!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μέλι
Re: Μέλι
Θυμαρίσιο είναι σπάνιο και θα το βρεις κυρίως σε Σπέτσες ή Κύθηρα.
Σχετικά με πευκομελο και ελατομελο είναι λόγω αυτού που έγραψε παραπάνω κ ο χελης. Έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε γύρη. Εμένα μ'άρεσε πολύ το ελάτης βανίλιας που είναι νομίζω και το μόνο ΠΟΠ.
Λουλουδάκι, κουμαρια, θυμάρι και αν βρει κάποιος από τσάι.
Σχετικά με πευκομελο και ελατομελο είναι λόγω αυτού που έγραψε παραπάνω κ ο χελης. Έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε γύρη. Εμένα μ'άρεσε πολύ το ελάτης βανίλιας που είναι νομίζω και το μόνο ΠΟΠ.
Λουλουδάκι, κουμαρια, θυμάρι και αν βρει κάποιος από τσάι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13727
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μέλι
Γύρη έχουν όλα τα μέλια.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το Ελατόμελο είναι ο βασιλιάς και μετά τα υπόλοιπα.
Η γύρη εξαρτάται από τι είναι.
Υπάρχει γλυκιά γύρη και πικρή.
Η ανοιξιάτικη είναι συνήθως γλυκιά.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13727
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μέλι
Το ισχυρότερο σε αντιοξειδωτικές είναι το μελί της βελανιδιάς (δέντρος), έπειτα ακολουθεί το πεύκο,έλατος και η σουσούρα (φθινοπωρινή ερείκη).Σπύρος έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:21Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το μέλι έχει γύρη.
Όταν το τρυγάμε κάποια πλαίσια έχουν γύρη η οποία πέφτει στο δοχείο μαζί με τα κεριά δίνοντας στο μέλι την μυρωδιά και την γεύση.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Μέλι
Αν εννοείς το μέλι από δρυ όταν λες για βελανιδιά, δρυόμελο, βγάλαμε κάποτε. Το ωραιότερο μέλι που έχω δοκιμάσει κι έχω δοκιμάσει πολλά και Βυτίνας εννοείται.taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:54Το ισχυρότερο σε αντιοξειδωτικές είναι το μελί της βελανιδιάς (δέντρος), έπειτα ακολουθεί το πεύκο,έλατος και η σουσούρα (φθινοπωρινή ερείκη).Σπύρος έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:21Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το μέλι έχει γύρη.
Όταν το τρυγάμε κάποια πλαίσια έχουν γύρη η οποία πέφτει στο δοχείο μαζί με τα κεριά δίνοντας στο μέλι την μυρωδιά και την γεύση.
Τα τελάρα που έχουν γύρη συνήθως είναι ξεχωριστά από εκείνα που έχουν μελί.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13727
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μέλι
Καλημερα.Gherschaagk έγραψε: 24 Σεπ 2019, 00:06Αν εννοείς το μέλι από δρυ όταν λες για βελανιδιά, δρυόμελο, βγάλαμε κάποτε. Το ωραιότερο μέλι που έχω δοκιμάσει κι έχω δοκιμάσει πολλά και Βυτίνας εννοείται.taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:54Το ισχυρότερο σε αντιοξειδωτικές είναι το μελί της βελανιδιάς (δέντρος), έπειτα ακολουθεί το πεύκο,έλατος και η σουσούρα (φθινοπωρινή ερείκη).Σπύρος έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:21
Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.
Το μέλι έχει γύρη.
Όταν το τρυγάμε κάποια πλαίσια έχουν γύρη η οποία πέφτει στο δοχείο μαζί με τα κεριά δίνοντας στο μέλι την μυρωδιά και την γεύση.
Τα τελάρα που έχουν γύρη συνήθως είναι ξεχωριστά από εκείνα που έχουν μελί.
Κανονικά ναι.
Αλλά τυχαίνει μερικές φορές να έχουν κάποια πλαίσια και λίγη γύρη.
Εμένα πάλι δεν μου αρέσει της βελανιδιάς.
Πρόστιμο έλατο πευκο και περδικακι (είδος θυμαριου)
Re: Μέλι
Αυτο για το ελατόμελο το λες βάση γεύσης;taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:47Γύρη έχουν όλα τα μέλια.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το Ελατόμελο είναι ο βασιλιάς και μετά τα υπόλοιπα.
Η γύρη εξαρτάται από τι είναι.
Υπάρχει γλυκιά γύρη και πικρή.
Η ανοιξιάτικη είναι συνήθως γλυκιά.
Σα γεύση μάρεσε πάρα πολύ το ελάτης-βανίλια Αρκαδίας.
το συγκεκριμένο που ανέφερα παραπάνω μου το είπε παραγωγός/έμπορος ο οποίος παράγει και εμπορεύεται κατα 80% ελατόμελα/πευκόμελα.
Μου τα ανέφερε ως σκατόμελα(κυρίως το πευκόμελο γιατι το πεύκο σα δέντρο έχει πολλά τοξικά χαρακτηριστικά) επειδή το προιόν τους είναι κυρίως απο το ρετσίνι των δέντρων και όχι απο γύρη.
