Σελίδα 2 από 3
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2019, 22:40
από opsimasmenos
Ερμής έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 22:08
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
don't speak έγραψε: 27 Νοέμ 2019, 21:59
Θες να πεις μερικές τιμές άλλων γλυκών;
Δεν θυμάμαι τώρα, παρά μόνο για μελομακάρονα
.
Τσίχλες....πρίν έρθει το Ευρώ είχαν 1 δραχμή έκαστη....
Τήν άλλη μέρα τά αρπακτικά λαμόγια τίς πήγαν 10 λεπτά = 34 δραχμές....34 φορές επάνω....
Ενα η δύο γραμμάριο η Τσίχλα ... τό κιλό 50 μέ 100 Ευρώ ....

.
Τό Παγωτό....Τζέλα....τό Παγωτάκι.... .
Αρχισαν πρίν χρόνια οι πουστιές....ενώ σάν μονάδα βάρους είχαμε τό κιλό....
τσούπ....σού πουλάνε Παγωτό μέ τό λίτρο....μά τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας.... .

.
Ενα λίτρο Παγωτό όμως δέν είναι 1 κιλό.....είναι 1/2 μισό κιλό....
Καί τί είναι τό Τζελ-άτι....1 λίτρο γάλα κόστους 1 € λίγες σταγόνες άρωμα καί ολίγη ζάχαρη....
Καί ο Χαλβάς .

.καί ο Κουραμπιές....καί η Σαντιγύ....καί τά Καλτσούνια .
οι καραμέλλες....καί όλα θά έλεγα είναι υπερτιμημένα....
Εδώ τό Κουλούρι τών 50 γραμμαρίων τό πουλάνε όσο τή Φρατζόλα τών 500 γραμμαρίων....
Η ένα Κινητό τηλ τών 150 γραμμαρίων κοστίζει τά διπλά από ένα μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο 1000 κιλών...
Κλέφτες....Κλέφτες παντού....
.
Τι ωραίο άρθρο!!!!
Η Ημερομηνία λήξης των ακριβών προϊόντων μικραίνει συνεχώς με συνέπεια να ακριβαίνουν τα παντα.
Ο κλεψας του κλεψαντος.
Θησαυριζουν οι εταιρείες ανακύκλωσης.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2019, 19:04
από Custom_F
Το σιροπιαστο ειναι τεχνη!
Ενα σπιτικο σιροπιαστο, αν θες να το κανεις οπως πρεπει, το πιο πιθανο ειναι να σου βγει ακριβουτσικο. Περα απο τα ακριβα υλικα, οπως το βουτυρο και οι ξηροι καπροι, ιδιαιτερα αν ειναι αμυγδαλο ή φιστικι αιγινης, τα υλικα θα τα αγορασεις λιανικη. Σιγουρα ομως, αν εχω καλη συνταγη, προτιμω να το φτιαξω μονη μου και ας δωσω τα λεφτα που χρειαζονται, παρα να παρω την καθε υπερτιμημενη μλκια, που δεν εχει λογο να στοιχιζει τοσο, αφου τα υλικα που χρησιμοποιουν συνηθως ειναι για τα μπαζα. Για επισκεψη αποφευγω να παρω σιροπιαστα γιατι, δυστυχως ή ευτυχως, εχω μετρο συγκρισης και οτι και να δοκιμασω απλως δεν τρωγεται.
Ενταξει... μονο το απολυτο. Γαλακτομπουρεκο με φυλλο καταιφι απο το Κοσμικον!!! Αν και... περσι τα Χριστουγεννα επεισα τον πατερα μου να φερει απο το Κοσμικον γαλακτομπουρεκο, και οχι απο το χρονια αγαπημενο του και παμπαλαιο ζαχαροπλαστειο, πηρε με κανονικο φυλλο και ηταν η μαπα του αιωνα... (οχι εξαιτιας του φυλλου.. ) "Γιαυτη την αηδια με επρηζες και καθομουν στην ουρα;" και τι να του πεις; Ειχε και δικιο! Το θεωρησα τυχαιο ασφαλως.

