!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σάββατο 14/9 στα Προπύλαια: Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Σάββατο 14/9 στα Προπύλαια: Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:19
Συμφωνώ. Αλλά τι; Αυτό έχεις αυτό κάνεις.
Ακριβώς. Για την ακρίβεια κρατάς αυτό που έχεις και παίζεις στα περιφερειακά.

Το δημιουργικό χάος όμως συνεπάγεται απώλεια κάθε συμβατικής σχέσης με τα δεδομένα του παρελθόντος. Διαφορετικά δημιουργούνται καθησυχαστικές σαπουνόφουσκες αντίδρασης, σωτήριες μεν για ψυχολογικούς λόγους αλλά παντελώς αδιάφορες ή αδύναμες ως συστατικά αλλαγής της δεδομένης ροής των πραγμάτων.

Χρησιμοποιώ το δεύτερο ενικό πρόσωπο με τη γενική έννοια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Re: Σάββατο 14/9 στα Προπύλαια: Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:06
Ε, εδώ που τα λέμε, μια προγραμματισμένη συγκέντρωση/πορεία (για τον οποιονδήποτε λόγο) δεν έχει κάποια σχέση με τη χαοτική ροή. Περισσότερο σε μία συντηρητική πλέον συνήθεια παραπέμπει.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι Χαοτικέ; Ότι οι πραγματικά αναρχικές πράξεις γίνονται στην καθημερινή ζωή χωρίς καλέσματα και τυμπανοκρουσίες. Και έχουν συνέχεια.
Από κυρπαντελήδες του επαναστατικού δίωρου, άλλο τίποτα.
βρίσκω λίγο ισοπεδωτικό το σχόλιό σου

κάποιος χρειάζεται να βρίσκεται εκεί

προσωπικά ντρέπομαι που δεν έχω παραστεί έστω ελάχιστες φορές
σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, για τους ίδιους λόγους που δεν έχω
κάνει εξτρίμ σπορτς, είμαι κοτάρα δηλαδή κι επιτέλους ας πάψουμε
να επισημαίνουμε τις επαναστατικές μας πράξεις σε προσωπικό επίπεδο
όταν ζούμε σε πόλεις, και επιμένουμε να ανήκουμε σε κοινωνικές ομάδες

επιμένω, κάποιος χρειάζεται να βρίσκεται εκεί

ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, μέσα σε μια ομάδα, μία μονάδα αρκεί
για να δημιουργηθεί χάος
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:25
Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:19
Συμφωνώ. Αλλά τι; Αυτό έχεις αυτό κάνεις.
Ακριβώς. Για την ακρίβεια κρατάς αυτό που έχεις και παίζεις στα περιφερειακά.

Το δημιουργικό χάος όμως συνεπάγεται απώλεια κάθε συμβατικής σχέσης με τα δεδομένα του παρελθόντος. Διαφορετικά δημιουργούνται καθησυχαστικές σαπουνόφουσκες αντίδρασης, σωτήριες μεν για ψυχολογικούς λόγους αλλά παντελώς αδιάφορες ή αδύναμες ως συστατικά αλλαγής της δεδομένης ροής των πραγμάτων.

Χρησιμοποιώ το δεύτερο ενικό πρόσωπο με τη γενική έννοια.
Ακριβώς. Ένα τέτοιο έχω κάνει εγώ με τους γονείς μου πχ. Το επέκτεινα στη γειτονιά και σε όλην την καθημερινότητα. Ακόμα και η μηχανιστική αντίδραση που έχεις αναφέρει είναι τουλάχιστον μηχανισμός για να στήσεις καινούργια υπηρεσία μέσα σου. Πλέον έχω την αρχή να αμφισβητώ ότι μου χαϊδεύει τ' αυτιά, ότι με κάνει να νιώσω ασφαλής άμεσα και αυτόματα. λέω δεν μπορεί. κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Η τελευταία αυτή πρόταση καλό θα ήταν να γίνει αντανακλαστικό μέχρι στις επόμενες γενιές με βιολογικούς όρους να γίνει ένστικτο.
Μου έρχονται παραδείγματα αλλά δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να τα φέρω.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

νύχτα έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:06
Ε, εδώ που τα λέμε, μια προγραμματισμένη συγκέντρωση/πορεία (για τον οποιονδήποτε λόγο) δεν έχει κάποια σχέση με τη χαοτική ροή. Περισσότερο σε μία συντηρητική πλέον συνήθεια παραπέμπει.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι Χαοτικέ; Ότι οι πραγματικά αναρχικές πράξεις γίνονται στην καθημερινή ζωή χωρίς καλέσματα και τυμπανοκρουσίες. Και έχουν συνέχεια.
Από κυρπαντελήδες του επαναστατικού δίωρου, άλλο τίποτα.
βρίσκω λίγο ισοπεδωτικό το σχόλιό σου

