!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πιεστικοί άνθρωποι. Πόσο σας επηρεάζουν; Πώς τους αντιμετωπίζετε;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Πιεστικοί άνθρωποι. Πόσο σας επηρεάζουν; Πώς τους αντιμετωπίζετε;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Εξαρτάται αν αντέχω ή όχι την πίεση που ασκεί, τα στάνταρ δεν είναι πάντα τα ίδια αλλά ανάλογα με την μέρα μου, αν είναι καλή ή όχι. Σε γενικές γραμμές όμως τους βάζω στην θέση τους.
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

κάνω μία αθώα ερώτηση, αλλά είναι τελικά η υπομονή αρετή;.

οχι ο σταρχιδισμός, η απάθεια, η γείωση, τα αταράξ κλπ, η υπομονή, είναι αρετή;
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

enaon έγραψε: 03 Μάιος 2018, 20:17 κάνω μία αθώα ερώτηση, αλλά είναι τελικά η υπομονή αρετή;.

οχι ο σταρχιδισμός, η απάθεια, η γείωση, τα αταράξ κλπ, η υπομονή, είναι αρετή;
Θα κανεις και υπομονη θα δωσεις και τοπο στην οργη. Ειμαστε ανθρωποι ομως και μια, δυο, τρεις, θαντιδρασουμε! κι η αντιδραση πολλες φορες δειχνει αυτοσεβασμο.

Οταν ζητας με ευγενικο τροπο απο τον αλλο να σταματησει να σε πιεζει για κατι που δε σαρεσει, που δε θελεις και το λες μια και δυο και τρεις, το ιδιο ευγενικα και ομορφα, η τεταρτη φορα θα ειναι εκρηξη. Και αφου γινει αυτο και ξαναγινει καποια στιγμη οταν ξαναμανα συμβει θα ξερεις, και προκειμενου να βγεις απτα ρουχα σου και να χαλαστεις, θα λειτουργησει η απαθεια. Πλεον θα εχεις χασει καθε σεβασμο προς το αλλο ατομο. Ενα σεναριο. Υπαρχουν πολλα.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

enaon έγραψε: 03 Μάιος 2018, 20:17 κάνω μία αθώα ερώτηση, αλλά είναι τελικά η υπομονή αρετή;.
Η υπομονή είναι αδελφή της αγκύλωσης.

Παλιό κινέζικο γνωμικό (διά στόματος Goscinny)

Άβαταρ μέλους
enaon

δυο όχι, κανένα ναι υπάρχει; :)
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 03 Μάιος 2018, 18:03
Juno έγραψε: 03 Μάιος 2018, 17:30 Απάθεια, αν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός πχ ένας παλαβός στο metro που γκαρίζει.
Αν είναι πιο μόνιμη η οποιαδήποτε σχέση με το πιεστικό άτομο, άντε γεια! Μου έχει τύχει με πρώην "φίλες" να μην σηκώνω τηλέφωνο, να μην απαντάω σε μηνύματα μέχρι που κατάλαβαν ότι πρέπει να με αφήσουν στην ησυχία μου.
Άντρας μέχρι στιγμής δεν μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Στη δουλειά που μου έχει τύχει μερικές φορές, απλώς προγραμματίζω τη δουλειά μου έτσι ώστε να μην συνεργάζομαι πολύ και αυτό το λίγο, κατά προτίμηση να είναι εξ' αποστάσεως. Δουλεύει γιατί βρίσκουν άλλους να τους σπάνε τα νεύρα.
όταν δε μπορείς να αποφύγεις στην δουλειά όμως αυτούς τους πιεστικούς ανθρώπους;;
δύσκολο ρε συ!
Έχω τέτοιο θέμα και μιλάμε για προϊστάμενο. Που μας θεωρεί αναλώσιμους και αν και δεν το λέει, το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.
Μας φορτώνει τα τέρατα και προσπαθεί να μας κάνει να φέρουμε στρωματάκι στη δουλειά να κοιμόμαστε μέσα. Απλώς έχουμε (υπό την καθοδήγησή μου :oops: ) τυποποιήσει τη δουλειά έτσι ώστε να τελειώνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά και μετά από τόσον καιρό δεν συζητάμε κανένα πρόβλημα μαζί του γιατί ξέρουμε ότι θα καταλήξει σε περισσότερο χώσιμο.
Και μόνον που μας πιέζει να κάνουμε αυτό που θέλει, αλλά με την δική μας υπογραφή για να μπορεί να μας φορτώσει την ευθύνη αν πάει στραβά, καταλαβαίνεις. Πάρε βρε άνθρωπε την ευθύνη αυτού που λες. Και καταλαβαίνεις γιατί βλέπει τη δουλειά τελειωμένη και ας λέει τα δικά του μετά.
Ευτυχώς μετακινείται σε καλύτερη θέση σε λίγο καιρό και μάλλον θα κάνουμε πάρτι στη δουλειά. Να δούμε πρώτα ποιος θα μας έρθει.

Δεν περνάμε τέλεια, αλλά περνάμε καλά και πάρα πολύ καλύτερα από ό,τι στην αρχή.
Κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τον πιεστικό.
(Έχει να με δει face to face από την περασμένη εβδομάδα. Είμαι στο γραφείο, μιλάμε στο τηλέφωνο, αλλά δεν πάω στο γραφείο του γιατί κάτι θα βρει να πει. Μια χαρά βγαίνει η δουλειά έτσι).
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Μάιος 2018, 20:03
Custom_F έγραψε: 03 Μάιος 2018, 18:24 Καποιοι καταλαβαινουν μονο αν αρχισεις να τσιριζεις και μετα παρεξηγουνται κιολας που τσιριξες, ακομη και αν ειναι η δικη τους πιεση που σεφτασε εκει.

Αν δεν μπορεις να τους αλλαξεις... αλλαξε τον τροπο που τους αντιμετωπιζεις, αλλαξε τη σταση σου, βρες τα με τον εαυτο σου και μην τους αφηνεις να σε επηρεασουν.
δεν εχει υπαρξει στην ανθρωπινη ιστορια ουτε ενας ανθρωπος που να τσιριζε και να ειχε δικιο. η "βια" της τσιριδας ειναι εκατονταπλασια της βιας της πιεσης.
τσιρίδα ισον υστερία
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Οι πιεστικοι ανθρωποι ειναι συνηθως αντιδημοφιλεις επειδη γινονται φορτικοι σε ολους. Σε διαμαχες δεν τους δινει κανεις δικιο. Πιο πολυ για λυπηση ειναι.

Τους αντιμετωπιζεις κατα περιπτωση. Αν μπορεις τους αποφευγεις, τους γραφεις, ή τους πας με τα νερα τους
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Υδράργυρος έγραψε: 03 Μάιος 2018, 22:55 :p2:
Ιιιιιιιιιιι ντροπή! :lol:

Υπάρχει βέβαια κ η άλλη περίπτωση, που κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα με λίγη πίεση.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

enaon έγραψε: 03 Μάιος 2018, 20:35 δυο όχι, κανένα ναι υπάρχει; :)
Εσυ μας ειπες; Δε μας ειπες. Για πεσμας!

Άβαταρ μέλους
enaon

περιμένω λίγο γιατί έχει πολλά μαργαριτάρια νομίζω μέσα το κείμενο, λέει και για αλτσχάιμερ :)
The cause of Alzheimer's disease is poorly understood.[1] About 70% of the risk is believed to be genetic with many genes usually involved.[4] Other risk factors include a history of head injuries, depression, or hypertension.[1]

In developed countries, AD is one of the most financially costly diseases.[19][20]
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Προσπαθώ να μην μ' επηρεάζουν αλλά δε τα καταφέρνω. Με επηρεάζουν πολύ και πολλές φορές με περιορίζουν σαν προσωπικότητα και δεν αντιδρώ καν. Αλλά έτσι μου κάνουν ζημιά στη σχέση τους μαζί μου ανεπανόρθωτη.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

enaon έγραψε: 04 Μάιος 2018, 13:15 περιμένω λίγο γιατί έχει πολλά μαργαριτάρια νομίζω μέσα το κείμενο, λέει και για αλτσχάιμερ :)
The cause of Alzheimer's disease is poorly understood.[1] About 70% of the risk is believed to be genetic with many genes usually involved.[4] Other risk factors include a history of head injuries, depression, or hypertension.[1]

In developed countries, AD is one of the most financially costly diseases.[19][20]
Τι, δεν ισχύουν αυτά που λέει;

Άβαταρ μέλους
enaon

για την νόσο αλτσχαιμερ λές; Δεν ξέρω, εδώ δεν ξέρουν εκείνοι που την ανήγαγαν σε μία από τις πιο μεγάλες εμπορικές δραστηριότητες.

όπως τα έχω καταλάβει πάντως για να δώσω αφορμή για γιουχάρισμα, συζήτηση εννοώ, το αλτσχάιμερ είναι σαν την γεροντική άνοια, αλλά είναι πανάκριβο, αν δεν έχεις πάρα πολλά λεφτά δεν το παθαίνεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 04 Μάιος 2018, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”