Ευτυχως ειχαμε και αλλα γλυκα!

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2019, 00:21
από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Custom_F έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 19:04
Το σιροπιαστο ειναι τεχνη!
Ενα σπιτικο σιροπιαστο, αν θες να το κανεις οπως πρεπει, το πιο πιθανο ειναι να σου βγει ακριβουτσικο. Περα απο τα ακριβα υλικα, οπως το βουτυρο και οι ξηροι καπροι, ιδιαιτερα αν ειναι αμυγδαλο ή φιστικι αιγινης, τα υλικα θα τα αγορασεις λιανικη. Σιγουρα ομως, αν εχω καλη συνταγη, προτιμω να το φτιαξω μονη μου και ας δωσω τα λεφτα που χρειαζονται, παρα να παρω την καθε υπερτιμημενη μλκια, που δεν εχει λογο να στοιχιζει τοσο, αφου τα υλικα που χρησιμοποιουν συνηθως ειναι για τα μπαζα. Για επισκεψη αποφευγω να παρω σιροπιαστα γιατι, δυστυχως ή ευτυχως, εχω μετρο συγκρισης και οτι και να δοκιμασω απλως δεν τρωγεται.
Ενταξει... μονο το απολυτο. Γαλακτομπουρεκο με φυλλο καταιφι απο το Κοσμικον!!! Αν και... περσι τα Χριστουγεννα επεισα τον πατερα μου να φερει απο το Κοσμικον γαλακτομπουρεκο, και οχι απο το χρονια αγαπημενο του και παμπαλαιο ζαχαροπλαστειο, πηρε με κανονικο φυλλο και ηταν η μαπα του αιωνα... (οχι εξαιτιας του φυλλου.. ) "Γιαυτη την αηδια με επρηζες και καθομουν στην ουρα;" και τι να του πεις; Ειχε και δικιο! Το θεωρησα τυχαιο ασφαλως.

Ευτυχως ειχαμε και αλλα γλυκα!
πυτισσα δεν καταλαβα
ποιο ειναι το καλο και ποιο το μαπα;
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2019, 10:41
από Custom_F
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 30 Νοέμ 2019, 00:21
Custom_F έγραψε: 29 Νοέμ 2019, 19:04
Το σιροπιαστο ειναι τεχνη!
Ενα σπιτικο σιροπιαστο, αν θες να το κανεις οπως πρεπει, το πιο πιθανο ειναι να σου βγει ακριβουτσικο. Περα απο τα ακριβα υλικα, οπως το βουτυρο και οι ξηροι καπροι, ιδιαιτερα αν ειναι αμυγδαλο ή φιστικι αιγινης, τα υλικα θα τα αγορασεις λιανικη. Σιγουρα ομως, αν εχω καλη συνταγη, προτιμω να το φτιαξω μονη μου και ας δωσω τα λεφτα που χρειαζονται, παρα να παρω την καθε υπερτιμημενη μλκια, που δεν εχει λογο να στοιχιζει τοσο, αφου τα υλικα που χρησιμοποιουν συνηθως ειναι για τα μπαζα. Για επισκεψη αποφευγω να παρω σιροπιαστα γιατι, δυστυχως ή ευτυχως, εχω μετρο συγκρισης και οτι και να δοκιμασω απλως δεν τρωγεται.
Ενταξει... μονο το απολυτο. Γαλακτομπουρεκο με φυλλο καταιφι απο το Κοσμικον!!! Αν και... περσι τα Χριστουγεννα επεισα τον πατερα μου να φερει απο το Κοσμικον γαλακτομπουρεκο, και οχι απο το χρονια αγαπημενο του και παμπαλαιο ζαχαροπλαστειο, πηρε με κανονικο φυλλο και ηταν η μαπα του αιωνα... (οχι εξαιτιας του φυλλου.. ) "Γιαυτη την αηδια με επρηζες και καθομουν στην ουρα;" και τι να του πεις; Ειχε και δικιο! Το θεωρησα τυχαιο ασφαλως.

Ευτυχως ειχαμε και αλλα γλυκα!
πυτισσα δεν καταλαβα
ποιο ειναι το καλο και ποιο το μαπα;
Πίτουρο να σου σταθεί στο λαιμό.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2019, 14:41
από Γιάννης
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας....
Τι;;;;;

Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2019, 15:07
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Γιάννης έγραψε: 03 Δεκ 2019, 14:41
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας....
Τι;;;;;
.
Μές τή πολλή σκοτούρα μας ξέφυγε γιανάκι μου....τι νά κάνουμε....
Τή μαλακίαν φυγείν αδύνατον....πού έλεγαν καί οι αρχαίοι..... .
Οχι ότι δέν κατάλαβες όμως τί ήθελα νά πώ ε ;;; .
Γιά νά μή μπερδέψουμε καί κανάν άλλο.....μονάδα Ογκου ο λίτρος....
Αλλά η απατεωνία τών εμπόρων δέν αλλάζει μέ αυτό....2 μέτρα καί 2 σταθμά.... .
Γιαυτό καί οι παλιοί ελεγαν....δέ πιάνεται φίλος ο έμπορας..... .
.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2019, 15:26
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
opsimasmenos έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 22:40
Ερμής έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 22:08
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
.
Τσίχλες....πρίν έρθει το Ευρώ είχαν 1 δραχμή έκαστη....
Τήν άλλη μέρα τά αρπακτικά λαμόγια τίς πήγαν 10 λεπτά = 34 δραχμές....34 φορές επάνω....
Ενα η δύο γραμμάριο η Τσίχλα ... τό κιλό 50 μέ 100 Ευρώ ....

.
Τό Παγωτό....Τζέλα....τό Παγωτάκι.... .
Αρχισαν πρίν χρόνια οι πουστιές....ενώ σάν μονάδα βάρους είχαμε τό κιλό....
τσούπ....σού πουλάνε Παγωτό μέ τό λίτρο....μά τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας.... .

.
Ενα λίτρο Παγωτό όμως δέν είναι 1 κιλό.....είναι 1/2 μισό κιλό....
Καί τί είναι τό Τζελ-άτι....1 λίτρο γάλα κόστους 1 € λίγες σταγόνες άρωμα καί ολίγη ζάχαρη....
Καί ο Χαλβάς .

