!!! DEVELOPMENT MODE !!!

οδηγική συμπεριφορά

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: οδηγική συμπεριφορά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

enaon έγραψε: 24 Μάιος 2018, 19:59
Με είχαν γονατίσει τα ρεμάλια. Ένοιωθα νιούφης. Κάποια στιγμή το πήρα απόφαση, ή θα ανάψω αλάρμ και θα βάλω τα κλάματα, ή πρώτη και όποιον παρει ο χάρος. Τελικά είχε πλάκα, λουναπάρκ. Πολιτισμός :)
Εικάζω ότι εννοείς την πλατεία της αψίδας του θριάμβου στο όγδοο στη λεωφόρο ηλ. πεδίων. Το μέρος είναι γνωστό ότι δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από νεό δελχί, και υπάρχουν πολλά βιντ ονλάιν... Έχω οδηγήσει πολύ στην ευρώπη και έχω εκπλαγεί από το πόσες καφρίλες γίνονται παντού, όχι από το πόσο λετζίτ οδηγούνε. Βέβαια υπάρχουν διαβαθμίσεις. Ίσως οι ελβετοί να είναι οι καλύτεροι οδηγοί. Από σκανδιναβία δεν έχω άποψη ακόμα, αλλά ετοιμάζομε εξόρμηση ατλάντικ χάιγουεϊ το καλοκαίρι, οπότε και θα κάνω αυτοψία
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι εκεί ήταν απίστευτα, αλλά είχα προλάβει να ξεψαρώσω, το ευχαριστήθηκα, τους έδειξα τι σημαίνει Έλληνας.

Απο το ντοβερ νομίζω μέχρι το παρίσι πήγα οδικός, ειχαν προλάβει να με καλωσορίσουν, στην εθνική δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν, έβρεχε και με έκλειναν οι νταλίκες κανονικά, δεν μάσαγε κανένας τίποτα, πραγματικά πήγα να γονατίσω, δεν κάνω πλάκα, είχα και ανάποδο τιμόνι. :)
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Σχετικό/άσχετο.
Σχετικό γιατί έχει να κάνει με οδηγική συμπεριφορά, αλλά και άσχετο επειδή δεν οδήγησα ο ίδιος προσωπικά, απλά λέω τι έζησα.

Πριν 15-16 χρόνια είχα πάει Κούβα. Τις πρώτες 1-2 ημέρες, προσπαθούσα να καταλάβω τι παίζει με τις προτεραιότητες στον δρόμο, γιατί δεν έβγαζα άκρη. Δεν φαινόταν να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λογική, ούτε και να ακολουθούν πάντα τις πινακίδες. Σχημάτισα μια θεωρία, αλλά για να σιγουρευτώ ρώτησα τον ξεναγό και μου το επιβεβαίωσε:
- Πρώτα σε προτεραιότητα, ερχόντουσαν πάντα τα οχήματα που είχαν να κάνουν με τουρίστες. Τα τουριστικά λεωφορεία ήταν στην κορυφή της πυραμίδας, δεν ήταν λίγες οι φορές που έτυχε να βγαίνουμε από παράδρομο σε εθνική οδό, και στην εθνική σταματούσαν τα πάντα (εκτός κι αν ήταν επίσης τουριστικό λεωφορείο).
- Στη συνέχεια, ήταν στρατιωτικά/αστυνομικά οχήματα. Μέχρι και οι αστικές συγκοινωνίες σταματούσαν για να περάσουν (εκείνα τα παράξενα λεωφορεία που ήταν σαν να είχε καθίσει στη μέση ο Γκοντζίλα και να τα έκανε λακούβα).
- Τέλος όλοι οι άλλοι πήγαιναν βάσει ΚΟΚ, με εξαίρεση πάλι τα τουριστικά ταξί (εκείνες οι αρχαίες Πλύμουθ, Κάντιλακ κλπ που είχαν "την εξάτμιση μέσα"), τα οποία ήταν ένα σκαλί πάνω από την πλέμπα.

Ήταν εποχές που κάνανε κρα για τουρισμό βέβαια, οπότε μάλλον γι' αυτό υπήρχε αυτή η νοοτροπία. Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα.

Άβαταρ μέλους
enaon

enaon έγραψε: 24 Μάιος 2018, 20:23 ερώτηση:

εισαι στνη αγγλία σε ένα στενό που έχει ο άλλος στοπ. Πλησιάζετε και οι δύο, εκείνος αρχίζει να σταματά μάλλον, αλλά δεν είσαι και σίγουρος.

Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να τρακάρεις με βεβαιότητα, τί πρέπει να κάνεις για να είναι σίγουρο ότι δεν την γλυτώνεις;.
αυτό παιδιά κανείς; :)
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

enaon έγραψε: 26 Μάιος 2018, 11:24
enaon έγραψε: 24 Μάιος 2018, 20:23ερώτηση:

εισαι στνη αγγλία σε ένα στενό που έχει ο άλλος στοπ. Πλησιάζετε και οι δύο, εκείνος αρχίζει να σταματά μάλλον, αλλά δεν είσαι και σίγουρος.
Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να τρακάρεις με βεβαιότητα, τί πρέπει να κάνεις για να είναι σίγουρο ότι δεν την γλυτώνεις;.
Ε άμα έχει στοπ, έχει στοπ! Τί περιμένεις να σου πούμε;
Πάντα έχεις τον νου σου και το πόδι στο φρένο, μέχρι να φτάσεις στο σημείο χωρίς επιστροφή. Από κει και μετά ο θεός βοηθός!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enaon

Nandros έγραψε: 26 Μάιος 2018, 20:05
Spoiler
enaon έγραψε: 26 Μάιος 2018, 11:24
enaon έγραψε: 24 Μάιος 2018, 20:23ερώτηση:

Ε άμα έχει στοπ, έχει στοπ! Τί περιμένεις να σου πούμε;
Πάντα έχεις τον νου σου και το πόδι στο φρένο, μέχρι να φτάσεις στο σημείο χωρίς επιστροφή. Από κει και μετά ο θεός βοηθός!
.
viewtopic.php?f=33&t=1717&start=1335#p83966

το λύσαμε εδώ, πατάς τα φώτα σου, στην Αγγλία αυτό δεν σημαίνει
εεε μαλάκα, περνάω, πρόσεχε
ειναι , περάστε παρακαλώ εσεις πρώτα.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Γνωστός μου εργολάβος οδηγούσε κρατώντας με το ένα χέρι στο αυτί του το κινητό,
και με το άλλο χέρι κρατώντας συγχρόνως το τιμόνι, τον καφέ και το τσιγάρο. :D
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Μηχανικός έγραψε: 17 Ιουν 2018, 20:27 Γνωστός μου εργολάβος οδηγούσε κρατώντας με το ένα χέρι στο αυτί του το κινητό,
και με το άλλο χέρι κρατώντας συγχρόνως το τιμόνι, τον καφέ και το τσιγάρο. :D
Παιδικός μου κολλητός, συνάδελφός σου, οδηγάει μονίμως έτσι.
Ενίοτε έχει στα πόδια του και κάτι φαγώσιμο (κανένα γιαουρτάκι, καμιά κρεμ-καραμελέ... κάτι) και παίρνει και καμιά κουταλιά ενδιάμεσα. Το κορυφαίο που τον έχω δει να κάνει
Στο μεταξύ, ο τύπος είναι εντελώς single-tasking, άμα γυρίσει να κοιτάξει πχ το κοντέρ αρχίζει να του φεύγει το τιμόνι δεξιά-αριστερά, αλλά επιμένει να προσπαθεί να το παίζει Ναπολέων. Οδηγάει, μιλάει με τον συνοδηγό του, καπνίζει, τρώει. Έχει τουμπάρει 1 φορά, έχει τρακάρει πάνω από 5 (ευτυχώς κανένα σοβαρό τρακάρισμα μέχρι τώρα, ευτυχώς για τους άλλους δηλαδή), αλλά επιμένει να το κάνει ό,τι κι αν του λέμε οι τριγύρω.

Φυσικά, αν είμαστε πολλοί και πρέπει να μοιραστούμε για να μην παίρνουμε πολλά αυτοκίνητα για να πάμε κάπου, αυτός πάει πάντα μόνος του. Έχει την ιδέα ότι οδηγάει σωστά οπότε ποτέ δεν θα μπει επιβάτης σε άλλον, αλλά εννοείται ότι κανείς δεν πάει μαζί του (όποιος έχει μπει ποτέ σε αυτοκίνητο μαζί του, το κάνει για πρώτη και τελευταία φορά). Δημόσιος κίνδυνος, λέμε...

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”