enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 19:01
ωραία είναι αυτά που βρήκες . Εξυπηρετούν πολύ πάντως, είναι πολύ βολικό να βλέπεις καλά.
ωραία τα γυάλινα ραφάκια μηχ.
Μου αρέσει με ένα αντικείμενο να βρίσκω τα υπέρ και τα κατά του. Αυτά που λέει ο μηχανικός με το ραντάρ όποτε περνάς από δίπλα ακόμα και κλειστό να είναι το ντουλάπι αυτό θα ανάβει. Κάθε δύο μήνες θα θες μπαταρία και θα αναρωτιέσαι γιατί.
Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2019, 13:58
Ενημέρωση.
Μεγαλύτερη σημασία από το πάχος του πάγκου έχει άμα είναι απλός ή άνθυγρος. Ο απλός με το που πάρει υγρασία από κάποιο σόκορο ή από τρύπα στην επικάλυψη, φούσκωσε.
Αν δεν πεις τίποτα, ο μαραγκός θα σου βάλει τον απλό.
Η διαφορά στην τιμή είναι κάπου 30-40 ευρώ για πάγκο ίδιας εταιρίας με ίδια επιφάνεια.
Εννοείται ότι εγώ διάλεξα τον πάγκο, για τις μελαμίνες δεν ήξερα αλλά για τους πάγκους ξέρω, αν και είναι άχρηστος ο άνθυγρος γιατί πάνω σε αυτούς τους πάγκους δεν θα γίνονται δουλειές με νερά και τέτοια... αν θυμάσαι έχω το κουζινάκι.
Αλλά πήρα άνθυγρο γιατί δεν έβρισκα σε απλό κάτι να μου αρέσει, οι απλοί τείνουν προς εξαφάνιση, ό,τι υπάρχει στοκ.
Πάνας έγραψε: 06 Φεβ 2019, 19:55
Αυτά που λέει ο μηχανικός με το ραντάρ όποτε περνάς από δίπλα ακόμα και κλειστό να είναι το ντουλάπι αυτό θα ανάβει. Κάθε δύο μήνες θα θες μπαταρία και θα αναρωτιέσαι γιατί.
γενικά πρέπει να είναι παθητική η επαφή, αν καταναλώνει ρεύμα για να πάρει κατάσταση άστα, δεν έχει νόημα. Pir μεσα στο ντουλάπι δεν έχει νόημα, πέρα απο την κατανάλωση έχει και θέματα πρακτικά, θα είναι στο περίπου. Αυτό που έβαλες είναι ωραία και απλή λύση.
Πάνας έγραψε: 06 Φεβ 2019, 19:55
Αυτά που λέει ο μηχανικός με το ραντάρ όποτε περνάς από δίπλα ακόμα και κλειστό να είναι το ντουλάπι αυτό θα ανάβει. Κάθε δύο μήνες θα θες μπαταρία και θα αναρωτιέσαι γιατί.
γενικά πρέπει να είναι παθητική η επαφή, αν καταναλώνει ρεύμα για να πάρει κατάσταση άστα, δεν έχει νόημα. Pir μεσα στο ντουλάπι δεν έχει νόημα, πέρα απο την κατανάλωση έχει και θέματα πρακτικά, θα είναι στο περίπου. Αυτό που έβαλες είναι ωραία και απλή λύση.
Ναι αλλά για να βάλω σε όλα τα ντουλάπια θέλω το λιγότερο 100€ χώρια τις μπαταρίες που δεν τις έχει στη συσκευασία. Θεωρώ ότι πέρα από το εφέ 1-2-3 από αυτά σε ένα ντουλάπι που ανοίγεις την νύχτα χωρίς να ανάψεις φώτα θα ήταν πολύ πρακτικό. Κοιτάω και το οικονομικό, δεν έχω να σκορπάω σε λεντάκια, έχω πιο σοβαρές δουλειές να κάνω, η επόμενη δουλειά είναι έπιπλο μπάνιου.. και γενικά μια ανακαινησούλα εκεί μέσα.
Απο την άλλη μια λεντοταινια 5 μέτρων κάνει 5 ευρώ, θες 5 πόντους για κάθε φωτάκι. Τα rid έχουν 1 ευρώ τα 50, και το καλώδιο δεν έχει κόστος ουσιαστικά, είναι ζευγη απο το κατ5. Δεν κοστίζει πάνω απο 2 ευρώ όλη η κουζίνα κανονικά, αλλά θέλει λίγο χρόνο και όρεξη. Αξίζει νομίζω, εγώ το κάνω απο τότε που ήμουν μικρό παιδί, βάζω φωτάκια παντού, η διασπορά των πηγών δημιουργεί διάχυση και βλέπεις καλύτερα , αλλά ναι, έπρεπε να είχαν ραφάκια έτοιμα με φώς κλπ.
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 20:22
σωστά, ακριβά είναι και είναι και λίγο μέτρια.
