!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γαλα με το φαγητο

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Γαλα με το φαγητο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Η παραδοσιακή συνταγή της bolognese έχει και γάλα, αλλά σε πολλά μέρη της Emilia θα τη φας χωρίς γάλα, όπως και θα τη φας με ψιλοκομμένο κομμάτι βοδινού με λίγα συκωτάκια κότας. Κι αντί για ταλιατέλλες, μακαρόνια(τρύπια δηλαδή). Αλλά εγώ δεν κατάλαβα, μιλάμε για χρήση γάλακτος στη μαγειρική (που είναι θεμιτή) ή αν πίνουμε γάλα στο φαγητό;
Ordem e Progresso.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2019, 12:44
perseus έγραψε: 29 Ιούλ 2019, 01:12 πως γκενεν αυτο ? εκτος αμερικανων κανουν και αλλοι λαοι αυτη την μαλακια?
Ολλανδοί το ξεφτιλίζουνε, δεν το κάνουν απλώς. Το γαμάνε, και αφού ψοφήσει του ρίχνουν κι άλλον έναν
Παρον! :lol:
Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης »

το χα δει και σε αυτα τα βιντεο με τους Σουηδους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Ωραίος ο σουηδός.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Το γάλα εχει καποιες χρησεις οπως για την προετοιμασια της ( σωστα κομμενης ) συκωταριας .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Γενικά, οι ανωμαλάρες ψάχνουν τρόπο να μην πιουν νεράκι του θεού.
Μια γάλα, μια νερό με ανθρακικό..
Keyser Soze

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Keyser Soze »

Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:24
Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια. Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν τα κομμάτια κρέας, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Ολα καλα - εκτος οτι το ( 1 ποτηρι )γαλα το χρησιμοποιουν για να μειωσει την οξυτητα της ντοματας.
Φυσικα η πραγματικα αυθεντικη - πριν ελθει η ντοματα στη μεσογειο δεν ειχε τετοιο θεμα.
Πληροφορια απο την Συντροφο που εμπιστευεται τις συνταγες οπως εχουν καταγραφει επίσημα απο το Ιταλικο κρατος - υπουργειο πολιτισμου κ οχι απο # Akis
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette
Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:08
Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια. Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν τα κομμάτια κρέας, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Ολα καλα - εκτος οτι το ( 1 ποτηρι )γαλα το χρησιμοποιουν για να μειωσει την οξυτητα της ντοματας.
Φυσικα η πραγματικα αυθεντικη - πριν ελθει η ντοματα στη μεσογειο δεν ειχε τετοιο θεμα.
Πληροφορια απο την Συντροφο που εμπιστευεται τις συνταγες οπως εχουν καταγραφει επίσημα απο το Ιταλικο κρατος - υπουργειο πολιτισμου κ οχι απο # Akis
Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.
Αυτο ισχυει - γενικά.
Το γάλα στις Γαλλικες ομελέτες ελπιζω να το εγραψες σαν αστείο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά αυτή η συνήθεια το να πινουν οι ενήλικες γαλα χωρίς να παθαίνουν δυσανεξια, ξεκίνησε από τη Μογγολία.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Keyser Soze

Cavaliere έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:31 Η παραδοσιακή συνταγή της bolognese έχει και γάλα, αλλά σε πολλά μέρη της Emilia θα τη φας χωρίς γάλα, όπως και θα τη φας με ψιλοκομμένο κομμάτι βοδινού με λίγα συκωτάκια κότας. Κι αντί για ταλιατέλλες, μακαρόνια(τρύπια δηλαδή). Αλλά εγώ δεν κατάλαβα, μιλάμε για χρήση γάλακτος στη μαγειρική (που είναι θεμιτή) ή αν πίνουμε γάλα στο φαγητό;
Η παλαιότερη καταγεγραμμενη συνταγή είναι του 1891 και είναι από την Ιμολα. Σε κάθε χωρίο στην Emilia εχουν και διαφορετική συνταγή , εδώ ξεκίνησε με μεδούλι στην συνταγή...

Προσωπικά ακόμα ψάχνω να βρω την τέλεια, και έχω κατασταλάξει σε μια συνταγή μεταξύ της πρώτης συνταγής της Marcella Hazan του 1973(οχι την δεύτερη light φλωρέ version του 1985 και μετά που βρίσκετε εύκολα στο net) και του Gino D'Acampo με μικρές προσωπικές παραλλαγές.
Keyser Soze

Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:12

Αυτο ισχυει - γενικά.
Εχω μεγαλώσει στην Γαλλια και έτσι το φτιάχνει η μητέρα που είναι Lyonnaise.. άρα :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Keyser Soze την 28 Οκτ 2019, 15:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese με ταλιατελες από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια.

Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κομμάτια κρέας πριν μπει η λίγη τομάτα στην συνταγή, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Στο Δευτερονομιο 14.21 γραφει

Ουχ εψησεις αρνα εν γαλακτι μητρός αυτού.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:25
Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese με ταλιατελες από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια.

Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κομμάτια κρέας πριν μπει η λίγη τομάτα στην συνταγή, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Στο Δευτερονομιο 14.21 γραφει

Ουχ εψησεις αρνα εν γαλακτι μητρός αυτού.
είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης αν δεν κάνω λάθος.

το να ψήνεις το μοσχαράκι στο γάλα της μάνας του. άρρωστο αλλά νόστιμο
Άβαταρ μέλους
Αγις

Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:22

Αυτο ισχυει - γενικά.
Εχω μεγαλώσει στην Γαλλια και έτσι το φτιάχνει η μητέρα που είναι Lyonnaise.. άρα :003:
Αρα θα μας φερεις τις συνταγες της Γαλλικης ομελετας με γαλα - να μαθουμε. :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Keyser Soze

Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:31
Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:22

Αυτο ισχυει - γενικά.
Αρα θα μας φερεις τις συνταγες της Γαλλικης ομελετας με γαλα - να μαθουμε. :003:
Η γυναικα μου δεν τρώει αυγά αρα δεν φτιαχνω ομελέτες συχνά. Θυμάμαι οτι είχε Gruyere, φρεσκο κρεμμύδι και γαλα... πρέπει να την ρωτήσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Keyser Soze την 28 Οκτ 2019, 15:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”