.καί ο Κουραμπιές....καί η Σαντιγύ....καί τά Καλτσούνια .
οι καραμέλλες....καί όλα θά έλεγα είναι υπερτιμημένα....
Εδώ τό Κουλούρι τών 50 γραμμαρίων τό πουλάνε όσο τή Φρατζόλα τών 500 γραμμαρίων....
Η ένα Κινητό τηλ τών 150 γραμμαρίων κοστίζει τά διπλά από ένα μεταχειρισμένο Αυτοκίνητο 1000 κιλών...
Κλέφτες....Κλέφτες παντού....
.
Τι ωραίο άρθρο!!!!
Η Ημερομηνία λήξης των ακριβών προϊόντων μικραίνει συνεχώς με συνέπεια να ακριβαίνουν τα παντα.
Ο κλεψας του κλεψαντος.
Θησαυριζουν οι εταιρείες ανακύκλωσης.
.
Μιά πού λές γιά ημερομηνία λήξης μέ θύμησες....πάνε χρόνια.....
Βρίσκω ένα τυρί γραβιέρα σέ πλαστική συσκευασία ξεχασμένο στό ψυγείο μιάς θειάς μου....
μέ ημερομηνία λήξης 3 χρόνια πρίν.....τό ανοίγω....ω θεοι....τί βουτυρομυρωδιά ήταν αυτή.....
τό παίρνω καί τό πάω σέ ένα γνωστό μου κρητοτυρέμπορα....τιν τούτο ρέ μού λέει....
Ρέ μαλάκα ωρίμασε 3 χρόνια.....δέν υπάρχουν τέτοια τυριά.....
Φαντάσου τί πράγματα πάνε στήν ανακύκλωση....Οψι....
Δέν μπορούν νά πουλάνε τά ληγμένα στήν Ινδία καί σε τόσες αλλες φτωχοχώρες ;;;
.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2019, 20:00
από Γιάννης
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Δεκ 2019, 15:07
Γιάννης έγραψε: 03 Δεκ 2019, 14:41
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 19:38
τό λίτρο είναι μονάδα Μάζας....
Τι;;;;;
.
Μές τή πολλή σκοτούρα μας ξέφυγε γιανάκι μου....τι νά κάνουμε....
Τή μαλακίαν φυγείν αδύνατον....πού έλεγαν καί οι αρχαίοι..... .
Οχι ότι δέν κατάλαβες όμως τί ήθελα νά πώ ε ;;; .
Γιά νά μή μπερδέψουμε καί κανάν άλλο.....μονάδα Ογκου ο λίτρος....
Αλλά η απατεωνία τών εμπόρων δέν αλλάζει μέ αυτό....2 μέτρα καί 2 σταθμά.... .
Γιαυτό καί οι παλιοί ελεγαν....δέ πιάνεται φίλος ο έμπορας..... .
.
Όλα καλά φίλε μου, μην το παίρνεις κατάκαρδα.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2019, 01:26
από opsimasmenos
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Δεκ 2019, 15:26
opsimasmenos έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 22:40
Ερμής έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 22:08
Τι ωραίο άρθρο!!!!
Η Ημερομηνία λήξης των ακριβών προϊόντων μικραίνει συνεχώς με συνέπεια να ακριβαίνουν τα παντα.
Ο κλεψας του κλεψαντος.
Θησαυριζουν οι εταιρείες ανακύκλωσης.
.
Μιά πού λές γιά ημερομηνία λήξης μέ θύμησες....πάνε χρόνια.....
Βρίσκω ένα τυρί γραβιέρα σέ πλαστική συσκευασία ξεχασμένο στό ψυγείο μιάς θειάς μου....
μέ ημερομηνία λήξης 3 χρόνια πρίν.....τό ανοίγω....ω θεοι....τί βουτυρομυρωδιά ήταν αυτή.....
τό παίρνω καί τό πάω σέ ένα γνωστό μου κρητοτυρέμπορα....τιν τούτο ρέ μού λέει....
Ρέ μαλάκα ωρίμασε 3 χρόνια.....δέν υπάρχουν τέτοια τυριά.....
Φαντάσου τί πράγματα πάνε στήν ανακύκλωση....Οψι....
Δέν μπορούν νά πουλάνε τά ληγμένα στήν Ινδία καί σε τόσες αλλες φτωχοχώρες ;;;
.
Δε θα έτρωγα όσο νόστιμο και να ήταν, κάνα γραμμάριο μόνο για να δω αν είναι οκ.
Μας έχουν στην πίεση συνεχώς για καινούργια αγαθά υψηλής τεχνολογίας και μέχρι να φτάσουμε σπίτι να ξεπακεταρουμε τη συσκευή και να μυρισουμε ζελατίνα, έχει βγει νέα διαφήμιση που πρέπει να καταναλωσουμε, ακομη και πριν τον προβλεπόμενο χρόνο λειτουργίας της. Πχ. Πήρα λαπτακι κοντό 30 γγ και σε λίγους μήνες γέμισε μνήμη με ίντερνετ μόνο. Του άλλαξα λειτουργικό και δουλεύει μια χαρά ακόμη.