Οτιδήποτε έχει λουλουδάκι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
- Δημοσιεύσεις: 18863
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Μέλι
Ετσι.taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:54Το ισχυρότερο σε αντιοξειδωτικές είναι το μελί της βελανιδιάς (δέντρος), έπειτα ακολουθεί το πεύκο,έλατος και η σουσούρα (φθινοπωρινή ερείκη).Σπύρος έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:21Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το μέλι έχει γύρη.
Όταν το τρυγάμε κάποια πλαίσια έχουν γύρη η οποία πέφτει στο δοχείο μαζί με τα κεριά δίνοντας στο μέλι την μυρωδιά και την γεύση.
Οταν μαλιστα τα μελισσια βρισκονται σε μερη που συνδυαζουν πευκο,ελατο,δεντρο αλλα και διαφορη ορεινη βλαστηση τοτε απλα το αποτελεσμα δεν υπαρχει!
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13727
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μέλι
Πράγματι.stergiosbik έγραψε: 24 Σεπ 2019, 10:49Ετσι.taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:54Το ισχυρότερο σε αντιοξειδωτικές είναι το μελί της βελανιδιάς (δέντρος), έπειτα ακολουθεί το πεύκο,έλατος και η σουσούρα (φθινοπωρινή ερείκη).Σπύρος έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:21
Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.
Το μέλι έχει γύρη.
Όταν το τρυγάμε κάποια πλαίσια έχουν γύρη η οποία πέφτει στο δοχείο μαζί με τα κεριά δίνοντας στο μέλι την μυρωδιά και την γεύση.
Οταν μαλιστα τα μελισσια βρισκονται σε μερη που συνδυαζουν πευκο,ελατο,δεντρο αλλα και διαφορη ορεινη βλαστηση τοτε απλα το αποτελεσμα δεν υπαρχει!
Το φυσικό χαρμάνι απ τις ίδιες τις μέλισσες είναι το κάτι άλλο.
Φέτος επίτηδες δεν έβγαλα όλα τα πλαίσια με το περδικακι και τα έριξα μετά στο πευκο.
Το αποτέλεσμα ήταν....νοστιμότατο.Ορεινο πευκοθυμαρο...
Ο εμπορας σου είπε,μετά συγχωρήσεως,ψιλομαλακιες.Και αν ήταν και παραγωγός ακόμη χειρότερα.Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 10:37Αυτο για το ελατόμελο το λες βάση γεύσης;taliban έγραψε: 23 Σεπ 2019, 23:47Γύρη έχουν όλα τα μέλια.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Το Ελατόμελο είναι ο βασιλιάς και μετά τα υπόλοιπα.
Η γύρη εξαρτάται από τι είναι.
Υπάρχει γλυκιά γύρη και πικρή.
Η ανοιξιάτικη είναι συνήθως γλυκιά.
Σα γεύση μάρεσε πάρα πολύ το ελάτης-βανίλια Αρκαδίας.
το συγκεκριμένο που ανέφερα παραπάνω μου το είπε παραγωγός/έμπορος ο οποίος παράγει και εμπορεύεται κατα 80% ελατόμελα/πευκόμελα.
Μου τα ανέφερε ως σκατόμελα(κυρίως το πευκόμελο γιατι το πεύκο σα δέντρο έχει πολλά τοξικά χαρακτηριστικά) επειδή το προιόν τους είναι κυρίως απο το ρετσίνι των δέντρων και όχι απο γύρη.
Οτιδήποτε έχει λουλουδάκι.
Ο ελατος δίνει μέλι από κάποια εντομακια.
Την αφιδα (μαύρη,πράσινη).
Τον κόμπο.
Την Φούσκα και την φουντα.
Αυτά είναι τα συνηθέστερα.
Πιο σπάνια η λατσουδα (εκεί να δεις μελια).
Τα αλλανείναι άνευ σημασίας και δεν τα δουλεύουν οι μέλισσες
Αυτά τα εντομακια βασίζονται στους χυμούς του ελατου τον οποίο τα έντομα το ρουφάνε και οι μέλισσες το παίρνουν και το κάνουν μέλι.
Δεν είναι ρετσίνα.
----
Στο πευκο έχουμε την χαρακτηριστική Βαμβακαδα (εργάτης μικρά εντομακια) ο οποίος πιτσιλαει μικρές σταγόνες.Πανε οι μέλισσες και το παίρνουν.
Δεν πάνε στην ρετσίνα.
Όσα χρόνια και αν έχω πάει να δω πόσα εντομακια έχουν τα πεύκα ποτέ δεν πάνε στην ρετσίνα.
---
Η βελανιδιά δίνει διαφορετικά το μέλι.
Δίνει μελι απ το βελανι (αυτό που βοσκαν τα αγριογούρουνα) και απ το κατω μερος στο φύλλωμα.
Στάζει μελιτωμα το οποίο οι μέλισσες εκμεταλλεύονται μόνο όταν υπάρχει ευνοϊκός καιρός δηλαδή υγρασία άρα και το μελιτωμα είναι ρευστό.
