!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

GoBack έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:33
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:31
GoBack έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:25

Αν σου φερω ερευνες που συσχετιζουν παχυσαρκια και ανεβασμενα λευκα θα σκασεις;
Να μου φέρεις. Αλλά δε θα σκάσω. Γιατί θα σου φέρω και εγώ άλλες τόσες έρευνες με άλλες αιτίες ανεβασμένων λευκών. Επίσης δεν μου το έχει αναφέρει ποτέ γιατρός ότι μπορεί να σχετίζονται τα ανεβασμένα λευκά με τα κιλά.
Παραδινομαι,παρε βιταμινες.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να διαβάσω την έρευνα που λες. Αν είναι στα ελληνικά ακόμα καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:28
Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:24
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:18

Όταν παίρνεις τη d με κατανάλωση λιπους βοηθάει. Όχι όταν έχεις επιπλέον λίπος. Νομίζω κιόλας.
Βιταμινη d προσλαμβανεις με 2 τροπους: ειτε απο τα τροφιμα ειτε απο τον ηλιο. Για να γινει το δευτερο δεσμευονται μορια χοληστερολης. Δεν υπαρχει κοζεησο για τους υπερβαρους και την ελλειψη, μονο κορελεησο.
Δεν υπάρχουν τρόφιμα με βιταμίνη d. Δεν είναι καν βιταμίνη, είναι ορμόνη. Ο μόνος τρόπος να ανεβάσω d είναι να πάρω βιταμίνη d( μαζί με k2) και να είμαι συνεπής. Πραγματικά συνεπής όμως. Γιατί δεν έχω πάρει ποτέ μου πάνω απο 10 χάπια d 2000iu. Τώρα ξεκίνησα δυνατά.
Tι λες βρε παλι; Κατσε φαε κανα κρεατακι, κανα αβγο, βγες να σε δει ο ηλιος χωρις γυαλια μυωπιας και σηκωμενα μανικια και ξεκινα λιγο περπατημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 31 Ιαν 2025, 22:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Περίπου το 90% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη D καλύπτεται από την ηλιακή ακτινοβολία και το υπόλοιπο 10% από τις τροφές (πχ. σολομός, τόνος, κρόκος αυγού, σαρδέλα, συκώτι). Επομένως, καθίσταται αντιληπτό ότι σε χώρες με εκτεταμένη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους, όπως η Ελλάδα, η έλλειψη θα ήταν σπάνια. Ωστόσο, τα επιστημονικά ευρήματα μας διαψεύδουν. Περίπου ένας στους δυο Έλληνες παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση βιταμίνης D (επίπεδα 25(ΟΗ) D3 < 0.30 ng/ml).

Ακόμα, σε πρόσφατη έρευνα (4) που διεξήχθη σε 2.500 παιδιά ηλικίας 9-13 ετών, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 8 στα 10 ελληνόπουλα έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, ενώ η πλειοψηφία αυτών δεν προσελάμβαναν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες μελέτες που έγιναν στον ελληνικό πληθυσμό κι έχουν επισημάνει την έλλειψή της (5).

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι δουλεύουμε σε κλειστούς χώρους το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Ακόμα κι όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, είτε φοράμε ρούχα (τους μη καλοκαιρινούς μήνες), είτε καλυπτόμαστε με αντηλιακά (το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ευεργετική δράση της βιταμίνης D στην επιδερμίδα μας. Επιπλέον, παρόλο που η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα, δεν φημιζόμαστε για την κατανάλωση ψαριών, που κι αυτά με τη σειρά τους μας διασφαλίζουν υψηλή συγκέντρωσή της στο αίμα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:34 Παίρνεις βιταμίνη d;
τώρα όχι γιατί στις τελευταίες εξετάσεις είχε ανέβει αρκετά

ανεπάρκεια είχα, όχι έλλειψη

αν καταφέρεις να βάλεις στην καθημερινότητά σου μισή ώρα
γρήγορο περπάτημα, θα δεις μεγάλο όφελος σε πολλά επίπεδα

δυστυχώς, το 4 μπροστά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο :e040:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:32
Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:24Δεν υπαρχει κοζεησο για τους υπερβαρους και την ελλειψη, μονο κορελεησο.
δεν τα κατάλαβα αυτά τα εγγλέζικα, εγώ είπα τί μου έχουν πει
ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, παθολόγος και ψυχίατρος
Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:36
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:28
Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:24
Βιταμινη d προσλαμβανεις με 2 τροπους: ειτε απο τα τροφιμα ειτε απο τον ηλιο. Για να γινει το δευτερο δεσμευονται μορια χοληστερολης. Δεν υπαρχει κοζεησο για τους υπερβαρους και την ελλειψη, μονο κορελεησο.
Δεν υπάρχουν τρόφιμα με βιταμίνη d. Δεν είναι καν βιταμίνη, είναι ορμόνη. Ο μόνος τρόπος να ανεβάσω d είναι να πάρω βιταμίνη d( μαζί με k2) και να είμαι συνεπής. Πραγματικά συνεπής όμως. Γιατί δεν έχω πάρει ποτέ μου πάνω απο 10 χάπια d 2000iu. Τώρα ξεκίνησα δυνατά.
Tι λες βρε παλι; Κατσε φαε κανα κρεατακι, βγες να σε δει ο ηλιος χωρις γυαλια μυωπιας και σηκωμενα μανικια και ξεκινα λιγο περπατημα.
Δε φοράω γυαλιά ούτε μυωπίας ούτε ηλίου ποτέ. Δε φοράω αντιηλιακή προσώπου κτλ, περπατάω γενικά με βλέπει ήλιος, τρώω κρέας φουλ(έχει βιταμίνη d το κρέας;) Τώρα σηκωμένα μανίκια δεν έχω γιατί κρυώνω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

μια χαρα ειναι το 4 μπροστά. Τελευταίο άντα, μετά εχει 3 ήντα καπακι, πάνε τα άντα. Για να νιώσουμε καλύτερα το λεω.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Περασα πρωτη και τελευταια φορα αβιταμινωση στη ζωη μου μαλλον το 16 η το 17 . Χαμηλη δ, και β12 , ειχα ενα τρακαρισμα με μηχανη ( με χτυπημα στο κεφαλι ) το 15 και δεν εβγαινα στον ηλιο για 1 καλοκαιρι .

Εχουν και οι 2 ψυχολογικη επιδραση ( η β12 ειναι σαφως ανωτερη ) με πιαναν κρισεις πανικου συχνα πυκνα ( ημουν σε καφε με πολυ κοσμο και ηθελα να παω σπιτι , η ημουν μποτιλιαρισμενος με το αμαξι και ελεγα αμαν ποτε να παω σπιτι . ) ο οργανισμος παντα δινει σημαδια .
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38
Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:34 Παίρνεις βιταμίνη d;
τώρα όχι γιατί στις τελευταίες εξετάσεις είχε ανέβει αρκετά

ανεπάρκεια είχα, όχι έλλειψη

αν καταφέρεις να βάλεις στην καθημερινότητά σου μισή ώρα
γρήγορο περπάτημα, θα δεις μεγάλο όφελος σε πολλά επίπεδα

δυστυχώς, το 4 μπροστά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο :e040:
Περπατάω παιδί μου. Και πάνω από μιση ώρα. Ισως όχι κάθε μέρα αλλά θεωρώ ότι καλύπτω μεγάλο μέρος περπατήματος και το σκ. Πόσο d έχεις τώρα και πόσο καιρό σου πήρε να την ανεβάσεις;
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38 Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
εγώ είπα κάτι άλλο, όμως

ότι αν καθίσουμε εγώ και μια τύπισσα 50 κιλά, στον ήλιο για μία ώρα,
μεγαλύτερη απορρόφηση θα έχει στο κορμί της τύπισσας
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:44
Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38 Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
εγώ είπα κάτι άλλο, όμως

Εννοείς επειδή είναι μικρότερη η επιφάνεια της θα "μαζέψει" περισσότερο ήλιο; νομίζω παίζουν κι άλλα ρόλο.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:42 Περπατάω παιδί μου. Και πάνω από μιση ώρα. Ισως όχι κάθε μέρα αλλά θεωρώ ότι καλύπτω μεγάλο μέρος περπατήματος και το σκ. Πόσο d έχεις τώρα και πόσο καιρό σου πήρε να την ανεβάσεις;
αν κάνεις γρήγορο βάδισμα και δεν έχεις δει διαφορά :102:

ούτε που θυμάμαι, συμπλήρωμα είχα πάρει πάντως και μετά ακολούθησε
καλοκαίρι που η έκθεση ούτως ή άλλως είναι μεγαλύτερη

η κολλητή μου που είναι αρκετά αδύνατη και αποφεύγει και τον ήλιο,
την είχε ανεβάσει με εβδομαδιαίες αμπούλες σε ένα εξάμηνο νομίζω
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:44
εγώ είπα κάτι άλλο, όμως

Γιατι;
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:47 Εννοείς επειδή είναι μικρότερη η επιφάνεια της θα "μαζέψει" περισσότερο ήλιο; νομίζω παίζουν κι άλλα ρόλο.
δεν μου το είχαν εξηγήσει επιστημονικά, μα και οι τέσσερις
ειδικότητες μου είχαν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα, ότι εγώ που κουβαλάω
κάποια κιλά παραπάνω, θα δυσκολευτώ να την ανεβάσω

τώρα δεν ξέρω σε τί επίπεδα βρίσκεται
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:51 Γιατι;
ίσως γι αυτό
Επίσης όσοι είναι υπέρβαροι χρειάζονται βιταμίνη D επειδή το υπερβολικό λίπος απορροφά τη βιταμίνη D και το καθιστά μη διαθέσιμο για την ανάπτυξη των οστών και των μυών.
https://www.boxpharmacy.gr/el/vitamin-d ... y6Gp_A1-vg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”