο υπάρχει σε παραλλαγή.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Τριανταφυμπλού δώσε καμμιά ιδέα, τι να κάνομε ;

Όλη μέρα καταριέμαι αυτούς που θένε να μας εμβολιάσουν και να μας επιβάλλουν ατομικό κουταλάκι, θα κολαστώ βαρέως

:a040:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
relativer777

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Μάιος 2020, 09:44 Eίχαμε τα κομματικά μποτάκια. Άνοιγαν νήματα, ανέβαζαν υλικό, απέφευγαν τον διάλογο. Κατ'εντολή των κεντρικών.
Για μια θέση στο Δημόσιο.
Τώρα τα θρησκευτικά μποτάκια...ανοίγουν νήματα, ανεβάζουν υλικό, αποφεύγουν τον διάλογο. Κατ'εντολή του πνευματικού.
Για μια θέση στη Βασιλεία των Ουρανών.
Θέση στην βασιλεία των Ουρανών ?
Ρέ πάτε καλά ?
Βασιλεία των ουρανών τέρμα !
Άκου το αίτιο στο τραγουδάκι.

Σκούριασε το κλειδί του παραδείσου !
Τέρμα η είσοδος. Όσοι πρόλαβαν μπήκανε. Οι υπόλοιποι...
Μόνο μιά θεσούλα στην κόλαση, Εάν έχουν μέσον !
bluerose

Ο Χριστός για τρία χρόνια περιδιάβαινε όλη την Παλαιστίνη, κήρυττε το θέλημα του Θεού και παρουσίαζε στον κόσμο την αλήθεια. Μιλούσε με εξουσία Θεού και όχι σαν τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Χιλιάδες άνθρωποι τον άκουγαν πολύ προσεκτικά και για ώρες. Δίδασκε, νομοθετούσε, προφήτευε.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ: Άφησε εντολές σωτηρίας στους ανθρώπους, δηλαδή όχι καταναγκαστικές πράξεις, αλλά δρόμους που απελευθερώνουν από τον εγωισμό μας, την κατωτερότητά μας, την κακία μας, την μικρότητά μας. Οι εντολές μάς οδηγούν στην ελευθερία και όχι στην σκλαβιά. Η σημαντικότερη εντολή είναι η αγάπη, που χωρίς αυτήν δεν έχουν νόημα ούτε τα καλύτερα έργα των ανθρώπων.

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ: Ειδωλολατρία είναι η υποδούλωση των ανθρώπων στην δύναμη, την εξουσία, τη βία, την ύλη, την ηδονή, το χρήμα, τη δόξα κ.λπ. που είναι είδωλα, σε αντικατάσταση του αληθινού Θεού. Σε όλα αυτά αν γίνει δούλος ο άνθρωπος, τότε η ψυχή του δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από τις άκτιστες ενέργειες του Θεού, ενώ μόνο με τη μετάνοια επανασυνδέεται με το Θεό.

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ σε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ χιλιάδες μέχρι σήμερα περιθωριακοί, ναρκομανείς, αλκοολικοί, μάγοι, άθεοι φιλόσοφοι, μικροί και μεγάλοι αδιάφοροι, λογοτέχνες, επιστήμονες, απελπισμένοι άνθρωποι βρήκαν τη χαρά και το νόημα της ζωής τους, ενωμένοι μ’ Αυτόν που οδηγεί στην αιώνια ζωή και την ψυχοσωματική λύτρωση.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, όχι την κοσμική, αλλά την ειρήνη του Αγίου Πνεύματος, που σέβεται το Θεό, τους συνανθρώπους, την φύση και οδηγεί σε μια ζωή υπευθυνότητας, αφού δροσίζει όπως μια πνευματική πηγή την καρδιά του ανθρώπου.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΕ (ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ) ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ για να σώσουν την ψυχή τους που έχει μοναδική αξία. Συνιστούσε (και συνιστά) την πίστη,