κάποιος χρειάζεται να βρίσκεται εκεί

προσωπικά ντρέπομαι που δεν έχω παραστεί έστω ελάχιστες φορές
σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, για τους ίδιους λόγους που δεν έχω
κάνει εξτρίμ σπορτς, είμαι κοτάρα δηλαδή κι επιτέλους ας πάψουμε
να επισημαίνουμε τις επαναστατικές μας πράξεις σε προσωπικό επίπεδο
όταν ζούμε σε πόλεις, και επιμένουμε να ανήκουμε σε κοινωνικές ομάδες

επιμένω, κάποιος χρειάζεται να βρίσκεται εκεί

ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, μέσα σε μια ομάδα, μία μονάδα αρκεί
για να δημιουργηθεί χάος
νύχτα, τη σημαντικότητα της μονάδας ως έναν επιπλέον "μαζικό" αριθμό τη θεωρώ πολύ σημαντική κι εγώ.
Και ακριβώς γι' αυτό έχω συμμετάσχει και στις γραφικές εθνικιστικές συγκεντρώσεις. Ως αριθμός ή νούμερο :lol: αν θέλεις. Δεν νοιώθω ότι κάνω κάτι ηρωϊκό, επαναστατικό ή αντιδραστικό, το βλέπω απλώς ως μια τυπική και μερικές φορές βαρετή διαδικασία.
Το πόσο με επηρεάζουν τα αντι σχόλια, πιστεύω ότι έχει καταστεί σαφές.

Κατά τα άλλα, σαφώς και μια μονάδα αρκεί για να δημιουργηθεί χάος αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης μονάδας αλλά το τυχαίο γεγονός που λόγω χ παραγόντων στην ψ περίπτωση λειτουργεί ως έναυσμα. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα.

Οι ουσιαστικές αλλαγές όμως (στη νοοτροπία εννοώ) γίνονται πάντα από την πλειοψηφία.
Η νομοτέλεια είναι πλειοψηφικό δεδομένο. Αργεί μεν είναι ανίκητη δε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:47 Κατά τα άλλα, σαφώς και μια μονάδα αρκεί για να δημιουργηθεί χάος αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης μονάδας αλλά το τυχαίο γεγονός που λόγω χ παραγόντων στην ψ περίπτωση λειτουργεί ως έναυσμα.
ακόμη καλύτερα

σχεδόν πανέμορφα, δηλαδή

ειδάλλως θα μιλούσαμε για μία ακόμη ναρκισσιστική ματαιόδοξη πράξη

δεν διαφωνώ επί της ουσίας στα υπόλοιπα, γι αυτό και τα παρέλειψα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

νύχτα έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 17:47 Κατά τα άλλα, σαφώς και μια μονάδα αρκεί για να δημιουργηθεί χάος αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης μονάδας αλλά το τυχαίο γεγονός που λόγω χ παραγόντων στην ψ περίπτωση λειτουργεί ως έναυσμα.
ακόμη καλύτερα

σχεδόν πανέμορφα, δηλαδή

ειδάλλως θα μιλούσαμε για μία ακόμη ναρκισσιστική ματαιόδοξη πράξη

δεν διαφωνώ επί της ουσίας στα υπόλοιπα, γι αυτό και τα παρέλειψα
Ας πούμε λοιπόν ότι συμφωνούμε στο ότι οι σημαντικές αλλαγές προϋποθέτουν σταδιακή ενσωμάτωση στην έννοια της ομάδας από μονάδες που μπορούν να επιβιώσουν και χωρίς την ομάδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Να ξέρετε πάντως ότι η αντίσταση ή η εξέλιξη ή το καλό τέλος πάντων μπορεί να γίνει και μέσα σας. Μπορεί να φαίνεται ποιητικό και γραφικό να λες πράγματα του τύπου "η επανάσταση πρέπει να γίνει μέσα μας", ή "πάλεψε το φασισμό πρώτα μέσα σου". Γιατί το μέσα σου μπορεί κάλλιστα να έχει συγκεκριμένες τιμές.
Είναι άλλο ας πούμε να λες θα ήθελα να είμαι αλλά φοβάμαι, δεν μπορώ, και άλλο να λες "έλα μωρέ, δεν βγαίνει τίποτα όσες πορείες κι αν κάνεις. οπότε ναι. Ακόμα και με τη σκέψη σου κάνεις κάτι. Κάνεις αγώνα. Θέλει να καταναλώσεις ενέργεια για να αντισταθείς έστω και μέσα σου. Θα μπορείς με το λόγο σου τουλάχιστον να συνεισφέρεις.
Να αυτό που μου έλεγε ο Ιππότης χθες για παράδειγμα είναι μια θέση που την πολεμώ. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν με αντιπαλεύει, όμως το κάνει με την άποψη αυτή που προβάλει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2019, 18:11 Είναι άλλο ας πούμε να λες θα ήθελα να είμαι αλλά φοβάμαι, δεν μπορώ,
Όταν φτάσεις στο σημείο να το λες αυτό, είσαι ήδη αρκετά ώριμος σε επίπεδο αυτογνωσίας.

Εγώ θεωρώ αστείους τους επαναστάτες του λόγου, που έχουν εξασφαλίσει με τον χ ή ψ τρόπο την επιβίωση τους και δεν διανοούνται καν τους εαυτούς τους εκτός αυτού του προστατευμένου πεδίου.

Εννοώ ότι η ουτοπική Ρόδος είναι διαθέσιμη στον καθένα ανά πάσα στιγμή.
Ξέρεις πολλούς "οραματιστές" που να έχουν κάνει το ουσιαστικό πήδημα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 18:04
Ας πούμε λοιπόν ότι συμφωνούμε στο ότι οι σημαντικές αλλαγές προϋποθέτουν σταδιακή ενσωμάτωση στην έννοια της ομάδας από μονάδες που μπορούν να επιβιώσουν και χωρίς την ομάδα.
πολύ εύστοχο

αυτό που έχει για μένα μεγαλύτερη σημασία είναι να υπάρχει ζωντανός κόσμος
εκεί έξω και να συμβαίνουν πράγματα

(παίρνω το ρίσκο να ακούγομαι γραφική αλλά έτσι αισθάνομαι)
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Σεπ 2019, 18:26
Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2019, 18:11 Είναι άλλο ας πούμε να λες θα ήθελα να είμαι αλλά φοβάμαι, δεν μπορώ,
Όταν φτάσεις στο σημείο να το λες αυτό, είσαι ήδη αρκετά ώριμος σε επίπεδο αυτογνωσίας.

Εγώ θεωρώ αστείους τους επαναστάτες του λόγου, που έχουν εξασφαλίσει με τον χ ή ψ τρόπο την επιβίωση τους και δεν διανοούνται καν τους εαυτούς τους εκτός αυτού του προστατευμένου πεδίου.

Εννοώ ότι η ουτοπική Ρόδος είναι διαθέσιμη στον καθένα ανά πάσα στιγμή.
Ξέρεις πολλούς "οραματιστές" που να έχουν κάνει το ουσιαστικό πήδημα;
Ξέρω. Αλλά το νόημα ψάχτο και λίγο μέσα σου που αυτόματα μόνο τους "επαναστάτες", "οραματιστές" κρίνεις.
λοι είναι βολεμένοι ακόμα και οι άστεγοι. Κι αν το κορμί δυσκολεύεται και ζορίζεται, ο νους βρίσκει τον τρόπο να αποφύγει και φτιάχνεις μέσα σου τις συνθήκες ώστε να μην αγχώνεσαι.
Το επιχείρημά σου που ήδη το βλέπω "Τουλάχιστον οι άλλοι, δεν το παίζουν κάπως" δεν δίνει πόντους. Σου λέω μια χαρά "τουλάχιστον οι άλλοι το παίζουν κάπως!" :102: Γιατί είναι πιο "καθαρό" και πιο "ώριμο" το δικό σου πακέτο;
και ποιον θα ωφελήσει αυτή η ωριμότητα, εκτός από την καθεστηκυία τάξη; Αποφασίζεις λοιπόν ή να την προστατέψεις και ξέρεις από ποια μεριά είσαι ή μπορείς και βλέπεις διαφορές μεταξύ αυτών που λοιδορείς υπό το κράτος συναισθημάτων πλέον (που σημαίνει ότι έχεις χτίσει για τα καλά το κάστρο με τις πολεμίστρες του σε καίριες θέσεις).
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Δείτε λίγο την αφίσα. Πρόκειται για roleplay αναρχικών του 1910. Ένα πάρτι μασκέ για τους γόνους της ελίτ.

Προφανώς και η πρόοδος δεν εκπορευεται από τέτοιες τελετουργίες της συνήθειας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Ελίτ τι σημαίνει στο νέο λεξιλόγιο γιατί παλιά ήξερα ότι είναι οι πλούσιοι και τέτοια πράγματα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Κρατάνε κάτι λοστούς στη φωτογραφία αλλά αν ήταν ήσυχοι όπως σήμερα δεν θα είχαμε χάσει τα τσιγαράκια μας αλλά και τα μαυράκια μας και τα σνιφάκια μας. Κρίμα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”