Σελίδα 2 από 21

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 01:29
από Βλήμα
Awesomatic έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:24 Δεν ξέρω αν μπορεί να πάθει κάτι αλλά για τέτοια υλικά πάρε πολυκόφτη. Είναι φθηνοί και είναι ακριβώς αυτή η χρήση τους.
Πολυκόφτη έχω. Δεν με καλύπτει :102:

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 01:33
από Awesomatic
Έχεις δοκιμάσει με τη μηχανή και σε κάλυψε σε υφή; Γιατί αν δεν έχεις δοκιμάσει δεν έχει νόημα να συζητάμε, μπορεί να μην σε καλύψει. Δοκίμασε μια φορά (δεν θα πάθει κάτι, απλά να την καθαρίσεις καλά με πολύ νερό μετά) και δες.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 01:50
από Βλήμα
Awesomatic έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:33 Έχεις δοκιμάσει με τη μηχανή και σε κάλυψε σε υφή; Γιατί αν δεν έχεις δοκιμάσει δεν έχει νόημα να συζητάμε, μπορεί να μην σε καλύψει. Δοκίμασε μια φορά (δεν θα πάθει κάτι, απλά να την καθαρίσεις καλά με πολύ νερό μετά) και δες.
Δεν έχω δοκιμάσει με μηχανή του κιμά, αλλά θέλω να πάρω. Πες το ένστικτο. Το θέμα είναι ότι αυτό που θέλω να αλέσω κυρίως είναι παστές πιπεριές. Αν οξειδώνεται με την τομάτα μια φορά, με το αλατόνερό τους παίζει να οξυδωθεί δέκα. Υπάρχει σωτηρία άραγε;

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 01:51
από Αγις
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:28
Αγις έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:16 δεν τη χρησιμοποιω - χειροκινητη ειναι - για λαχανικα - υπαρχουν μαχαιρια - οι ντοματες οξειδωνουν τα υλικα τα αλλα δεν γνωριζω .
Καθαρισμο κανω με καυτο νερο αφηνω να στεγνωσει καλα και περναω ελαφρυ φιλμ με μαγειρικο λινελαιο
τη χρησιμοποιω παγωμενη - στο ψυγειο την εχω - οπως ειχα γραψει για τα μπιφτεκια δεν αλλοιωνεται το κρεας και δεν κολλαει ευκολα στις επιφανειες της
1ον: ευχαριστώ για την απάντηση.
2ον: Το θέμα μου είναι ότι τα μπλέντερ σπάνε τις ίνες και αλλοιώνουν υφή και γεύση, οπότε με ψήνει να πειραματιστώ με μηχανή του κιμά για κάποιες σάλτσες. Προσπαθώ να βρω μια υφή ανάμεσα στο ψιλοκόψιμο και το κόψιμο του μπλέντερ.
3ον: Αν την πλύνω κατευθείαν την μηχανή, δεν θα περιορίσω την οξείδωση από τις ντομάτες; Κι έστω, με τις ντομάτες με καλύπτει ο τρίφτης, παίζει να υπάρχει παρόμοια οξύδωση και με άλλο υλικό που δεν πάει το μυαλό μου ακόμα;
4ον: Αυτό εδώ πέρα
Αγις έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:16 και περναω ελαφρυ φιλμ με μαγειρικο λινελαιο
δεν καταλαβαίνω τι λεέι.
1 :wave: ( για καποιο ακατανοητο :003: λογο σε συμπαθω)
2 δοκιμασε - ενημερωσε για το αποτελεσμα
3 κατευθειαν πλενουμε με ΚΑΥΤΟ νερο και καλο στεγνωμα αμεσα = βασικο - οπως στον ηλιο - διπλα σε καλοριφερ κλπ
ετσι δεν θα εχεις θεματα με οτιδηποτε υλικο δεν θα προλαβει να δρασει εκτος αν ειναι μαντεμενια η κιμαδομηχανη
(ετσι καθαριζω και τις κανες απο τα τουφεκια μετα τη χρηση + σεσουαρ :8) )
4 περναμε τις επιφανειες της με ελαχιστο λαδι - δεν εχεις προσβαση στα τμηματα της ;

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 01:56
από Βλήμα
Αγις έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:51 ( για καποιο ακατανοητο :003: λογο σε συμπαθω)
Είναι που μας ενώνουν τα ρεμπέτικα κι η μαγειρική. Εγώ πάντως γι' αυτό συμπαθώ εσένα.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 02:01
από Awesomatic
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:50 Δεν έχω δοκιμάσει με μηχανή του κιμά, αλλά θέλω να πάρω. Πες το ένστικτο. Το θέμα είναι ότι αυτό που θέλω να αλέσω κυρίως είναι παστές πιπεριές. Αν οξειδώνεται με την τομάτα μια φορά, με το αλατόνερό τους παίζει να οξυδωθεί δέκα. Υπάρχει σωτηρία άραγε;
Αν η μηχανή δεν είναι τελείως της πλάκας και είναι ανοξείδωτη δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά μετά από κάθε χρήση πρέπει να είσαι σίγουρος ότι την ξεπλένεις πάρα πολυ καλά με άφθονο ζεστό νερό και να την στεγνώνεις. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να μείνει μέσα ούτε δείγμα αλατόνερο, το να μείνει πάνω είναι το πρόβλημα όχι το να περάσει από μέσα. Το αλάτι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά μπορεί να το αντέξει.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 02:05
από Βλήμα
Awesomatic έγραψε: 29 Μαρ 2020, 02:01
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:50 Δεν έχω δοκιμάσει με μηχανή του κιμά, αλλά θέλω να πάρω. Πες το ένστικτο. Το θέμα είναι ότι αυτό που θέλω να αλέσω κυρίως είναι παστές πιπεριές. Αν οξειδώνεται με την τομάτα μια φορά, με το αλατόνερό τους παίζει να οξυδωθεί δέκα. Υπάρχει σωτηρία άραγε;
Αν η μηχανή δεν είναι τελείως της πλάκας και είναι ανοξείδωτη δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά μετά από κάθε χρήση πρέπει να είσαι σίγουρος ότι την ξεπλένεις πάρα πολυ καλά με άφθονο ζεστό νερό και να την στεγνώνεις. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να μείνει μέσα ούτε δείγμα αλατόνερο, το να μείνει πάνω είναι το πρόβλημα όχι το να περάσει από μέσα. Το αλάτι δεν είναι ότι καλύτερο αλλά μπορεί να το αντέξει.
Ευχαριστώ. Θα παραγγείλω Δευτέρα κι όταν μου έρθει θα ενημερώσω για τ' αποτελέσματα :wave

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 11:52
από Spiros252
Τώρα εμένα μου δημιουργήθηκε άλλη απορία. Τα κρεοπωλεία δεν τις σαπουνίζουν τις μηχανές αυτές όταν τελειώνουν;

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2020, 12:13
από don't speak
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:50
Awesomatic έγραψε: 29 Μαρ 2020, 01:33 Έχεις δοκιμάσει με τη μηχανή και σε κάλυψε σε υφή; Γιατί αν δεν έχεις δοκιμάσει δεν έχει νόημα να συζητάμε, μπορεί να μην σε καλύψει. Δοκίμασε μια φορά (δεν θα πάθει κάτι, απλά να την καθαρίσεις καλά με πολύ νερό μετά) και δες.
Δεν έχω δοκιμάσει με μηχανή του κιμά, αλλά θέλω να πάρω. Πες το ένστικτο. Το θέμα είναι ότι αυτό που θέλω να αλέσω κυρίως είναι παστές πιπεριές. Αν οξειδώνεται με την τομάτα μια φορά, με το αλατόνερό τους παίζει να οξυδωθεί δέκα. Υπάρχει σωτηρία άραγε;
Αν οι πιπεριές είναι ζεματισμένες ή ψημένες, νομίζω μια χαρά θα τις αλέσει.
Ίσως να μπορούσες και με το εργαλείο για τον πουρέ πατάτας στο χέρι. Αναλόγως την ποσότητα βέβαια.

Εδιτ. Ίσως και οι μηχανές παρασκευής ζυμαρικών σαν τις μηχανές για κιμά να σου κάνουν, είτε γιατί έχουν πλαστικά μέρη είτε γιατί πιθανόν να αντέχουν και με ντομάτα. Πάντα αναλόγως το πόσο μαλακή είναι η πιπεριά πριν αλεστεί.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:04
από Βλήμα
Υπάρχει τρόπος οι αυγοφέτες μου να ρουφάνε το μισό λάδι απ' όσο κανονικά;
Θέλω να τηγανίζονται μεν, αλλά όταν τρως μία μπουκιά να μη νομίζεις ότι ήπιες και μια γουλιά από ένα μπουκάλι λάδι.

(τελικά στην μαγειρική έπρεπε να το πάω το νήμα)

Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:11
από Βλήμα
Spiros252

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:12
από Veni Vidi Vici
Σκάσε βλήμα...θα μου ξυπνήσεις το μωρό!

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:17
από Tarkovsky
Βλήμα έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:11 Spiros252
άστον αυτόν, δεν τρώγεται με τίποτα


κουνέλι τρως;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:20
από Βλήμα
Tarkovsky έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:17
Βλήμα έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:11 Spiros252
άστον αυτόν, δεν τρώγεται με τίποτα


κουνέλι τρως;
Spiros252 έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:09 Άνοιξε νήμα απορίες μαγειρικής. Μετά μεταφέρω εκεί ότι αντιστοιχεί από δω.
Θα το χρειαστώ κι εγώ το νήμα. Είναι καλή ιδέα.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2020, 03:21
από Veni Vidi Vici
Tarkovsky έγραψε: 01 Απρ 2020, 03:17


κουνέλι τρως;
Για λέγε...έχω ζγκαντάπσυκς 2 μισά.(ένα στη μέση...)