!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γαλα με το φαγητο
Re: Γαλα με το φαγητο
Η παραδοσιακή συνταγή της bolognese έχει και γάλα, αλλά σε πολλά μέρη της Emilia θα τη φας χωρίς γάλα, όπως και θα τη φας με ψιλοκομμένο κομμάτι βοδινού με λίγα συκωτάκια κότας. Κι αντί για ταλιατέλλες, μακαρόνια(τρύπια δηλαδή). Αλλά εγώ δεν κατάλαβα, μιλάμε για χρήση γάλακτος στη μαγειρική (που είναι θεμιτή) ή αν πίνουμε γάλα στο φαγητό;
Ordem e Progresso.
-
stergiosbik
- Δημοσιεύσεις: 18863
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Γαλα με το φαγητο
Παρον!ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 29 Ιούλ 2019, 12:44Ολλανδοί το ξεφτιλίζουνε, δεν το κάνουν απλώς. Το γαμάνε, και αφού ψοφήσει του ρίχνουν κι άλλον ένανperseus έγραψε: 29 Ιούλ 2019, 01:12 πως γκενεν αυτο ? εκτος αμερικανων κανουν και αλλοι λαοι αυτη την μαλακια?
- κυριος Μακης
- Δημοσιεύσεις: 542
- Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:33
- Τοποθεσία: Agri Decumates
Re: Γαλα με το φαγητο
το χα δει και σε αυτα τα βιντεο με τους Σουηδους.
Re: Γαλα με το φαγητο
Το γάλα εχει καποιες χρησεις οπως για την προετοιμασια της ( σωστα κομμενης ) συκωταριας .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Χόρχε ντελ Σάλτο
Re: Γαλα με το φαγητο
Γενικά, οι ανωμαλάρες ψάχνουν τρόπο να μην πιουν νεράκι του θεού.
Μια γάλα, μια νερό με ανθρακικό..
Μια γάλα, μια νερό με ανθρακικό..
-
Keyser Soze
- Δημοσιεύσεις: 2807
- Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 15:22
Re: Γαλα με το φαγητο
Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:24Ολα καλα - εκτος οτι το ( 1 ποτηρι )γαλα το χρησιμοποιουν για να μειωσει την οξυτητα της ντοματας.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια. Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν τα κομμάτια κρέας, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Φυσικα η πραγματικα αυθεντικη - πριν ελθει η ντοματα στη μεσογειο δεν ειχε τετοιο θεμα.
Πληροφορια απο την Συντροφο που εμπιστευεται τις συνταγες οπως εχουν καταγραφει επίσημα απο το Ιταλικο κρατος - υπουργειο πολιτισμου κ οχι απο # Akis
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette
Re: Γαλα με το φαγητο
Αυτο ισχυει - γενικά.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:08Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:24Ολα καλα - εκτος οτι το ( 1 ποτηρι )γαλα το χρησιμοποιουν για να μειωσει την οξυτητα της ντοματας.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια. Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν τα κομμάτια κρέας, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Φυσικα η πραγματικα αυθεντικη - πριν ελθει η ντοματα στη μεσογειο δεν ειχε τετοιο θεμα.
Πληροφορια απο την Συντροφο που εμπιστευεται τις συνταγες οπως εχουν καταγραφει επίσημα απο το Ιταλικο κρατος - υπουργειο πολιτισμου κ οχι απο # Akis
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette
Το γάλα στις Γαλλικες ομελέτες ελπιζω να το εγραψες σαν αστείο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15492
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Γαλα με το φαγητο
Δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά αυτή η συνήθεια το να πινουν οι ενήλικες γαλα χωρίς να παθαίνουν δυσανεξια, ξεκίνησε από τη Μογγολία.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
Keyser Soze
- Δημοσιεύσεις: 2807
- Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 15:22
Re: Γαλα με το φαγητο
Η παλαιότερη καταγεγραμμενη συνταγή είναι του 1891 και είναι από την Ιμολα. Σε κάθε χωρίο στην Emilia εχουν και διαφορετική συνταγή , εδώ ξεκίνησε με μεδούλι στην συνταγή...Cavaliere έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:31 Η παραδοσιακή συνταγή της bolognese έχει και γάλα, αλλά σε πολλά μέρη της Emilia θα τη φας χωρίς γάλα, όπως και θα τη φας με ψιλοκομμένο κομμάτι βοδινού με λίγα συκωτάκια κότας. Κι αντί για ταλιατέλλες, μακαρόνια(τρύπια δηλαδή). Αλλά εγώ δεν κατάλαβα, μιλάμε για χρήση γάλακτος στη μαγειρική (που είναι θεμιτή) ή αν πίνουμε γάλα στο φαγητό;
Προσωπικά ακόμα ψάχνω να βρω την τέλεια, και έχω κατασταλάξει σε μια συνταγή μεταξύ της πρώτης συνταγής της Marcella Hazan του 1973(οχι την δεύτερη light φλωρέ version του 1985 και μετά που βρίσκετε εύκολα στο net) και του Gino D'Acampo με μικρές προσωπικές παραλλαγές.
-
Keyser Soze
- Δημοσιεύσεις: 2807
- Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 15:22
Re: Γαλα με το φαγητο
Εχω μεγαλώσει στην Γαλλια και έτσι το φτιάχνει η μητέρα που είναι Lyonnaise.. άραΑγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:12Αυτο ισχυει - γενικά.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:08Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:24
Ολα καλα - εκτος οτι το ( 1 ποτηρι )γαλα το χρησιμοποιουν για να μειωσει την οξυτητα της ντοματας.
Φυσικα η πραγματικα αυθεντικη - πριν ελθει η ντοματα στη μεσογειο δεν ειχε τετοιο θεμα.
Πληροφορια απο την Συντροφο που εμπιστευεται τις συνταγες οπως εχουν καταγραφει επίσημα απο το Ιταλικο κρατος - υπουργειο πολιτισμου κ οχι απο # Akis
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette
Το γάλα στις Γαλλικες ομελέτες ελπιζω να το εγραψες σαν αστείο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Keyser Soze την 28 Οκτ 2019, 15:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15492
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Γαλα με το φαγητο
Στο Δευτερονομιο 14.21 γραφειKeyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese με ταλιατελες από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια.
Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κομμάτια κρέας πριν μπει η λίγη τομάτα στην συνταγή, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Ουχ εψησεις αρνα εν γαλακτι μητρός αυτού.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
Χόρχε ντελ Σάλτο
Re: Γαλα με το φαγητο
είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης αν δεν κάνω λάθος.Ζενίθεδρος έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:25Στο Δευτερονομιο 14.21 γραφειKeyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 14:11 H αυθεντική Ragu Bolognese με ταλιατελες από την περιοχή Emilia-Romagna έχει γάλα μέσα εδώ και 200 χρόνια.
Το γάλα το χρησιμοποιούν για να μαλακώσουν και να γλυκάνουν τα κομμάτια κρέας πριν μπει η λίγη τομάτα στην συνταγή, γιατί η original συνταγή έχει κομμάτια κρέατος και όχι κιμά(πήραν το ragout από τους Γάλλους), που λιώνει τελείως μετά από 5+ ώρες μαγειρέματος.
Ουχ εψησεις αρνα εν γαλακτι μητρός αυτού.
το να ψήνεις το μοσχαράκι στο γάλα της μάνας του. άρρωστο αλλά νόστιμο
Re: Γαλα με το φαγητο
Αρα θα μας φερεις τις συνταγες της Γαλλικης ομελετας με γαλα - να μαθουμε.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:22Εχω μεγαλώσει στην Γαλλια και έτσι το φτιάχνει η μητέρα που είναι Lyonnaise.. άραΑγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:12Αυτο ισχυει - γενικά.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:08
Είμαι φανατικός του Ragu-Βolognese και έχω δοκιμάσει/ψάξει 50+ εκδοχές για να βρω αυτήν που μου αρέσει περισσότερο. Η συγκεκριμένη τις Accademia Italiana Della la Cucina είναι και αυτή αλλαγμένη σε σχέση με την ίδια εκδοχή τους από το 1982. Ποιος Ακης και κουραφέξαλα. Πάντως το μυστικό είναι πάντα τα ποιοτικά υλικά.
Το γάλα στις Γαλλικες ομελέτες ελπιζω να το εγραψες σαν αστείο.![]()
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Keyser Soze
- Δημοσιεύσεις: 2807
- Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 15:22
Re: Γαλα με το φαγητο
Η γυναικα μου δεν τρώει αυγά αρα δεν φτιαχνω ομελέτες συχνά. Θυμάμαι οτι είχε Gruyere, φρεσκο κρεμμύδι και γαλα... πρέπει να την ρωτήσω.Αγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:31Αρα θα μας φερεις τις συνταγες της Γαλλικης ομελετας με γαλα - να μαθουμε.Keyser Soze έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:22Εχω μεγαλώσει στην Γαλλια και έτσι το φτιάχνει η μητέρα που είναι Lyonnaise.. άραΑγις έγραψε: 28 Οκτ 2019, 15:12
Αυτο ισχυει - γενικά.
Το γάλα στις Γαλλικες ομελέτες ελπιζω να το εγραψες σαν αστείο.![]()
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Keyser Soze την 28 Οκτ 2019, 15:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 396 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
-
- 8 Απαντήσεις
- 339 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 2 Απαντήσεις
- 988 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
-
- 6 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios