!!! DEVELOPMENT MODE !!!

GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

Stalker έγραψε: 31 Μάιος 2018, 00:43
hellegennes έγραψε: 30 Μάιος 2018, 14:20 Η υπηρεσία έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει στις παράλογες απαιτήσεις του κανονισμού
Γιατί είναι πολύ τσίπηδες να ξοδέψουν μερικές εργατοώρες να διασφαλίσουν τα ιδιωτικά δεδομένα σου εννοείς. Στα τσακίδια, ας τους αντικαταστήσει καμιά ευρωπαϊκή εταιρία.

Κρίμα για τους LA Times, η USA Today πάντως συμμορφώθηκε:

https://twitter.com/fr3ino/status/1000166112615714816
Πραγματικά πάει σφαίρα το ευρωπαϊκό site της USA Today.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Yochanan έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:24 τι ακριβως κανει αυτο; απο οσο κατάλαβα σημαίνει ότι παίρνουμε λιγότερο σπαμ; αυτο γιατι ειναι κακο;
Λάθος κατάλαβες. Θα λαμβάνεις τον ίδιο ή και περισσότερο όγκο σπαμ, αλλά θα είσαι πλέον υποχρεωμένος να πατάς 20 πλήκτρα παραπάνω για να συμφωνήσεις να δέχεσαι το σπαμ. Ήδη ανοίγεις μια σελίδα και πρέπει να αποδεχτείς αυτό κι εκείνο και το παράλλο για να φτάσεις να δεις αυτό που ήθελες. Βέβαια μπορείς να αρνηθείς και να «απαλλαγείς» από το σπαμ, μαζί βέβαια με το περιεχόμενο της σελίδας. Άλλωστε γιατί ήθελες να την ανοίξεις; Μαλακίες θα είχε. Ας είναι και οι Times του Λος Άντζελες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Yochanan έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:24 τι ακριβως κανει αυτο; απο οσο κατάλαβα σημαίνει ότι παίρνουμε λιγότερο σπαμ; αυτο γιατι ειναι κακο;
Κάνει πάρα πάρα πολλά και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα. Είναι μεγάλο.

Μερικά σημεία κλειδιά είναι ότι
  • Οι εταιρίες πρέπει να συλλέγουν ακριβώς όσα δεδομένα χρειάζονται για να παρέχουν την υπηρεσία τους, για να συλλέξουν κάτι παραπάνω πρέπει να υπάρχει συναίνεση
  • Τα δεδομένα πρέπει να είναι αποθηκευμένα με τέτοιο τρόπο που αυτός στον οποίο ανήκουν να μπορεί να ζητήσει αντίγραφο, ή την πλήρη αποσυσχέτιση με το άτομό του.
  • Αν χακέψουν μια εταιρία και κλέψουν δεδομένα, η εταιρεία υποχρεούται να ειδοποιήσει τις αρχές
Επίσης έχει ρυθμίσεις για δεδομένα που περνάνε τα σύνορα, πρέπει ανα πάσα στιγμή κάποιος να έχει την ευθύνη για αυτά τα δεδομένα. Δεν έχει "α ήταν στο cloud, ξέρω γω ποιος τα πήρε".
Και πολλά, πολλά άλλα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:30
Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:21 Απλά μου φάνηκε αστείο ότι βρήκες 2 λινκ εκ των οποίων κανένα δεν είχε το νούμερο που έδωσες στις αρχή.

Από κει και πέρα η απολεσματικότητα του GDPR θα κριθεί σε βάθος χρόνου και όχι επειδή την πρώτη βδομάδα εφαρμογής του δεν μπόρεσες να μπεις στους LA Times. Ήμαρτον.

Τα πράγματα στον τεχνολογικό τομέα κινούνται τόσο γρήγορα που σε 3 χρόνια κανείς δε θα ξέρει καν να σχεδιάσει online υπηρεσία που να μην είναι GDPR-compliant.
Το νούμερο που έδωσα είναι μια υπερσυντηρητική εκτίμηση -όχι δική μου- που βασίζεται σε αυτά και άλλα νούμερα που έδωσα για αντιπαραβολή και είναι εμφανές ότι μιλάνε για έναν μικρό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων. Η ΕΕ έχει 28 εκατομμύρια ενεργές επιχειρήσεις. Do the math yourself.

Μιλάμε για μια σπατάλη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων για κάτι άχρηστο. Είναι σπατάλη. Αλλά εντάξει, ας συζητήσουμε 5 χρόνια για το αν θα πρέπει ο ΦΠΑ στην Ελλάδα να είναι εναρμονισμένος προς τα πάνω, που είναι μια επίδραση για τα κρατικά έσοδα της τάξης του 1 δις. Είναι σαφέστατα πιο σημαντικό από το να ξοδέψουμε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε παπαριλίκια για τις κόντρες μας με τις ΗΠΑ.
Τώρα συγκρίνεις κρατικά εξοδα με το γεγονός ότι οι εταιρίες θα φέρουν λεφτά από τον κουμπαρά για να προσλάβουν ντόπιους developers και consultants;

Μεγάλη ζημιά. :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:33 Πραγματικά πάει σφαίρα το ευρωπαϊκό site της USA Today.
Ξαφνικά νιώθω ότι μπήκα σε μια χρονοδίνη που με γύρισε στην εποχή που επέλεγες αν θέλεις την σελίδα με όλα τα features ή την απλή, που θα φόρτωνε πιο γρήγορα. Θεώρησα ότι λύθηκαν οριστικά εκείνα τα προβλήματα 15 χρόνια πριν, αλλά μάλλον έκανα λάθος ή τηλεμεταφέρθηκα στην εποχή του ISDN.

Τι καλά που η σελίδα της USA Today φορτώνει 25 φορές πιο γρήγορα, δηλαδή στα 0,1 ms αντί στα 2,5 ms. Έχω ενθουσιαστεί από την διαφορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:13 Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η ΕΕ παριστάνει ότι τα κάνει όλα αυτά από ενδιαφέρον για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της, συλλέγει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τους πολίτες της και αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο έκθεσης αυτών των δεδομένων σε όλο και περισσότερα άτομα.
Έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμμένο και το λες;
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:39
Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:33 Πραγματικά πάει σφαίρα το ευρωπαϊκό site της USA Today.
Ξαφνικά νιώθω ότι μπήκα σε μια χρονοδίνη που με γύρισε στην εποχή που επέλεγες αν θέλεις την σελίδα με όλα τα features ή την απλή, που θα φόρτωνε πιο γρήγορα. Θεώρησα ότι λύθηκαν οριστικά εκείνα τα προβλήματα 15 χρόνια πριν, αλλά μάλλον έκανα λάθος ή τηλεμεταφέρθηκα στην εποχή του ISDN.

Τι καλά που η σελίδα της USA Today φορτώνει 25 φορές πιο γρήγορα, δηλαδή στα 0,1 ms αντί στα 2,5 ms. Έχω ενθουσιαστεί από την διαφορά.
Θα σου λείψουν τα tracking scripts που φορτώνουν οι σελίδες; Το περιεχόμενο το ίδιο είναι.

Σε χαλάει αυτό δηλαδή;
A MESSAGE FROM USA TODAY NETWORK

It appears that you’re visiting us from a location in the European Union.

We are directing you to our EU Experience.

This site does not collect personally identifiable information or persistent identifiers from, deliver a personalized experience to, or otherwise track or monitor persons reasonably identified as visiting our Site from the European Union. We do identify EU internet protocol (IP) addresses for the purpose of determining whether to direct you to USA TODAY NETWORK’s EU Experience.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fuerte την 31 Μάιος 2018, 01:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:38 Τώρα συγκρίνεις κρατικά εξοδα με το γεγονός ότι οι εταιρίες θα φέρουν λεφτά από τον κουμπαρά για να προσλάβουν ντόπιους developers και consultants;

Α, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη; Ε, τότε να θεσπίσουμε πολλά τέτοια, ρε. Έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα. Να απαιτήσουμε οι εταιρείες να έχουν ελάχιστο προσωπικό με βάση τον τζίρο τους, να προσλάβουν πολλά περισσότερα άτομα.

Τι χαζός που ήμουν που θεώρησα ότι αυτά τα λεφτά είναι πεταμένα. Στην πραγματικότητα παράγουν ανάπτυξη. Να θεσπίσουμε και όλες οι εταιρείες να έχουν σεκιούριτι 24 το 24ωρο. Έτσι θα είναι όλοι οι πολίτες ασφαλείς και θα προσληφθούν ένα σωρό ντόπιοι σεκιουριτάδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:43
Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:38 Τώρα συγκρίνεις κρατικά εξοδα με το γεγονός ότι οι εταιρίες θα φέρουν λεφτά από τον κουμπαρά για να προσλάβουν ντόπιους developers και consultants;

Α, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη; Ε, τότε να θεσπίσουμε πολλά τέτοια, ρε. Έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα. Να απαιτήσουμε οι εταιρείες να έχουν ελάχιστο προσωπικό με βάση τον τζίρο τους, να προσλάβουν πολλά περισσότερα άτομα.

Τι χαζός που ήμουν που θεώρησα ότι αυτά τα λεφτά είναι πεταμένα. Στην πραγματικότητα παράγουν ανάπτυξη. Να θεσπίσουμε και όλες οι εταιρείες να έχουν σεκιούριτι 24 το 24ωρο. Έτσι θα είναι όλοι οι πολίτες ασφαλείς και θα προσληφθούν ένα σωρό ντόπιοι σεκιουριτάδες.
:a040:
Δε το θέσπισε κανένας, μόνες τους έκριναν ότι χρειάζονται ειδικοί. Υπάρχει και η δυνατότητα να το σχεδιάσει κάποιος και σε χαρτοπετσέτα, και σίγουρα πολλοί Ελ ξερόλες θα το προτιμήσουν.
Όπως οι εταιρίες έχουν και λογιστές, για άλλους κανονισμούς. Αλλά ναι μωρέ λογικό να ξοδεύουν λεφτά για άτομα που μετράνε τα λεφτά, παράλογο να ξοδέψουν λεφτά για άτομα που ασχολούνται με τα δεδομένα.
Που ζούμε άλλωστε, στον αιώνα της πληροφορίας; :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ε, μα ναι, συμπληρώνω με σεκιούριτι, ρε φίλε. Στον αιώνα της ασφάλειας δεν χρειάζονται σεκιούριτι; Αν το σκεφτούμε θα βρούμε και πολλά άλλα. Θα λύσουμε και το πρόβλημα της ανεργίας και τα πάντα. Θα τα βγάλουνε οι επιχειρήσεις από τους κουμπαράδες τους και θα χεστούμε στο τάλαρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:39
hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 01:13 Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η ΕΕ παριστάνει ότι τα κάνει όλα αυτά από ενδιαφέρον για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της, συλλέγει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τους πολίτες της και αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο έκθεσης αυτών των δεδομένων σε όλο και περισσότερα άτομα.
Έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμμένο και το λες;
Έχω υπόψη μου πολλά συγκεκριμένα πράγματα και γι' αυτό είναι τεράστια συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Δηλαδή τι μου λες, ότι όποιος κανόνας απαιτεί από κάποιον να δώσει λεφτά είναι κακός;
Είναι κακός ο κανονισμός για τους ρύπους των αυτοκινήτων επειδή αναγκάζει τις εταιρίες να επενδύσουν;
Είναι κακός ο κανονισμός για την έγκριση φαρμάκων επειδή αναγκάζει τις εταιρίες να κάνουν γύρους δοκιμών πριν πουλήσουν κάτι στον κόσμο;

Θέλω να πιστεύω ότι δεν τις πιστεύεις αυτές τις μαλακίες. Άρα το πρόβλημα σου είναι ότι θεωρείς τα δεδομένα κάτι ανάξιο λόγου.
Ε, απλά είσαι λάθος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, δεν τα βάζω όλα στο ίδιο καλάθι. Υπάρχουν πράγματα που παράγουν και πράγματα που απλώς είναι βάρος χωρίς χρησιμότητα. Και αν θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός με αυτήν την μορφή του είναι παραγωγικός, εκτελεί την υποτιθέμενη αποστολή του και έχει θετικά αποτελέσματα, μάλλον δεν τον έχεις διαβάσει και δεν βλέπεις τι έχει προκαλέσει και τι πρόκειται να προκαλέσει στην συνέχεια. Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι έχεις αρκετά υψηλή αντιληπτικότητα για να συνειδητοποιήσεις τι ισχύει, αν διαβάσεις προσεκτικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για να δώσω ένα αντιπαράδειγμα σ' αυτά που λες, στον τομέα των τροφίμων υπάρχουν διάφορες προδιαγραφές και κανονισμοί, που ευτυχώς έχουν ιστορικό ανάπτυξης δεκαετιών, συνεπώς είναι σωστά δομημένα, ελεγμένα και με κατάλληλες διαβαθμίσεις. Οι απαιτήσεις των κανονισμών αυτών έχουν διαβαθμίσεις που αφορούν το μέγεθος της επιχείρησης, το είδος της, διάφορες ιδιαιτερότητες, καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος ειδικών περιπτώσεων και σταθμίζουν το ρίσκο και τις απαιτήσεις από την επιχείρηση με βάση όλα αυτά. Διάβασε ας πούμε πώς λειτουργεί το HACCP.

Disclaimer: προσωπικά δεν έχω καμμιά υποχρέωση που να απορρέει από τον GDPR, γιατί δεν αποθηκεύω ούτε καταγράφω πουθενά κανενός είδους προσωπικά δεδομένα. Το λέω για να προλάβω τον πρώτο έξυπνο που θα πει ότι κρίνω με προσωπικό πάθος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Δεν αρκεί η αντιληπτική ικανότητα, και όποιος λέει ότι έκατσε να διαβάσει ολόκληρο το GDPR χωρίς να είναι η δουλειά του, ε δεν τον πιστεύω.

Αλλά ακόμα και αν βάζαμε τον Αϊνστάιν να το διαβάσει, πάλι δε θα είχε αξία η γνώμη του αν δεν είχε ένα σωρό κοντεξτ, από την κατάσταση της αγοράς μέχρι τα τεχνολογικά εργαλεία.

Πράγμα που είχαν αυτοί που έφτιαξαν τον κανονισμό.

Σε όσα λες παραπάνω προφανώς και δεν θα είναι η τελευταία έκδοση του κανονισμού. Ούτε η πρώτη είναι στην ουσία, υπήρχαν πρόδρομοι.
Θα εξελιχθεί, θα γίνει καλύτερο, θα ξαναγίνει χειρότερο, θα γίνει πάλι καλύτερο. Αλλά πρέπει να υπάρχει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”