Απο την άλλη μια λεντοταινια 5 μέτρων κάνει 5 ευρώ, θες 5 πόντους για κάθε φωτάκι. Τα rid έχουν 1 ευρώ τα 50, και το καλώδιο δεν έχει κόστος ουσιαστικά, είναι ζευγη απο το κατ5. Δεν κοστίζει πάνω απο 2 ευρώ όλη η κουζίνα κανονικά, αλλά θέλει λίγο χρόνο και όρεξη. Αξίζει νομίζω, εγώ το κάνω απο τότε που ήμουν μικρό παιδί, βάζω φωτάκια παντού, η διασπορά των πηγών δημιουργεί διάχυση και βλέπεις καλύτερα , αλλά ναι, έπρεπε να είχαν ραφάκια έτοιμα με φώς κλπ.
Μπορώ να περάσω καλώδια ακόμα και σε διπλό ντουλάπι που είπες χαράζοντας την μελαμίνη με το ρούτερ... μπορώ να στα φτιάξω να μην φαίνονται καθόλου.Χρόνος υπάρχει ρε συ και 50€ να κοστήζουν αυτά που λες καλά είναι αλλά τα θεωρώ ανούσια, δεν με ενθουσιάζει άρα και όρεξη δεν μου κάνει... Τες πα, εσένα που σου αρέσουν είπες πιο πριν ότι αν υπάρχει διπλό ντουλάπι δεν γίνεται να περάσει το καλώδιο, γίνεται.
Κάνεις ένα αυλάκι 4μμ πάχος και 4 βάθος παράλληλα με το ράφι για να χωνέψει το καλώδιο , το ράφι έχει πάχος 16 μμ και δεν πρόκειται να φαίνεται τίποτα.
Ή καλύτερα για να μην πειράξεις το ντουλάπι κάνε το αυλάκι στο ράφι που βγαίνει κιόλα και μπορείς να το πας σε ξυλουργό.
ανάποδα είπα, αν υπάρχει διπλό δεν υπάρχει θέμα, περνάει ανάμεσα. Το κόστος πάντως δεν ειναι πάνω απο 2-3 ευρώ για όλα μαζί, 10 αν βάλεις και λεδ κάτω απο τα ντουλάπια σαν φως πάγκου.
με άλλα 2ευρώ το κάνεις και wifi, να ντιμαρετε και να του μιλάς να ανοίγει απο την γοογλε
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 01:50
αυτοί οι οδηγοί/στηρίγματα πάνε μέχρι πίσω, αν δεν έχεις διπλά κουτιά να φύγουν τα καλώδια ενδιάμεσα μπορούν να πάνε από εκεί.
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 20:40
ανάποδα είπα, αν υπάρχει διπλό δεν υπάρχει θέμα, περνάει ανάμεσα. Το κόστος πάντως δεν ειναι πάνω απο 2-3 ευρώ για όλα μαζί, 10 αν βάλεις και λεδ κάτω απο τα ντουλάπια σαν φως πάγκου.
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 01:50
αυτοί οι οδηγοί/στηρίγματα πάνε μέχρι πίσω, αν δεν έχεις διπλά κουτιά να φύγουν τα καλώδια ενδιάμεσα μπορούν να πάνε από εκεί.
Δεν πειράζει με τον τρόπο που σου λέω δεν χρειάζεται διπλό. Ένα αυλάκι στο ράφι για να φύγει πίσω το καλώδιο, λογικά κάπου από την μέση και πίσω.
Θέλω να μου δώσεις ένα λινκ από αυτά που λες δεν τα ξέρω και θέλω να βάλω κάτω από τα ντουλάπια.
απλά σκέφτομαι οτι θα ειχε πλάκα να υπήρχε τρόπος να γίνονται οι ενώσεις εύκολα, χωρίς κολλητήρια κλπ. Είμαστε στο νήμα του τσιλ.
τα reed, που τα έγραψα λάθος πριν, είναι αυτά που έχουν οι παγίδες απο τα παράθυρα των συναγερμών. Είναι κάψουλες γυάλινες με δυο μεταλάκια, το ένα αντιδρά στο μαγνητικό πεδίο και κλείνει κύκλωμα. Θέλεις τέτοια normally closed, όταν δεν υπάρχει πεδίο δηλαδή να κλείνουν κύκλωμα για να ανοίγει το φώς.
αυτά πχ είναι διπλά, πολύ ωραία και αντέχουν 4watt, πολύ άνετα για το φώς στο ντουλάπι, αλλά θέλουν προσοχή όταν τα βάζεις κλπ. Αλλιώς έχει πιο ακριβά έτοιμα χωνευτά, αλλά ξεφεύγει.
Εύκολα είναι να μπουν, αντί για αυτά στα πράκτικερ παίρνεις σιδηρόδρομο για λεντ γωνιακό με κάλυμμα γαλακτερό...και το βάζεις ένα σε κάθε χώρισμα δουλειά θέλει.