https://www.politeianet.gr/books/978960 ... eos-105832Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:27Τον φοβάμαι μήπως είναι κιτς και πόζερ
Ποιο θα μου πρότεινες;
ΥΓ. Έχει διαβάσει κανέίς Σπένγκλερ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μυστικισμός.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Μυστικισμός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 04 Απρ 2020, 14:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Και ο Χριστιανισμός έχει τη μυστικιστική του πτυχή, αλλά με άλλη αφετηρία και σκοπό. Οι Ουκρανοί κι οι Ρώσοι της δώσαν περισσότερη έμφαση.
Ordem e Progresso.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Φιλοκαλικά τα αφήνω για τα γεράματ βρε...ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:41Φιλοκαλία των νηπτικών, έχεις διαβάσει;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 13:33 Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του μυστικισμό. Όσο και αν ντρέπεται να το πει.
Εγώ ψάχνω σε αυτή την φάση τα κατάλληλα βιβλία που θα με οδηγήσουν στο Απόλυτο.
Ψάχνω βιβλία που έχουν να κάνουν τόσο με (1) κλασικό μυστικισμό, όσο και με (2) νεωτερικό μυστικισμό.
Τι θα μου προτείνατε;
(προσεγγίζω το θέμα ελευθεριακά και χωρίς ταμπού
δεκτή η ορθόδοξη θεολογία που την πιστεύω
αλλά καλό είναι να διαβάζω πιο ανοιχτά και πιο μοντέρνα
με μοντέρνα λοιπόν ματιά
και με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό μυστικισμό
πχ. φασιστικό μυστικισμό, μυστικισμό των ΚΚ
και πολλά άλλα)
ΥΓ. είμαι άρρωστος φανατικός του ιστορικισμού
Νεοπλατωνικούς;
Επίσης, Αλ Ρουμί;
Δεν είμαι έτοιμος...
Πλωτίνο λες; Έχεις διαβάσει;
Νομίζω ότι είναι πολύ ψηλά
Το ρούμι δεν το ξέρω
Προτείνετε εσείς εγώ τα βάζω όλα στη λίστα
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Λέει για διονυσιακή γυναίκα υποχθόνια και για απολλώνειο αρσενικό
Κύριε 4th
Η συγκεκριμένη ισορροπία υπάρχει σε όλες τις θρησκευτικές και μυθολογικές προσεγγίσεις.
Αυτό έγραφα και στον Antigeist, σε άλλο θέμα.
Το μισοφέγγαρο είναι σεληνιακό και κατ' επέκτασιν θηλυκό σύμβολο σε πλήρη αντίθεση και ισορροπία με τα ηλιακά αρσενικά σύμβολα.
Για μια γενική εικόνα του μυστικισμού, ρίξε μια ματιά στο παλιό αλλά κλασσικό "Μεγάλοι μύστες" του Συρέ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Ναι, γνωστό θηλυκό σύμβολο το φεγγάρι.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:49To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Κύριε 4th
Η συγκεκριμένη ισορροπία υπάρχει σε όλες τις θρησκευτικές και μυθολογικές προσεγγίσεις.
Το μισοφέγγαρο είναι σεληνιακό και κατ' επέκτασιν θηλυκό σύμβολο σε πλήρη αντίθεση και ισορροπία με τα ηλιακά αρσενικά σύμβολα.
Για μια γενική εικόνα του μυστικισμού, ρίξε μια ματιά στο παλιό αλλά κλασσικό "Μεγάλοι μύστες" του Συρέ.
Η Paglia διατείνεται πως η καταπίεση των γυναικώνε και η ανδροκρατία της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας ήταν αιτία της υπεροχής του κλασικού κόσμου και όχι παράπλευρη απώλεια.
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
κορυφή
οί καλύτερες μεταφράσεις είναι τής Σοφίας Άνζακα εκδ.Αντίνεα-σπαγείρια αλλά έχουν εξαντληθεί
τώρα τά έχει ή "Νέα Πολιτεία"
1-σύμβολα κ' αρχέτυπα τού ασυνειδήτου
2-ολοκλήρωση τής προσωπικότητας
(μή σέ παρασύρει ό τίτλος,δέν καταλήγει πουθενά,είναι μιά ατελείωτη έρευνα μέ ψυχαναλυτικές συνεδρίες)
3-Απάντηση στόν Ιώβ(κύκνειο άσμα καί προειδοποίηση λίγο πρίν πεθάνει)
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
Ρίξε μια ματιά.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:45Φιλοκαλικά τα αφήνω για τα γεράματ βρε...ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:41Φιλοκαλία των νηπτικών, έχεις διαβάσει;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 13:33 Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του μυστικισμό. Όσο και αν ντρέπεται να το πει.
Εγώ ψάχνω σε αυτή την φάση τα κατάλληλα βιβλία που θα με οδηγήσουν στο Απόλυτο.
Ψάχνω βιβλία που έχουν να κάνουν τόσο με (1) κλασικό μυστικισμό, όσο και με (2) νεωτερικό μυστικισμό.
Τι θα μου προτείνατε;
(προσεγγίζω το θέμα ελευθεριακά και χωρίς ταμπού
δεκτή η ορθόδοξη θεολογία που την πιστεύω
αλλά καλό είναι να διαβάζω πιο ανοιχτά και πιο μοντέρνα
με μοντέρνα λοιπόν ματιά
και με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό μυστικισμό
πχ. φασιστικό μυστικισμό, μυστικισμό των ΚΚ
και πολλά άλλα)
ΥΓ. είμαι άρρωστος φανατικός του ιστορικισμού
Νεοπλατωνικούς;
Επίσης, Αλ Ρουμί;
Δεν είμαι έτοιμος...
