Re: Τηγανιτές πατάτες
Δημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2019, 09:57
Εξαρτάται και αν η φριτέζα είναι τούρμπο ή ατμόσφαιρα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Μπορεί και μηχανής. Από έξω το ίδιο λάδι το χρησιμοποιούν άπειρες φορές.vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Σωστός.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 08:30 Βραστες ελαφρως πρωτα και μετα στραγγισε τες καλα σε χαρτι κουζινα. Ετσι θα γινουν τραγανες αλλα δεν θα τραβηξουν.λαδι. Βαλε ασφαλως ελαιολαδο
Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).aLiCat έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:27Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.
Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
Γενικά καλό είναι να αποφεύγεις τις τηγανητές πατάτες απέξω, προτιμώντας τις σπιτικές.vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:33Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που οι πατάτες αρχισαν να πανε στάνταρ πακέτο με το απ'όλα, στο πιτόγυρο. Απο μικρός απ'ολα ελεγα, μου εχωναν κι ενα σκασμό πατάτες και το ετρωγα. Το θεμα μου με τις πατατες απ'εξω ομως τα τελευταια χρόνια (από οπου κι να παρω μου φαινονται σαπίλα, οχι μονο απο καπου συγκεκριμένα) με εκανε να τις πετάξω εντελως απο το πιτογυρο και πλέον να το τρώω χωρίς. Και πολύ καλύτερα σου καθεται στο στομαχι, χωρις να σε σαπίζει, και περισσότερο κρέας σου βαζει μεσα (αν παρεις γυρο).aLiCat έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:27Λάδια χρησιμοποιημένα άπειρες φορές, νοθευμένα, ταγγισμένα κλπ.vantono έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:19 Σε σουβλατζίδικα και λοιπά φαστφούντια,τί λάδια χρησιμοποιούν συνηθως ξέρουμε?
Οταν τρώω πατάτες απ όξω μου κάθονται τέρμα σαπίλα,μου γαμούνε τα σώψυχα, ενω οταν φάω σπιτικές όλα κομπλέ. Αυτό ακομα δεν εχω καταφερει να το εξηγησω, και γι'αυτο εχω φτασει και στο σημειο να κοψω τις πατάτες απ εξω. Πιτόγυρο χωρις πατατες παιρνω.
Χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", με συντηρητικά για να μη μαυρίζουν όσο περιμένουν να τηγανιστούν.
Υ.Γ. Πιτόγυρο με πατάτα μέσα (όπως και τοστ με τσιπς μέσα), αποτελούν την επιτομή της γευστικής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αναγκαίο να ζητάω από πριν να μη μου προσθέσουν πατάτες, κάτι που άλλοτε ήταν περιττό.
Antares έγραψε: 04 Οκτ 2019, 09:02 Δεν τηγανίζω πια. Τις βάζω στο φούρνο κομμένες σαν τηγανητές με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο για τηγανητές πατάτες παλαιότερα το χρησιμοποιούσαμε δύο τρεις φορές. Τα υπόλοιπα λάδια μόνο μια φορά.
Καμιά φορά τις βράζω ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ και μετά τις στραγγίζω και τις κόβω σε κομμάτια.
Τηγανίζω κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με πάπρικα και ρίχνω και τις πατάτες να ροδίσουν. Αυτή είναι γερμανική συνταγή.
Έχουν δίκιο εκείνοι που ισχυρίζονται οτι όλα τα νόστιμα(ντονέρ), είναι, ή επικίνδυνα, ή παχυντικά.perseus έγραψε: 04 Οκτ 2019, 10:38 Εγω μεγαλωσα σε εποχή που υπηρχε ντονερ και καλαμακι μονο ,δεν εφτιαχναν ουτε πατατες ,η μανα στο υγειονομικο που να με αφησει να φαω ντονερ