Αν έχει καύσωνα τότε γίνεται τοξικό και σκληρό όποτε οι μέλισσες αδυνατούν να το συλλέξουν.
Μελιτωμα δίνουν και οι καστανιές.
Αν όμως βρέξει μέσα στην ανθοφορία τότε γίνεται τοξικό και πάλι δεν το συλλέγουν οι μέλισσες.
------
Για το θέμα της γύρης.
Πρέπει να κατανοηθεί ο τρόπος λειτουργίας του μελισσιου.
Όταν πας σε ελατοδασος θα βάλουν προφανώς μέλι μόνο από έλατο.
Αλλά παντού υπάρχουν λουλούδια ακόμη και στα ελατοδαση.
Όταν το μελίσσι θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του σε μέλι τότε θα στραφεί στην συλλογή γύρης και πρόπολη περισσότερο.
Η κάθε μέλισσα έχει μια συγκεκριμένη δουλειά.
Δεν πάνε όλες για μέλι.
Άλλες θα πάνε για γύρη άλλες θα καθαρισουν την κυψέλη κ.ο.κ.
Αν υπάρξει έλλειψη γύρης κατά την διάρκεια των μελιτωφοριων τότε τα μελισσια θα πέσουν πληθυσμιακά (συνήθως συμβαίνει το φθινόπωρο σε πευκοδάση λόγω έλλειψης γύρης) καθότι οι μέλισσες τρέφονται και με γύρη.
Οι προβοσκιδες τους είναι φτιαγμένες για ανθομελα.Αυτη είναι η αλήθεια.
Τα μελιτωμα τις κουράζουν.
Γι'αυτό όταν τελειώσουμε με μια μελιτωφορια τα πάμε σε γυρεοδοτικες ανθοφοριες να αλλάξουν πληθυσμούς ώστε να τα ξαναριξουμε σε πευκο πχ.
Μην σε φοβίζουν τόσο οι εκκρίσεις των μελιτωματων όσο η χρήση των χημικών φαρμάκων στο μελίσσι.
Re: Μέλι
Διαβασα την τοποθετηση σου. Τι να σου πω, δεν είμαι γνώστης σχετικά. Αν μου είπε μαλακίες, μαλακίες σας λέω.
Πάντως για το πεύκο δε το έχω ακούσει μόνο απο έναν. Όπως επίσης και για τις θρεπτικές ιδιότητες θυμαριού, κουμαριάς.
Πάντως για το πεύκο δε το έχω ακούσει μόνο απο έναν. Όπως επίσης και για τις θρεπτικές ιδιότητες θυμαριού, κουμαριάς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Μέλι
Ε ναι καλά, της κουμαριάς είναι φάρμακο κλπ. Θέλω να μάθω ποιος αντέχει να το φάει αυτό το πράγμα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13727
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μέλι
Υπάρχουν 2-3 είδη πευκων στην Ελλάδα.Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2019, 12:18 Διαβασα την τοποθετηση σου. Τι να σου πω, δεν είμαι γνώστης σχετικά. Αν μου είπε μαλακίες, μαλακίες σας λέω.
Πάντως για το πεύκο δε το έχω ακούσει μόνο απο έναν. Όπως επίσης και για τις θρεπτικές ιδιότητες θυμαριού, κουμαριάς.
Το ένα δεν δίνει μέλι.
Τα άλλα 2 δίνουν.
Το πευκομελο απ την Εύβοια πχ είναι σκουρόχρωμο.
Αυτό που δίνει στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι ξανθό.
Μπορεί να βγάζουν κάποια αυτή την ρετσίνα.
Εδώ που μαι εγώ δεν το δουλεύουν.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Μέλι
Ακριβώς έτσι.taliban έγραψε: 24 Σεπ 2019, 11:09
Ο ελατος δίνει μέλι από κάποια εντομακια.
Την αφιδα (μαύρη,πράσινη).
Τον κόμπο.
Την Φούσκα και την φουντα.
Αυτά είναι τα συνηθέστερα.
Πιο σπάνια η λατσουδα (εκεί να δεις μελια).
Τα αλλανείναι άνευ σημασίας και δεν τα δουλεύουν οι μέλισσες
Αυτά τα εντομακια βασίζονται στους χυμούς του ελατου τον οποίο τα έντομα το ρουφάνε και οι μέλισσες το παίρνουν και το κάνουν μέλι.
Δεν είναι ρετσίνα.
----
Στο πευκο έχουμε την χαρακτηριστική Βαμβακαδα (εργάτης μικρά εντομακια) ο οποίος πιτσιλαει μικρές σταγόνες.Πανε οι μέλισσες και το παίρνουν.
Δεν πάνε στην ρετσίνα.
Όσα χρόνια και αν έχω πάει να δω πόσα εντομακια έχουν τα πεύκα ποτέ δεν πάνε στην ρετσίνα.
---
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
stergiosbik
- Δημοσιεύσεις: 18863
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Μέλι
Γενικα παντως να αποφευγετε να παιρνετε μελι απο περιοχες που υπαρχουν καλλιεργειες οποιες κι αν ειναι αυτες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 349 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 72 Απαντήσεις
- 2868 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba