!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιο ήταν το πολιτικό παρελθόν του Παύλου Μπακογιάννη;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Ποιο ήταν το πολιτικό παρελθόν του Παύλου Μπακογιάννη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 05 Μάιος 2018, 18:50
Golden Age έγραψε: 24 Απρ 2018, 15:59 Η Ντόρα πάντως όντως ήταν σε ακροαριστερή οργάνωση στα νιάτα της, στα χρόνια των Απριλιανών.
Δεν το πιστεύω. Θεωρώ αδύνατο βιολογικά το ενδεχόμενο να υπάρχει ρομαντικό ίχνος στην μαύρη ψυχή οποιουδήποτε μέλους αυτής της καταρραμένης οικογένειας. Έχουν ταμειακή στον εγκέφαλο άπαντες.
Κι όμως ήτανε. :)

Στα χρόνια των Απριλιανών ήταν σίγουρα. Εκτός κι αν ήταν στον Ρήγα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 05 Μάιος 2018, 21:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Τρελά ψέμματα, ο ηθοποιός Μπακογιάννης, ακόμα και τις εποχές που η ΔΕΗ έβγαινε καρφωτή στο ΣΕΗ, συνδικαλίζονταν με τη ΝΔ. Ο αρθρογράφος είναι μυθομανής.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:37 Τρελά ψέμματα, ο ηθοποιός Μπακογιάννης, ακόμα και τις εποχές που η ΔΕΗ έβγαινε καρφωτή στο ΣΕΗ, συνδικαλίζονταν με τη ΝΔ. Ο αρθρογράφος είναι μυθομανής.
Ίσως έτσι ήταν στην Μεταπολίτευση. Πιο πριν;

Προσωπικά πάντως, είχα ξανακούσει απο σύπμπτωση πριν απο πάρα πολλά χρόνια για "αριστερό σόι". Γι' αυτό και μου 'κανε εντύπωση το άρθρο όταν το διάβασα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:41Ίσως έτσι ήταν στην Μεταπολίτευση. Πιο πριν;

Προσωπικά πάντως, είχα ξανακούσει απο σύπμπτωση πριν απο πάρα πολλά χρόνια για "αριστερό σόι". Γι' αυτό και μου 'κανε εντύπωση το άρθρο όταν το διάβασα.
Τον Μπακογιάννη τον ξέρω, ποτέ δεν ξανάκουσα για αριστερό παρελθόν, και όπως είπα, όταν επιβάλλονταν στο ΣΕΗ να είσαι κομουνιστής επειδή η ΔΕΗ ήταν παντοκρατορία, ο άνθρωπος ήταν αντιπολίτευση. Επί χούντας υπήρξε όντως στην αντίσταση, συνεργαζόμενος με τον αδελφό του. Ο αρθρογράφος είναι άρρωστος. Είναι ντροπή να μιλάς για ανθρώπους και όταν σε διαψεύδουν να θέτεις ερωτήματα. Τα ερωτήματα δεν είναι απάντηση. Θέλουμε Ένα στοιχείο να δείχνει τη σχέση του Νίκου με οποιονδήποτε αριστερό χώρο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

'
Ποια η ανάγκη να μάθουμε το 2018 τις πολιτικές θέσεις στα μικράτα του, κάποιου πολιτικού που δολοφονήθηκε πριν 30 χρόνια και του οποίου η σταδιοδρομία δεν επηρέασε;
Την ίδια αξία για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας σήμερα έχει και το γεγονός ότι κάποιος παππούς μας ήταν βενιζελικός ή βασιλικός.

Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν φακελώματα πάππου προς πάππου; :003:
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 05 Μάιος 2018, 21:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:48
Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:41Ίσως έτσι ήταν στην Μεταπολίτευση. Πιο πριν;

Τον Μπακογιάννη τον ξέρω, ποτέ δεν ξανάκουσα για αριστερό παρελθόν, και όπως είπα, όταν επιβάλλονταν στο ΣΕΗ να είσαι κομουνιστής επειδή η ΔΕΗ ήταν παντοκρατορία, ο άνθρωπος ήταν αντιπολίτευση. Επί χούντας υπήρξε όντως στην αντίσταση, συνεργαζόμενος με τον αδελφό του. Ο αρθρογράφος είναι άρρωστος. Είναι ντροπή να μιλάς για ανθρώπους και όταν σε διαψεύδουν να θέτεις ερωτήματα. Τα ερωτήματα δεν είναι απάντηση. Θέλουμε Ένα στοιχείο να δείχνει τη σχέση του Νίκου με οποιονδήποτε αριστερό χώρο.
Μα το ερώτημα (το δικό μου, όχι του αρθρογράφου) ήταν που κινούνταν πολιτικά στα χρόνια των Απριλιανών και πριν. Πέρα απο τις αντιχουντικές εκομπές, δεν είναι γνωστό κάτι άλλο. :)
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:48

Ο μπακογιάννης στο θέμα (αλλά και οποιοσδήποτε πάνω στον οποίο έχουν την πρόθεση να κάνουν σπέκουλα) είναι μπαλαντέρ και τον κολλάνε για να κάνουν μπιρίμπα έστω και μη γνήσια.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Ρε γκόλντεν σοβαρά τώρα; :lol:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:51Μα το ερώτημα (το δικό μου, όχι του αρθρογράφου) ήταν που κινούνταν πολιτικά στα χρόνια των Απριλιανών και πριν. Πέρα απο τις αντιχουντικές εκομπές, δεν είναι γνωστό κάτι άλλο. :)
Το ερώτημα δεν έχει νόημα. Ο ίδιος ήταν στο πουθενά, αντιχουντικά αισθήματα βεβαίως, και έπαιζε τον ρόλο του πληροφοριοδότη του αδελφού του. Αυτό, δεν υπάρχει νόημα στο ερώτημα, δεν χρειάζεται να ήταν όλοι τότε ΕΚΚΕ, ΜΛ, ή οτιδήποτε (παράδειγμα είπα). Τον Νίκο τον θυμάμαι ολοκάθαρα, ήταν ένας καλός άνθρωπος, ερωτευμένος με την τάξη και την τυπικότητα, κάποιες φορές υπερβολικά συναισθηματικός ως προς τον αδελφό του, για τον οποίο φαινόταν πάντα ένας θαυμασμός και μια αγάπη μεγάλη, και ποτέ δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες της Αριστεράς στον καλλιτεχνικό χώρο (που μόνο όφελος θα είχε, τότε).
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Namrail έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:56 Ρε γκόλντεν σοβαρά τώρα; :lol:
Πέραν των περι αριστερού παρελθόντος που αναφέρεται στο άρθρο, πραγματικά το έχω απορρία. :) Δεν είναι κάτι γνωστό.

Το άρθρο απο εκεί και πέρα, αναφέρεται σε αριστερή οικογένεια κλπ.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ο μπακογιαννης ηταν τοσο κομμουνιστης οσο εγω νεοφιλελευθερος

ο ανθρωπος που συνεργαστηκε με τον κοσκωτα και την οικογενεια των βαρδηδων :lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Cavaliere έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:59
Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:51Μα το ερώτημα (το δικό μου, όχι του αρθρογράφου) ήταν που κινούνταν πολιτικά στα χρόνια των Απριλιανών και πριν. Πέρα απο τις αντιχουντικές εκομπές, δεν είναι γνωστό κάτι άλλο. :)
Το ερώτημα δεν έχει νόημα. Ο ίδιος ήταν στο πουθενά, αντιχουντικά αισθήματα βεβαίως, και έπαιζε τον ρόλο του πληροφοριοδότη του αδελφού του. Αυτό, δεν υπάρχει νόημα στο ερώτημα, δεν χρειάζεται να ήταν όλοι τότε ΕΚΚΕ, ΜΛ, ή οτιδήποτε (παράδειγμα είπα). Τον Νίκο τον θυμάμαι ολοκάθαρα, ήταν ένας καλός άνθρωπος, ερωτευμένος με την τάξη και την τυπικότητα, κάποιες φορές υπερβολικά συναισθηματικός ως προς τον αδελφό του, για τον οποίο φαινόταν πάντα ένας θαυμασμός και μια αγάπη μεγάλη, και ποτέ δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες της Αριστεράς στον καλλιτεχνικό χώρο (που μόνο όφελος θα είχε, τότε).
Άλλο εαν γνωρίζεις και το πολιτικό του παρελθόν. Απλά, η πολιτική του τοποθέτηξση στην Μεταπολιτευση, δεν σημαίναι και ίδιο πολιτικό παρελθόν. Αυτό θέλω να πω. Μπορεί αν τον άφηνε αδιάφορο η αριστερή εξουσία στον καλλιτεχνικό χώρο επι Μεταπολίτευσης. Τεσπα, δεν τους ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 22:00
Πέραν των περι αριστερού παρελθόντος που αναφέρεται στο άρθρο, πραγματικά το έχω απορρία. :) Δεν είναι κάτι γνωστό.

Ρε μλκ σοβαρά τώρα; Φέρνεις ένα άρθρο που στη δεύτερη παράγραφο λέει ότι στην επταετία ο Μπακογιάννης "εξέφραζε την κομμουνιστική αντίσταση" ως τροφή για προβληματισμό;

Και μας λες ότι δεν είναι κάτι γνωστό; Ο Μπακογιάννης στην επταετία, με τις ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις έχτισε ολόκληρο το προφίλ του. Είναι από τις πλέον πασίγνωστες πράξεις του. Και δεν είχε καμία σχέση με "κομουνιστική αντίσταση".

Δεν ξέρω πως να το εκφράσω, είναι εντελώς σουρεαλιστικό το άρθρο που έφερες.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Μάιος 2018, 22:04 ο μπακογιαννης ηταν τοσο κομμουνιστης οσο εγω νεοφιλελευθερος

ο ανθρωπος που συνεργαστηκε με τον κοσκωτα και την οικογενεια των βαρδηδων :lol:
Κατ' αρχήν καλώς σε βρίσκω και πάλι.

Εσύ κάποτε ήσουν νεοφιλελεύθερος :)

Και ο Μπακογιάννης πριν την Μεταπολίτευση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάτι άλλο απο κεντορδεξιός.

Αυτά για Βαρδή και Κοσκωτά δεν έρχονται σε καμμία αντίθεση με την ιδεολογία που αναφέρεις. Είναι απολύτως συμβατά.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Namrail έγραψε: 05 Μάιος 2018, 22:08
Golden Age έγραψε: 05 Μάιος 2018, 22:00

Ρε μλκ σοβαρά τώρα; Φέρνεις ένα άρθρο που στη δεύτερη παράγραφο λέει ότι στην επταετία ο Μπακογιάννης "εξέφραζε την κομμουνιστική αντίσταση" ως τροφή για προβληματισμό;

Και μας λες ότι δεν είναι κάτι γνωστό; Ο Μπακογιάννης στην επταετία, με τις ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις έχτισε ολόκληρο το προφίλ του. Είναι από τις πλέον πασίγνωστες πράξεις του. Και δεν είχε καμία σχέση με "κομουνιστική αντίσταση".

Δεν ξέρω πως να το εκφράσω, είναι εντελώς σουρεαλιστικό το άρθρο που έφερες.
Το άρθρο δεν μου έκανε κλικ επειδή αναφερόταν σε κομμουνιστική αντίσταση. Αναφερόταν σε οικογενειακό προφίλ κλπ.

Θα μπορούσε να ισχύει. Με τις εκπομπές μπορεί να έγινε γνωστός. Όμως και αυτός δεν είχε κάποια άποψη; Κάτι θα ήταν. Ακραιφνής βασιλικός; Καραμανλικός; Κεντρώος; Αριστερός; Ακροαριστερός; Δεν είναι γνωστό κάτι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”