την ταπεινοφροσύνη, την δικαιοσύνη, την πραότητα και ιδιαίτερα την αγάπη. Παρουσίαζε τη διδασκαλία του με τόση χάρη, με Παραβολές κυρίως (κατασκευασμένες ιστορίες από την καθημερινή ζωή που άγγιζαν υψηλά κοινωνικά, υπαρξιακά και θεολογικά ζητήματα και αλήθειες), που έκανε τους ακροατές του να ομολογούν πως ποτέ κανένας άνθρωπος δεν μίλησε τόσο όμορφα όσο Εκείνος.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, στην οποία καλεί όλους τους ανθρώπους. Δικαιολογημένα λοιπόν μπορούσε μόνο Εκείνος να λέει: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου» και «Κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού», διότι «εγώ και ο Πατέρας, έλεγε, είμαστε Ένα».

Παράλληλα με τη διδασκαλία Του Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. Τα θαύματά Του αποδείκνυαν την αλήθεια των λόγων Του. Τι είναι θαύμα; Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, διαφορετικό από τη γνωστή λειτουργία της φύσεως. Αναστολές φυσικών νόμων έχουμε όμως και μέσα από τη φύση: Τα φυτά αναστέλλουν το νόμο της βαρύτητας διότι φυτρώνουν προς τα πάνω, τα πουλιά πετούν, τα αεροπλάνα και οι πύραυλοι υπερνικούν την βαρύτητα. Ο άνθρωπος ακόμη αναστέλλει τους νόμους της βαρύτητας: με το χέρι σταματά μια πέτρα που πέφτει, με το αεροπλάνο υψώνεται, με μαγνήτη περιορίζει την κίνηση του εκκρεμούς ρολογιού. Ο Χριστός με τα θαύματά του ανέστελλε τους φυσικούς νόμους που Εκείνος και πάλι είχε δημιουργήσει ως Θεάνθρωπος. Ο Θεός χρησιμοποιεί τους φυσικούς νόμους ή τους προεκτείνει ή παρουσιάζει λειτουργίες άλλης τάξεως και δυνάμεως στην φύση. Αν δεχθείς απειροτέλειο και παντοδύναμο Θεό, τότε δέχεσαι και την επέμβασή του μέσα στην φύση και την ιστορία. Ο με βραβείο Νόμπελ αυστριακός φυσικός Βίκτορ Ές, σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο παντοδύναμος Θεός δεν μπορεί όποτε θέλει να αναστείλει τους νόμους που εκείνος θέσπισε».

ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ «ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ». Αν φύγουν τα θαύματα από τα Ευαγγέλια αποδυναμώνεται ουσιαστικά το ευαγγελικό κείμενο, ερμηνευτική τακτική που ακόμη και ο ορθολογισμός έχει πλέον απορρίψει. Οι άκτιστες ενέργειες όμως του Θεού (τα θαύματα ή «σημεία» του Θεού) εισχωρούν στον κόσμο και θεραπεύουν και λυτρώνουν όσους με πίστη το ζητούν.

Εικόνα
bluerose

Η απιστία προέρχεται από την υπερηφάνεια.
Ο υπερήφανος ισχυρίζεται ότι τα γνωρίσει όλα τα πάντα με τον νου του και την επιστήμη, αλλά η γνώση του Θεού παραμένει ανέφικτη γι’ αυτόν, γιατί ο Θεός γνωρίζεται μόνον με αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Ο Κύριος αποκαλύπτεται στις ταπεινές ψυχές.Σε αυτές δείχνει ο Κύριος τα έργα του, που είναι ακατάληπτα για τον νου μας...
«Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης»
bluerose

Μπίστης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 14:09 Τριανταφυμπλού δώσε καμμιά ιδέα, τι να κάνομε ;

Όλη μέρα καταριέμαι αυτούς που θένε να μας εμβολιάσουν και να μας επιβάλλουν ατομικό κουταλάκι, θα κολαστώ βαρέως

:a040:

Εικόνα
bluerose

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”