Θυμαμε όταν έψαχνα σελίδες για νέο λειτουργικό, το μπλακ της Ερτ που έτρωγα για το καλό μου. Τον έβρισα άσχημα τον καπιταλισμό μου μέσα αλλά τελικά τα κατάφερα.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 17:09
από janoulis
Awesomatic έγραψε: 27 Νοέμ 2019, 21:29
Αιώνια απορία
Τα υλικά τους είναι πάμφθηνα και κατά βάρος είναι κυριολεκτικά 80% σιρόπι που είναι ουσιαστικά νερό και ζάχαρη.
Έχουν όμως κάπου 13€ το κιλο...
Διαφωτίστε
Οι ξηροί καρποί ανεβάζουν την τιμή και φυσικά το βούτυρο που είναι πανάκριβο για όσους το επιλέγουν. Από εκεί και πέρα η παραγωγή τους είναι κουραστική. Σκέψου 8 ώρες να είσαι όρθιος σταθερός σε ένα σημείο. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το βούτυρο. Να μην ξεχνά ότι πληρώνεις παίρνεις,φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σιροπιαστο Καλό με βουτυρο κάτω από 10 ευρω. Σαν ζαχαροπλάστης θα σου πω ότι αν φας σιροπιαστά και έχεις την γεύση του πλαστικού και καμμενου Ή μετά έχεις καουρα μην ξανά πάρεις από εκεί. Η γεύση να είναι το Βασικό κριτήριο.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 23:03
από Ερμής
Μιας και είσαι ζαχαροπλάστης έχουμε νήμα με τα ζαχαροπλαστεία που άφησαν εποχή. Θα μπορούσες να του ρίξεις μια ματιά και να συμμετέχεις
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 23:16
από dna replication
janoulis έγραψε: 08 Μάιος 2020, 17:09
Οι ξηροί καρποί ανεβάζουν την τιμή και φυσικά το βούτυρο που είναι πανάκριβο για όσους το επιλέγουν. Από εκεί και πέρα η παραγωγή τους είναι κουραστική. Σκέψου 8 ώρες να είσαι όρθιος σταθερός σε ένα σημείο. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το βούτυρο. Να μην ξεχνά ότι πληρώνεις παίρνεις,φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σιροπιαστο Καλό με βουτυρο κάτω από 10 ευρω. Σαν ζαχαροπλάστης θα σου πω ότι αν φας σιροπιαστά και έχεις την γεύση του πλαστικού και καμμενου Ή μετά έχεις καουρα μην ξανά πάρεις από εκεί. Η γεύση να είναι το Βασικό κριτήριο.
μαργαρίνη ή σπορέλαιο 3-4€ /κιλό, αγελαδινό βούτυρο 8€ κιλό λιανική...
πόσο βούτυρο να έχουν 1κιλό σιροπιαστά? 100γρ? 200γρ? σιγά και μη
δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η τιμή από το βούτυρο
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 23:20
από Ζενίθεδρος
Να χα τώρα έναν μπαμπά.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 23:21
από Κόκκορας
επειδη δεν διαβαζεις στο τι καλο μαγειρεψαμε συχνα "εκανα μπακλαβα¨"
δεν ειναι ευκολα γλυκα
το βουτυρο οντως κανει την διαφορα,ο χατζης βαζει βουβαλισιο και ειναι εξαιρετικα τα σιροπιαστα του.
Re: Γιατί τα σιροπιαστά είναι τόσο ακριβά;
Δημοσιεύτηκε: 08 Μάιος 2020, 23:23
από Ζενίθεδρος
Κόκκορας έγραψε: 08 Μάιος 2020, 23:21
επειδη δεν διαβαζεις στο τι καλο μαγειρεψαμε συχνα "εκανα μπακλαβα¨"
δεν ειναι ευκολα γλυκα
το βουτυρο οντως κανει την διαφορα,ο χατζης βαζει βουβαλισιο και ειναι εξαιρετικα τα σιροπιαστα του.
Σιγά την δυσκολία. Ο χαλβάς Φαρσάλων ειναι πιο δύσκολος. Κανείς μπράτσα.