Το ρούμι δεν το ξέρω
https://en.wikipedia.org/wiki/Rumi
https://en.wikipedia.org/wiki/Masnavi
https://isideris.gr/?s=%CE%9C%CE%B5%CF% ... E%B2%CE%B9
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Και ο Λεκατσάς λέει ότι στη Σπάρτη είχαν μητριαρχία.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:55Ναι, γνωστό θηλυκό σύμβολο το φεγγάρι.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:49To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Κύριε 4th
Η Paglia διατείνεται πως η καταπίεση των γυναικώνε και η ανδροκρατία της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας ήταν αιτία της υπεροχής του κλασικού κόσμου και όχι παράπλευρη απώλεια.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Μμμμμ άι λάικ ιτ.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:59Ρίξε μια ματιά.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:45Φιλοκαλικά τα αφήνω για τα γεράματ βρε...ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:41
Φιλοκαλία των νηπτικών, έχεις διαβάσει;
Νεοπλατωνικούς;
Επίσης, Αλ Ρουμί;
Δεν είμαι έτοιμος...
Το ρούμι δεν το ξέρω
https://en.wikipedia.org/wiki/Rumi
https://en.wikipedia.org/wiki/Masnavi
https://isideris.gr/?s=%CE%9C%CE%B5%CF% ... E%B2%CE%B9
Το ελληνικό δωδεκάθεο έχει μια σοφή ισορροπία ανάμεσα στο αρσενικό και θηλυκό. Ακόμη και ο Διόνυσος, παραπάνω αναφέρεται το διονυσιακό θηλυκό, είναι αρσενική θεότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:49To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Κύριε 4th
Δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι σε άλλα μυστικιστικά σχήματα ευλογούν πρώτα τα γένια τους, μην πω ότι ευλογούν και κάτι άλλο.
Δώστε δικαιώματα,δωστε
Εδώ δε δίνουμε και πειράζει
Προσεξτε
Εδώ δε δίνουμε και πειράζει
Προσεξτε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 04 Απρ 2020, 15:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
συγκλονιστικός είναι ό Παύλος Ευδοκίμωφ στάCavaliere έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:43 Και ο Χριστιανισμός έχει τη μυστικιστική του πτυχή, αλλά με άλλη αφετηρία και σκοπό. Οι Ουκρανοί κι οι Ρώσοι της δώσαν περισσότερη έμφαση.
"ή πάλη μέ τόν Θεό" εκδ.πουρνάρα καί επίσης
"ή Γυναίκα καί ή Σωτηρία τού κόσμου" εκδ.πουρνάρα
όπου καί στά 2 έργα στά κεφάλαια περί τών "αρχετύπων" αναφέρεται συχνά στόν Κ.Γιούνγκ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Who is The 4th man την 04 Απρ 2020, 20:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
Κοίτα χαρά
Πανέτοιμοι,όλα τα ξέρετε
Για το Χριστό που τα δημιούργησε και αυτά δε ξέρετε; Εμ Αυτόν να μάθετε
Συνεχιστε
Πανέτοιμοι,όλα τα ξέρετε
Για το Χριστό που τα δημιούργησε και αυτά δε ξέρετε; Εμ Αυτόν να μάθετε
Συνεχιστε
- Γενιά της Αμαρτίας
Ο Χριστός είναι ο απόλυτος φροϋδικός Θεός. Το λέει ωραία στο Τοτέμ και Ταμπού ο κ. Φρόυντ.Antares έγραψε: 04 Απρ 2020, 15:13Το ελληνικό δωδεκάθεο έχει μια σοφή ισορροπία ανάμεσα στο αρσενικό και θηλυκό. Ακόμη και ο Διόνυσος, παραπάνω αναφέρεται το διονυσιακό θηλυκό, είναι αρσενική θεότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:49To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Κύριε 4th
Δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι σε άλλα μυστικιστικά σχήματα ευλογούν πρώτα τα γένια τους, μην πω ότι ευλογούν και κάτι άλλο.
Αποκαθιστά τον Πατέρα Θεό μέσω της μετάβασης και της θυσίας Του. Από δέος μπρος στον Ιερό Τρόμο τον γιορτάζουμε και ταυτόχρονα τον κανιβαλίζουμε (Θεία Κοινωνία)
Η Ορθοδοξία είναι ψυχανάλυση
Το ελληνικό δωδεκάθεο που αναφέρεις, δεν ήταν μια πάγια αντίληψη στον ελλαδικό χώρο.Antares έγραψε: 04 Απρ 2020, 15:13Το ελληνικό δωδεκάθεο έχει μια σοφή ισορροπία ανάμεσα στο αρσενικό και θηλυκό. Ακόμη και ο Διόνυσος, παραπάνω αναφέρεται το διονυσιακό θηλυκό, είναι αρσενική θεότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:49To δίδυμο Απόλλων - Άρτεμις και όχι μόνον. Ήλιος - Σελήνη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 14:25 Αυτό είναι camille paglia? Δεν τη βρίσκω στα ελληνικά
Κύριε 4th
Στην εξισορρόπηση/αντιπαλότητα του διονυσιακού με το απολλώνιο στοιχείο, αναφέρεται λεπτομερώς ο Νίτσε στη "Γέννηση της Τραγωδίας".
Η ελπίδα είναι παγίδα.