Παρόλα αυτά θα ήθελα να διαβάσω την έρευνα που λες. Αν είναι στα ελληνικά ακόμα καλυτερα.GoBack έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:33Παραδινομαι,παρε βιταμινες.Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:31Να μου φέρεις. Αλλά δε θα σκάσω. Γιατί θα σου φέρω και εγώ άλλες τόσες έρευνες με άλλες αιτίες ανεβασμένων λευκών. Επίσης δεν μου το έχει αναφέρει ποτέ γιατρός ότι μπορεί να σχετίζονται τα ανεβασμένα λευκά με τα κιλά.GoBack έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:25
Αν σου φερω ερευνες που συσχετιζουν παχυσαρκια και ανεβασμενα λευκα θα σκασεις;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς αισθάνεσαι τώρα;
- Fata_Morgana
Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;
Tι λες βρε παλι; Κατσε φαε κανα κρεατακι, κανα αβγο, βγες να σε δει ο ηλιος χωρις γυαλια μυωπιας και σηκωμενα μανικια και ξεκινα λιγο περπατημα.Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:28Δεν υπάρχουν τρόφιμα με βιταμίνη d. Δεν είναι καν βιταμίνη, είναι ορμόνη. Ο μόνος τρόπος να ανεβάσω d είναι να πάρω βιταμίνη d( μαζί με k2) και να είμαι συνεπής. Πραγματικά συνεπής όμως. Γιατί δεν έχω πάρει ποτέ μου πάνω απο 10 χάπια d 2000iu. Τώρα ξεκίνησα δυνατά.Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:24Βιταμινη d προσλαμβανεις με 2 τροπους: ειτε απο τα τροφιμα ειτε απο τον ηλιο. Για να γινει το δευτερο δεσμευονται μορια χοληστερολης. Δεν υπαρχει κοζεησο για τους υπερβαρους και την ελλειψη, μονο κορελεησο.Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:18
Όταν παίρνεις τη d με κατανάλωση λιπους βοηθάει. Όχι όταν έχεις επιπλέον λίπος. Νομίζω κιόλας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 31 Ιαν 2025, 22:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Περίπου το 90% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη D καλύπτεται από την ηλιακή ακτινοβολία και το υπόλοιπο 10% από τις τροφές (πχ. σολομός, τόνος, κρόκος αυγού, σαρδέλα, συκώτι). Επομένως, καθίσταται αντιληπτό ότι σε χώρες με εκτεταμένη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους, όπως η Ελλάδα, η έλλειψη θα ήταν σπάνια. Ωστόσο, τα επιστημονικά ευρήματα μας διαψεύδουν. Περίπου ένας στους δυο Έλληνες παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση βιταμίνης D (επίπεδα 25(ΟΗ) D3 < 0.30 ng/ml).
Ακόμα, σε πρόσφατη έρευνα (4) που διεξήχθη σε 2.500 παιδιά ηλικίας 9-13 ετών, διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 8 στα 10 ελληνόπουλα έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, ενώ η πλειοψηφία αυτών δεν προσελάμβαναν την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες μελέτες που έγιναν στον ελληνικό πληθυσμό κι έχουν επισημάνει την έλλειψή της (5).
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι δουλεύουμε σε κλειστούς χώρους το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Ακόμα κι όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, είτε φοράμε ρούχα (τους μη καλοκαιρινούς μήνες), είτε καλυπτόμαστε με αντηλιακά (το καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ευεργετική δράση της βιταμίνης D στην επιδερμίδα μας. Επιπλέον, παρόλο που η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα, δεν φημιζόμαστε για την κατανάλωση ψαριών, που κι αυτά με τη σειρά τους μας διασφαλίζουν υψηλή συγκέντρωσή της στο αίμα.
τώρα όχι γιατί στις τελευταίες εξετάσεις είχε ανέβει αρκετά
ανεπάρκεια είχα, όχι έλλειψη
αν καταφέρεις να βάλεις στην καθημερινότητά σου μισή ώρα
γρήγορο περπάτημα, θα δεις μεγάλο όφελος σε πολλά επίπεδα
δυστυχώς, το 4 μπροστά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Fata_Morgana
Δε φοράω γυαλιά ούτε μυωπίας ούτε ηλίου ποτέ. Δε φοράω αντιηλιακή προσώπου κτλ, περπατάω γενικά με βλέπει ήλιος, τρώω κρέας φουλ(έχει βιταμίνη d το κρέας;) Τώρα σηκωμένα μανίκια δεν έχω γιατί κρυώνω.Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:36Tι λες βρε παλι; Κατσε φαε κανα κρεατακι, βγες να σε δει ο ηλιος χωρις γυαλια μυωπιας και σηκωμενα μανικια και ξεκινα λιγο περπατημα.Fata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:28Δεν υπάρχουν τρόφιμα με βιταμίνη d. Δεν είναι καν βιταμίνη, είναι ορμόνη. Ο μόνος τρόπος να ανεβάσω d είναι να πάρω βιταμίνη d( μαζί με k2) και να είμαι συνεπής. Πραγματικά συνεπής όμως. Γιατί δεν έχω πάρει ποτέ μου πάνω απο 10 χάπια d 2000iu. Τώρα ξεκίνησα δυνατά.Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:24
Βιταμινη d προσλαμβανεις με 2 τροπους: ειτε απο τα τροφιμα ειτε απο τον ηλιο. Για να γινει το δευτερο δεσμευονται μορια χοληστερολης. Δεν υπαρχει κοζεησο για τους υπερβαρους και την ελλειψη, μονο κορελεησο.
μια χαρα ειναι το 4 μπροστά. Τελευταίο άντα, μετά εχει 3 ήντα καπακι, πάνε τα άντα. Για να νιώσουμε καλύτερα το λεω.
Περασα πρωτη και τελευταια φορα αβιταμινωση στη ζωη μου μαλλον το 16 η το 17 . Χαμηλη δ, και β12 , ειχα ενα τρακαρισμα με μηχανη ( με χτυπημα στο κεφαλι ) το 15 και δεν εβγαινα στον ηλιο για 1 καλοκαιρι .
Εχουν και οι 2 ψυχολογικη επιδραση ( η β12 ειναι σαφως ανωτερη ) με πιαναν κρισεις πανικου συχνα πυκνα ( ημουν σε καφε με πολυ κοσμο και ηθελα να παω σπιτι , η ημουν μποτιλιαρισμενος με το αμαξι και ελεγα αμαν ποτε να παω σπιτι . ) ο οργανισμος παντα δινει σημαδια .
Εχουν και οι 2 ψυχολογικη επιδραση ( η β12 ειναι σαφως ανωτερη ) με πιαναν κρισεις πανικου συχνα πυκνα ( ημουν σε καφε με πολυ κοσμο και ηθελα να παω σπιτι , η ημουν μποτιλιαρισμενος με το αμαξι και ελεγα αμαν ποτε να παω σπιτι . ) ο οργανισμος παντα δινει σημαδια .
- Fata_Morgana
Περπατάω παιδί μου. Και πάνω από μιση ώρα. Ισως όχι κάθε μέρα αλλά θεωρώ ότι καλύπτω μεγάλο μέρος περπατήματος και το σκ. Πόσο d έχεις τώρα και πόσο καιρό σου πήρε να την ανεβάσεις;νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38τώρα όχι γιατί στις τελευταίες εξετάσεις είχε ανέβει αρκετά
ανεπάρκεια είχα, όχι έλλειψη
αν καταφέρεις να βάλεις στην καθημερινότητά σου μισή ώρα
γρήγορο περπάτημα, θα δεις μεγάλο όφελος σε πολλά επίπεδα
δυστυχώς, το 4 μπροστά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο![]()
εγώ είπα κάτι άλλο, όμωςBazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38 Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
ότι αν καθίσουμε εγώ και μια τύπισσα 50 κιλά, στον ήλιο για μία ώρα,
μεγαλύτερη απορρόφηση θα έχει στο κορμί της τύπισσας
- Fata_Morgana
Εννοείς επειδή είναι μικρότερη η επιφάνεια της θα "μαζέψει" περισσότερο ήλιο; νομίζω παίζουν κι άλλα ρόλο.νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:44εγώ είπα κάτι άλλο, όμωςBazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38 Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
αν κάνεις γρήγορο βάδισμα και δεν έχεις δει διαφοράFata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:42 Περπατάω παιδί μου. Και πάνω από μιση ώρα. Ισως όχι κάθε μέρα αλλά θεωρώ ότι καλύπτω μεγάλο μέρος περπατήματος και το σκ. Πόσο d έχεις τώρα και πόσο καιρό σου πήρε να την ανεβάσεις;
ούτε που θυμάμαι, συμπλήρωμα είχα πάρει πάντως και μετά ακολούθησε
καλοκαίρι που η έκθεση ούτως ή άλλως είναι μεγαλύτερη
η κολλητή μου που είναι αρκετά αδύνατη και αποφεύγει και τον ήλιο,
την είχε ανεβάσει με εβδομαδιαίες αμπούλες σε ένα εξάμηνο νομίζω
Γιατι;νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:44εγώ είπα κάτι άλλο, όμωςBazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:38 Εχουν συσχετισει την παχυσαρκια με την ελλειψη γιατι την βλεπουν με μεγαλυτερη συχνοτητα στους υπερβαρους, αλλα δεν καθιστα αυτο την παχυσαρκια ως αιτιο. Η παχυσαρκια συνδεεται και με εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, συνηθειες που πληττουν την προσληψη της Ντε.
δεν μου το είχαν εξηγήσει επιστημονικά, μα και οι τέσσεριςFata_Morgana έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:47 Εννοείς επειδή είναι μικρότερη η επιφάνεια της θα "μαζέψει" περισσότερο ήλιο; νομίζω παίζουν κι άλλα ρόλο.
ειδικότητες μου είχαν πει το ίδιο ακριβώς πράγμα, ότι εγώ που κουβαλάω
κάποια κιλά παραπάνω, θα δυσκολευτώ να την ανεβάσω
τώρα δεν ξέρω σε τί επίπεδα βρίσκεται
ίσως γι αυτό
https://www.boxpharmacy.gr/el/vitamin-d ... y6Gp_A1-vgΕπίσης όσοι είναι υπέρβαροι χρειάζονται βιταμίνη D επειδή το υπερβολικό λίπος απορροφά τη βιταμίνη D και το καθιστά μη διαθέσιμο για την ανάπτυξη των οστών και των μυών.