!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ίλιον.8χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι,μεταφέρθηκε στο Παίδων. Αναζητείται η μητέρα του παιδιού

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: Ίλιον.8χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι,μεταφέρθηκε στο Παίδων. Αναζητείται η μητέρα του παιδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Απρ 2020, 02:50
Στό χωριό μου Γύφτους έλεγαν τούς Σιδεράδες.....

Νά επιβεβαιώσει ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ.....παρακαλώ.....
Όντως, από πολύ παλιά "γύφτικο"=το εργαστήριο του γύφτου/το σιδηρουργείο
και "Γύφτικα"=συνοικία των γύφτων/περιοχή των σιδηρουργείων

"Γύφτικα" ήταν και η μεσαιωνική τοπωνυμία της βορείως του ναού των Ασωμάτων στην Αθήνα (περί την οδό Σαρρή)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ίλιον.8χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι,μεταφέρθηκε στο Παίδων. Αναζητείται η μητέρα του παιδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 24 Απρ 2020, 08:32
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Απρ 2020, 02:50
Στό χωριό μου Γύφτους έλεγαν τούς Σιδεράδες.....

Νά επιβεβαιώσει ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ.....παρακαλώ.....
Όντως, από πολύ παλιά "γύφτικο"=το εργαστήριο του γύφτου/το σιδηρουργείο
και "Γύφτικα"=συνοικία των γύφτων/περιοχή των σιδηρουργείων

"Γύφτικα" ήταν και η μεσαιωνική τοπωνυμία της βορείως του ναού των Ασωμάτων στην Αθήνα (περί την οδό Σαρρή)
.
Ετσι όπως τό θέτεις....γύφτικο = το εργαστήριο τού γύφτου .... αφήνεις νομίζω

νά εννοειθεί ότι μόνο φυλετικά Γύφτοι έκαναν τά σιδηρικά.... :p2:

Τό μεγαλύτερο απο τά 8 παιδιά τού παππού μου τόν έλεγαν γύφτο = σιδερά....

Εμείς όμως δέν είμαστουν Γύφτοι..... :roll: ....φυλετικά.... :D

georgebi

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Δεν το θέτω εγώ, αλλά τα παλαιότερα λεξικά μας (π.χ. Σταματάκος, Δημητράκος) στα ερμηνεύματά τους ανέφεραν και αυτή τη σημασία του γύφτου (κατ' επέκταση) ως σιδηρουργού/χαλκουργού. Και σχετική παροιμία: "το γύφτο κάναν βασιλιά κι αυτός ζητούσ' αμόνι".
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”