Σελίδα 2 από 5

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 09:57
από Feindflug
Εξαρτάται και αν η φριτέζα είναι τούρμπο ή ατμόσφαιρα.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:19
από vantono
Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:25
από Naida
vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Μπορεί και μηχανής. Από έξω το ίδιο λάδι το χρησιμοποιούν άπειρες φορές.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:27
από aLiCat
vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν μέρες για να τηγανιστούν.

Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέτουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό κι ευνόητο.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:31
από Gherschaagk
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 08:30 Βραστες ελαφρως πρωτα και μετα στραγγισε τες καλα σε χαρτι κουζινα. Ετσι θα γινουν τραγανες αλλα δεν θα τραβηξουν.λαδι. Βαλε ασφαλως ελαιολαδο
Σωστός.

Τις βράζει σε αλατισμένο νερό και τις αφήνει να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τηγανίζει σε ελαιόλαδο και έχει τις καλύτερες πατάτες έβερ.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:33
από vantono
aLiCat έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:27
vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.

Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:37
από Ίφιδα
Ελαιόλαδο

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:38
από perseus
Εγω μεγαλωσα σε εποχή που υπηρχε ντονερ και καλαμακι μονο ,δεν εφτιαχναν ουτε πατατες ,η μανα στο υγειονομικο που να με αφησει να φαω ντονερ

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:43
από stergiosbik
Mε τοσα που σου γραψαν εδω μεσα αν φας καλες τηγανιτες πατατες να μου τρυπησεις τη μυτη.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:44
από perseus
Στις πατάτες το θεμα ειναι η ποσότητα και οχι η ποιοτητα .

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 10:58
από aLiCat
vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:33
aLiCat έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:27
vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.

Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).
Γενικά καλό είναι να αποφεύγεις τις τηγανητές πατάτες απέξω, προτιμώντας τις σπιτικές.

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 11:01
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Antares έγραψε: 04 Οκτ 2019, 09:02 Δεν τηγανίζω πια. Τις βάζω στο φούρνο κομμένες σαν τηγανητές με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο για τηγανητές πατάτες παλαιότερα το χρησιμοποιούσαμε δύο τρεις φορές. Τα υπόλοιπα λάδια μόνο μια φορά.
Καμιά φορά τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ και μετά τις στραγγίζω και τις κόβω σε κομμάτια.
Τηγανίζω κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με πάπρικα και ρίχνω και τις πατάτες να ροδίσουν. Αυτή είναι γερμανική συνταγή.
:smt023 Ακριβώς αυτό κάμω κι εγώ. Τόσο λάδι που χρειάζεται το τηγάνισμα είναι σπατάλη. Μπορείς επίσης να βάζεις δενδρολίβανο όταν ψήνονται. Και αν τις κάνεις σε πυρέξ, καλό είναι να ανακατεύεις κάθε είκοσι λεπτά

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 11:02
από aLiCat
perseus έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:38 Εγω μεγαλωσα σε εποχή που υπηρχε ντονερ και καλαμακι μονο ,δεν εφτιαχναν ουτε πατατες ,η μανα στο υγειονομικο που να με αφησει να φαω ντονερ
Έχουν δίκιο εκείνοι που ισχυρίζονται οτι όλα τα νόστιμα(ντονέρ), είναι, ή επικίνδυνα, ή παχυντικά. :wink

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 11:04
από perseus
Μιλαμε για αρχες 70 ρε ,δυσκολα τα πραγματα

Re: Τηγανιτές πατάτες

Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 11:05
από dna replication
αυτή την εποχή έχει τελειώσει η συγκομιδή της ποικιλίας Spunta στο Νευροκόπι, της κλασσικής πατάτας για τηγάνι

από λάδι μόνο ελαιόλαδο, έστω παρθένο, έστω ραφινέ, έστω πυρηνέλαιο - αλλά μόνο από ελιά